Příspěvky uživatele voughne

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

A prichadza Ryanair na pomoc :) Paru terminov za 5000 huf sa este najde


image-004.jpg

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

A preco by to mali vlastne rusit? :) Minuleho roku takto na 4h padla cela Saudska Arabia, ani jednu letenku mi nezrusili ... a vlastne mam kopu leteniek v hodnote 15€/ks. V Catanii som bol opakovane v Oktobri\Novembri za 10€ - 15€ jednym smerom.

Jedine co sa da ocakavat je zmena casu odletov, ale oproti minulemu roku sa tento rok Wizz v mojom pripade velmi kroti.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jordansko sa mi vyhyba uz 3 roky, kazdy rok zmena a Emiraty ako alternativa neboli nikdy.

Inac dik za tip, sice som nekupil Cataniu, ale uz ked som tak hladal nejake dalsie "chybicky", tak som objavil letne Rumunsko  za paru drobnych.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Na zaklade 2-3 destinacii polemizovat o zmysle esim ... :) Ano, pri velkych objemoch klasicku sim neporazis, ale pri rozumnom vyuzivani dat (tj. bez socialnych sieti a youtube) je esim prakticky najvyhodnejsie riesenie. Porovnaj ceny na esimdb voci klasickym operatorom a uvidis sam ,ze pri 1-3 GB je miestna sim strata casu :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Denisine statistiky a perlicky by mohli byt zaujimave :)

6
Citovat Zobrazit ve vláknu

Mne to pomaly, ale isto taha ku 100mu letu.

- 90% letov mam s Wizz :)

- priemerna cena letenky je do 25 € a zahrna destinacie ako Dubai, Tenerife, Jeddah, Astana

- najlacnejsie letenky BUD - Ateny s Ryanom za 21 HUF (6c) a Santorini - Nantes - Vieden s Voloteou za 1,94 €

 

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Caute, bol by som tiez velmi vdacny za kod, kt. uz nema pre vas vyuzitie :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

@T Luxor je sice turisticke peklo, ale sudiac podla fotiek si dovolim napisat, ze taky Cairo-Lunik IX tam nemaju. Co maju rovnake su helovmajfrendi a kadejaki odrbavaci ... to uz bude asi egyptska natura :)

3
Citovat Zobrazit ve vláknu

Dik za inspiraciu. Na Vianoce by sme mali pristat na rovnakom letisku, tak to nejako pokombinujeme s cestopisom od kolegu z minuleho tyzdna.

Egypt by som v tvojom pripade neodpisoval uz len na nejaky last minute v rezorte. Sudiac podla fotiek, Kahira vyzera daleko vecsia stoka ako Luxor, ci Asuan, a absencia chramov typu Karnak\Hatšepsut tomu mestu tiez nepomaha (Giza to nezachrani).

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Z diskusie pre pana, co tu minuly rok mudroval o Ammane, ako ho tam obtiahli na vizach (plati to iste, co pre KSA)

"If it can help, I will mention situation is the same when connecting to Ryanair flights in Amman, Jordan. You can't access the international transit area, you have to get a Jordan visa, go through immigration, exit and then go through immigration again. Visa cost is around USD 60"

 

Prestupom v tychto demokraciach je lepsie sa vyhnut.

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

Poslednu dobu je to skor rarita, ale tie letenky do Tirany stali rovnako pre WDC, aj pre tych, co clenstvo nemaju :) Inac samozrejme je to tak, ako si napisala, cize 2x WDC, alebo pre obcasnych cestujucich na cestu-dva bez clenstva

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zimny letovy rad zatial nic zaujimave, ale istu "zaujimavost" som si vcera predsalen nasiel.

Chceli sme letenky do Tirany, ale pre 2 osoby uz bola zvysena cena, tak sme skusili simultanny nakup po jednej. Kazdy si naklikal na mobile svoju letenku a platbu sme potvrdili v rovnakom case ... no a preslo nam to obom. V tomto konkretnom pripade uspora nestoji za rec, ale tak narychlo som preletel niektore trasy, a rozdiely vedia byt aj 10-15 € na druhu letenku. Ono z toho asi nikto nezbohatne, ale tak v niektorych pripadoch to uz moze zaplatit aj podpalubnu batozinu (napr. take Bilbao, ktore uz aj stihli zmenit)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ta "nepodpora" mobilneho palubneho listka nie je nic ine, ako madarske privyrabanie si. Dufaju, ze si namiesto stresujuceho zhanania si tlaciarne 24 h pred odletom prikupite sedalo (a letenku si vytlacite uz doma). Tuto hlasku uz nejaky ten piatok ignorujem, na letisko idem s PDF a nikde s tym problem zatial nemali.

Posledne v Alicante som sa bol na to pytat na prepazke, poslala ma s tym rovno na gate, ale ze ked chcem, tak mi vytlaci palubny listok. No a na brane vedlajsie lety - Ryanair s Easyjet ... a tam sa to mobilami len tak hemzilo.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Hej, vy to mate na vsetkych trasach za 9 Kc. Dalsi dovod preco nenakupovat v eurach.

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

Novinka na Flixbuse. Odnes si priplatime za kazdu rezervaciu

  "Všetky transakcie sú za servisný poplatok 0,99 €."
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Robit zmeny z appky slo uz pri niektorych letoch aj v minulom roku (v mojom pripade aj uspesne).

 

Inac tu ich cenotvorbu tiez nechapem :) V zime Alicante 40€ za 10 kg batozinu. Teraz na jul som dokupoval z Bilbaa do Viedne 20 kg za 11.88€

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

tonic napsal(a):

[citace="voughne"]

Takze Vieden v tom ide docela casto, dik za inspiraciu. Skoda, ze tych zaujimavych letov je z tohto letiska poskromne ...



tak investicne sa da kupit Jerevan z Viedne a potom lahko prehodis aj na Baku alebo Kutaisi z Budapesti. Rovnako sa dali aj tie Saudske. Co si kupil vo Viedni, dalo sa prehodit na Budapest.

[/citace]

A to si vymenoval asi tak vsetko, co je z tej VIE este zaujimave a prehoditelne na BUD .. btw az taky stary nie som :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Takze Vieden v tom ide docela casto, dik za inspiraciu. Skoda, ze tych zaujimavych letov je z tohto letiska poskromne ...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Odkial vy mate tolko zmien? Mam 22 leteniek a jediny kto mi garantuje zmeny je Hamas. Budapest si lieta plus minus 5 minut, neviem ci jeden jediny rebooking za cely rok ...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Poslednu dobu ma najviac zabavili tieto kraje:

1- Saudska Arabia ... ludia, jedlo, prostredie, kultura

2 - Egypt ... ich pamiatky nemaju obdoby

3 - Spanielsko ... jedna z mala EU statov, ktore ma vyslovenie bavia

4 - Slovensko ... my sice turizmus robit nevieme, ale prirodu mame velmi peknu.

5 - Grecko ... neporazitelne letne dovolenky pri mori

 

Planujem - Oman, Irak, Jordansko, Uzbekistan

 

 

3
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ak niekto nestihol BF 40% zlavu ....

" Use coupon NVR2L8 and enjoy your 40% Black Week discount, even is the Black Week is over ;) "

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

A kde je tych 300 hodin priprav? Mne ten itinerar pride odflaknuty ...

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

Pravdu mas, prepisem svoj prispevok ... v kazdom pripade za mna Single 5 staci.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

A to ma byt Airalo podla recenzii jeden z najschopnejsich providerov ... Vyzera, ze nakoniec bude 5 profilova esim nutnost :)

Este k Michalovmu dotazu. V pripade licencie "Single" mozes spravovat profily iba v zariadeni, na ktorom si esim aktivoval. Vo verzii "Multi" na viacerych (ktore maju appku nainstalovanu), ALE iba na zariadeniach rovnakej znacky. Omni je bez limitu znaciek (ale max 15 profilov)

S fyzickou SIM sa uz potom pracuje nasledovne. V appke si vyberies esim profil (providera), ten sa ti zapise do sim. Kartu vyberies a mozes zacat pouzivat data v akomkolvek inom zariadeni (4G router, tablet ...bez ohladu na zakupenu licenciu). Niekedy je este nutne zmenit APN.

Zneje to sice vsetko komplikovane, ale realne sa to obsluhuje jednoducho ... ak teda nenastanu problemy s app :) (napr. ti nenacita esim.me kartu, kedy je nutne vymazat data+cache a prihlasit sa znova - profily sa ti po prihlaseni nacitaju)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tu je databaza poskytovatelov dat https://esimdb.com/cyprus tak sa skus preklikat. Len pozor kde si data kupujes, Airalo ma dobre recenzie, zvysok su loteria. Kupil som si 100 MB\365 dni na KeepGo, ale na SR ma do siete nepripoji. Do inych krajov som sa zatial nedostal, bral som to kvoli Jordansku (kde MTX nema pokrytie) , ale kamosi to od strachu vzdali :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu