Příspěvky uživatele janca361

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Petr76 napsal(a):

[citace="hotovson"]

diky hugo... je to chorvatsko, konec prázdnin. rád bych věděl, jestli ubytování příznivé storno podmínky ještě prodlouží nebo ne. Jenže tak dobre vysledovany booking nemám...

Je to asi s křížkem po funuse, ale jak bylo zmíněno výše: rezervovat [apartmány] v Chorvatsku přes booking je drahý nesmysl . Cena se zpravidla navyšuje právé o výpalné bookingu a jsou jiné, pro poskytovatele mnohem uživatelsky vlídnější portály než booking a jejich podmínky. 

[/citace]

 

A ty lepší portály jsou například?

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Aluška napsal(a):

Nechávat si 5min na přestup by byl hazard kdekoliv, v zahraničí bych to neriskovala vůbec :-(  

Tohle ale nabízí dopravce. Nastavit tam čas nejde. Jedině koupit dvě separátní jízdenky, což ale taky znamená, že se o tebe nikdo při přestupu v případě problémů nemusí "postarat". Nevím, jak toto funguje, ale v PT, ale v ČR ti třeba musí nějak zajistit jízdu dalším spojem/alternativní dopravu (do určitého času) + kompenzace. Pokud je to poslední spoj ten den, tak vím o takových, co jeli nakonec taxíkem ČD :) 


0
Citovat Zobrazit ve vláknu

lma napsal(a):

Nějaké zkušenost z dálkovými portugalskými vlaky (IC) ?

Pohodlí,kvalita,jestli jsou označena místa obsazená rezervací,zda tam provozují nějaký minibar ?

A přestupy? Mám zakoupenou promo jízdenku(povinné vlaky) se čtyřminutovým přestupem v Tunes  což se mi zdá dost šibeniční vzhledem k tomu,že když jsem jezdil  před osmi lety regionálními vlaky mezi Portem,Bragou a Guimareasí,tak to na čas zrovna moc nejezdilo ..


IC Lisbon - Porto (projeto několikrát) - kvalita odpovídající rychlíkům ČD, těm starším, klasický starý záchod, kde vidíš koleje. Takže nic moc. Nicméně jel načas, možná pár minutek (<10), co jsem nepocítila (žádný přestup). Minibar jsem nepotkala, že by někdo procházel, jestli se někam dalo pro něco dojít nevím, nepřišlo mi, že by lidi někam chodili. 

Vhledem k době jízdy a ceně bylo lepší lětet (Ryanair), aspoň dokud nebylo třeba doplácet za malý kufr. Nicméně co vím, tak linka se bude rušit.


AP "Pendolino" už bylo kvalitou lepší, ale cena byla taky jinde. Minibar nevím. 

Jela jsem AP Porto - Coimbra (jede dál do Lisabonu), kde jsem měla nějakých 10 minut na přestup na osobák do Figueira do Foz. S tím, že další jel za nějaký 2h. Vlak čekal na zpožděný AP (moc rychle nejel před Coimbrou jel fakt krokem),  i když jsem v to ani nedoufala. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Šla bych do cestovky.  Nikde nevidím limit, pro někoho je napnutý rozpočet 5k na osobu, pro někoho 15k. Pokud pojede sama u cestovky se slevou na dítě počítat nemůže. Poletí-li poprvé sama a vše si bude zařizovat, možná to nebude dovolená, ale horor. 

Nevím ani o co jde, opláchnout se v moři a spálit se na pláži? Nebo i o nějaké poznávání? 

Doprava autobus nebo letadlo? 

V čem chce bydlet? Chce vařit? 


Pokud jde o rozpočet, byla jsem (jednou v červenci, podruhé v srpnu) busem s CK v Chorvatsku za 4000,- na last minute a v těch 4000,- bylo vše (ubytování, doprava, taxa). Ano, byl to jednou stan a podruhé karavan. Výše uvedené "chci se vykoupat v moři" to splnilo. Kupováno asi týden dopředu, ale vyhlédnuto jsme měli déle - měli jsme vyriantu 1 (nakonec vyšla) a následně záložní volby na stejný termín, ve stejné ceně (cca) jen s tím, že jsme preferovali místo. 

