Příspěvky uživatele sosna

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Ahoj, v říjnu jsem navštívila tři rozdílné destinace, vždy jen na pár dnů:

1/ Dubaj - na cestu tam nutný PCR test i pro očkované, při odletu i návratu důkladně studovali všechny dokumenty. V Dubaji bylo horko, kolem 36 stupňů, ale roušky se nosí i venku. Přestože je Dubaj krásná, bylo to pro mě dost náročné.

2/ Kyjev - pro očkované žádné další povinnosti (pominu-li příjezdový formulář). Očkovací certifikát prohlíželi jen zběžně. S rouškami je to podobné jako u nás - nosí se v MHD a v obchodech... 

3/ Budapešť - při odletu ani příletu nechtěl vidět nikdo nic, kromě velmi zběžného zkouknutí příjezdového formuláře při návratu. V Budapešti se roušky nenosí vůbec nikde, respektive obvykle je nosí jen cizinci, ale žádná taková povinnost není. Nasadila jsem ji až při boardingu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, v pondělí odlétám na Ukrajinu a podle informací MZV potřebuji " pojištění  nákladů souvisejících s léčbou COVID-19 či pozorováním (umístěním v karanténním zařízení). Pojištění má vydávat společnost (pojišťovna) s registrací na Ukrajině, nebo zahraniční pojišťovna, která má zastoupení na Ukrajině nebo smluvní vztah s partnerskou pojišťovnou na území Ukrajiny  (assistance) ." - nemáte prosím někdo tip, kde se online pojistit? Děkuji.

 

0
Zobrazit ve vláknu

Vím o jedné studentce z Kazachstánu, která přiletěla do ČR asi před 3 týdny.

Před odletem měla negativní PCR test, po 5 denní karanténě ji vyšel test pozitivní, hygiena vůbec neřešila, že byla v letadla s dalšími 200 lidmi... Jen zkrátka zůstala 14 dní na izolaci na koleji a pak šla do školy. 

Jinak kolegové do Ruska a zpět Ruska cestují celkem bez větších problémů.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Naštěstí roušky, respirátor jsem u místních skoro neviděla.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ve čtvrtek jsem se vrátila z Dubaji a nikdo žádnou registraci do appky nechtěl.

Já to vlastně pochopila tak, že registrace je nutná, jen když vám v Dubaji udělají PCR test (vybírají náhodně) a test vám vyjde pozitivní. Pak máte appku jako hlídáček.

Jediná nepříjemná věc, že tam teď odpoledne je kolem 38 stupňů a roušky se nosí všude, i venku.

 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Vstupenky Manchester United

Ahoj, chystám dárek pro přítele, výlet do Manchesteru s fotbalem. Ideálně Manchester United vs. Arsenal 28.4.2018.

Vstupenky na takový trhák tedy stojí ranec. Nejlevněji jsem našla na livefootballtickets.com od 161,50 GBP.

Má někdo nápad, jak sehnat levněji? Např. přes někoho, kdo má členství i loayality points?

Předem díky za tipy.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

SDAN: díky za informace, tvůj odkaz mi moc pomohl

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Hm už to čtu - na státní svátek neplatí, ale díky za radu, bude se hodit někdy jindy.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Chceme jet v pátek (Velký pátek) - ve svátek asi tato jízdenka neplatí, že?
Velikonoční pondělí zpět - asi taky nic smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Chceme vyjet o velikonocích do Wroclawi. Polskibus už moc výhodných cen nemá, takže taky nejspíš zvolíme cestu vlakem. Na březen mi to cenu na webu ČD neukáže, ale teď by stál lístek 304 Kč, což mi přijde fajn cena. Dva přestupy z Prahy snad dáme:-) Možná by šla cena ještě stlačit, pojedeme 2 dospělí + 2 děti...ale bába u okýnka se dnes špatně vyspala...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já jsem tedy nezažila, že by nikdo lístek nekontroloval. Buď je tam turniket se scannerem, kterej načte QR kód, nebo na konečné lidi, co kontorlujou lístek se čtečkou. No a půl hodina mi na Stanstedu příjde málo, měl bys fakt štěstí, kdybys to stihnul, já bych s tím nepočítala.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zkoušela jsem to v termínu 15.-18.12., ale opravdu to nešlo dotáhnout (teď už to nabízí levně jen týdenní pobyty, které zřejmě taky budou prázdnou bublinou).

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jdu se zeptat zkušenějších. Skyscanner mi našel letenky z Prahy do Dubaje v prosinci 2016 za 3700,- se Smartwings přes Tripstu. Samotné Smartwings však na období druhé půlky prosince ještě letenky neprodávají. Není to divné? Mám koupit hned nebo počkat?

0
Zobrazit ve vláknu

V srpnu 2015 mi bezkontaktní Visa debit v londýnském metru nefungovala.

Bus - jednou z nevýhod, že musíš stíhat, případně můžeš do 60 min. jet dalším, ale nikde nemáš garanci, že bude volno.
A po příletu jsem strávila na kontrole na Standstedu i 60 min. (cestuji tedy s dcerou a vždy musím do té delší fronty pro cestující s dětmi nebo bez biometrických dokladů).

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Stačí mít u sebe platné lístky s logem National Railway (vlaky včetně Standsted expressu) a vytisknout si kupónky z webu 2 for 1: https://www.daysoutguide.co.uk/2for1-london. Jízdenky + kupóny předložit na místě na pokladně a je to.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

1/ alespoň 5 dní

2/ Jízdenka na Stansted express platí celý den, zpáteční se musí uplatnit kdykoliv do 30 dní. Kupuj jízdenky v předstihu min. 30 dní, dostaneš se na přijatelné ceny. Pokud pojedete alespoň 2 a budeš mít zpáteční lístky na Stansted Express, můžeš po celou dobu pobytu v Londýně využít velmi výhodných nabídek 2 for 1 (např. do Toweru, na London Eye, do Madame Tussauds, Key Garden, Akvária...) Ušetřili jsme takto dost peněz, min. 80 liber za 5 dní.

3/ Oyester card si pořídíš na jakékoliv stanici metra, vložíš kredit + zaplatíš zálohu 5 liber. Kdekoliv u okénka i automatu můžeš navýšit kredit. Při odjezdu dostaneš zpět zálohu i aktuální kredit. Ceny dle tabulek - kolem 8 liber max. za den, pokud budeš jezdit jen metrem.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak kód došel, ale při platbě 27 Kč mi to stále hlásí chybu a u nové rezervace požaduje min. hodnotu 100 eur.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já marně čekám na mail smiley Asi je to přetížené.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Pokud letíte na Stansted, tak doporučuju objednat si lístky na Standsted Express - vlak, který Vás odveze do centra za cca 40 min (z letiště odjíždí každou čtvrthodinu) a na rozdíl od předem objednaného busu je úplně jedno, jakým spojem pojedete. Pokud si koupíte zpáteční jízdenky, můžete se těšit na velkou nabídku vstupenek typu 2for1 po celou dobu Vašeho pobytu - mj. London Eye, Madame Tussauds, Tower, Key Gardens, slevenky do restaurací apod.
Určitě si ale Londýn užijte a neběhejte s jazykem na vestě, kupte si fish and chips a snězte si ho v parku, zajeďte do Greenwiche a dejte si ve stylovém pubu cider nebo pivo London Pride, svezte se nahoře na předním místě v double deckeru a aspoň jednou zabluďte v metru:-) To je podle mě Londýn!

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Budu ráda za info:-) Minule jsme myslím za týden dávali za venkovní parking u letiště 45 EUR a každé ušetřené éčko se počítá:-)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Díky, pobavilo smiley
Ale pro příště, Brémy jsou super! Mám procestovanou velkou část Německa, ale Brémy jsou jednoznačně nejhezčí německé město, kde jsem byla!
Nádherná přístavní atmosféra, romantické večerní prohlídky s ponocným, křivé uličky a krásná čtvrť Schnoor...Jo, a super obří lízátka ruční výroby.
No, ale aspoň tvoje jméno se proletělo odletovou halou:-)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Prosím, má někdo zkušenosti s tou zpáteční jízdenkou na Standsted Express? Skutečně se dá použít akce 2for1 po celou dobu platnosti zpáteční jízdenky, tj. 30 dní? Nějak se mi to nezdá...A zkušenosti s advance fare tickets? Fungují na 2for1?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu