New York night

Ubytování v New Yorku

Pokud míříte do New Yorku poprvé, zcela jistě budete hledat tipy na lokality, kde se ubytovat v New Yorku. Náš průvodce ubytováním v NYC má však i tipy pro ty z vás, kteří New York již v minulosti navštívili. Podívejte se na nejlepší hotely v New Yorku podle jednotlivých čtvrtí, které můžeme i osobně doporučit.

Tipy k výběru hotelu v New Yorku

Ceny za pokoj. stejně jako všeho ostatního, jsou často uváděny bez místních tax (obdoba české DPH). V New Yorku taxa činí 14,75 %. Na Booking.com jsou ale poslední dobou ceny konečné. V případě platby předem může být stržena menší částka a taxu doplatíte na místě.

Mnoho hotelů kromě dvoulůžkových nabízí i čtyřlůžkové pokoje. Jejich cena je buďto stejná, nebo podobná. Cestujete-li s rodinou či partou kámošů, ubytování v New Yorku budete mít paradoxně levnější

Metro je v New Yorku váš přítel. Hotel vždy vybírejte tak, aby byl co nejblíže ke stanici metra, a to ideálně rovnou více linek. Pohodová vzdálenost je 1-3 bloky. Více raději nebrat.

Ceny hotelů v New Yorku jsou velmi senzibilní na roční období. Nejlevnější ubytování zakoupíte v zimě. S přicházejícím létem se pak ceny i zdvojnásobují.

Kde se ubytovat v New Yorku

Při rozhodování, kde v NY bydle je důležité vědět, kolik času chceme trávit v newyorském metru dojížděním za památkami a atrakcemi. New York není město, kde byste si vystačili s pěší chůzí a dojíždění může zabrat 15, ale i 50 minut.

New York dělíme dle čtvrtí na 5 stěžejních oblastí:

  • Manhattan
  • Brooklyn
  • Queens
  • Bronx
  • Staten Island

Nejvíc míst, co vidět v New Yorku, najdete na Manhattanu. Vhodné k přespání jsou i přilehlé čtvrti Queens a Brooklyn s perfektním dostupností skrze metro.

Manhattan

Jak jistě tušíte, situace bude trochu komplikovanější. Jen na Manhattanu se můžete ubytovat v několika desítkách menších či větších čtvrtí. My si práci usnadníme a vytyčíme 3 hlavní lokality na Manhattanu:

  • Central Park - severní část a zahrnuje Upper West i East Side, Yorkville, East Harlem, Harlem a Morningside Heights
  • Times Square - střední část zahrnující Midtown, Theater District, Garment District, Murray Hill, Flatiron, Chelsea, Union Square a Stuyvesant Town
  • Dolní Manhattan - jižní část zahrnující Lower Manhattan, SoHo, Little Italy, China Town, Lower East Side, Battery Park, Financial District, Bowery,...

Čtěte dále a zjistěte, která část je vhodná pro vás.

Central Park

Okolí Central Parku není úplně vhodné k ubytování turistů, neboť je to odsud daleko do střední a jižní části, kde se nachází cíle vaší návštěvy v podobě památek a centra dění. Tomu odpovídá i nabídka, která je tu složena spíše z apartmánů, než hotelů.

- horší dostupnost - dlouhá cesta z letiště - blízko Centra Parku - nejnižší ceny od 2 500 Kč do 4 000 Kč za pokoj pro dva

Times Square

Okolí Times Square je prakticky nejžádanější lokalitou, neboť je to tu všude coby kamenem dohodil. Hotely na Times Square patří k těm nejdražším v celém New Yorku. Zejména pak ty, které nabízí výhledy na toto světoznámé náměstí. Je jich tu ale spoustu, které jsou o dva nebo tři bloky opodál a ceny jsou o poznání příznivější.

- skvělá lokalita v centru - bez snídaně - moderní pokoje a kvalitní hotely - nejnižší ceny od 2 500 Kč do 6 000 Kč za pokoj pro dva

Dolní Manhattan

Chcete-li mířit na dostupné hotely na dosah centra Manhattanu, zvolte Downtown. Zejména ve čtvrti Chinatown najdete ty nejlevnější hotely na celém Manhattanu. Počítejte ale s tím, že podezřele levné nabídky budou mířit do pokojů bez oken, což při pobytech více než 2 nocí určitě nedoporučujeme.

Samozřejmě i zde najdete luxusní hotely, zejména pak ve Financial Districtu. Vybíráme pro vás ze stovek nabídek ty ideální.

- nejlevnější hotely na Manhattanu - pokoje bez oken nebo koupelny - bez snídaně - dlouhá cesta z letiště - nejnižší ceny od 1 850 do 5 000 Kč za pokoj pro dva

  • U.S. Pacific Hotel * - pravděpodobně ten nejlevnější hotel, který na Manhattanu naleznete. Ceny začínají na 1 850 Kč, ale pokoje nemají okna. Pokoj s oknem stojí 2 050 Kč, ale zase nemá vlastní koupelnu. Pokoj s oknem i koupelnou najdete od 2 700 Kč.
  • Holiday Inn Manhattan Financial District, an IHG Hotel **** - tento hotel nabízí 4-lůžkové pokoje za cenu dvoulůžka. Pokud cestujete jako rodina s většími dětmi, určitě zamiřte sem. Hotel je v blízkosti 9/11 Památníků u stanic metra Rector St. a Wall Street Station na jihu Manhattanu.
  • Všechny hotely v dolním Manhattanu

Queens

Pokud zamíříte mimo Manhattan, můžete se těšit na o poznání levnější hotely ve stejné kvalitě. Naší a stovkou cestovatelů ověřenou lokalitou je Queens, konkrétně Long Island City. Pokud přilétáte na letiště JFK, pak je Queens jasnou must-stay lokalitou v New Yorku.

Linky metra z letiště jedoucí na Manhattan míří právě přes Queens a při vhodném výběru hotelu se dokážete dostat metrem do centra Manhattanu za méně jak 15 minut.

- dobrá dostupnost - moderní a čisté pokoje s vlastní koupelnou - vysoké hodnocení - snídaně v ceně - nejnižší ceny od 1 400 do 2 800 Kč za pokoj pro dva

  • NÁŠ TIP: Best Western Plus Plaza *** - tento tříhvězdičkový hotel je naprosto ideální. Nabízí moderní pokoje s vanou či sprchou, výtahy a americké snídaně (donuty, vajíčka, párky, jogurty, müsli, ovoce). Od hotelového lobby k metru máte 1 blok chůze (3 minuty) a linka F míří na letiště i skrze celý Manhattan - dostanete se kam potřebujete bez přestupování. Některé pokoje mají výhled na Manhattan.
  • Wingate by Wyndham Long Island City *** - pokud není volný předchozí hotel, podívejte se na tento. Kvality jsou vždy obdobné a tento je jen o další 2 minuty chůze dál od metra.
  • LIC Hotel *** - tento hotel leží trochu jižněji a nachází se u metra E,M. Hosté jej vyhledávají kvůli střešní terase, ze které lze pořídit parádní fotky Manhattanu. Hodnocení chválí čisté pokoje, snídani i dostupnost.
  • Všechny hotely v Queens

Ceny hotelů v NY

Při výběru ubytování v New Yorku pamatujte na dvě věci:

  • Ceny na portálech typu booking.com jsou často uváděny bez tax (+ 14,75 %) a městských poplatků (cca 3–5 $ za noc),
  • Ceny v létě budou 2–3krát vyšší než v zimě.

Zároveň doporučujeme ubytování rezervovat co nejdříve, protože poptávka bude vždy vysoká a čím dříve budete rezervovat, tím větší šanci máte na rozumnou cenu.

Jak bylo výše řečeno, dají se sehnat levnější pokoje do 1.500 Kč, ale raději při svých kalkulacích počítejte s 2.000–3.000 Kč za noc. Zkontrolujte ceny na váš pobyt.

Je vhodné si také předem alespoň částečně nastínit itinerář a dle toho vybírat oblast či konkrétní hotel. Nemá totiž význam kvůli deseti ušetřeným dolarům za pokoj denně dojíždět o 30 minut více.

Chystáš se do New Yorku?

Naplánuj svou cestu raz dva
Avatar uživatele
naposledy aktualizováno 08. 01. 2024

Vyhledej si svůj hotel v New Yorku. Upřesni termín pobytu a zjisti aktuální ceny za ubytování pro dva.

Booking.com

0 komentářů

Žádná otázka není hloupá ani špatná. Pokud známe odpověď, rádi se o ni podělíme.