Příspěvky uživatele jajka

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Dekuji za odpoved 😊

My se prave porad rozhodujeme jestli jet na Mauricius skrz to pocasi. Jeste k tomu se nam libi jeden hotel a ten je prave na vychode nebo na vybezku na jihozapade a tam pry v tomto obdobi taky fouka… kdyby to byl takovy ten letni teply vitr, tak v pohode, ale bojim se ze to je takovy ten silnejsi chladny vitr… Jiny termin nez v srpnu bohuzel nemuzeme :/

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, byl jste nekdo na Mauriciu v srpnu? Jake je tam pocasi? Co teplota more?
A obecne - libilo se vam na Mauriciu? 😊

0
Zobrazit ve vláknu

firefly+ - děkuji, píšu SZ :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, v březnu letíme na 8 dní na Floridu. Chtěla bych se zeptat na tipy a doporučení těch, co Floridu už navštívili. Konkétně bych měla pár otázek.

Everglades - byli jste? Jakou trasu doporučujete?

Jaké jsou podle vás must visit místa v Miami?

Orlando - chceme navštívit NASu a přemýšlíme i o Universal parku, ale nevíme, jestli tento park není náhodou úplně stejný jako ten v LA? Tam jsme totiž už byli, tak abysme to stejné nenavštěvovali znovu.

Když tedy oželíme jeden den v Universal, tak bysme místo toho rádi navštívili na jeden den Bahamy. Víme, že je to takový rychlovýlet, ale jindy se tam asi nepodíváme, tak aspoň takhle :) Byli jste tam někdo takto v rámci Floridy a jakou cestovku zvolit a jakýkoliv jiný tip určitě uvítáme :)

A cokoliv co vás k Floridě napadne, tak se o to prosím podělte :)

0
Zobrazit ve vláknu

Libor_S napsal(a):

I bez velkých výšlapů je tam výhledů dost, přestože třeba nedojdete na ty nejznámější. Na rozdíl od severu, kde vede silnice většinou jen v nízké nadmořské výšce (přejezd polárního kruhu je celkem vysoko, ale to je vyjímka), vedou na jihu silnice někdy i výš v horách.

A myslíte, že byste mi napsal nějaké ty must-see místa, bez nějakých extra velkých výšlapů? Nechci otravovat, ale jestli vám nějaké v hlavě uvízly...? 😊

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Libor_S napsal(a):

Ahoj, já mám Norsko procestované dost na jihu i severu a určitě není jih chudší na výhledy, spíš naopak, viz tyto mé fotky: https://www.zonerama.com/liborst...um/2037970

Je z nich vidět, že i za týden na místě se toho dá stihnout hodně. A jsou tam i jiná krásná místa, kde jsem byl dřív.

 

Nádherné fotky. U nás je ještě další problém a to ten, že nejsme moc na žádné velké výšlapy 😄 takže i z tohoto důvodu nevím. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, v srpnu máme 11 dní volno, tak bychom se chtěli s naší obytnou dodávkou vydat na cesty za přírodou. Nevíme ale, jestli zvolit raději Dolomity nebo Norsko. Norsko ale kvůli vzdálenosti jenom jižní a i tak nevíme, jestli to není na takovou dálku krátká doba a hlavně jestli je toho dost k vidění a nemáme raději zvolit osvědčené Dolomity. Oproti severu Norska bude asi to jižní o dost “chudší” na výhledy atp. Máte někdo zkušenost? Děkuji :)

0
Zobrazit ve vláknu

Ahoj, kdo jste byl v Dubaji, stačí na ni 5 dní bez cesty? Vidět to, co je v Dubaji vidět třeba (nějaké tipy?) a chtěli bysme i popř. džípama do pouště. Díky za odpovědi!

0
Zobrazit ve vláknu

grouppen napsal(a):

Máš to celé špatně:

1) v USA je potřeba auto pokud chceš něco vidět - není to tam nic drahého, poskytne to to svobodu a pohodlí, nemá cenu se trmácet autobusy a ve výsledku se ti to nejen zaplatí a ještě ti to ušetří i dost peněz.

2) open jaw letenka je mnohem dražší než běžná a v tomto případě je to zbytečný výdaj.

1) Auto nechci. Nechápu, proč bych si na jednu cestu tam musela půjčovat auto, když nikam jinam jet nepotřebuju, nic mezi městy vidět nepotřebuju, jen se chci přepravit z bodu A do bodu B.

2. Právě teď avizovalo cestujlevne akční letenky do Kalifornie a mezi nimi jsou i open jaw letenky za 11 700. To mi přijde celkem v pohodě cena, když normální zpáteční letenky třeba Praha-SF jsou za 11 900.

A koneckonců - ptala jsem se na to, jestli se dají tyto dvě města za 8 dní stihnout - neptala jsem se, jestli se víc vyplatí bus nebo auto nebo jestli jsou open jaw letenky předražený, takže děkuji za rady, ale zrovna tyto nejsou potřeba :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

LA - určitě Hollywood a Universal Studios a v San Franciscu Golden Gate Bridge, omrknout hezký americký domečky v kopcích (ano, to mě zajímá :D) a přítel říká ještě něco o přístavu a taky se aspoň jednou projet tramvají :)

grouppen - netuším. Nechtělo se mi vypisovat celým slovem Californie, tak jsem napsala Cali - snad neva :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahojte, chtěli bychom s přítelem v únoru letět do Cali - koupit open jaw letenku a letět z Prahy do LA a potom Megabusem přejet do SF a odtud odletět zpět do Prahy. Máme ale už předem dané datum odkdy dokdy maximálně letět. Bylo by to na 8 dní. Konkrétně přiletět do LA v sobotu, neděli mít na obhlídku města, pondělí Universal Studios, úterý opět prohlídka města, ve středu ráno nasednout na bus, přejet do SF a tam mít celej čtvrtek, pátek a půlku soboty na město. A já se ptám - je tohleto načasování reálný nebo vůbec? Dají se za ten týden a něco stihnout dvě takto velký města + ta cesta mezi nimi? Nebo se vyprdnout na open jaw letenky a těch 8 dní si dosyta užít LA a třeba další rok to San Francisco?

Díky moc za názory a postřehy :)

0
Zobrazit ve vláknu

Děkuju moc všem za odpovědi! My bysme klidně do toho Washingtonu nebo Bostonu na dva dny jeli, ale už máme zarezervované i zaplacené ubytování přes AirBnb na všech devět nocí v NY...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

 Ahoj, :)

v srpnu letíme na 10 dní do NY a vzhledem k tomu, že už jsme tam jednou byli, tak bychom se rádi podívali i do jiného města poblíž NY. Jeli bychom Megabusem a přemýšlíme nad Filadefií, Bostonem a nebo Washingtonem. Nejlepší by pro nás byla ta Filadelfie, protože bysme chtěli jet jen na jeden den a Filadelfie je nejblíž, asi jen hodinka a půl cesty Megabusem. Ale nevíme, jestli zrovna tohle město je nějak zajímavé. Byli jste v některém z těchto měst a jak na Vás zapůsobilo?

0
Zobrazit ve vláknu