Ano, dá se v červnu (v září lezou ceny dost pomalu) sehnat i něco letenky (Řecko, Bulharsko) třeba za 6k, ale hodnocení dle invia nebylo nic moc. Případně potom využít nějakých levných letenek (je však otázka zda se zbalí do příručáku nebo bude přikupovat zavazadla - pak už to nejsou úplně levné letenky) a poskládat si to sám. Druhá otázka zde je zda to bude dovolená nebo spíš ten horor.


0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Michal napsal(a):

Nikdy jsem neslyšel u RYR, že by nesměl notebook dolů :) 


Hele dávála jsem u RYR 30L batoh jako checked-in a paní se ptala, zda v něm je počítač či tablet nebo další cennosti. Hádám, že kdyby byl, tak mi řekne, že si to mám vyndat. Stejně tak na tom žlutým manual tagu bylo něco, že  se určité věci mají vyndat.


Btw. nevím, proč by mělo platit něco jako "do kabinového zavazadla se musí vejít notebook". 


Ano, počet priority je omezený (údajně), ale stalo se už někomu, že chtěl priority a bylo vyprodáno? (A to upozornění "brzy se vyprodá" je tam podle mne stále :D)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

niemandos napsal(a):

Tak já jsem se nedíval kdy letí, ale v myslím, že je voda studená celý rok, tak je to jedno :)))

No hele já se koupala na začátku října a studený mi to nepřišlo. Ale kamarádi, co byli v létě (srpen) chodili jen do bazénu, co byl v hotelu, že to na ně bylo děsně studený. Netuším, kolik to mělo, ale žádný "namočit/zaplavat a rychle ven" to nebylo a to je pro mne třeba voda v krytých bazénech studená. 

Jako určitě se najde někdo, kdo do toho vleze. A třeba na přejítí pláží v Lagos asi ok :) Možná se smočit taky (i když záleží na jedinci, no), ale večerní koupání asi ne no :D

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

niemandos napsal(a):

 Nemusím zrovna rady typu “ubytování na jednom místě urcite ne”

Ono jaksi zalezi, kam pojedete. Pokud budete zkoumat jen to okolí na  jihu, tak se dá klidne vyrážet z jednoho místa.  Nejsou to  vzdalenosti jak v USA. Proc se každý den stěhovat, obzvlaste, když člověk sežene fajn ubytko někde blízko pláže, aby se mohl večer okoupat. Pokud se vydáte na sever, tak asi nedává smysl se vracet, tudíž je lepší se ubytovavat po cestě. Tož asi tak

No já bych chtěla vidět, jak se na konci ledna bude koupat v oceánu :) 


Nicméně jedno nebo dvě ubytka stačí. 


Za mne: Sagres, Lagos beaches, Benegil (ale obávám se, že vzhledem k teplotě vody tam nedoplave), zbytek jsem strávila na různých plážích, ale na to asi zima není to správné období

Jinak co se mi nepovedlo (byla jsem jen na 3 dny): Faro jako takové, Tavira (a celkově ten východ od Fara). 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Michale, mi se líbí, jak je tam fotka obří kabely. A přitom je to spíše kabelka :D Trošičku matoucí, no co už.


Já mívám 30L batoh, a to jako velké příruční. Jelikož jsem to teď 3x odbavovala, tak vím kolik ten špekoun váží - 5-6 kg bez vody a notebooku. V tom malém zavazadle se těch 5 kg při převozu normální věcí akroát vejde. 


