Příspěvky uživatele panliska

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Super, díky. Jsou to kraviny, ale zase si říkám, ať mám co nejvíc infa před odletem smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, měl bych asi trochu blbej dotaz. Bývají v salonkách nějaké skříňky nebo tak? Nikdy jsem v žádném nebyl a nevím, jak to reálně funguje.

Zaplatil jsem si vstup do salonku a jelikož cestuji sám, říkám si, jestli budu tašku/batoh tahat sebou na záchod, do sprchy co tam je atd.

Díky za odpovědi.

0
Zobrazit ve vláknu

No hlavně příště raději vyplňuj bez diakritiky. Ono sice píšou "Vyplňte přesně tak, jak máte v pasu", ale pak jsou s tím jen problémy. V Londýně Stanstedu si kolega musel jít pro novou letenku, protože to diakritiku prostě nevzalo.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nedávno jsem se z USA vrátil a léky co nepotřebuješ mít u sebe dej normálně do odbavenýho kufru a neměl by být problém.

Léky co jsme měli u sebe jsme dali do samostatnýho 1L uzavíratelnýho pytle (ten na tekutiny) a k tomu papír, kde bylo napsáno o těch lécích tak, jak to mají uvedený tady: http://www.cestovani-po-usa.cz/pages-cz ... erika.html . Léků byly asi 4 krabičky, takže jsem ten text upravil na text upravil bodově a dal to podepsat praktický doktorce.

Na security je prostě jen vyndáš spolu s kosmetikou a elektronikou. Samozřejmě můžeš zažít jinou zkušenost, ale u nás absolutně nic neřešili a ani si to neprohlíželi (O'Hare Chicago).

Jinak obecný léky (na bolest hlavy atd) tam koupíš všude, takže bych to bral hlavně podle těch předepsaných léků kolik budeš mít. Abys neměla plnej kufr léků... Třeba na bolest hlavy jsem si tam koupil nějakej lék na "A" a zabral mi rychle a dobře - řekl bych líp než český.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Díky za odpovědi.

Petr76: Tohle vím, ale kupoval jsem přes ebookers a nevím, co vlastně mám za kategorii. Ale pochopil jsem, že JustFly je max po Evropě. Nicméně to místo jde si vybrat při web check-in, kterej ale nemůžu udělat, kvůli destinaci USA.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj,
zatím jsem cestoval spíš nízkonákladovka a bez přestupu. Proto bych měl několik dotazů.
V létě mě čeká cesta Vídeň -> Berlín(Tegel) -> USA, dopravce AirBerlin. Do USA nejde web check-in, takže až ve Vídni.

1) Co jsem pochopil, zavazadlo odbavim ve Vídni a vyzvednu v USA, žádné mezi odbavování?

2) Ve Vídni dostanu obě letenky, nebo druhou až v Tegelu? (koupený to mám dohromady Vídeň->USA)

3) Pokud budem 3, jak požádat o místa vedle sebe? Jako chápu co je "aisle/window seat" když letím sám, ale když jsme 3, tak netušim co v tom kontextu znamená aisle seat. Navíc první letadlo má sedadla 3-3 a druhé 2-4-2 (pomlčka=ulička). Jak říct, že bych chtěl v prvním 3 vedle sebe a v druhém 3 od kraje, tzn. jakoby jedno u okna a 2 do uličky? A v jaký okamžik o místa požádat, hned jak jim dám pas, nebo se zeptají?

Sorry za blbý otázky, ale jsem nějak zmatenej smiley
Předem díky všem za rady

0
Zobrazit ve vláknu

Ahoj, sleduji vývoj cen letenek z Prahy do Chicaga a měl bych dotaz.
Hledal jsem konkrétně pro období 27.6-14.7 (+-3 dny).

Docela mě zarazil vývoj cen. Před 14 dny jsem našel nejlevnější kolem 16k, potom to mírně rostlo na 17k (BerlinAir z Vídně). Tento týden jsem nejlevnější ceny našel dokonce kolem 13k i mírně pod (SWISS, FinnAir, ČSA+Delta). Dnes jsem koukal a ceny kolem 17-18k.

Můžete mi někdo objasnit ty výkyvy? Má to co dělat s kurzem měn, dnem v týdnu, ztraceným letadlem neco co? smiley

Co jsem četl, tak by se mělo kupovat v předstihu... ale jak moc dlouho mám reálně čekat? Ceny budou dražší a dražší, co?

Děkuji za odpovědi smiley

0
Zobrazit ve vláknu

gugos005: jj, mám mBank a ČS a ty 2 % jsem právě vyčetl u mBank.
U mBanky se mi líbí, že mají nad 2500Kč výběr kdekoliv v zahraničí zdarma... nicméně, pokud by tam bylo 2 % od Visy, případně poplatek v ATM + převody, tak by to tak dobrý nebylo.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Díky za postřehy!
Konkrétně budu v Chicagu a NY, tak to zkusím nějak nakombinovat.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj všichni!

Čeká mě v létě cesta do USA a momentálně řeším, jak platit.
Nejlepší by asi bylo v hotovosti, ale co jsem četl na netu, tak občas nemusí brát větší, než $20 bankovku. Navíc tam budu tak 14 dní a nechce se mi brát tolik hotovosti.

Placení kartou je pohodlné, ale co jsem pochopil, platba se převede z USD na EUR a pak až na CZK s tím, že si Visa přirazí ještě 2 %, takže vevýsledku si člověk dost připlatí.

Má někdo osobní zkušenost s placením v USA? Kolik třeba u jaké banky platil navíc při platbě kartou?

Díky za každé info smiley

0
Zobrazit ve vláknu