Ahoj, prosil bych zkušenější o radu s nákupem letenek. Potřebuju koupit letenky pro rodinu 2+2 na vánoční svátky na Mauricius. Požadavek rodiny jsou lety A380 Emirates, to není problém. Hotel si objednám přímo přes web hotelu, protože to vyjde líp než německé cestovky. Našel jsem v pohodě EK spojení VIE-DXB-MRU, ale i alternativní variantu EK + Air Mauricius, přičemž let DXB-MRU číslo MK911 je ve skutečnosti EK701 Emirates a jde pouze o codeshare s levnější cenou? Chápu to správně? Protože jiné letadlo tam v tom čase z DXB neletí, tak to musí být ono. Je mi jedno co bude napsáno na letence, pokud je to stejné letadlo stejné služby, tak nepotřebuju dražší EK. A druhý dotaz - jestliže je výše uvedená kombinace dobrá a bezpečná volba, jak - kde ji koupit? Když se dívám na web Air Mauritius, ty letenky DXB-MRU-DXB jsou tam hrozně drahé. Naši přeprodávači to mají levnější tu kombinaci EK+MK, ale rád bych se jim vyhnul a koupil přímo u zdroje. Varování ohledně praktik přeprodejců typu Kiwi už bylo dost a tohle není záležitost pár tisíc, takže radši bezpečněji. Děkuji mockrát za rady.    .

Sháním letenky VIE-DXB-MRU a zpět

Založil(a) ve fóru Hledám letenku

2 reakce

Ahoj,

prosil bych zkušenější o radu s nákupem letenek.

Potřebuju koupit letenky pro rodinu 2+2 na vánoční svátky na Mauricius.

Požadavek rodiny jsou lety A380 Emirates, to není problém.

Hotel si objednám přímo přes web hotelu, protože to vyjde líp než německé cestovky.

Našel jsem v pohodě EK spojení VIE-DXB-MRU, ale i alternativní variantu EK + Air Mauricius, přičemž let DXB-MRU číslo MK911 je ve skutečnosti EK701 Emirates a jde pouze o codeshare s levnější cenou? Chápu to správně? Protože jiné letadlo tam v tom čase z DXB neletí, tak to musí být ono.

Je mi jedno co bude napsáno na letence, pokud je to stejné letadlo stejné služby, tak nepotřebuju dražší EK.

A druhý dotaz - jestliže je výše uvedená kombinace dobrá a bezpečná volba, jak - kde ji koupit? Když se dívám na web Air Mauritius, ty letenky DXB-MRU-DXB jsou tam hrozně drahé. Naši přeprodávači to mají levnější tu kombinaci EK+MK, ale rád bych se jim vyhnul a koupil přímo u zdroje. Varování ohledně praktik přeprodejců typu Kiwi už bylo dost a tohle není záležitost pár tisíc, takže radši bezpečněji.

Děkuji mockrát za rady.

 

0

Ani neřeším zda s nákupem čekat nebo ne. Myslím že čekat je zbytečné, je to špičková sezóna, takže akce EK předpokládám nedělají :(

0 Citovat

Kupte to u aerolinek.

Ceny budou vysoke, je to sezona, navic EK nepatri mezi levne aerolinky.

Ano, je to codeshare.

1
2 reakce