Příspěvky uživatele Dana11

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Ono se furt neco nekde stavi... znas to. Ale vedle Burj al Arab uz je to vsechno dobre, vcetne budky s plavcikem, Jumeirah beach residence uz preplacali stankama, ale zase... aspon pozadi mrakodrapu, ted to tam vsude cely umelecky posprejovali(budovy), restauraci plno... Abu Dhabi nemam pod kontrolou, tam se ted taky dela novej water canal.... Dubaj nema cenu moc detailne studovat na internetu. Veci 3 mesice stare uz muzou byt jinak... Ale plaze v Dubaji uz dobry. Ted. Nikdo nikdy nevi, co zase budou vylepsovat... Pridelali i solarni stanice na dobijeni telefonu, nenasla jsem vsak usb koncovku, ktera by jeste fungovala smiley. A wifi to taky nedavalo... treba jim to vyjde priste

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

http://login.dm.gov.ae/wps/portal/mycit ... ycityinner
Provozni doba v odkazu, stranky govermentu.
Jumeirah beach park co se o nem vsude pise na internetu uz neexistuje, na jeho miste usti nove otevreny Dubai water canal. Verejne plaze v posledni dobe zaznamenaly velke upravy, takze pokud nejste primo milovniky travniku a chcete se koupat v mori jedte kamkoliv. Staci podivat na google mapy. Nekteri muzou pamatovat prave dobu stavebnich uprav, ale ted uz je to vsude dobry. Nejvetsi vybavenost poskytuje Jumeirah beach residence... ale plaz vedle burj al arab se taky nevynechava... Treba ti na mamzar park nezbude ani cas.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Neni potreba priplacet, mista si vyberes sam pri on-line odbaveni. Muzes se odbavit i primo na letisti. Mista nejsou pridelovana losovacim systemem.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

http://www.timesofmalta.com/articles/vi ... ver.641810
Malta prisla dnes o Azurove okno....

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ja nezastavam kvalitu letecke spolecnosti. Je to low cost. Takze neocekavam zazraky a za dane penize jsem spokojena. Do romanu jsem se pustila, kdyz jsem zacala byt brana za kazde slovo, jako bych nemela pravo vyjadrit nazor, ze neni treba dramatizovat, kdyz kupuju low cost. A jinak vsechno v dobrym. Hodne stesti na cestach.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Prijde mi usmevne, jak nespokojeni trvaji na tom jak jsou nespokojeni. A nazor spokojeneho ac za cenu ustupku je netolerovan. Ze by rys nasi "plactive" spolecnosti? Mozna je treba projit v zivote nejakym tim "despotismem", abychom potom dokazali ocenit, jak se vlastne mame "špatne" smiley
Dobre. Zamotala jsem se do slovicek a podstata veci uz je davno pryc. ... nebyl vybudovan, ale prebudovan na zaklade narustajicich potreb v dusledku rozvoje FlyDubai smiley, Vyuziva ho cca 50 dalsich spolecnosti. Mnoho z nich by "zhyckany" Evropan... jak tu nekde padlo... ani nepouzil. Nebo to by bylo komentaru smiley Ale to uz je nepodstatne. Je pochopitelne na kazdem cloveku, jakym zpusobem bude cestovat. Ja jsem jenom rada, ze uz do Dubaje nemusim letat za 20tis ani za 17, ani za 13 a ani za 10. Kdyz bych tyto ceny (pro me vyvoj od r. 1996) chtela, koupim si za tyto penize dnes i EmiratesJe to pro me uzasny vyvoj a kazdy at si leta s kym i za kolik chce. Ja osobne proti fly dubai nic nemam. Tot vse. A ostatni at si taky delaji co chteji smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Za 30 Eur z Deiry do Abu Dhabi... chci sehnat toho taxikare. Kterej vozi tak levne na cerno. Vyridte mu ze ho pouziji casto...sice na opacnou stranu, ale jeste mu za jizdu pridam. Misto pozadavku na mnozstevni slevu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj. Najde se tu nekdo, kdo navstivil Emiraty sam bez doprovodu rodicu a nebylo mu jeste 18 let? Potrebuji praktickou zkusenost... potrebuji poslat samotneho syna. Na letisti jej bude cekat otec.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Smartwings neni CSA, ale CSA na svych strankach prodava jejich lety (do Dubaje) A tyto letenky pod hlavickou CSA jsou dostupne i ve vyhledavacich. Tak prave pro ty co si mohou myslet ze CSA zavedlo lety do Dubaje... je tu vysvetleni ze ne a ze lety koupene pod hlavickou CSA jsou lety Smartwings smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

