Příspěvky uživatele Jirka

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Pukrac: díky moc, mrknu smiley
domino: na tuhle akci jsem teď koukal, ale bohužel potřebuji právě leden/únor, později už ne smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, neměl byste někdo tip na levnější letenku z Prahy/Německa nebo Rakouska na Nový Zéland, ideálně na leden nebo únor 2015? (+- 2 týdny pobyt tam). Snažím se hledat, ale vše je okolo 30 000 Kč, což je docela hodně. Děkuji moc za případné tipy smiley

0
Zobrazit ve vláknu

ještě se optám - zarazilo mě, jak se tady řeší to skenování – to je něco, čeho by se člověk měl bát nebo v čem je problém? Na biometrický pas mě skenovali i v Londýně, nebo v SAE je to něco jiného?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

hoggins: Chtěl jsem na 18:00, co je prý nejlepší čas, ale to už je sold-out na měsíc dopředu, možná déle… nakonec se mi povedlo na 27. koupit na 18:30, což by také mělo být fajn + ještě klasiku - odpolední vstup na 14:00. Na kdy se tam chystáš?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

díky za komentáře a yaiovi za podrobné informace! Už si některá místa píšu do itineráře, ať je nezapomeneme navštívit. Na ty fontány se moc těším, to určitě bude zážitek a parádní scény na focení. To řízení v Dubaji bude asi docela legrace. Jinak všude čtu, že je problém s nošením kraťasů, že prý je potřeba (i venku na ulici) nosit dlouhé kalhoty. Docela se té představy, že tam ve 40 stupních nosím něco dlouhého, děsím smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

A nevíš jak to řešit? Půjčit si extra auto v Ománu nebo nějaké připojištění? smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, tak už se nám cesta do SAE blíží, letíme 21. a vracíme se 29. Měl bych ještě několik doplňkových dotazů… zatím jsme si harmonogram rozložili tak, že na letišti v SAE půjčíme auto, omrkneme Abu Dhabí (tam toho zas tolik není co jsme studovali), pak máme v plánu vyrazit směr oáza Liwa, tam něco nafotit, potom se stočíme směr Omán, kde bychom cca 4 dny pobyli. Následně přesun do Dubaje, kde máme na 27. koupené lístky na denní a noční (západ slunce) Burj khalifu, kde bychom ještě rádi navštívili aquapark Atlantis. Super je, že do SAE zrušili víza, tak ušetříme… a chceme to pojmout trochu punkově, takže když to půjde, klidně přespíme v autě.

A teď moje dotazy
Když si půjčíme auto na letišti v SAE (předtím objednáme online), bude problém když s ním přejedeme do Ománu, jelikož je to jiný stát nebo to nikdo řešit nebude a normálně můžeme frčet? Případně jsem někde (Sinimar?) četl, že je dobré si auto připojistit.

Dále - jak je to v SAE s čerpacími stanicemi? Když třeba vyrazíme směr nějaká oáza v poušti, je tam kde natankovat nebo si raději máme natočit i do kanystru? smiley Máte někdo zkušenost se spaním v autě na odlehlých místech SAE? Prý jsou emiráty velmi bezpečnou zemí, tak zda to je nebo není problém?

Máte ještě nějaké tipy, co v Dubaji (a Abu Dhabí) navštívit? V Dubaji chceme mrakodrap, ty umělé ostrůvky a další zajímavé budovy, pak ten aquapark Atlantis… ale budu rád za tipy na další zajímavá místa. Moc díky!

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

super, díky za tip smiley takže provoz v pohodě a s předpisy myslím nebude problém, pokuty neplatím ani v ČR. Sygic mám a ještě Navigon (chytré telefony/aplikace mě živí) smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Dave: díky, mrkneme na to.
cali: díky za komentář, btw ten známý by si tam nedovolil jezdit proč? jakože je tam masakr provoz? smiley jinak Jemen tedy asi vynecháme, raději dáme ty hory u hranic s Ománem. Vzpomněl by sis případně, přes jaký německý web sis auto bookoval?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, koupili jsem díky tomuto webu 2 letenky do Dubaie za super cenu, ještě teď musíme vyřídit vízum, ale rád bych se tady před cestou ještě na pár věcí zeptal… letíme teda až v květnu, ale má tam někdo tip na dobrý (cena/kvalita) hotel? Prostě něco za dobrou cenu, kde to nevypadá ošklivě.

Dále - půjčoval jste si tam někdo auto? Jak je to s cestováním po zemi, je to bez problémů? Chtěli bychom si dát pár dnů v Abu Dhabí, pak Dubaj a pak se jet ještě podívat "po okolí"… případně ještě na skok do Jemenu, pokud bude čas (máme 8 dnů). Na co si případně dát pozor, co navštívit? Budu rád za tipy, ať si itinerář co nejvíce zaplníme. Díky.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu