Příspěvky uživatele vl k

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Dík za rýchlu nápravu, Tomáš :)

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

David, pred pár týždňami zmizli z tela príspevkov fotky, teraz sú zobrazené len ako miniatúry pod príspevkom a musíš si ich rozkliknúť. Vieš mi prosím povedať, či sa plánuje návrat do pôvodného stavu alebo do ostane takto po novom? Dík.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jún 2023 – Sofitel Dubai The Obelisk

Status: Platinum

Už ani neviem ktorý pobyt v našom obľúbenom hoteli v Dubaji hlavne pri ich pomere cena/výkon. Ak nepotrebujete nutne more, tak na Palme alebo v JBR by stál takýto hotel niekoľkonásobne viac. Tentoraz sme tu boli na celých 8 nocí, rezervovaná ako vždy základná izba bez ničoho, lebo platinoví majú salónik zdarma, kde máte raňajky, olovrant a menšiu večeru s alko/nealko nápojmi.

Prikladám aj zopár videí, ako prvé grandiózny vchod do hotela, kde sa cítite ako v egyptskom chráme:

https://www.youtube.com/shorts/-02A2v6wyD8

A výhľad z postele izby Luxury Room, do ktorého sa zobúdzate pri otváraní závesov:

https://www.youtube.com/shorts/z36yqgygD10

Tento hotel som tu už párkrát recenzoval, preto sa nebudem opakovať a uvediem len veci, ktoré sa zmenili, našťastie k lepšiemu.

Salónik : Celý salónik prešiel z oddelenia recepcie pod oddelenie F&B, vďaka čomu došlo k výraznému zlepšeniu ponuky jedál a nápojov, ktorá bola už aj predtým celkom dobrá. Hlavnou zmenou je, že každý deň sa koná tématický večer, napr. syrový, tatarák, Blízky východ, losos atď. Ponuka sa stala pestrejšou a celkovo zdravšou, je tam viac zeleniny a menej vyprážaného. Šéfuje tomu F&B manažér, mladý chalan z Viedne, ktorý šikovne využíva synergie medzi salónikom a hotelovými reštauráciami, z ktorých čerpá nápady aj suroviny.

Ponuka na syrový večer vyzerala napríklad takto, pre mňa šlo o dokonalé stelesnenie francúzskej chic značky Sofitel, keď máte takmer tucet prémiových francúzskych syrov a žiadne lacné náhrady:

Pre ukážku ostatné dni vyzerali takto:

Čo sa týka ponuky alkoholu počas večerného happy hour, tam takisto prebehla zmena k lepšiemu, všetky nefrancúzske vína sa porúčali a boli vymenené za francúzske, napr. prosecco za crémant. Za mňa 10 bodov z 10. Pri koktejloch naďalej platí, že vám namiešajú hocičo z toho, čo majú na bare aj nad rámec ponukového lístka, ktorý vyzerá takto:

Počas nášho pobytu sme mali šťastie, že asi polovicu dní rozšírili ponuku o vína z hotelových reštaurácií. Na jednej strane ich asi potrebovali vyskladniť a zároveň testovali, ktoré z nich by mohli zaradiť do ponuky v salóniku. O výbornom a ľudskom vedení šéfa F&B svedčí, že častokrát sám osobne obsluhoval a diskutoval s hosťami o novej ponuke, aby zistil, čo sa páči a čo sa dá vylepšiť. Rovnako milý a úctivý prístup mal aj k svojim podriadeným, čo v Dubaji nie je vždy štandardom. Vy ako hosť z toho máte hlavnú výhodu v tom, že prichádzate do kontaktu s personálom, ktorý nie je naškrobene milý, lebo musí, ale na pracovisku sa cíti úprimne dobre. Atmosféra v tomto salóniku je najlepšia zo všetkých, ktoré sme zažili, aj preto sa sem tak radi vraciame.

Špeciálna vínová akcia vyzerala na fotkách takto:

Že sa nalievali aj vína vyššej úrovne, svedčí to, keď ste si ich naskenovali do aplikácie vivino:

Ako som spomínal, v salóniku sa podávajú aj raňajky, ktoré pozostávajú z kombinácie à la carte a menšieho bufetu. V čase nášho pobytu testovali rôzne smoothies a zbierali spätnú väzbu, aby vedeli, ktoré zaradiť do stálej ponuky.

Darček na privítanie : Prvýkrát sa nepokúsili o privodenie hyperglykemického šoku horou sladkého; na izbe nás tentoraz čakal tanier s rôznymi omáčkami typu humus a syrmi.

Súhrn : Jednoznačné odporúčanie. Ak ste platinoví, využívate benefity salónika zdarma, ak ste zlatí a viete, že v čase večere budete na hoteli, odporúčam kúpiť izbu s vstupom do salónika, určite neprerobíte.


05.jpeg
20.jpeg
01.jpeg
07.jpeg
02.jpeg
21.jpeg
06.jpeg
03.jpeg
08.jpeg
10.jpeg
11.jpeg
12.jpeg
09.jpeg
04.jpeg

3
Citovat Zobrazit ve vláknu

Určite, mám to odskúšané

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tých pár miest je bežný jav, vždy sa nájde pár pohodlných alebo nevedomých, ktorí si to potom zaplatia pri pulte na checkine

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nebol to už náhodou seating na nasledujúci let naspäť, len ty si si to nevšimol? Čo ja viem, tak miesta vieš online kúpiť len do začiatku fyzického checkinu, potom sa to už dá len na letisku.

Hodinu pred odletom som voľné miesta nevidel ešte v žiadnej appke, to by museli mať prepojené so systémom, čo majú na letisku.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

máj 2023 - SLS Dubai

Status: Platinum

SLS sa radí medzi najnovšie prírastky Accoru v Dubaji, otvorili ho myslím len minulý rok. SLS hotelov je na celom svete ani nie desať, všetky boli doposiaľ v Amerike. Pre mňa šlo o úplne neznámu značku, o to viac lákala vyskúšať. Podľa popisu som vedel len to, že to má byť čistý luxus s dôrazom na dizajn a oku lahodiace riešenia. To všetko sa splnilo do bodky, fotografií bude viac než zvyčajne, tento hotel si to proste zaslúži.

Hotel : Nachádza sa v mrakodrape, ktorý tak trochu klame telom, lebo pri jazde autom okolo si ho v zástavbe takmer nevšimnete. Vnútri je to už ale iný príbeh: Vyveziete sa výťahom na 72. poschodie, kde je recepcia s vysokými stropmi a výhľadmi za obrovskými oknami. O tri poschodia ďalej, na 75-om vo výške 325 metrov sa nachádzajú dva bazény, jeden s ničím nerušeným výhľadom na Burj a druhý na opačnej strane s výhľadom do púšte. Je to momentálne najvyššie položený bazén v Dubaji, večer sa celý priestor premení na nočný klub. Počas dňa a hlavne večer sa pripravte na mladé, jet-set instagramové osadenstvo so všetkým, čo k tomu patrí vrátane záťaže na vašu peňaženku.

Medzi recepciou a bazénmi sa nachádza tradičné kombo reštaurácie, bary, masáže, posilka. Raňajky sa takisto podávajú vo výške, bolo to myslím 70. poschodie. Sedieť môžete vnútri alebo na veľkých terasách. Balkóny a terasy lemujú celú výšku budovy vrátane najvyšších poschodí, preto aj hotel vyzerá zvonku konvenčne, tu proste ustúpila funkčnosť dizajnu. Ak sa nemýlim, všetky izby majú balkón a polovica by mala mať výhľad na Burj a downtown.

Rezervácia : Na rezerváciu na jednu noc som použil kupón Suite Nights Upgrade (SNU), za ktorý som dostal loftový apartmán Inspired Living. Ten som navyše prehnal cez zimnú akciu Ennismore, kde bola zľava plus raňajky zdarma, ktoré ináč stoja 25 eur na osobu. Nie som zástancom zverejňovania cien, ale v tomto prípade sa vám teda pochválim: izba stála 250 eur na noc s raňajkami, čo je menej než polovica bežnej ceny. Týždeň pred príchodom som dostal automatický email s ponukou na garantovaný upgrade do ich druhého najluxusnejšieho apartmánu Vanilla Sky za 10 (desať!!!) eur.- Za tú sumu si v hoteli nekúpite ani pivo, takže nebolo o čom, v momente som to vzal a tešil sa na príchod. Čiže celkovo skombinované tri rôzne zľavy. Po pobyte som dostal body v hodnote 30 eur, body sa v prípade SNU v Accore rátajú z pôvodnej ceny izby, nie zľavnenej. Suma sumarum, po zarátaní bodov ma izba stála 220 eur, bežná cena je niečo okolo 800 eur.

Do hotela sme dorazili tesne pred obedom, izbu sme už mali na základe žiadosti hotovú a nachystanú (za to klobúk dole, lebo izby tohto typu majú len dve, zároveň sme dostali neskorý odchod do 17:00). Mohli sme sa teda odobrať priamo do nášho apartmánu Vanilla Sky Suite a bola to pecka: 61. poschodie, asi najvyššie, čo sme na hoteli spali. Apartmán má dva balkóny s rôznymi výhľadmi, dve plnohodnotné miesta na jedenie vnútri aj vonku, minibarový kútik s krištáľovými pohármi, obývačku, veľký šatník a v neposlednom rade parádne výhľady na Burj priamo z postele a z kúpeľne. Moderná sviežosť, vkus a luxus všade, kam sa pozriete. Každý pracovník, ktorý nám niečo niesol na izbu, s úsmevom pochválil, že máme jednu z najlepších izieb na hoteli, čo zahreje pri srdci a najlepšie vystihuje to, prečo tu riešime vernostné programy.

Celý apartmán je slovami ťažké opísať, vezmem si na pomoc videá a fotky. Video som musel rozdeliť na tri časti, youtube obmedzuje vertikálne videá na 1 minútu a kým natočíte 100 m2 plochy plus terasy, tak to chvíľu trvá :)

https://www.youtube.com/shorts/bFyMWj8abew

https://www.youtube.com/shorts/gMzI1akxZL0

https://www.youtube.com/shorts/V0KkXm8TNYw

A zo sprchy máte takéto výhľady:

https://www.youtube.com/shorts/6DbYiylYKH4

Welcome drink : Vymenený za koktejl a pivo pri bazéne na streche.

Darček na uvítanie : Keď sa na hoteli pred príchodom dozvedeli, že oslavujeme výročie, kontaktovali ma dievčatá z recepcie s prosbou, či im môžem poslať našu fotografiu. Čakal som, že ju nájdem vytlačenú na posteli v nejakom peknom rámčeku, ale oni to posunuli o úroveň vyššie. Spravili z nej jedlú tlač, ktorú umiestnili na veľkú čokoládovú tabuľku, k tomu ešte malá čokoládová torta, pralinky, makaróny, malé jedlé ozdoby a kopec ovocia. Boli sme tam len na jednu noc, ani sme to všetko nestihli skonzumovať. Veľmi originálny darček, bolo vidieť, že si na tom dali záležať.

Súhrn : Veľmi, veľmi dobrý hotel v kombinácii s personalizovaným prístupom si nezaslúži nič iné než 10 bodov z 10. K dokonalosti chýbal už len salónik, ktorý žiaľ v SLS nezakomponovali do svojho konceptu. Jediná výčitka smeruje do oblasti F&B: s raňajkami bolo všetko v poriadku, prostredie nádherné, ale od takto vypimpovaného a nadizajnového hotela som čakal väčšiu kreativitu pri zostavovaní jedál a nápojov. Raňajky sú bohaté a kvalitné, ale chýbal tomu taký ten wow efekt, ktorý je súčasťou celého priestoru. Večeru sme mali v talianskej reštaurácii, kde sme si dali cestoviny a pizzu a bol to ťažký priemer, skôr mierny podpriemer. Výhľady parádne, ale tie sme mali aj z izby, spätne by som asi večeru riešil externou donáškou a súkromím apartmánu. Ozvalo sa vo mne však dobré srdce, že dám hotelu zarobiť, keď sme tam bývali za takú dobrú cenu :) Ale to už riešim problémy prvého sveta, hotel jednoznačne odporúčam. Ak budete mať príležitosť, určite tam choďte!

 

 


14a.jpeg
10.jpeg
04.jpeg
05.jpeg
01.jpeg
03.jpeg
11.jpeg
20.jpeg
14.jpeg
16.jpeg
13.jpeg
02.jpeg
18.jpeg
15a.jpeg
15.jpeg
17.jpeg
12.jpeg
19.jpeg
21.jpeg

6
Citovat Zobrazit ve vláknu

Posledné mesiace som fungoval na polovicu medzi Slovenskom a Nemeckom a kvôli nedostatku času som toto vlákno zanedbával. Navštívil som medzitým celkom dosť hotelov, budem ich sem postupne pridávať, začíname prvým:

Máj 2023 – Sofitel Abu Dhabi Corniche

Status: Platinum

V tomto hoteli sme boli už viackrát a vždy sme odchádzali spokojní. Naposledy tam bol kolega jonapet , ktorý mal negatívny zážitok s ktorým sa podelil aj tuto, preto sme sa trochu obávali, čo nás čaká, našťastie sa nič zlé nekonalo.

Rezervácia : Rezervovaná základná izba Superior na 6 nocí, o to väčšia radosť bola, keď nám pri checkine dali upgrade do apartmánu Prestige Suite na celý pobyt. Izbu vrátane fotografií som už opisoval v predchádzajúcich recenziách, nebudem to opakovať. Niektoré apartmány je však celkom problém nafotiť tak, aby bolo vidieť všetky rôzne zákutia, napadlo mi, že tu budem zverejňovať videá zo zaujímavejších izieb, ktoré nahrám na youtube. Pridávam teda prvé video a ospravedlňujem sa za bordel na izbe, natáčal som to až uprostred pobytu:

https://www.youtube.com/shorts/kjZgPwtJh0Y

Lounge : Konečne ho po ročnej rekonštrukcii otvorili a úprimne, veľa snahy si s tým nedali. Je tam niekoľko gaučov, ináč obyčajné drevené stoličky a stoly ako z Ikey, žiadny koberec a holé biele steny – nechápem, prečo to trochu viac nezútulnili. Priestorovo je skôr menší, ale nebolo tam nikdy plno. Je na najvyššom poschodí, výhľady ponúka fakt parádne. Personál takisto pokrivkával; niektorí pracovníci boli skôr neschopní, ale našli sa aj fakt dobrí, podľa toho, kto mal službu.

Salónik je otvorený od 14 do 22. hodiny, raňajky (ktoré sú fakt bohaté a dobré) sa preto podávajú vo veľkej raňajkovej miestnosti spolu s ostatnými hosťami, čo môžete považovať skôr za výhodu. V salóniku potom máte klasicky afternoon tea s malou ponukou sladkých a slaných snackov, večer je happy hour, kde zadarmo nalievajú alkohol a sú tam na výber jedlá; väčšinu večerov bolo v ponuke aj niečo menšie teplé. Ponuka vín a alkoholu neurazí, ale ani neohúri, je to čistý priemer. Od Sofitelu by som čakal väčší dôraz na francúzske vína.

Ako platinový mám salónik zadarmo v cene, preto sa snažím s kritikou mierniť. Ak by ste mali za salónik platiť, povedal by som, že cena do 40 eur za osobu je prijateľná vzhľadom na to, že tam máte aj plnohodnotné raňajky (ale to si overte, či to nezmenili) a večer si máte kam sadnúť, zjesť niečo malé a môžete to zapiť. Navyše v takom prípade by ste rezervovali izbu typu Luxury Club Millesime a nad ňou vyššie je už apartmán, ktorý máte takmer istý.

Welcome drink : Vymenený za cocktaily pri hotelovom bazéne.

Darček na uvítanie : Nepamätám už, čo to bolo a nemám ani fotku. Buď niečo sladké alebo možno ani nič, ale nenaháňal som to, keďže som bol rád za apartmán.

Súhrn : Za mňa určite spokojnosť. Benefity uznávajú konzistentne, servis je väčšinou dobrý (raz som šiel náhodou vo výťahu s riaditeľom hotela, aktívne sa zaujímal o to, ako sme spokojní, pokecali sme pár minút a dal mi svoju vizitku, keby bolo niečo treba). Nebudem skrývať, že salónik zdarma je takisto faktorom, ktorý prispieva k spokojnosti. Párkrát sme sa nechali odviezť hotelovým shuttlom na pláž, bola to príjemná zmena oproti bazénu. Z hotelových reštaurácií sme niekoľkokrát jedli pri bazéne a na odporúčanie jonapeta  v thajskej reštaurácii, obe môžem odporučiť ďalej.


lounge-1.jpeg
lounge-2.jpeg
lounge-3.jpeg

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ďakujem všetkým za info, hlavne mxp a petrovi76, nevedel som, že to má aj konkrétny názov back-to-back ticketing. S klientom som to nakoniec vyriešil tak, že sa kúpia dve chronologicky po sebe idúce letenky, takže nemusím jednu vnárať do druhej.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ak si dal vsetko uctovat na izbu a platil si to spolocne, body dostavas za komplet celu sumu. Vo vypise sa ti ta dalsia utrata potom zobrazi ako Earn Partner.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Svet aeroliniek má svoje vlastné pravidlá, ktoré sú nie vždy logické. Vnorením jednej rezervácie do druhej by sa napr. dalo obísť pravidlo Saturday Night Stay, preto som začal uvažovať, či to spoločnosti povoľujú.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Čaute, možno hlúpa otázka, ale pre istotu sa pýtam skôr, než spravím rezervácie. Máte niekto skúsenosti, či je možné mať u klasickej aerolinky (konkrétne Austrian) dva otvorené itineráre naraz? Budem mať jednu spiatočnú letenku s odletom začiatok septembra a návratom koniec septembra. Premýšľam, že možno by som v polovici septembra zaletel na víkend domov, teda ešte skôr než preletím celú prvú letenku. Vyzeralo by to teda takto:

1. letenka:

01.09. tam z Viedne do Dusseldorfu - 29.09. späť z DUS do VIE

A do toho vsunutá druhá letenka:

15.09. tam z DUS do VIE - 18.09 späť z VIE do DUS

Je to v pohode alebo existuje u aeroliniek nejaké pre mňa neznáme pravidlo, ktoré nedovoľuje preletieť novú letenku skôr, než som komplet preletel starú? 

Dík za pomoc.

0
Zobrazit ve vláknu

Ak to rozdelis na viac rezervacii, nemal by byt problem. Daj potom vediet, ako to prebehlo.

Reward a status points dostanes za 2 izby ale statusove noci sa rataju len za jednu izbu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Dik, necham to asi pripisat na THY

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tiez mam ten nazor ze Miles & More clovek skor nevyuzuje a s Turkishom to vie clovek lepsie pouzit. Zatial som si mile aj od inych aeroliniek v aliancii nechal posielat na Miles & Smiles, asi stanem pri tom. Mam letiet len po Europe v Economy, ale rez. trieda M a V (takmer 700 eur spiatocka), preto mi napadlo, ci sa to neoplati viac priam cez Austrian, ale asi nie.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Čaute, čaká ma niekoľko letov s Austrianom. Takmer vôbec s nimi nelietam, preto nemám ani ich program Miles & More. Som však členom programu Turkishu Miles & Smiles. Neviete mi niekto poradiť, ako je výhodnejšie zbierať míle, založiť si program od Austrianu alebo nechať si to posielať na konto, čo mám už v Turkishi, je medzi tým nejaký rozdiel?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Z výletov na Tahiti, ktoré tu neboli spomenuté, vrelo odporúčam atol Tetiaroa (Marlon Brando Island), kam sa robia jednodňové výlety z Papeete. Pláž a more nádherné a fakt sme tam boli sami, okrem nás som tam nevidel žiadnu inú loď.


33143363-10155369992616891-2201379006459150336-n.jpg
33082982-10155369991076891-459757913821413376-n.jpg

3
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ja som mal 2 roky dozadu auto z lisabonského letiska cez Europcar. Všetko prebehlo bez problémov.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Navštívil som oboje, Oahu a Tahiti + Mooreu, mne sa jednoznačne páčilo viac vo FR. Netvrdím, že Havaj je zlý alebo že by som sa tam nevrátil, patrí medzi najkrajšie ostrovy na svete, ako bolo povedané vyššie. Je to čisto osobný postoj, že mne vyhovuje skôr taký francúzsky/európsky štýl turizmu a gastronómie než americký. Ak mám porovnať, v čom je lepší HI oproti FR, tak určite autá, v pohode si požičiaš mustang cabrio a vozíš sa, lepší nočný život a ak máš rád japonskú/čínsku kuchyňu, tá je tam fakt dobrá, v pohode aj ako street food. V čom je lepšia FR oproti HI: lepšia gastronómia, aj v supermarketoch nájdeš dobré veci, je to také európskejšie, vieš si prenajať pekný dom hneď pri vode (na HI sú to skôr condos a hotely) a je bezpečnejšia. Honolulu a Waikiki boli plné bezďákov a somrákov. A samozrejme omnoho menej turistov než na HI.

Príroda je nádherná na oboch miestach, o sa týka cien FR mi prišla drahšia než HI.

3
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ďakujem Mandre ako si mi ani nie do hodiny uviedol názorný príklad spomínaného zasierania vlákien zbytočným balastom.

4
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ja osobne nie som za uvádzanie cien, lebo to nie je predmetom vlákna a hrozí, že sa to celé zvrtne na nezmyselné mudrovanie o tom, či autor príspevku zaplatil veľa, ako inde mohol bývať lacnejšie a podobne. Všetci sme videli, ako sa tu na fóre dokázali aj dobré vlákna zničiť, keď ich zasrali rôzni spammeri a osobné útoky. Vlákno Accor tu funguje niekoľko rokov, teraz vznikol Hilton, bola by škoda o to prísť. Som za úzko špecializované príspevky o vernostných programoch, ak niekoho zaujímajú všeobecné informácie vrátane cien, verím, že nemá problém si to dohľadať na Googli, TA alebo bookingu. A ak si niekto ozaj nevie poradiť s cenou, stále môže napísať autorovi súkromnú správu.

Navyše, to porovnávanie cien by bolo veľmi komplikované, až nemožné. Člen programu má zľavu do 20 %, izba bez storna býva takisto lacnejšia do 20 %; niekto iný ju vezme so stornom, sú tam traja, prihodia si raňajky a z izby za 100 eur sa hneď stáva tá izba za 200 eur. Do toho ešte sezónnosť: ak izba v ibise v Prahe, za ktorú som zaplatil v zime cez pracovný deň 45 eur/noc (bookované mesiace vopred v rámci akcie, plus podmienka pobyt min. 2 noci) sa teraz v lete predáva za 150 eur za víkendovú noc, akú má informácia o cene vôbec hodnotu? Podľa mňa žiadnu. Plus služobné cesty, kde máš fixné dátumy a bookuješ pár dní pred príchodom, tam si nenavyberáš.

Z môjho pohľadu má toto fórum slúžiť na zdieľanie info, ktorým hotelom sa oblúkom vyhnúť, lebo členom nedávajú nič navyše, resp. sú vyložene zlé bez ohľadu na členstvo, a ktoré sa oplatia a odporúčam tam ísť ostatným. Len v neďalekej Varšave má Accor 20 hotelov, ktoré sú doslova ulicu od seba a takmer identicky nacenené. Presne v takom prípade sa zídu čerstvé info, do ktorého hotela sa najviac oplatí ísť so statusovou kartou. Súhlasím s názorom, že členstvo nemá byť o darčeku na privítanie v podobe jednej čokolády alebo jablka a „upgradu“ do tej istej izby na vyššom poschodí a ak to tak niekto chápe, tak práve toto fórum mu má ukázať, že existujú omnoho väčšie možnosti :))

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Vo Fio banke som nemal ziadne poplatky nikde, ani uplne v centre Prahy