CSA (let je Smartwings) leta na terminal 2. Stejne jako FlyDubai. Terminal dve je samostatne stojici terminal naproti spojenym terminalum 1 a 3. Je to na taxika nebo na autobus, pokud se clovek nechce zpotit pri presunu v horku, pokud uz je nebo pokud nevi co s casem. Metro je napojeno na terminal 1 a 3.
Ten let s Cebu se dal v pohode stihnout... v pripade priletu se Smartwings (CSA). Prilet je 19:30 a lita to sem vcelku na cas. Zpozdeni byva spis v opacnem smeru z Dubaje do Prahy. S Fly dubai... to prileta pozdeji... s tim uz se stihnout nedalo.
Pokud nekdo pri letech do Manily nebo nekam jinam kombinuje letenku s Wizzair... ten leta na DWC... coz je letiste na uplne druhe strane mesta. Letiste je temer bez provozu, odbaveni raz dva, ovsem je to na hlavni letiste vice nez 60 km. Metro z nejblizsi stanice (kam je treba se prepravit bud taxikem nebo autobusem) jede na letiste hodinu. Pokud je odlet z terminalu dva... je treba pricist dalsi cas na presun od metra ke vzdalenemu terminalu.
Treba se tento polohopis terminalu bude nekomu hodit.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ano. Rid se informacemi uvedenymi u toho/ktereho ubytovani. Obecne, nejen v Dubaji. Hotely odvadi povinne poplatky mestu. Privatni ubytovani nabidnute pres airbnb jiste nefunguje pod licenci ubytovacich sluzeb a tudiz te hostitel mestu nepriznava. Pokud jedes ve smisenem nesezdanem paru, dej si pozor i na podminky ubytovani z tohoto pohledu. Obzvlaste levne hotely vas nemusi ubytovat v jednom pokoji.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Cukrarnu s nejvetsim mnozstvim cukrovinek na svete Candylicious jsi mela primo za zady, pokud jsi byla v Dubai Mall u akvaria. Urcite sis akvarium fotila. Mrkni na fotky a urcite ten barevny napis s nazvem obchodu na nejake fotce najdes smiley
Uplne pres kopirak bych to ale podle tohoto navodu nebrala. Opatrne treba s Global Village...urcite dobry, ale v provozu jen pres zimni obdobi (letos 3.11.-9.4.2016). Dost mi v navstivenych mistech chybi Madinat souk vedle Burj al Arab (hezky fotky), Miracle garden, zda se mi, ze jste vynechali pohled na jachty v Marine a kdyz uz neni co delat treba designove zajimavy obchodak IBN Battuta mall na lince metra, mozna skoda, ze jste si nechali ujit mesitu v Abu Dhabi...dobre autobusove spojeni mezi mesty. Dopravne se presuny daji lepe usporadat... To neni kritika, ani nahodou. Jen rady pro pripadnou dalsi navstevu nebo jine cestovatele. I cenove udaje by se daly rozebrat. Ale jinak dobry, kazda cesta polozena na papir a dana k precteni nekomu jinemu se ceni!
V Karame ma zbozi svoji cenu, ale musis si o ni rict. Ne smlouvat. Primo nesmlouvave si o ni rict. Ale stejne jsou tam samy sra*ky.
Zebraky jste nevideli, protoze zebrota je zakonem zakazana.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Teploty na prelomu roku v Dubaji jsou pocitove jinak nez pohledove na meteostatistiky. Prelom roku byva jeste dobry. Ale samozrejme nic neni 100%, ze? Stat se muze... V noci uz se obcas hodi i tenka mikina. Ale ohnostroj je ultrakvalitni smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ten stejny napad ... jen rozsireni priletovych moznosti do Indie prostrednictvim Air Arabia z Emiratu Sharjah (hned vedle Dubaje), letenka se da koupit i s autobusem z Dubaje za stejnou cenu. Leta na hodne indickych letist, priplatek za zavazadlo maly, narozdil od Wizz. Goa se lita urcite. Nehlede na soucasnou cenu ... letenka jednim smerem do indie stoji standardne 399 AED (1 USD = 3,65AED fixne). Pokud bez zavazadla ... da se dnes pekne vyuzit akce wizz, kdy se da koupi letenka z BUD do Dubaje za neco pres 18tis FT. Se zavazadlem uz je to horsi.

