Témata uživatele Andrea_Pernik

Témata uživatele Andrea_Pernik

Téma Poslední reakce
Ahojte. S priateľom chceme ísť na začiatku septembra na 3-4 týždne do Rumunska na roadtrip. Čítala som si o Rumunsku na Wikitravel a narazila som na túto vetu: "...spotting a bear or wolf is fairly easy." Chceme brať aj nášho psa a nastrašila ma predstava, že by sme so psom narazili na medveďa/vlka. Tomu totiž nevysvetlím, že má byť ticho a v kľude odkráčať preč  .
Rumunsko - co navštívit a kam vyrazit za přírodou
Ve fóru Co vidět a navštívit
11 odpovědí
Ahojte, vedeli by ste mi prosím poradiť, akú sim kartu si kúpiť v USA? Som tu na 9 mesiacov. Zatiaľ som natrafila len na karty, ktoré majú mesačný poplatok a za ten ponúkaju väčšinou unlimited hovory, smsky atď (najlacnejšie som našla toto http://www.ultra.me/ ). Ja by som chcela skôr niečo na spôsob kreditu. Kde mám nabitú sumu a z tej sa mi strhne to, čo prevolám. Data nepotrebujem, ani international hovory/smsky. Chcem to hlavne na to, aby sa mne mohol niekto dovolať, občas napísať nejakú smsku, prípadne zavolať. Existuje tu vôbec niečo také? Ďakujem za rady  .
Sim karta - USA
Ve fóru Co se nevešlo
124 odpovědí
Ahojte, nemate prosim niekto pozicat tu krabicku na elektronicke myto do Chorvatska? Odchadzame tento piatok (29.6.) a vraciame sa 8.7. Predanie v Prahe, Brne alebo Bratislave. Na odmene sa dohodneme :) .
Elektronicke myto Chorvatsko - pozicanie krabicky
Ve fóru Cestovatelský bazar
3 odpovědi
Ahojte. Práve som si kúpila letenku na Tenerife na túto nedeľu a teraz riešim čo ďalej  .
Tenerife - z J na S pešo
Ve fóru Co se nevešlo
35 odpovědí
Otváracia doba: 5:30-23:00 Mapa: prízemie: arrivals; 1. poschodie: departures; hala A a hala B Doprava z letiska do centra: MHD autobus linka č. 1 spája letisko a vlakovú stanicu Gare St Jean; cena: 1,50€/hodinový lístok; doba jazdy: 58 min; interval: 10-30min; jazdí medzi 4:45-0:40 (1:20 štv, pia, so) priamy autobus na vlakovú stanicu Gare St Jean; cena: 7,20€/one-way, 12,30€/return; doba jazdy: 30 min; jazdí medzi 8:00-23:00 (smer vlak. stanica), 6:00-21:00 (smer letisko); lístky dostupné na http://www.30direct.com Wifi zadrma: dostupná po regsitrácií a prihlásení "HotSpot Aeroport de Bordeaux" Web: http://www.bordeaux.aeroport.fr/en Poloha: https://goo.gl/maps/w4kAHuZ4inq .
Bordeaux (BOD)
Ve fóru Letiště
14 odpovědí
Ahojte, mám 10€ voucher na autobusy Hellö platný do konca roku a nevyužijem ho. Číslo je 83UG4N1NSTBE5CY3. S voucherom sa dá dostať napr. z Prahy do Berlína za 6€. Ak ho niekto využijete tak sem asi napíšte, nech to potom neskúšajú ďalší ľudia a nie sú sklamaní, že už nefunguje  .
Hellö autobusy - 10€ voucher
Ve fóru Autobusová doprava
0 odpovědí
Ahoj, narazila som na spiatočné letenky do Colomba pod 4000Kč, ale takúto cenu som našla len stránkach ako GotoGate, TravelStart, Seat24 a neviem či je úplne bezpečné cez tieto tretie skupiny kupovať. Resp. či z toho je niečo menej/viac dôveryhodné. Budem rada za názor  .
Benátky -> Sri Lanka 136€
Ve fóru Tipy na levné letenky
13 odpovědí
Ahojte, chcem kúpiť letenky pre svoju mamu a brata do Milána s návratom z Benátok na termín 25.-31.8. Nikdy som v Taliansku nebola tak vôbec netuším ako je to v tomto termíne s počasím, cenami ubytovania atď. Myslíte si, že v tomto termíne je tam ešte teplo, alebo už začína pršať? A čo ubytovanie, doporučujete hotely, hostely, alebo airbnb? Budeme 3 a chcelo by to zlatý štandard  .
Miláno-Benátky
Ve fóru Co se nevešlo
19 odpovědí
Ahojte, s mamou plánujeme už budúcoročnú dovolenku, ale keďže tu nebudem jún-október, radi by sme vyrazili už apríl/máj. Chceme ísť za kúpaním, asi pochodiť aj nejak málo pamiatky, (bohužiaľ) žiadna turistika lebo moja mama nie je moc športovo založený človek (takže ideálne kde nie sú úžasné hory aby mi to nebolo ľúto, že musím ležať na pláži Neviete mi niečo odporučíť? Ideálne Európa, alebo niekde kde lietajú nízkonákladovky Ďakujem vám za tipy  .
Kam za kúpaním na jar?
Ve fóru Co se nevešlo
8 odpovědí
Ahojte, nenašiel by sa tu podobne spontánny človek, ktorý by ideálne ešte dnes so mnou išiel stopom do Berlína? Cca v nedeľu by sme sa vrátili. Mám v pláne popozerať mesto a dať 1 možno 2 dni niekde v prírode v okolí Berlína. Spanie cez couchsurfing alebo v hosteli. Poďte niekto so mnou  .
Praha - Berlín stopom ešte dnes (30.6.)
Ve fóru Co se nevešlo
0 odpovědí
Ahojte, našla som celkom lacné letenky do JA (http://www.secretflying.com/2015/06/err ... 37-return/) a už dlhšie sa pohrávam s myšlienkou ísť tam na väčší výlet. Problém je, že nemám potuchy ktoré obdobie je na návštevu JA najlepšie. Čitala som niečo o wet a dry seasons, teplotách atď, ale veľmi múdrejšia som z toho nebola ). Zatiaľ to teda vyzerá že Sept a Okt by boli na tieto aktivity ideálne, ale chcela by som sa spytať skúsenejších. Ďalej ma ešte napadlo, počula som že JA je celkom drahá (najmä Brazília a Argentína). V čom presne je drahá? Pretože keď som pozerala mesačné výdavky na jedlo tak okrem Argentíny (nad 200$) mali ostatné krajiny okolo 150$. Čo sa týka ubytovania, tak by som chcela prevažne kempovať, sem tam nejaký hostel. A posledná vec - ako sa v JA pohybovať? Požičanie auta asi nepripadá do úvahy keďže by som letela do Sao Paula a naspäť z Limy. Je to ako v US že si kúpite auto za "pár šupiek"? O JA neviem nič tak mi prosím odpusťte moje možno nemiestne otázky  .
Južná Amerika - Kedy navštíviť?
Ve fóru Co se nevešlo
2 odpovědi
Ahojte, viem, že tento web sa špecializuje na letenky opačným smerom, ale predsa len to skúšam, či sa tu nenájde niekto, kto by mi vedel poradiť. Som na ročnom pobyte v USA a rada by som išla na Vianoce domov. Žijem v Omahe, ale predpokladám, že cena letenky by sa ešte zvýšila, takže nemám problém s odletom z Chicaga, kam sa môžem dostať Megabusom. Potrebujem sa dostať do Prahy, ale v podstate je mi jedno kde by bola cieľová stanica (Varšava, Viedeň, Berlín....Budapešť nie). Rozmýšľala som aj či nebude lacnejšie ísť do Londýna/Dublinu a potom kúpiť letenku od nízkonákladovku do Prahy, lenže aj tie sú drahé počas Vianoc. Naspäť by som chcela letieť do New Yorku, kde by som chcela stráviť pád dní a z NY/Philadephie/Washingtonu DC letela naspäť do Omahy. Ideálny termín je 17.12.-5.1. Dátum odletu z USA nemôžem posunúť na skorší, dátum odletu z Európy je flexibilný +-3 dni. Vedeli by ste mi prosím niekto poradiť? Mám ešte počkať na akcie, alebo sa na to nespoliehať a kúpiť letenku čo najskôr? Najlacnejšie letenky som našla za cca 780€. Ďakujem za akúkoľvek informáciu/názor, ktorá mi pomôže vyriešiť moju situáciu  .
Vianoce - Chicago -> Európa
Ve fóru Hledám letenku
1 odpověď
Ahojte. Chcem sa opýtať ako je to s prinesením liekov do USA. Viem, že so sebou treba mať predpis, ale nie som si úplne istá čo tým myslia, resp. čo im bude stačiť. Chcú ten malý papierik od doktora s ktorým chodíte do lekárne, alebo si mám vytiahnuť zo zdrav. karty tie stránky kde je diagnóza, čo mi predpísali atď, alebo ani jedno z toho? A je nutné to prekladať do angličtiny keďže lieky majú svoje ustálené názvy? A posledná vec – čo s liekmi ktoré nie sú na predpis (napr. Ibalgin)? Nechať ich doma? Cestujem na 9 mesiacov a neviem čo si mi oplatí vziať z domu a čo kupovať až tam. Ďakujem za odpoveď  .
USA - lieky
Ve fóru Co se nevešlo
4 odpovědi
Dobry den, ak pojde vsetko podla planu, koncom cervence/zaciatkom srpna budem odlietat do Chicaga na rocne studium. Zaujima ma, ci mam letenku kupit co najskor, alebo cakat na nejaku akciu. Vsimla som si ze vacsina akcii je obmedzena na dobu pobytu 1-3mes. Bolo by mozne potom zmenit spiatocnu letenku na iny datum (napr. az o polroka/rok neskor)? Ak by bola letenka mimoriadne vyhodna, malo by zmysel spiatocnu nechat prepadnut a potom si kupit single let naspat do Prahy/Krakowa? A z ktoreho letiska je vyhodnejsie odlietat? Dalsia vec je, ze nech sa rozhodnem akokolvek, budem musiet menit datum spiatocnej cesty, pretoze pokial viem, neda sa letenka kupit takto dopredu. Mate s tym nejake skusenosti? (napr. ktore spolocnosti maju nizsi poplatok/ziadny atd.) Velmi pekne dakujem za odpoved. Snad to nie je prilis narocny dotaz  .
Praha/Krakow -> Chicago
Ve fóru Hledám letenku
5 odpovědí