Ahoj cestovatelé,chystáme se v prosinci do Vietnamu a máme letenky s China Eastern z Prahy do Ho Či Minova Města. na cestě tam jsou 2 přestupy: Xi An a Šanghaj, na cestě zpět pouze jedn přestup v Šanghaji s technickým stopem v Xi Anu. Přestupy jsou velmi krátké, celkový čas v Číně nepřekročí 24 hodin a nechceme opouštět letiště, skuetčně jen přestup - nevíte, jestli je potřeba si vyřizovat víza do Číny nebo jestli máme nárok na 24 hod TWOV? Nikdo mi zatím nebyl schopný dát pořádnou odpověď, ve Student Agency a na zahraničních fórech tvrdí, že je to ok, že rozhodující je celkový čas na území Číny a nezáleží na počtu přestupů, v Pelikánu straší, že je nutno si víza vyřídit a že už mají nějaké negativní zkušenosti, z China Eastern mi (dle očekávání) odpověděli na něco úplně jiného, než jsem se ptala a na čínské ambasádě mi doporučují zavolat na letiště v Šanghaji.. máte někdo vlastní zkušenost? Díky .

Tranzitní víza Čína

Založila ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

Ahoj cestovatelé,

chystáme se v prosinci do Vietnamu a máme letenky s China Eastern z Prahy do Ho Či Minova Města. na cestě tam jsou 2 přestupy: Xi An a Šanghaj, na cestě zpět pouze jedn přestup v Šanghaji s technickým stopem v Xi Anu. Přestupy jsou velmi krátké, celkový čas v Číně nepřekročí 24 hodin a nechceme opouštět letiště, skuetčně jen přestup - nevíte, jestli je potřeba si vyřizovat víza do Číny nebo jestli máme nárok na 24 hod TWOV? Nikdo mi zatím nebyl schopný dát pořádnou odpověď, ve Student Agency a na zahraničních fórech tvrdí, že je to ok, že rozhodující je celkový čas na území Číny a nezáleží na počtu přestupů, v Pelikánu straší, že je nutno si víza vyřídit a že už mají nějaké negativní zkušenosti, z China Eastern mi (dle očekávání) odpověděli na něco úplně jiného, než jsem se ptala a na čínské ambasádě mi doporučují zavolat na letiště v Šanghaji.. máte někdo vlastní zkušenost? Díky

0

Přes Xi'an a Šanghaj by to mělo být v pohodě, 24hodinové tranzitní vízum není možno využít při přestupu na letištích Shenzhen, Guangzhou, Fuzhou, Urumči a Mudanjiang.

0 Citovat

Ano ano, totéž vyzkoušeno před pár dny v praxi, s China Eastern přes Čínu a dál, a v podstatě je to tak - zásadních je těch 24 hodin, do kterých se musí vejít rozmezí od přistání v Xi An po odlet v Šanghaji. To ale bude při "velmi krátkém přestupu" v pohodě. Možná to dřív bylo jinak, ale teď přistání v Xi An není jen technické (nebo jestli to je u různých letů jinak?), všichni museli z letadla ven, prošli jsme pasovou kontrolou (vedle mě se pro zbytek letu vyměnili cestující) a v Šanghaji už jsme pak vystupovali ve vnitrostátním terminálu a tam už nás nikdo nijak nekontroloval, rovnou do haly. Z toho tedy usuzuji (a průběh tomu napovídal), že při použití takového letu nelze využít to 144-hodinové tranzitní vízum v Šanghaji (ona koneckonců ta dlouhodobá tranzitní víza myslím opravdu mají za podmínku, že se nesmí přistát ještě někde jinde v Číně - leda dokud/pokud to v Xi An bylo jen technické?). Jo a i přes asi 18hodinový přestup mi baťoh ze Šanghaje poslali dál až o den později...

Napříč různými případy (městy) je to jinak různé, dobře to je popsáno třeba zde

https://www.travelchinaguide.com...24hour.htm

Asi tedy nebudete opouštět letiště, ale jinak je dobré vědět, že metro i maglev do/z města končí kolem 22 h a přes noc pak na letiště Pu Dong nejezdí (ono ani letiště samotné není přes noc v provozu, zavřená je i pasová kontrola). Maglev jinak nevyjde nijak draho a jedna cesta trvá 8 minut, takže otočit se to jen tak pro ten zážitek dá rychle.

0 Citovat

Právě jsem prošel checkinem a je to tak jak si každý mysli ale nikdo nepotvrdil. Letím přes Xi An do Sanghaje (MU786) a pak na Zeland. Celkem budu v Cine cca 12 hodin coz je min nez 24 a tudiz ok. Prodejce letenek mi tr. vizum doporucil, ambasada rekla at si to ověřim dopředu u let. spol. 4.1.2018 tedy vízum netřeba.