U Ryanairu jsem nikdy váhu neviděla, ale AirFrance měla váhu ve své škatuli. Já si říkám, zda se jim vyplatí to měnit a měnit všechny ty měřící boxy :D 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

MoonEclipse napsal(a):

Ja by som to bral ako fajn príležitosť - zobral ten 5 hodinový prestup, skočil na červenú linku metra a odviezol sa aspoň do Parque das Nações (5 minút metrom) - trochu sa pomotať po nábreží, po obchoďáku a zájsť si niekde na dobrý obed / večeru. Budete mať kľud a istotu že vám stihnú preložiť batožinu.

+1

Tohodle bych se vůbec nebála. Metro jezdí každou chvíli (a nestojí moc), je to nějaké 2 nebo 3 stanice a ten park je krásný. Určitě fajn tip než vzít krátký přestup a následně stát někde na přepážce, řešit nový let a pak se nudit na letišti.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

temp7777 napsal(a):


Za svůj dlouhý život jsem nikdy neviděl, že by se na checkinu použila klec. Většinou tam někde je, ale dost daleko. Klec se používá většinou až na bráně.



Zuzana napsal(a):

Jo a nedavno jsem letěla z Bruselu a Ryanair měl normálně klec u check-in přepážky, takže... :D

Barcelona (BCN) taktéž. A slečna předemnou to tam cpala, po výzvě pracovnice. Důvod nevím, respektuju osobní zonu, ale bavily se docela dlouho.

Často je klec daleko (na konci fronty, na začátku pásek), nejspíš proto, aby lidi řešili, že mají něco navíc už tady a ne až na gate.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

niemandos napsal(a):

No to ti právě jakob píše. Vždy záleží na lidech. Někdy to projít může jindy ne. To ti opravdu nikdo nezaručí a zrovna u Ryanairu bych s tím spíš nepočítal. K čemu ti bude, když ti tady někdo napíše, že mu to prošlo. Prostě mohl mít štěstí a naopak.

Kdo je v tomto případě blbec? Cestující, co neumí číst (a dodržet předepsanou váhu a rozměry) nebo personál, který požaduje splnění podmínek. Jako zrovna rozměr u checked in zavazadla je vcelku šumák, vzhledem k tomu, že se to nemusí vejít do binů. Ale před Ryan přepážkama stojí klícka, takže je jak to změřit.


Nevím, jaká je aktuálně situace u odletů z Prahy/okolí ČR, ale v Portugalsku i Španělsku se i po zavedení nových podmínek od 1.11. kufry non-priority pasažérům stále označují žlutými tagy zdarma a odevzdávají se před nástupem do letadla. A to i nyní v prosinci. Nicméně už začali pouštět to nepěkné hlášení, že bez priority jen malá kabelka a za kufry bude vybírán poplatek,a le zatím jsem neviděla, že by někdo platil. Sama to pro ušetřených 6 EUR riskovat nebudu. Druhá věc je, že všechny lety začínaly boarding pozdě a byly více či méně zpožděné, i to může být důvod k nekontrolování, protože "hlavně to tam rychle naskládat". Žádné buzerace (měření) jsem za posledních 10 letů během 5 měsíců nezažila. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

supertenis napsal(a):

Mohu prirucni zavazadlo nechat odbavit na prepazce dolu do letadka misto toho abych si ho vzala na palubu, nebo musim za nej zaplatit navic jako zavazadlo do 20kg a potom tam  ty zakazane veci si mohu vzit ?

Můžeš si vybrat mezi priority (6 EUR) a mít ho na palubě (a nesmí tedy obsahovat nic, co neprojde bezpečnostní kontrolou) nebo 10 kg odbaveným zavazadlem (8 EUR), které odevzdáš (a může obsahovat i předměty, které na palubu vzít nejde). Nelze se rozhodnout až na letišti, že kufr chceš odbavit. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Uvědom si, že poukaz musíš uplatnit naráz. 20k po Evropě? I pro dva je to víc než jeden i dva zpáteční lety. Opravdu bych to udělala tak, že vytvoříš poukaz s tím, žee dotyčný ho potom uplatní u vás (ty zaplatíš). Nebo případně více poukazů na nižší čátky - jde-li uplatnit více poukazů naráz (což nemusí).