Letma kontrola ... aktualne treba Kochi na jihu cely marec 390 AED, 20kg zavazadlo 30 AED. To je pod 3000 tis.vc.zavazadla.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Auta pro vyjezd do Omanu nejsou v UAE problem ani u jine pujcovny. Ani u mensich ... lokalnich, co nejsou ve velkych souhrnnych vyhledavacich, ty ale asi budes tezko hledat. Dulezity je pojisteni ... krome "povinneho ruceni" si pohlidat "full" havarijni a jeho podminky. Prave toto pojisteni s cenou umi pekne zacloumat, ale to jiste vis. K povinnemu ruceni ... bez teto pojistky a potvrzenim na nem, ze auto muze s dovolenim pujcovny do omanu neobdrzis vizum. Je to podminka na hranicich ... toto svoleni. Na povinnem ruceni jsme meli primo razitko (v arabstine) ... nepovolen vyjezd za hranice. Nastesti pujcovna jednala rychle a za cca 3h smiley celnici obdrzeli mejlem dokument, ze muzeme prekrocit hranice. Pak jsme za tuto ochotu zaplatili 170 dirhamu smiley Ale auto jsme meli levny. Takze pokud si auto budes pujcovat v UAE ... hned na miste si over, kde je svoleni k vyjezdu a pripadne si ho nech vystavit. Bez toho to fakt nejde.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Sdilim ten nazor. Letos uz tato trasa az na par vyjimek lepsi cenu neposkytovala. Takze je na to na tobe smiley Ono to tak vetsinou je ... clovek ceka a nedocka se, kdyz koupi, zase se tluce do hlavy smiley V letosnim roce fakt bida ... treba s Pegasusem to bylo jeste jakz takz. Ale do unora a na konkretni data ...
Smartwings si ale myslim, ze svoji "amplitudu" znovu zopakuje ... pak jsou docasne dostupne terminy na celou sezonu ... Vzdycky rikam ... pred zrusenim vizove povinnosti (resp.zavedenim bezplatneho viza) se nam o takove cene mohlo jen zdat ...a to je chvilka zpatky. Konkurence uz se mezi sebou docela potloukla smiley Znovu se jim do bitky nechce.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Amplitudove kolisa Smartwings. Vetsinou ted u nich bezna cena kolem 8,5tis, ale s nakupem na listopad jsem cekala, koupila jsem pred 14dny za 6,7 tis. Pozvolny narust zpet na soucasnou cenu. Tento vyvoj se da opet predpokladat. Ale UIA tu cenu ma ted ... zalezi na tobe. Lepsi ceny se letos objevuji jen velmi sporadicky ...
Na teto trase nyni pouze teple jidlo a 1kelimek piti, 15kg zavazadel.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zalezi spis na ochote investovat. Hotely u more jsou dobre snad vsechny, ale je treba sahnout hluboko do kapsy. Pokud jsou deti vetsi ... asi lepsi svolit z pozadavku a vzit hotel v centru. Jinak levnejsi "more" v sousednich emiratech Sharjah,Ajman, Ras al Khaimah. Ale o jarnakach to taky muze vyjit tak, ze more bude trochu studene a venku bude 20st. Vloni koncem ledna bylo dokonce 15st. Ale muze se stat, ze bude i hezky. V tomto obdobi nikdo nevi. S morem v Dubaji je kazda rada draha. Zvlast v zime, kdy jsou "sezonni" ceny.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