0 Citovat

Díky moc za info

0 Citovat

https://pelipecky.sk/tranzitne-v...ina-6-dni/

Toto je myslím veľmi pozitívne info, niečo čo sám veľmi rád využijem.

0 Citovat

Letěli jsme MU785 a taky v pohodě.

0 Citovat

Nemáte někdo aktuální zkušenost s tranzitním vízem při 10-hodinovém overstopu v Šanghaji? Nechci těch 10 hodin hnít na letišti a poslední informace jsou většinou takové, že už to 24hod vízum k návštěvě města moc nedávají. Dík.

0 Citovat

ved letenky mas, co ti ine zostava ako to vyskusat :) ci to chces pocut rad typu "ani sa neobtazuj tych 50 metrov prejst k prepazke?"

0 Citovat

Fajeth napsal(a): Nemáte někdo aktuální zkušenost s tranzitním vízem při 10-hodinovém overstopu v Šanghaji?


Čo je to aktuální zkušenost? V apríli tohto roku bez problémov. Na prestup sme mali asi 12 hod. Povedali sme na check-ine v Mníchove, že chceme tranzitné vízum, zapísali nás na tlačivo a v Šanghaji sme vízum dostali. Akurát sa im nepáčili nevedno prečo turecké pečiatky v pase.
0 Citovat

Máš rád Turky? Máš rád ty pohanský psy?  Viď, že nemáš...

Host jako host, třebas Turek. Pro nás živnostníky neplatí žádná politika:-)

0 Citovat

Mimochodem, u China Southern požádali o práva na trase VIE-URC-CAN, to se těším na další rodeo - jak Urumči, tak Kanton mají svá specifická pravidla pro (ne)udělování tranzitních víz :)

0 Citovat

No já osobně  bych se prostě na Čínany vy...l, aby člověk nemusel řešit do poslední chvíle,  jestli bude muset trčet x hodin na letišti nebo ne . Ale každého věc. Když ta cena je taková fajná :).

0 Citovat

tonic napsal(a):

ved letenky mas, co ti ine zostava ako to vyskusat :) ci to chces pocut rad typu "ani sa neobtazuj tych 50 metrov prejst k prepazke?"


Nejde mi o to něco zkoušet, jde o to, že si dám ten opruz a vyřídim si je předem na místní "superfriendly" embassy a nebudu riskovat, že mi je nějakej ouřada pohraniční řekne nikam a budu tam celou dobu čumět do zdi.
0 Citovat

Možná to bude "superfriendly" , ale zaplatíš... http://www.chinaembassy.cz/cze/l...B_ZuAUPU5o


edit: Myslím důležité info pro víza do Číny!

edit2: Možná by stálo za to , dát do průvodce...

0 Citovat

Takže nově vízum za 2700 Kč? :D A to jsem si myslel, že Rusáky už nikdo nepřekoná.

0 Citovat

Proti prúdu ako sa patrí, všetci rušia, prip. evisa a títo to komplikujú. Slabo to Miloš vybavil.

0 Citovat

No možná to provozuje Luftjarda... Na druhou stranu to vízové centrum je takový malý zlatý důl.


0 Citovat

Do průvodce doplněno. Zajímavé, že v Bratislavě - zdá se - beze změny :D

0 Citovat

Protoze spamu neni nikdy dost...


Mam multiover letenku pres expedii na let PRG-PEK-TPE.


Rezervace je v podstate na 2 samostatne lety. Jelikoz z Pekingu odletim az po 3 dnech od priletu nebudu mit patrne letenku pro druhy let hned po priletu do Pekingu na prokazani cesty dal. Predpokladam, ze v tu chvili budu mit jen cislo rezervace.


Takze zopakuji... jedna rezervace a na ni dva lety. 


Potrebuji standartni vizum nebo pro me plati tranzitni vizum?

0 Citovat

Tak pokud bueš mít číslo rezervace, budeš mít i letenku, ne? Neplést letenku a palubní vstupenku, k prokázání cesty dál by měla stačit právě jen letenka. 

0 Citovat

JJ, rozumime si... jen jsem

to blbe napsal. Ok. Diky

0 Citovat

Takze bobanci, odpovím si sám. Dorazili jsme po příletu do Šanghaje na pasovou kontrolu kolem 8:00 s tim, ze návazny let byl v 17:25. Moc rychle jim tam úřadování sice neslo, ale po vyplnění krátké modré imigration card a kontroly itinerare jsme obdrželi to 24-hod tranzitní vízum bez problému a pak rovnou na Maglev a do mesta na kung-pao.

0 Citovat

sikovny, dik ze si sa podelil s vysledkom, este keby ten Maglev az do centra jazdil:)

0 Citovat

tonic napsal(a):

sikovny, dik ze si sa podelil s vysledkom, este keby ten Maglev az do centra jazdil:)

To by se mi taky líbilo; jet jím jenom proto, že je to maglev, mě omrzelo hned při první jízdě. :)
0