Rodina na cestě

Tipy jak na nejlevnější parkování na letišti

142 komentářů
2019-12-06T11:22:35+01:00

Je zvláštní, že ze všech stran slyšíme jen o tom, jak je pražské letiště předražené. Přitom existuje mnoho možností, díky kterým pro vás bude letištěm nejlevnějším. Nemusíte chodit do restaurací, stačí využít letištní kantýnu, mekáč nebo Billu. Stejně tak nemusíte parkovat na hlavním parkingu, nýbrž využít jeden z námi ověřených tipů na levné parkování u letiště Praha Václava Havla.

Letiště Praha Václava Havla

Parkování zdarma

Dříve oblíbené parkování v ulicích Prahy 6 v oblasti Dědiny, Vokovic či Liboce je již znemožněno kvůli zavedení modrých parkovacích zón určených jen pro rezidenty.

Parkování zdarma je dle zkušeností stále možné v obchodním centru Šestka, odkud jezdí k letištnímu terminálu přímo autobus linky 191.

Pokud cestujete v rámci organizovaných zájezdů, rezervujte jej přes portál dovolena.cz. Zde téměř ke každému zájezdu obdržíte parkování po dobu pobytu v areálu Goparking.cz.

Hlídaná parkoviště

Ceníte si vašeho plechového miláčka nadevše? Pak je potřeba zvolit hlídaná parkoviště. Kromě oficiálních parkovacích míst provozovaných správou letiště, existují v okolí desítky menších a větších firem nabízejících parkování včetně transferu z/na letiště. Zde je několik námi ověřených firem.

  • Parkia.cz je projekt cestovní agentury Invia. V okolí letiště nabízí nejlevnější možnost týdenního parkování, a to díky svým akčním nabídkám v podobě první auto v daný den parkuje za 9 Kč na týden. Této nabídky využijte zejména v případě, že budete objednávat parkování s předstihem. Využijte promo kód cestujlevne na parkování s 10% slevou.

Rezervuj parking za 9 Kč

  • Goparking.cz je nejznámějším a největším soukromým parkovištěm v okolí letiště Praha. Nabízí kompletně střežené stání aut kamerovými systémy stejně tak jako bezplatný odvoz a svoz na letiště. To ostatně všechny parkoviště v okolí. Promo kód clc001 vás opravňuje k využití akčních cen (výhodnější parkování až o 10%).

Goparking se slevou až 10%

Vídeň a parkování za 1 € na den

Vídeňské letiště Schwechat nabízí každý měsíc pro prvních 100 zákazníků parkování za 1 € na den. Nezáleží přitom, zda budete parkovat jeden den nebo 2 či 3 týdny. Jakmile jste jeden z prvních sta, máte tento zvýhodněný tarif.

Alternativou k cestě na vídeňské letiště jsou autobusové jízdenky od Student Agency - jezdí 10x denně a staví přímo na letišti.

Katovice se slevou 50%

Touto nabídkou láká letiště v Katovicích cestovatele z České republiky a Slovenska, kterým nabízí dlouhodobé parkovací stání na Parkingu 2 se slevou 50%, případně na střeženém stání Parkingu 3 s 25%. Sleva platí pouze pro vozidla s českou a slovenskou SPZ a například týden stání vychází na necelých 100 Kč. Pro uplatnění slevy si vyzvedněte kartičku Silesia na informacích v letištním terminálu - tu předložíte při výjezdu k uplatnění slevy.

Letiště v Německu

Začíná-li vaše cesta na některém z německých letišť, nezoufejte. Ceny za parkování snadno porovnáte díky portálu holidayextras.de. V databázi mají jak oficiální parkingy, tak i ty vzdálenější s transferem k terminálu zdarma. V nabídce naleznete mimo hlavních letišť v Mnichově, Frankfurtu, Norimberku, Drážďanech, Lipsku, Berlíně a dalších také letiště v Bratislavě, Vídni, Amsterdamu, Varšavě a dalších městech.

Opravdu je nutné jet na letiště autem?

Ne vždy je zcela nutné se dopravit na odletové letiště vlastním automobilem. Mimo Českou republiku je vhodné využít autobusového dopravce Student Agency, který vás doveze přímo k terminálu, a to na letištích ve Vídni, Frankfurtu, Mnichově, Norimberku, Drážďanech či Berlíně.

Jízdenky se Student Agency na letiště

Novinkou v závěru roku 2014 jsou pak kombinovaná spojení na letiště v Krakově a Katovicích se společnostmi RegioJet a Leo express, kteří vás dovezou na nádraží v Ostravě, odkud pojedete pohodlnými minibusy až na letiště.

Při cestě na letiště Praha Václava Havla je možné využít též výhodné železniční jízdenky VLAK + letiště od Českých drah.

Máte další tip na levné parkování u středoevropských letišť? Neváhejte se o ně podělit s námi i dalšími čtenáři. Děkujeme.

Avatar uživatele
naposledy aktualizováno 06. 12. 2019

142 komentářů

Žádná otázka není hloupá ani špatná. Pokud známe odpověď, rádi se o ni podělíme.