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

tomek.kamil napsal(a):

 Ještě dotaz ohledně malého zavazadla, které si můžu vzít do letadla, rozměry jsou ale stejně hrozně malé... 40x20x25. Mám menší tašku přes rameno, která má 29x30x15, myslíte, že je to hodně velký problém? je to klasické hadrové žebradlo.. 

Když to narveš do přeměřovací škatule (budeš-li vyzván), není problém. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

david.dokoupil napsal(a):

Tak dnes jsem se odbavoval u RYANAIRU a vypadá to že už je to zpátky a druhé zavazadlo zdarma.  Aspoň něco:-)


"Jedno malé zavazadlo, které se vejde pod sedadlo před vámi

Pokud si na bránu přinesete druhé zavazadlo, bude zdarma uloženo do zavazadlového prostoru

bez poplatků navíc "



No ale při rezervci se to tak netváří.  Tam stále píšou o malé tašce zdarma nebo priority/checked-in bag.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jsem zvědavá, jak dopadne toto:  https://www.jaknaletenky.cz/ryan...zadla.html


Potřebuju teď něco bookovat, tak nevím, zda hned nebo pár dní počkat, co se stane.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Kryštof Hájek napsal(a):

Tak info o zrušení letu vám ještě může přijít, to není nic zase tak neobvyklého. Šance vrátit další lety bohužel není žádná, jsou to prostě tři na sobě nezávislé letenky. 

Nevím, v jakém termínu letíte z Porta do Barcelony, ale například společnost Vueling má na mnoho dat slušné ceny kolem 18-20 €.

OPO-BCN lítá Ryan a Vueling.  Dají se tu najít (slušné) lety za slušné ceny (téměř) každý den. Krom toho se co Barcelovy lítá i z Lisbonu. 


Nevím jaká je možnost kontaktovat Ryanair (nikdy jsem to řešit nemusela, naštěstí).


0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Letěli jsme VIE-AGP (Malaga) a zpět. Zavazadla nikdo neřešil. Lidi tam tahali krámů - kufr a k tomu dvě tašky, velkou krosnu. No zkrátka zkásnou to někdo, vydělají dost (a nebyla by to žádná buzerace za 1 cm), ale za nedostatky v základní matematice (jedno zavazadlo je jedno a ne dvě nebo dokonce tři), rozměry jsou daný... No vadí mi to z principu, že lidi prostě neumí dodržovat základní věci.


Jen teda u odletu z AGP byl čas odletu o 5 minut jinak než na boarding pasu. Na webu se nám let nedařilo ani najít... ale naštěstí se letělo :) 



0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj,

máte někdo zkušenosti s půjčením kola ve Vídni (přes www.citybikewien.at)? Jedu do Vídně a docela bych to využila, ale nějak nevím, jak se registrovat - kartu mám akorát debil Master Card a oni vyžadují jen Maestro (a to snad jen Rakouskou). Tourist Card je možné vyzvednout (a následně vrátit) jen na Hbf a ještě je za 2,50E za den (pokud to správně chápu).

Tu debit MasterCard asi opravdu použít nelze, co? Jako jo, dyť je to tam jasně napsaný, ale co tak vím, tak více než polovina lidí má v peněžence debit a tvrdí, že má kreditku. A občas prý někomu debit projde...

0
Zobrazit ve vláknu

@voughne
smiley
Pobavil si. Víš, on ne každý tady má peníze na zbyt, aby mohl letět někam, pak se přepravit nějak z letiště (že mnohdy je bus draží než letenka nemluvě) a potom někam do přírody.

Z rychlíkové stanice Štrba či Poprad s přestupem na zubačku/TEŽ a seš v Tatrách za 100,- (platba za vlak v ČR). Kemp ve Štrbě je sice relativně drahý, proti službám, co nabízí, ale co se dá dělat.

Ať si každý jede na dovolenou kam chce. Jeden poletí na druhý konec světa, další pojede "pár" km od baráku. Hlavně, že se líbilo a vpořádku se vrátí ne?

