Příspěvky uživatele Ondra _1

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Ma Martiniku jsem měl půjčeno od Martinique Car Rental a na Guadeloupe od Ideal Car Guadeloupe, vybíral jsem je podle hodnocení na internetu a vše proběhlo v pohodě. V prvním případě jsem vzal autem dost velký výmol a začalo mi šmajdat pravé přední kolo, zavolal jsem do půjčovny, auto odtáhli i se mnou na firmu a dostal jsem nový auto, nikdo nic neřešil. Ono obecně, všichni jsou se vším spokojení, dokud nenastane někaký problém, pak se teprve úkaže...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Letenky bych klidně koupil, ale pouze pomocí platební karty, pokud by Alliatia padla, požádáte banku o vrácení peněz - Chargeback, jinak o tuto společnost je velký zájem, např. Rayanair, takže osobně bych se nebál.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Momentálně asi ne, ale na svých stránkách to mají uvedené jasně, v případě Air France lze změnit bez poplatku booking pro lety mezi 5. až 30.9. a KLM tam má mezi 17. až 30.9. - takže sám nechápu, včem je problém. Nicméně bych doporučil si udělat screenshot, s tou informací, a případný doplatek za rebooking bych po nich soudně vymáhal, po návratu. Je to celkem svinstvo. Minulý týden, když jsem to řešil, tak říkali, že mají nařízeno ty letadla zaplnit, aby tam neletěla prázdná a svoje pasažéry dostat pryč z ostrova - ovšem, tím že už je po evakuaci, tak to není třeba. Snad to dobře dopadne.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Evidentně je u AirFrance a KLM v této situaci trochu bordel, protože kamarád, který má koupeno od KLM s odletem 19.9. dnes na KLM volal a řekli mu, že zdarma rebooking bez poplatku je zatím pouze u odletů do 15.9. a že teda bude muset vydržet, až ten datum posunou. Přitom včera jiný známý provedl rebooking zdarma u letenky také s odletem 19.9., takže to bude asi o nervy. Danielo, pokud tam budete dnes volat, dejte sem prosím nějaké info. Díky

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Myslím také, že s odletem v prosinci máte smůlu, co se kompezací týče. U letenek určitě ne, a co se týče AirBnb, je to otázka jak storno podmínek, tak i komunikace s hostitelem, AirBnB má přírodní katastrofy jako polehčující okolnost při rušení pobytů a lze dostat vyšší kompenzaci než dle podmínek hostitele. Měli jsme ubytování od 19.9. také v Orient Bay, storno podmínky přísné, resp. při stornu vrácení 50% ceny, a dostali jsme zpět vše.

Co se letenek týče, zkuste zvážit změnu do jiné destinace, ale s poplatkem 150,- Eur za letenku, se to pěkně prodraží.

Jinak pro cestovatele, kteří mají koupeny letenky od AirFrance / KLM na Sv. Martin s odletem mezi 5.9. - 30.9.2017, aktualní info zde:

https://www.airfrance.com/CZ/en/...france.htm

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jestli máte odlet až 3.10. tak se na ten poukaz asi už nedostanete, protože už bude letiště zřejmě fungovat. Je ale otázka, do kdy si můžete letenky změnit, pak bych uvažoval i o vyčkávací taktice, letiště je totiž silně poškozené i uvnitř, a je otázka kdy obnoví letištní systémy, atd.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nechci vám do toho Danielo mluvit, ale osobně bych 3.10. rozhodně neletěl. To že jsou na turismu závislí je sice fakt, ale ten ostrov je úplně zničenej, pokud nevydržely ani některé betonové budovy, jak asi vypadá ten zbytek ? Nevím jaké máte zdroje, ale kromě budov byla kompletně zničena infrastruktura ostrova. Jak zde někdo zmínil, chodit mezi troskami by se nelíbilo ani vám ani místním. Můžu vědět, jaký máte hotel ? Nehledě na to, že tam budou přemnožený komáři a jiná havěť (ne nebezpečná), možná nějaká žloutenka, a co se týče jídla - to tam bude určtitě násobně dražší než normálně.

Měl jsem letět 19.9., letenky se mi podařilo u Air France vyměnit za poukaz v hodnotě letenek v plné výši, AirBnB také vrátilo 100%, protože v místě, kde jsme měli bydlet nezůstalo pohromadě vůbec nic.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, kdyby měl někdo zájem, tak v období 24.8. až 10.9.2017 jsou k dispozici letenky z Paris (ORY) na Martinik (FDF) za 350,- eur zpáteční od Corsair Air, viz:

https://www.corsair.fr/promotion...-France/38


at.jpg

0
Zobrazit ve vláknu

Jinak ještě doplním jednu věc, která se mi stává celkem pravidelně, a mohla by se někomu hodit. Krom jednoho případu, pokaždé když jsem auto vrátil, tak zůstala záloha stále alokovaná jako nezaúčtovaná transakce, nikdo neřešil, že by jí měl uvolnit. Pokud ji obchodník nestrhne, tak se sama odblokuje, myslím že za 2 měsíce. Nicméně na dotaz v bance, jestli by to nešlo urychlit, mi bylo doporučeno, ať jim pošlu oskenovaný doklad o zaplacení a platbu odblokují, a také se tak stalo (celkem 5x), jednalo se u Fio Banku. V případě Rajfky řekli, že s tím nemůžou nic dělat a musím čekat, než se to samo uvolní, a kdyby to strhli, mám poslat doklad o platbě a zadat reklamaci...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Pokud bych se přesně nedozvěděl, kolik bude desposit za předpokladu XY, tak bych si vybral jinou půjčovnu. Hlavně se ten deposit strhává před samotným zapůjčením, takže aby ti pak neřekli, že je deposit třeba 5 000USD....

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jak bylo uvedeno výše, záleží jaké pojištění si k autu pořídíš, bez pojištění nejsou depozity nejmenší. Osobně si auto půjčuji u SIXT, včetně pojištění (CDW) a deposit jsem měl vždy max. 300USD.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, přiznám se, že nevím, jak funguje napojení vašeho systému na systémy různých leteckých společností, ale nestálo by za úvahu do vyhledávače letenek přidat společnosti Corsair a AIR CARAIBES, pro oblasti Karibiku mi to většinou najde letenky od Delta nebo Air France, a lety od zmíněných společností vyjdou levněji.

Díky za odpověď.
 
0
Zobrazit ve vláknu

Stránky jsou opravdu hezké, drobnosti se časem vyladí, akorát mě trochu vadí uvádění těch slev u letenek, to se z vás stal klasický e-shop ? Už mi tam chybí jenom 200% sleva jako u Mimozemšťana... trochu to tento komunitní web kazí. A navíc i jako v případě klasických e-shopů je to dosti zavádějící údaj.

3
Citovat Zobrazit ve vláknu