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

apríl 2023 – ibis Styles Almere

Status: Platinum

Rezervácia : Kvôli zmene cestovných plánov sme potrebovali stráviť noc navyše v Amsterdame, ale keďže priamo v centre boli všetky hotely, nielen Accor za šialené ceny (ibis za 400 eur), rozhodli sme sa stráviť noc v neďalekom Almere, kde bol hotel za štvrtinu. Rezervovali sme základnú izbu Standard bez raňajok (raňajky sme mali ako platinoví zdarma) a dostali sme upgrade do izby Deluxe. Tá bola priestranná, okolo 30 m2, obrovská posteľ 200x200 a úplne nová – hotel otvorili len pred pár rokmi. Kúpeľňa takisto veľká, oceňujem vlastnú holandskú kozmetiku namiesto generickej ibisáckej.

Dorazili sme tam neskoro večer a odišli hneď po raňajkách, takže skorý príchod ani neskorý odchod sme nepotrebovali. Čo sa raňajok týka, mali sme ich zadarmo, ináč by stáli 15 eur na osobu. Ničím neohúrili a tejto ceny neboli rozhodne hodné. Naokolo však nič nie je, takže ak nechcete raňajky, lepšie je priniesť si niečo so sebou.

Welcome drink : Vymenený na bare za jedno miestne holandské pivo a jeden belgický tripel.

Darček na uvítanie : nič

Zhrnutie : Hotel samotný až na raňajky veľmi dobrý. V samotnom Almere nič nie je, viete ho využívať ako bázu pre Amsterdam, hlavne ak máte auto. V čase nášho pobytu tam boli dva autobusy s poľskými turistami.


ibis-almere-03.jpeg
ibis-almere-01.jpeg
ibis-almere-02.jpeg

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Apríl 2023 – Tribe Amsterdam City

Status: Platinum

Tribe bol pre mňa nová značka, o ktorej som vedel len to, že je zameraná na moderný dizajn. Hotelov majú iba niekoľko, preto keď sa naskytla možnosť, šiel som s radosťou do toho. Nebudem chodiť okolo horúcej kaše, môžem odporučiť.

Rezervácia : Rezervovali sme základnú izbu Double w/Queen Bed, na recepcii nám dali upgrade o kategóriu vyššie do izby Superior. Tá bola nielen priestranná, ale hlavne štýlovo zariadená, čo je príjemná zmena oproti fádnym Mercurom a Novotelom. V izbe bola veľa elektroniky, všetky klasické ovládače a ceduľky pre housekeeping boli digitálne. Niektoré nápady už boli trochu za hranicou praktickosti, napr. absencia telefónu. Keď chcete volať na recepciu, musíte si do mobilu načítať QR kód a zavolať im cez whatsapp. Netuším ako vám potom oni volajú naspäť, asi musia prísť osobne :))

Kúpeľňa takisto veľmi pekná, hlavne obklady a vynikajúca kozmetika Kevin Murphy, ktorá sa dodáva len do hotelov a bežne ju nekúpite.

Mali sme aj raňajky, tie boli veľmi dobré. Skorý príchod ani neskorý odchod sme nepotrebovali.

Welcome drink : Poukážky vymenené za dve veľké pivá Brand IPA, spolu by podľa cenníka stáli 23 (!!!) eur. To je podľa mňa prestrelené, pre porovnanie, vo vyššie spomínamom a hyperluxusnom Sofitel Legend stál veľký Heineken na bare 9 eur.

Darček na uvítanie : Makrónky, sladké sušienky a ručne písaný pozdrav.

Zhrnutie : Tribe ma svojím konceptom určite oslovil, rád vyskúšam aj ďalšie hotely. Tento amsterdamský je úplne nový, v čase nášho pobytu oslavovali 1 rok od otvorenia. Nie je situovaný priamo v centre, ale od úplného centra vás delia len 2 alebo 3 zastávky metra a metro je iba minútu pešo od hotela.


tribe-amster-01.jpeg
tribe-amster-02.jpeg
tribe-amster-06.jpeg
tribe-amster-05.jpeg
tribe-amster-07.jpeg
tribe-amster-04.jpeg
tribe-amster-03.jpeg

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

VIE - Nice

  • BUD - NCE
0
Citovat Zobrazit ve vláknu