Příspěvky uživatele Ivana31

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Ahoj , my byli na Maltě před 20 dny , po výstupu z letadla nám stačilo vytištěné potvrzení,  vzali si ho a mohli jsem jít.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, můžu se zeptat, taky letíme 2.6. 3 z Madridu do Prahy, bohužel nemůžu najít přidat odbavené zavazadlo ( chceme jen jedno dohromady) . Máme teda ten nejlevnější tarif a  našla jsem  jen přidat EN - eliminar equipaje, ale to je podle mě jen další zavazadlo na palubu, nevíte někdo jak tam přidat  to jedno odbavené?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj,
můžu se zeptat, máte někdo zkušenosti s nákupem jízdenek na španělské vlaky AVE přes francouzské voyage-sncf.com? My nakoupili právě vlak z Madridu do Malagy (bylo to o dost levnější než přes španělské http://www.renfe.com) akorát , že jej musíme vyzvednout ve Španělsku. V potvrzení zaplacené rezervace píší o tom, že mimo Francii je to za příplatek 10 E (i tak se to vyplatí). V minulosti už jsem lístky ve Francii vyzvedávala,ale s vyzvedáváním jinde nemám zkušenosti. Nevíte někdo, jestli to jde i vyzvednout v Praze?

0
Zobrazit ve vláknu

Ahoj,
z Marseille se dá také dojet vlakem do Avignonu a Arles, to jsou moc pěkná města. Stihli jsme je obě během jednoho dne, vlak z Marseille do Avignonu jsme kupovali klasicky přes http://www.voyages-sncf.com/ je to cca hodina a pak jsme v Avignonu koupili do Arles (cca 20min), tam jsme dokonce stihli v Areně Corridu (ale..) a pak zpět do Marseille z Arles( necelá hodka). Obě města jsou z nádraží dostupná kousek pěšky a stojí za to. V Marseille je taky fakt pěkný Palais Longchamps a byli jsme taky z Marseille lodí na Calanques, v sezonně je to i s koupáním. Loď však nedoporučuji, když není pěkně, pytlíky se tam rozdávaly , jak na běžícím páse smiley .Jinak v Marseille byla moc hezká na prolození pevnost v přístavu Saint Jean, spíše je to takové muzejní,ale pěkně upsořádáné včetně malé bylinné zahrady.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, prosím má už někdo zkušenost s http://www.insurance4carhire.com/, platnost pojištění je rok, ale platí na půjčení na 60 dní. Když se pojištění zakoupí , je potřeba při půjčení ještě nějak aktivovat? A při novém půjčení znova? Díky moc za info

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, jen upozorňuji na možnost koupit London pass přes http://www.visitbritainshop.com/world/home.html. Momentálně do konce září v akci o 10% levněji. Po zaplacení je zaslán e- voucher, který se vymění v Londýně na 11a Charing Cross Road, London, WC2H 0EP , mezi metrem Leicester Square a Trafalgar Square, naproti the Garrick Theatre. Osobně vyzkoušeno smiley Na stránkách je i více dalších slev smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, byli jsme tam minulý rok. Procestovali jsme celý ostrov. Akorát jsme přiletěli na druhou, řeckou stranu Kypru do Paphosu. Autem jsme přejížděli z řecké do turecké části bez problémů, dostali jsme " víza"- čtvrtku papíru do pasu ručně popsanou a museli jsme přikoupit připojištění pro auto na tři dny 20 EUR a každý den jsme pendlovali tam a zpět. V Nikosii jsme u přechodu pro pěší byli, ale nejsem si jistá, že vůbec můžeš z turecké části přejet nebo přejít do řecké. Dle našich informací se kontroluje, z které části ses na ostrov dostal.. Ale dej vědět , jestli tě pustili. Ale v turecké části jsou hezké památky, Sv. Hilarion, kláštěr Bellapais, Salamis, Famagusta, Kyrenie - NIKosie oproti tomu nic moc.. jo a najdeš a krásné opuštěné pláže na poloostrově Karpasia a můžeš vidět i divokého osla.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, Havatas je opravdu nejpohodlnejsi , avšak upozorňuji , že berou jen turecké liry, takže musíš něco málo na letišti proměnit.stoji přímo před středním východem z letiste .. Jinak pokud je špička - přiletěli jsme okolo 13hod, jeli jsme to cca 1:45h.. Na letiste jsme taky potřebovali brzo ráno, kdyz jsme letěli do Kapadokie - Kayseri, tak nám byl. nabidnut shuttle bus, 12 eur na osobu z hotelu na Sultanahmet( Hagia Sophia, modra mešita, bazilikova cisterna, Grand bazaar). Tuto dopravu nabízí každy hotel, využili jsme ji, kdyz to bylo brzo ráno , trvalo to asi 35-40 min na letiste. Kdyz jsme se vraceli z Kayseri, tak jsme opět využili Havatas, to uz bylo docela pozdě-23 hod, tak to trvalo taky asi 45 min.. Jinak jeste z letiste jezdí bus ( myslím E10 do Kadikoy) k trajektu přes Bospor. Trajekt stal minuly rok 3tl( musíš vhodit do automatu a vyzvednout si tzv. zeton. Cesta je jeste delší, trajekty jezdí kazdou půlhodinu a je to docela příjemný vylet-využívali jsme to místo dražších vyletnich lodi:-)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj,přiletěli jsme sem , zůstali v Istanbulu a za dva dny jsme zase letěli do Kapadokie-Nevsehiru a zase zpět do Istanbulu..to letiste není malé,ale v pohodě byste to měli stihnout... Žádné vlacky, vnitrostátní čast je ve stejne "budově" a je to proste jen "čekárna" a gate - sice na druhé straně budovy ,ale pak snad po 5 m... Specialitou tureckých letišť je ze prochazis dvojí kontrolou -nejdřív do budovy letiste- to můžeš mít plnou PET lahev a pak znovu uz standardni kontrola..

0
Citovat Zobrazit ve vláknu