Iron Ore Train

Ještě drahnou chvíli jsem pozoroval ubíhající se noční krajinu, zatímco mírný deštík proměnil rozfoukané částečky železné rudy v mazlavou hmotu, která téměř dokonale pokryla celé mé tělo

Cestopis z roku 2022 napsal samotar_na_cestach

Zážitky pro tebe sepsal samotar_na_cestach
Cestopis byl naposledy aktualizován 2023-05-07T09:31:10+02:00

samotar_na_cestach procestoval 69 zemí světa světa, nejvíce Evropu a Asii. Na Cestujlevne.com se přidal před 9 lety a napsal pro tebe 4 úžasné cestopisy.

12 komentářů

Jan Vidim

Na kolik to vyšlo?

před 27 dny

záleží jakou cestou se tam dostaneš, to bude asi největší náklad. Já přiletěl z Kanárských a pak to vzal přes Západní Saharu a Maroko domů. Vlak je zadarmo, autobusy stojí víceméně pár kaček, ubytko taky, takže pokud nechceš na Saharu, kde se platí podle dnů, tak je to málo. Ale i s tou Saharou to bylo téměř zadarmo. Jen přesně nevím, pro sebe to nějak nemám potřebu vyčíslovat, ale kdyby jsi hodně chtěl, tak to spočítám :)

Jan Vidim
před 27 dny

Nééé asi dobrý... Jen vím, že afrika v tomhle může být zrádná, ubytování a transport umí být v africe dost drahý. Informace jestli hodně nebo málo stačí... Z těhle off the beaten path afrických zemí mám za sebou jen Sao Tome a tam dvou denní trek vyšel na cca 180 EUR na osobu ve 3 lidech. Každopádně tenhle vlak je na mém bucket listu, takže je super, že na to nepotřebuji tísíce EUR.

před 27 dny

Tisíce EUR určitě ne. Zpáteční z Evropy může být drahá, možná to zkusit levně do Maroka a po zemi do Mauritánie. Já tam byl v době Covidu, a nebyl jsem si jistý, jestli je pozemní hranice Maroko/Mauritánie otevřená. Informace byly protichůdné. Taky proto jsem zvolil cestu přes Kanárské a zpátky, když jsem zjistil, že hranice jsou otevřené tak přes Maroko domů. Vzal jsem si na zpáteční flexi letenku, tak jsem ji stornoval a odletěl z Maroka. Ubytko cca 300kč/noc a ten 9ti denní výlet Saharou mě vyšel tak na 13tis.Kč.  Na to, že jsem byl sám, tak za 3 velbloudy a 2 průvodce to nic není. Za autobus 6h jsem platil tak 80kč, doprava je tam uplně zadarmo. Takže kolem 20tis ta Mauritánie byla. Tam ten turismus ještě není tak rozvinutý, tak je tam levno.

Avatar uživatele Ala
Ala
před 27 dny

Já mám jen takovej debilní ženskej dotaz, jak je to s těmi zaprasenými věcmi oblečení, boty, spacák, to sis potom někde vypral, nebo si s sebou člověk vezme nějaký starý hadry a křusky a potom to rovnou vyhodí?

před 27 dny

přesně tak, vzal jsem si věci které jsem potom vyhodil, resp jsem to nechal na hotelu, oni že to použijí. To se prostě vyprat nedalo. Ještě dalších pár dnů jsem byl mastný od té hmoty a když jsem šel kolem magnetu, tak mě to pořád přitahovalo. Měl jsem to uplně všude a nešlo to umýt.

Jiri Sindelar

Levné letenky jsou do Dakhly z Paříže..za jednosmerku jsem dal tuším okolo 2k

Jiri Sindelar
před 28 dny

Jel jsem to před 4 roky při ceste z Maroka doGambie..jeden z těch nezapomenutelných zazitku:)

naprostý souhlas

Sue Ellen Ewing