@misso
Zelpage plány vozů má jenže trefit volná místa u sebe, no nevím. Možná příště to aspoň zkusím.

@tonic
Se Slovenským rájem souhlasím. I když jsme jeli do Vydrníku (sám o sobě nic moc, no), potom hodinku pěšky do Podlesoku. Kemp parádní, čisto, oproti Štrbě + byl i levnější a úroveň úplně jinde!

A Poloniny také doporučuju, ale spíš kolo sebou, takový pěkný zapomenutý kus světa!

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zdravím,
taktéž jsem toho jako student využila.
Ono se i na té dopravě dá o něco ušetřit, když si člověk koupí ČD lístek do Čadca/Kúty. Tam si vyřídí průkazku a pokračuje dál nebo ještě líp pokud ji má již vyřízenou a jen si na netu koupí lístky. Jakčeské, tak slovenské.

Nevýhodou byly snad jen přeplněné vlaky, resp. rychlík Bratislava - Žilina - Košice. Evidentně to byli buď studenti nebo důchodci, takže ti co by normálně nejeli. Snad jen škoda těch hloupých přestupů v ČR, ať už v BA nebo v Žilině (vždy se dlouho čeká) a zpoždění (i zubačka meškala 25 minut!).

Za místenky bych klidně zaplatila, ale hádám, že bych musela vyhazovat nějakou důchodkyni nebo něco, což by mi v přeplněném vlaku nepřislo moc slušné. A navíc, jsem v ČR zvyklá, že si přímo vyberu místo ve voze a ne, jen na volbu okno/střed/ulička. Nicméně slováci si je hojně kupovali i na nádraží (i k bezplatným lístkům).

A ještě ke kartičce - fornty na přepážkách jsou všude - Čadca, Žilina, Poprad, BA. Kartičky strašně zdržují + lísky na rychlík (a EC) jsou na konkrétní vlak. Jednoi jsme kupovali ve vlaku (přestup osobák-rychlík) a průvodčí šla 2x vypravit vlak než zvládla vydat lístek.
Internetový obchod je složitý, ale jak se člověku podaří propojit svůj účet s kartičkou, má vyhráno.Ve výsledku se to vyplatilo, protože ty fronty...

A v srpnu mi už vydali kartičku od 1.9., což prý slovákům nemůžou smiley Ale protože u nás je to se školním rokem jinak, tak to šlo. Takže přece jen jednu výhodu máme smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj,
v létě 2013 jsme parkovali zde: http://www.luko2.com/cestovani/letiste_mnichov.htm (sekce parkování auta zdarma). Stálo tam 14 dní a vpohodě. Procházka taky pěkná (jeli jsme tak, že jsme dva nechali na letišti s věcma a dva jeli odvezt auto a potom šli pěšky k terminálu).

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Letěli jsme loni, přelom červen/červenec, 12 dní, AirBelin u Mnichova. Nevím, jestli se u dvou osob vypletí doprava z Mnichova, u 4 os. se to vyplatilo (autem z Brna). Měli teda hnusný sandwiče co dávali... smiley

Auta jsou celkem pálka. Měli jsme Dustera (Dacia), takže nejlevnější SUV. Půjčovna SIXT (nemají pobočku v hale, musí se ven - ale to neva). I PHM docela drahé, loni 40kč/l (diesel). Ještě jsme blbě píchli pneumatiku - 8.000,- smiley

Pokud přiletíte v noci, zapomeňte na spaní v hale, vyhánějí a navíc tam není moc míst k sezení (řádově desítky) a v noci přistávalo co 5 min nějaké letadlo (doletěli jsme kolem půlnoci), takže lidí bylo jako mravenců, ale naštěstí většina stejně bere auto a jede pryč. My chtěli ušetřit jeden den půjčovného a v noci nepůjčovali (platil by se asi den předem). Hotel na letišti jsme ani nezkoušeli, na půl noci to nemělo cenu a aby nás z té ceny neodvezli...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu