Příspěvky uživatele b3t0n

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Případně to dělám se ženou tak, že jí v rámci Apple peněženky nasdílím (přes iMessage) její lístek a pak ho má také k dispozici.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Áčko- když jsem to zkoušel z Karlína na letiště, tak rozdíl cca 150 Kč na jízdě bylo to, jestli jsem chtěl v Uberu ofiko letištní transport nebo Uber Saver (či jak se to jmenuje). Ale jak píšeš, Bolt byl i tak levnější.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Před cca dvěma týdny jsem řešil to samé a vyhrál to Bolt díky nižší ceně oproti Uberu/Liftagu. Objednáno 3 dny předem, řidič přijel přesně na čas. Když jsem se díval, tak by se řidič dal nejspíše sehnat i ráno (Bolt i Uber), ale riskovat, že mi řidič odmítne atd. se mi nechtělo. 

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jak píše LP, strhlo si to ve měně ubytování. Čtyři ze čtyř ubytování v Maroku mám rezervovány v € (buď již zaplaceno, nebo domluveno na platbě hotově). V Polsku mám apartmán ve zlotych a platil jsem ve zlotych. V CZK šlo zaplatit pouze ihned při rezervaci v posledním kroku. (Nechtěl jsem, aby mi tam viselo xy tisíc CZK, tak jsem to platil později v PLN)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, řešil jsem teď podobný "problém" v Maroku. Cvičně jsem chtěl ubytování zaplatit a před potvrzení platby byla ukázána finální částka vč. měny. Ač v rezervaci dirhamy, tak platbu to chtělo v € a problém vyřešen. Podobně jsem postupoval i v Polsku se zlotyma.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahojte, prodám 159 000 TZS tanzanský šilink (Zanzibar, Tanzanie) za CZK či EUR v Praze. Přenechám za 1300 Kč/55 €.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Dobrý den Tomáši, měl bych zájem, píšu zprávu :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

S přítelkyní jsme řešili ten samý problém, aneb ranní odlet z Vídně a odjezd z Prahy. Nakonec vše vyřešil Flix do Brna kolem 10. večer a poté Gepard do Vídně s mezizastávkou v Baru, který neexistuje :) Cena pouze Flixbusu s přestupem v Brně byla v jiné cenové galaxii než kombinace těchto dvou.

Libor_S napsal(a):

Jakub Langer napsal: "A přitom ty vyšší ceny Flixu od Poláků a Chorvatů lze snadno obejít." 

Psalo se o nočních spojích (tj. na přílet do Vídně později večer nebo odlet ráno), ale v noci asi vhodný vlak nejezdí (aspoň ne do Prahy).

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Promiň, vzal jsem rychle názvosloví z názvu :) Píšu ti zprávu, díky!

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahojte, odkoupím přebytky dinárů, pokud někomu zůstalo po dovolené :) Nejlépe Praha...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já cca to samé řešil směrem na Maledivy a dal jsem si prstýnek do té nejzapadlejší kapsy v batohu. Kufr jsem nechtěl riskovat a vše bylo naprosto v pohodě na všemožných kontrolách.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Přesně tak, nikdo nic neřešil a nevážil.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, potvrzuji vedle sebe. Teď jsme s nimi měli 4 lety ve 4 lidech a vždy sedadla v jedné řadě. Netřeba připlácet něco extra (pokud člověk nechce jejich Comfort třídu v rámci Economy).

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zkoušel jsem i z Polska a pořád stejné. Zkusím vícero termínů a tras.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj Čeňku, zkoušel jsem z Prahy do Krakova a bohužel u Deluxe varianty stále vidím cenu 649 a více. Jakou trasu jsi, prosím, hledal? Děkuji za pomoc! :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Cali, máš  ode mě zprávu :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, cestoval jsem s Wizzair dva roky nazpět z Vídně se zlomenou nohou a berlemi + injekce na ředění krve. Nikdo nic neřešil, žádné potvrzení netřeba a ještě to byl svým způsobem fast track na security :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Včerejší návrat ze Slovinska po týdenní dovolené u moře a v horách. Covid nikdo nikde neřešil, roušky spíše výjimečně. Ceny šly oproti loňsku o cca 15-20 % nahoru v restauracích a kavárnách. A k tomu nepočítám, že každý druhý turista byl Čech.

Pro řidiče, je lepší tankovat ve Slovinsku, než Rakousku. Ve Slovinsku cena nafty na dálnici cca 1,9€ vs 2,4€ v Rakousku.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

My jsme jen ukazovali vytištěné potvrzení z hotelu a pas. Je pravda, že to celník pár minut zkoumal, protože to bylo v angličtině. Poté dal vízum na 15 dnů, i když jsme tam byli pouze na 8 dnů. Ale vedle nás někteří ukazovali i zpáteční letenku a nějaké další dokumenty. Je lepší býti připraven :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahojte, neválí se doma někomu přebytečné pesos? Vyměním v Praze :-)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Chystáme se na třetí ročník a u dvou předchozích byla cena vč. snídaně. Jinak zkušenosti pozitivní, některé hotely nabízejí i další služby v rámci této akce + prohlídku hotelu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Víkendová otočka s Ryanairem Praha - Varšava + Krakov - Praha.

V Praze před odletem nic kromě BP. Po příletu na Modlin "příjemně vystupující" pohraniční stráž a kontrola očkování vč. dokladu k němu. Na hotelu jak ve Varšavě tak Krakově kontrola očkování vč. dokladu. Ve Varšavě mohu doporučit Hampton by Hilton hned u paláce kultury a vědy, ceny do 1300 za 2 vč. snídaně.

Přejezd Varšava - Krakov vlakem, pouze kontrola jízdenek. Všude postačí klasická rouška. Při odletu z Krakova pouze BP a občanka. Po příletu do Prahy stačí ukázat příjezdový formulář, kde stačí viditelný QR kód.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahojte, koupím od někoho přebytky MXN v Praze. Postačí mi pár stovek. Děkuji :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Erich Zelený napsal(a):

Ahoj, nechcete někdo pár stovek pesos do Mexika?

K předání v Praze, kurz dle xe.com.

Erich

 

Ahoj Erichu, jestli stále platí, tak bych o ně měl zájem :)

Napiš mi případně zprávu.

Měj se krásně,

Vojta

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

suomi.finland napsal(a):

Divim se, proc na odletu v Bologni kontrolovali covid pas. Z Bologni se mam vracet do Prahy za dva tydny v nedeli 28.11. (vecerni let s Ryanair) a pokud zustane Italie pro ceskou vladu oranzova (jako je tomu uz nekolik tydnu), tak neni pred cestou do Prahy zadny test nebo ockovani nutne.

Ja totiz ockovan nejsem a nerad bych mel na odletu nejake necekane problemy, tak se ptam. Budu mit sice antigenni test udelany pred cestou do Italie, ale ten uz pri nedelnim odletu zrejme ztrati svou casovou platnost. Myslim ale, ze ze zelenych a oranzovych zemi nemaji na odletu do CR zadne covidove dokumenty vyzadovat. Vcera na letu z Malagy do Prahy take nechteli nic. Povinnost mit test uz pred cestou plati pouze z cervenych zemi.

Je to nejspíše dáno tím, že v rámci Itálie musíš mít při nástupu do letadla/dálkový vlak green pas, ať letíš/jedeš kamkoliv. Respektive tuhle informaci jsem postřehl někde v médiích mezi bambilionem dalších zpráv. Ale neber mě doslova, jak spíše podnět k ověření :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu