Jaké zkušenosti máte s Rynairem? Letím s nima poprové a nejradši bych to zrušil... Lze zrušit nějak rozumně letenku od nich, když od nákupu neuplynulo ani 24h? Jak je to s "příručníma" zavazadlama? Nikde to tam nemůžu najít. Jelikož jedu na Sardinii, tak budu mít sebou krémy apod. Nevyházejí mi to? Díky .

Ryanair - obecně

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

proc by to melo odpovidat nakladum?

nechcete nechat na aerolinkach , aby si samy  poresily, jak vybirat jizdne a nakolik to odpovida nakladum a jejich strukture?

krom toho, to co navrhujete, neodpovida nakladum a jejich strukture o nic vic, nez stavajici reseni.

0 Citovat

mxp napsal(a):

Asi by bylo jednodušší zdražit velký carry-on bágly a zlevnit ty do podpalubí. Nejde tolik o hmotnost ale o objem.

Minimalne to urychli zmatky, kdy retardi s jasne nadrozmernyma baglama projdou pres gate a pak zaberou dva jejich bagly klasicke tri mista v binu.

Ad napad se zdrazenim letenek a zohlednenim velikosti zavazadla:

Co je pro nizkonakladovou aerolinku, tedy spolecnost generujici zisk z premisteni osob z bodu A do bodu B priorita?

Levna letenka a drahy poplatek za sedadlo, vetsi zavazadlo, obcerstveni, atd.?

Draha letenka a nulovy poplatek za sedadlo, vetsi zavazadlo, obcerstveni, atd.?

0 Citovat

Retardi s jasně nadrozměrnýma báglama budou existovat za všech okolností a při jakýchkoli rozměrech příručních zavazadel zahrnutých v ceně letenky. Bude to tak do té doby, než si aerolinky vyhodnotí, že bude pro ně z nějakého důvodu výhodnější ty rozměry striktně kontrolovat a za nadrozměry kasírovat prachy a tím případně nějaké cestující odradit od příštího koupení letenky a zároveň schytávat hejty na internetech.

0 Citovat

Ala ma pravdu, zadne retardy s kufrem zabirajici prostor pro dva, to nevyresi.

Staci se podivat prakticky na jakykoli let “normalnich aerolinek”, ktere maji plnohodnotny prirucak zadarmo - retardu se skorepinama zabirajicich pul binu jsou tam tucty

0 Citovat

@Lord: Proč by to mělo odpovídat nákladům? Pokud náklady nejsou podstatné, tak co třeba dávat rovnou fixní cenu pro všechny pasažéry stejného letu a ti, co se proderou jako první, si obsadí business třídu nebo zaplní skříňky na zavazadla v letadle několika svými zavazadly?

Aerolinky stanovují ceny v zájmu maximalizace svých tržeb. Nic proti, ale pak to způsobuje třeba ty zbytečné zmatky s povolenou velikostí a počtem zavazadel, což se liší podle společností. Určitá regulace je pak nakonec i v zájmu aerolinek, aby byli klienti spokojenější s leteckou přepravou např. v tomto případě ohledně řešení, jaká mohou mít zavazadla. A i aerolinkám pomůže např. menší zdržování při nástupu do letadla, když budou jasnější nějaká univerzální pravidla.

Rozhodně by víc odpovídalo nákladům, kdyby byla dražší letenka než středně velké kabinové zavazadlo.

1 Citovat

Teď jsem si kupoval po dlouhé době jízdenky na pár transportů do Vídně a neco v Kyrgyzstánu. Každá autobusová společnost, pokud si dobře vzpomínám, má svoje pravidla na velikost, počet, možná  i váhu batožiny. Nevidím jediný důvod, proč by se měla sjednocovat velikost (váha) zavazadel u létání. Každý gramotný si to může nastudovat. Komu se nelíbí zavazadlová politika aerolinky, může letět s jinou, která ji má lepší. No asi bude ale dražší. To, že se společnosti navzájem trumfují, kdo nabídne nižší cenu základu znamená, že ty peníze, které potřebují na to , aby jejich podnikání bylo úspěsné, musi zákonitě vybrat na těch všech příplatcích. Pokud by nevybraly, tak logicky zvýší cenu toho holého základu. Ten je často podstatně nižší, než ten vlak nebo autobus na letiště Takže já osobně rozhodně nenadávám.  I s těmi 3 kg se dá na prodloužený výlet letět. Někdo i na měsic. Kdo to nedá, tak si připlatí. Díky tomu budou letenky ještě chvilku levné.
To, že je to nepříjemné pro spoustu těch co nepřipláceli, protože těch 8 kg a rozměr jim stačil, ale se třemi už mají problém, je dle této diskuze evidentní.

 

1 Citovat

aerolince je struktura nakladu celkem ukradena :)

aerolinka vi, ze potrebuje na let vybrat XXX kacek, aby byl prislusne ziskovy, nic vic.

jak tuhle castku rozdeli mezi cestovne a kufry a dalsi upsell je uz ciste matematika a statisticky model.

aerolinkam pomuze, aerolinkam komplikuje, bla bla  - ja vam nevim, skoly nemam, ale ryanair si soucasny model cenotvorby zvolil sam, a nejspis je s nim spokojeny (a vysledky to potvrzuji) - kde berete tu odvahu tvrdit, ze to dela spatne? a ze zrovna vase reseni je to spravne? zrovna argumentovat “zkracenim turnaroundu” u ryanairu je dost … odvazne :) 

0 Citovat

@Lord: I když má toto vlákno Ryanair v názvu, nepsal jsem konkrétně o Ryanairu, ale obecně o nízkonákladovkách. Ani jsem nepsal, že něco konkrétní aerolinka dělá špatně. To, že něco funguje úspěšně po finanční stránce, ještě neznamená, že nemůže být lepší po určité regulaci při zohlednění i jiných než finančních hledisek.

@niemandos: Ty máš vyhledávání detailů budoucí cesty asi jako koníčka (a většina lidí tady do určité míry taky včetně mě), ale takových věcí spojených s cestováním, které by bylo dobré dohledávat, je spousta a je toho i dost mimo cestování a je lepší trávit čas i něčím jiným než googlováním, takže tady nejde o gramotnost, ale usnadnění pro většinu, která to nemá jako koníčka (nebo to nemá v paměti). A už končím, toto nemá smysl.

1 Citovat

Lord Pitzbudka napsal(a):

jak s tim souvisi ten 90 kilovy cestujici, nechapu uz vubec… ten poplatek za kufry prece vubec nesouvisi s jejich vahou

Nechápeš, nevadí. Poplatek za kufry nesouvisí s jejich váhou, proto je pokaždé stanovený podle váhy. Tak jo :-)

Lord Pitzbudka napsal(a):

 "ja vam nevim, skoly nemam, ale ryanair si soucasny model cenotvorby zvolil sam, a nejspis je s nim spokojeny (a vysledky to potvrzuji) - kde berete tu odvahu tvrdit, ze to dela spatne? a ze zrovna vase reseni je to spravne? 

Ve škole se učí čtení, a z předchozích textů celkem vyplývá, že FR tu proti jiným inovátorům boduje. Kde bereš tu odvahu tu nespokojenost vztahovat na Ryanair? Kdyby měli všichni podmínky jako oni, tohle vlákno by se tak nerozjelo :

0 Citovat

Retardi se zavazadlama budou vždycky. Na ty žádný pravidla neplatí. Naposledy v Bruselu jsme po přistání při popojíždění na gate na chvíli zastavili. Během vteřiny začali dementi otvírat biny a tahat z nich svoje kufry. Viditelně naštvanej letušák se musel odpoutat a rvát jim ty kufry z rukou a cpat je zpátky nahoru. Kdyby to udělal jeden idiot, tak to ještě pochopím, ale to bylo zhruba 10 lidí. Prostě stádo. Jeden začne a ostatní se přidají.

2 Citovat

Ja si spominam na jedneho pana MK co si chcel nechat odbavit len cistu nezabalenu flasu vina a dotahoval sa o tom na pultiku so slecnou :)

0 Citovat

To byla vodka a zavazadlo jsem měl v ceně 😅

0 Citovat

floodland napsal(a):

Retardi se zavazadlama budou vždycky. Na ty žádný pravidla neplatí. Naposledy v Bruselu jsme po přistání při popojíždění na gate na chvíli zastavili. Během vteřiny začali dementi otvírat biny a tahat z nich svoje kufry. Viditelně naštvanej letušák se musel odpoutat a rvát jim ty kufry z rukou a cpat je zpátky nahoru. Kdyby to udělal jeden idiot, tak to ještě pochopím, ale to bylo zhruba 10 lidí. Prostě stádo. Jeden začne a ostatní se přidají.

Tohle jsem zažil při úplně každém přistání z Bosny, Kosova a Srbska, letušky jen bezmocně přihlížely, strašná pakáž..

2 Citovat

Kazachstán, Indie, Nepál. Úplně to samé. Navíc to nedělá jen 10 lidí, ale prakticky všechny řady 😂

0