NORSKO

Skandinávská hornatá země plná úžasných přírodních úkazů, které jsme se vydali objevovat s našim tříletým synem. Aneb po narození dítěte život nekončí, ale začíná.

Cestopis z roku 2018 napsala Markéta Nakládalová

Zážitky pro tebe sepsala Markéta Nakládalová
Cestopis byl naposledy aktualizován 2019-01-27T17:46:34+01:00

Markéta Nakládalová procestovala 13 zemí světa světa, nejvíce Evropu. Na Cestujlevne.com se přidala před 5 lety a napsala pro tebe 1 úžasný cestopis.

11 komentářů

Katerina
před rokem

Dobrý den, opravdu krásný cestopis pro rodiče s dětmi. letos pojedeme také poprvé na road trip s malými dětmi, tak jsem zvědavá. Mohu se jen zeptat, pokud správně počítám, cesta na Trolltungu vám trvala cca 9 hodin? Děkuji:-)

Avatar uživatele Libor_S
Libor_S
před rokem

Pokud shuttle bus z horního parkoviště jezdil v září 2018 do 18 h., jako má jezdit letos, byla cesta opravdu přes 9 h. včetně 1 h. u Trolltungy. To odpovídá tomu, co ukazují mapy.cz, tj. přes 9 km a přes 4 h. na 1 směr. Celkem za oba směry se nastoupá přes 800 výškových metrů. Kdo jde rychleji, ujde 1 směr při využití shuttle busu na horní parkoviště asi za 3 h. (bez něj je to min. o 1 h. delší za 1 směr).

Avatar uživatele Veronika111
Veronika111
před 4 lety

Super cestopis, jeden z nejlepších, co jsem tu četla, a inspirativní, pokud jde o cestování s dětmi. Úplně mě nadchla představa, že třeba jednou budeme taky chodit s dětmi po horách :)

Za rodinné fotky se neomlouvejte, je to rodinný výlet a aspoň fotky nejsou nudné a stejné jako v každém cestopisu. Líbí se mi, jak na nich Váš syn vypadá spokojeně (i když je mi jasné, že ty "slabší chvilky" asi nefotíte? :D), znám pár dětí v jeho věku, které řvou jen co se jim sebere tablet :)

před 4 lety

Veroniko, moc díky za pochvalu. Po té menší kritice, co se tu objevila hned ze začátku, jsem byla taková přešlá, takže opravdu díky. :-)

Máte pravdu, že ty slabší chvilky nefotím, ale přiznám se, že v Norsku syn žádné neměl, protože byl nadšený a moc se mu tam líbilo. Ale on celkově nezlobí - je to naše hodné zlatíčko. :-)

Mirek
před 4 lety

Dobrý popis cesty, díky za odkazy na spaní :-).

Selfie mi popisu rodinné cesty sedí

Užili jste si to .... i na stromě :-)

před 4 lety

Za více selfies se omlouvám, partner nefotí fotky žádné a pokud chci mít na něco vzpomínku a být tam i já, tak to jinak moc nejde. Navíc jsem nikdy neměla v záměru z toho psát cestopis, netušila jsem, že něco takového se vůbec dělá. Příště, až někam vyrazíme, budu fotit více přírodu a celkově okolí a selfies si nechám pro osobní účely :-)

Milano
před 4 lety

Podle fotek mi to spíš přijde jako galerie selfies, než cestopis.

mirjur
před 4 lety

To je jak u nás, klasika, já fotím přírodu, manželka sebe...

Avatar uživatele Katka _1
Katka _1
před 4 lety

U nas je to presne naopak :) vzdy ked prideme domov a pozerame fotky ocenim, ze manzel nafotil aj nas dvoch...:)

guessWho
před 4 lety

tých selfie by to ale naozaj chcelo ubrať

před 4 lety

Jak jsem psala výš: Za více selfies se omlouvám (napočítala jsem 30 ze 157 fotek), partner nefotí fotky žádné a pokud chci mít na něco vzpomínku a být tam i já, tak to jinak moc nejde. Navíc jsem nikdy neměla v záměru z toho psát cestopis, netušila jsem, že něco takového se vůbec dělá. Příště, až někam vyrazíme, budu fotit více přírodu a celkově okolí a selfies si nechám pro osobní účely :-)