My hotel Hollywood, stejna location. Jednoduchy hotel, situovano do dvora, klid. Snidane jednoducha, ale krome vybornych croasantu i houska, toustovy syr, sunka a nejaky drobnosti. Hlavne ranni kava a dzus se pocita. Klidne znovu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Diky za report, napsala jsem ti SZ.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nam uz se na teto lince s QS stalo, ze jsme nesedeli dva vedle sebe. Ale prisli jsme pozde na odbaveni a pri totalne nabusenem letu jsme byli radi, ze sedime kdekoliv, coz nam bylo jedno. Nekteri to stesti nemeli a zustali v Dubaji. Prodali vic letenek, nez byla kapacita letadla. Oboji se stane vyjimecne. Pokud tomu chces predejit, prijdi vcas na odbaveni (at nestojis na konci fronty) nebo se odbav on-line ... system te pusti 24h dopredu. Palubni vstupenky si vytisknes a na odbavovaci prepazce odevzdas jen kufry. Za sedadlo je zbytecne priplacet, pokud se nejedna o misto s vetsim prostorem pro nohy pro toho, kdo to nutne potrebuje.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Okamzite. A bud za ni rad. Vloni se po silvestrovske navratove expanzi nedostalo par lidi do letadla. Nejmenovana letecka spolecnost prodala vice letenek, nez bylo mist v letadle. Naprosto plno bylo i pred vanocemi.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Koupit si je hned na jare, kdyz se nahodou nejaky objevi ... na pristi rok smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Wizzair ma opravdu ty kufry uz cenove pres limit. Zdanlive levna letenka pod 3tis. mi nakonec s kufrem vysla na necelych 5700,- Koupeno jiz na jare, ale vzhledem k terminu pres vanoce a Silvestra dle vyberu pozadovanych datumu, jsem nevahala ani chvili a dobre jsem udelala. Lepsi cena za celou dobu nebyla. A pres vypjate svatky uz vubec ne. Ta cena UIA je dobra ... pokud nevadi prestup a jsou dostupna vyhovujici data, asi bych do toho sla. Fly dubai v prubehu celeho roku uz letos na takovou cenu nespadlo, navic kdyz uz, tak mesic pred odletem. Ale zase je tam vyhoda primeho letu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Na trase do Dubaje se pohybujeme casto, muj nazor je, ze nyni se letenky zdaji sice drahe, ale v podstate se ustalily zase na cenach obvyklych, jake byly jeste pred dvema roky, kdy se jeste diky vizove povinnosti vyplatilo koupit letenku csa za 10tis pred letenkou Smartwings za 8990,- diky moznosti primeho zprostredkovani viza. Cenami na teto trase zamichaly promo akce Air Serbia/Etihad ... kdyz vstoupili na trh s nove provozovanou linkou z Belehradu a taky nastup nizkonakladove dubajske spolecnosti Fly Dubai do CR a SR po zavedeni bezplatneho viza pro nase obcany. Wizz air z budapesti za 7100 je cena vysoka, cena od UIA se mi zda naopak dobra, protoze je "akcni" a nizsi nebyva. Je jen teoreticky mozne, ze kratce pred odletem shodi cenu o neco nize Fly Dubai, Smartwings cenu reguluje dost podle nej. Cena 8500 od smartwings si myslim, ze se udrzi i kratce pred odletem. Unor/brezen je docela vhodna sezona na cesty tim smerem, moc akci neocekavam. Ale osobne bych jeste mesic pockala na flydubai(primy let) nebo ted koupila UIA, nebot si myslim, ze lepsi cena uz stejne nebude. Ovsem to nikdy nikdo nevi. Ze! smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu