Témata uživatele panliska

Témata uživatele panliska

Téma Poslední reakce
Ahoj všichni! Čeká mě v létě cesta do USA a momentálně řeším, jak platit. Nejlepší by asi bylo v hotovosti, ale co jsem četl na netu, tak občas nemusí brát větší, než $20 bankovku. Navíc tam budu tak 14 dní a nechce se mi brát tolik hotovosti. Placení kartou je pohodlné, ale co jsem pochopil, platba se převede z USD na EUR a pak až na CZK s tím, že si Visa přirazí ještě 2 %, takže vevýsledku si člověk dost připlatí. Má někdo osobní zkušenost s placením v USA? Kolik třeba u jaké banky platil navíc při platbě kartou? Díky za každé info  .
Placení v USA
Ve fóru Co se nevešlo
16 odpovědí
Ahoj, měl bych asi trochu blbej dotaz. Bývají v salonkách nějaké skříňky nebo tak? Nikdy jsem v žádném nebyl a nevím, jak to reálně funguje. Zaplatil jsem si vstup do salonku a jelikož cestuji sám, říkám si, jestli budu tašku/batoh tahat sebou na záchod, do sprchy co tam je atd. Díky za odpovědi. .
Lounge - zavazadlo
Ve fóru Trip reporty z letu
4 odpovědi
Ahoj, zatím jsem cestoval spíš nízkonákladovka a bez přestupu. Proto bych měl několik dotazů. V létě mě čeká cesta Vídeň -> Berlín(Tegel) -> USA, dopravce AirBerlin. Do USA nejde web check-in, takže až ve Vídni. 1) Co jsem pochopil, zavazadlo odbavim ve Vídni a vyzvednu v USA, žádné mezi odbavování? 2) Ve Vídni dostanu obě letenky, nebo druhou až v Tegelu? (koupený to mám dohromady Vídeň->USA) 3) Pokud budem 3, jak požádat o místa vedle sebe? Jako chápu co je "aisle/window seat" když letím sám, ale když jsme 3, tak netušim co v tom kontextu znamená aisle seat. Navíc první letadlo má sedadla 3-3 a druhé 2-4-2 (pomlčka=ulička). Jak říct, že bych chtěl v prvním 3 vedle sebe a v druhém 3 od kraje, tzn. jakoby jedno u okna a 2 do uličky? A v jaký okamžik o místa požádat, hned jak jim dám pas, nebo se zeptají? Sorry za blbý otázky, ale jsem nějak zmatenej  .
Dotaz - výběr místa
Ve fóru Obecně o cestování letadlem
10 odpovědí
Ahoj, sleduji vývoj cen letenek z Prahy do Chicaga a měl bych dotaz. Hledal jsem konkrétně pro období 27.6-14.7 (+-3 dny). Docela mě zarazil vývoj cen. Před 14 dny jsem našel nejlevnější kolem 16k, potom to mírně rostlo na 17k (BerlinAir z Vídně). Tento týden jsem nejlevnější ceny našel dokonce kolem 13k i mírně pod (SWISS, FinnAir, ČSA+Delta). Dnes jsem koukal a ceny kolem 17-18k. Můžete mi někdo objasnit ty výkyvy? Má to co dělat s kurzem měn, dnem v týdnu, ztraceným letadlem neco co?  .
ČR -> Chicago (ceny obecně)
Ve fóru Hledám letenku
3 odpovědi