Příspěvky uživatele jitka.sobolova

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Měl jste někdo zaplacený WIZZ flex? Po rebookingu od WIZZ (nový letový řád) chtějí 11 EUR doplatit, jinak mi zruší letenku. Rozdíl vidím právě v ceně WIZZ flexu. Původně stál 11 EUR, nyní mi ho účtují za 22 EUR. Mám se s nimi hádat?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj,

máte někdo voucher nebo přebookovanou letenku od Air France/KLM/Kenya Airways kvůli Covid? Zajímalo by mě, zda se voucher musí čerpat na stejnou trasu nebo cokoliv jiného a jak probíhalo jeho získání. Díky

Jitka

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Využila jsem od coudiho a přidávám svůj 10%.

https://www.booking.com/s/18_8/4e9f37e9

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Bych se Dubaje vůbec nebála, jen to chce nejezdit tam v létě. Já byla se stejně starou dcerou ve Venezuele a taky to bez problému šlo.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Díky, jsem si to myslela. Mě odkaz na fare rules nefunguje :-). Taková blbá otázka. Stornovat jen cestu tam nejde co, to bych už chtěla moc.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj,

nemohu na stránkách TK najít rozdělení, které třídy jsou promotion, limited, flexible. Jde mi možnost refundace mezinárodní letenky třídy Economy (U).

Díky za radu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Díky za ty autobusy. Já jsem právě žádný nenašla, tak jsem to chtěla odpískat. Fast jet v srpnu ještě letí, ale je dost drahý. Pamatuju časy, kdy přelet stál 10 USD :-) Nevíš odkud ty autobusy vyjíždějí? Na mapě je několik bus terminálů.

Kryštof Hájek napsal(a):

Ohledně busů z Harare... Asi nejspolehlivější jihoafrická Intercape, se kterou se dalo s jedním přestupem v Bulawayu, už k VicFalls nejezdí, takže pokud vím, jediná další jakž takž možnost je ExtraCity, měli by jezdit 3x denně z Harare (http://www.extracity.co.zw/). Donedávna šlo Harare - VicFalls za babku a spolehlivě i letecky, ale od té doby, co Fastjet odešel, už létá jen Air Zimbabwe a ti mají ke spolehlivosti velice daleko :)

Vstup k vodopádům jsem platil v únoru jen 30 USD.

Už by mělo být opět zavedeno společné vízum pro Zimbabwe/Zambii za 50 USD, takže překročení mostu na VicFalls až do Livingstone je možné. Most lze ale přejít i bez zambijských víz, jen není možno vstoupit do Zambie, musí se jít zase zpět. Jen asi pozor, pokud se z Chobe budete vracet zase zpět do Zimbabwe, budete si muset koupit nové jednovstupové vízum za 30 USD.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Přiletím určitě do Lusaky nebo jen Harare a pak autobusem. Chobe taky vidím, že se budeme snažit k někomu přifařit do auta. S tím počítám, nebude to poprvé. Jaké je cca vstupné?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj,

chci s dcerou navštívit Victoria Falls v Zimbabwe a NP Chobe v Botswaně teď v srpnu. Nechci si půjčovat auto, protože v Africe nerada sama řídím. Na cestování místními africkými autobusy jsme zvyklé. Můžete někdo poradit jak to stihnout levně za týden? Jak jezdí bus z Harare k vodopádům, jede 1 den nebo se cesta musí rozdělit případně co vidět cestou? Prostě beru jakékoliv tipy na průvodce, dopravu apod. Mohu přiletět do Harare nebo Lusaky a odlétat z těch stejných měst. Díky Jitka

0
Zobrazit ve vláknu

Z vlastních zkušeností. Jsem naočkovaná, ale nikdo to po mě zatím nechtěl vidět. Kontrolu bych očekávala spíše v Daru než na ZNZ. Pokud cestujete pouze na ZNZ a přestup je v Dubaji, očkování není třeba, ale jak někdo psal, už i tam kontrolovali. Takže doporučuji se naočkovat již tady než spoléhat na místní očkování. Navíc ta vakcina je živá, tedy může být moc pěkný otok i horečka, což bych na dovolené nechtěla řešit a ještě zde dostanete příspěvek od pojišťovny. Navíc dnes již poskytuje doživotní ochranu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jojo muselo to být zrovna v době, kdy osekali letový řád. Museli být ve strašný ztrátě, protože já letěla za 10 USD a bylo nás v letadle asi 10. Jednoduše to přehnali s počtem letů. Dnes Dar-ZNZ vůbec nemají, což je strašná škoda, protože už se nedá jednoduše využít ten zbytek

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

:-) Chápu, ale je to černá Afrika. Plány se mění úplně běžně. Já bych taky letěla, ale už bych se musela přesunout lodí do Daru (teď už moc ZNZ nelítaj) a to se mi tedy nechce. Minule mi bylo blbě.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

panda napsal(a):

Ne mozem napsat zpravy, ako ze tejto funkci uz nie mame na foru :/ Ale v 1. tyzdniu cervna budem :) Myslim ale tu -21 ecek

Ahoj, máš nějaký voucher? Můj email jitka.sobolova@seznam.cz

Díky.

-50% slevy uz je tezke ulovit, tak pokud budem mat, tak za kolem 35€ min. Tak nie viem ak se Vam to vyplati.

Mam ale prave ted zlavu 100% na Leo Express. Nekolko usekov lze na misto Flixbusa vyuzit Leo, prikladne do Mnichova, Regensburga, Salcburka... Krakov taky, a to rychlejsi.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Neřekla bych, že jsou problémoví od začátku. Já s nimi letěla před rokem, kdy měli spousty letů a prázdná letadla a nic nezrušili. Letos mají lety hodně osekané, takže čekám, že i plnější. Co se týče výpadků systému, to může souviset spíš s infrastrukturou. Výpadky elektřiny, mobilního internetu apod. jsou naprosto běžné. Na Tanzanii fungují dobře :-). Klidně s nimi leť.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu