Příspěvky uživatele Baruš

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Ahoj, moc díky, bereme to teda bez certifikátu :).

Ještě mám dotaz na ty, co na Kypru už byli - hranice se severním Kyprem je tedy zavřená a vůbec se tam nesmí (není tedy umožněn ani vstup na druhou stranu Nikosie nebo do okolí Ayia Napa, Blue Lagoon apod.)?

Na všech mapách je ještě oddělen nějakou hranicí jižní výběžek pod Limassolem. Tam se může, nebo je hranice taky uzavřená? Je tam Apollonův chrám a Kourion a taky tam tudy prochází dálnice z Paphosu do Limassolu... 

Moc děkuji! :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, mám dotaz ohledně covid testů a potvrzení negativního testu při cestě na Kypr (neletíme sice do Larnacy, ale do Paphosu, ale předpokládám, že podmínky budou na všech letištích stejné).

Na webu laboratoře, která testuje na letišti v Praze (https://www.ghcgenetics.cz/covid/pcr/), je napsáno, že vyšetření v ceně 1750 Kč obsahuje kromě odběru vzorku a jeho vyhodnocení i "Výslednou laboratorní zprávu v českém nebo anglickém jazyce". Máte někdo zkušenost, jestli mi bude stačit při příletu na Kypr předložit tu laboratorní zprávu, pokud bych si jí nechala vydat v AJ, nebo si budu muset připlatit 550 Kč za "oficiální certifikát MZČR o výsledku testu/ certifikát pro potřeby cestování stanovený MZČR"?

Moc děkuji za odpověď :).

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, máte někdo zkušenost, jestli jde změnit let/obdržet voucher/refundaci v případě, že by nám před odletem vyšel pozitivní test na covid, takže bysme nemohli odletět? Máme na začátek září letenky na Kypr, kam je potřeba test udělaný max. 72 hodin před odletem. Navíc jsme letenky kupovali na konci června, takže se na nás ani nevztahuje nabídka změny termínu zdarma (na odlety v září to platí až pro letenky koupené od 16. 7.).

Díky! :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu