KAPVERDY - SÃO VICENTE za KAČKU

Další z Kapverdských ostrovů, který je nezbytné vidět. Jednak proto, že se jen odtud dostanete do opravdického zeleného ráje jménem Santo Antão, ale hlavně proto, že ostrov jako takový má opravdu co..

Cestopis z roku 2022 napsala CESTUJI za KAČKU

Zážitky pro tebe sepsala CESTUJI za KAČKU
Cestopis byl naposledy aktualizován 2022-04-12T18:50:55+02:00

CESTUJI za KAČKU procestovala 46 zemí světa světa, nejvíce Evropu a Asii. Na Cestujlevne.com se přidala před 4 lety a napsala pro tebe 68 úžasných cestopisů.

Jakub Langer
před rokem

Jakpak zpívá slavná Cesária Évora: "São Vicente é um brasilin, chei di ligria, chei di cor", aneb volně přeloženo: São Vicente je brazilka, plná radosti, plná barev ...

S tím nelze než souhlasit, ovšem jen 3 dny v roce, když se ve městě Mindelo koná pestrý Carnaval. A dle mého pozorování je to i poněkud zásadnější akce než zmiňovaný hudební festival v Baía das Gatas.

https://youtu.be/xA8_cV65gqw (Pravdou je, že místo samby, vyhrává spíše nějaká marchinha).

Díky, že jsem se mohl dozvědět více od dalších obcích ostrova. Z Monte Verde je výhled do širokého kraje (možná i podobný ostrovům Maio, Sal, Boa Vista).

Je fajn, že se ti na São Vicente líbilo. Já jej asi stále budu považovat za přestupní místo cestou na scenériemi proslavený ostrov Santo Antão nějaký podzim ... Nebo kdo ví, i únorový Carnaval v Mindelu by stál jistě zato.

CESTUJI za KAČKU
před rokem

Vůbec se ti, Jakub, nedivím. Měla jsem to původně úplně stejně - přestupní místo. Jenže pak je březen, v Santo Antao to není ani trochu tak zelené, jak čekáš, navíc tam není žádná pořádná pěkná pláž a ty zjistíš, že ti na São Vicente vlastně vůbec nic nechybělo. Navíc ta boží pláž u přístavu, na jejíž barvu nikdy nezapomenu, ten bazén a mměsto Mindelo... To na Kapverdách opravdu neuvidíš.

Ale beru to především z pohledu třeba rodiny, která očekává i odpočinek a trochu komfortu pro sebe a pro děti... Za mě São Vicente rozhodně vede..

Jakub Langer
před rokem

To souhlasí. Snad bych to shrnul, že na jaře lépe jet na suché ostrovy (víceméně celoročně stejné). A podzim si rezervovat ony zelené ostrovy, jako například Santo Antão. A pobřežní teplotu vody v oceánu bych odhadoval o 3-5 stupňů vyšší na podzim než na jaře. Stále se nacházíme na severní polokouli.

Krakonoš
před rokem

Sojka mi hlásila, že svět cestujlevně opět ožil. Už to ví celý revír, takže jsem odložil jarní práce a přečetl již včera na tvém webu. Jedním dechem.

Těším se na další díly tvého kapverdského putování.

CESTUJI za KAČKU

Děkuji!!😊