Příspěvky uživatele nivnicanka1

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Jezdím co druhý víkend vlakem do Norimberku. Ani po cestě vlakem, ani v restauraci po mě testy nechtěli nikde.

 

Michal napsal(a):

Díky.

A jak staré měly být ty testy AG/PCR 24/48h nebo 48/72h jako pro vstup do země?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj,

my jsme byli v Rakousku min víkend, 2 noci, ale v soukromí. Paní nám psala, že test vyžaduje, ale po příjezdu se na něj jen letmo podívala, takže kdyby tam bylo třeba razítko řezníka, nikdo nic neřekl. Na test se ptali i restauracích, koupalištích, ale jak říkam, vždy jen letmo a nezkoumali to.

 

DaveVe napsal(a):

Prosím, kdo jste byl teď v Rakousku, tohle platí a vyžaduje se?

" Hotely v Rakousku jsou sice otevřených, ale každých 48 hodin je nutné předkládat nový negativní test v případě antigenního, resp. každých 72 hodin v případě PCR." (https://www.cestujlevne.com/mapa-covid19)

Plánuju AG test den před odjezdem, ale plánujeme se zdržet 2 noci a nechci řešit, že bych měl mít přes 2. nocí v hotelu další test, asi teda místní...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, byli jsme tam minulý víkend autem, 2 noci, měli jsme sebou test nebo papír na prodělání nemoci, chtěli to po nás na ubytku.  - ) realita: na bytování si to sice vyptali, ale koukli na to okem, mávli rukou a to je celé, to samé při vstupu do restaurace, lanovky či koupaliště. Takže prakticky není potřeba nic. Na cestě zpět jsme nic neřešili, hranice nikdo nehlídá, žádnou registraci jsme nedělali.

 

Atilius napsal(a):

Rakousko?

Ahoj, mohl by mi prosím někdo říct, jak to teď chodí v Rakousku? 

Informace, které mám jsou, že musím mít každé dva dny antigenní test, pokud nejsem očkovaný. A že je možné si nechat testy na místě zdarma. 

 

Můžete mi to prosím někdo potvrdit, případně doplnit? 

 

Díky, Martin

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Coinneach napsal(a):

Jsem z tohoto kousku papíru o PCR lehce nervózní. Skutečně to stačí při cestu do zahraničí? :)

taky potvrzuji že verze Zlínské nemocnice je skoro stejná a nikdy s ní nebyl problém. Stačí i v pdf v telefonu, nikdy s tím nikde nebyl problém.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Včera cesta vlakem Praha-Cheb-Norimberk - kontrola žádná, kromě jízdenky nikoho nic nezajímalo.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

mirjur napsal(a):

Tak to jen potvrzuje, že Wizz je v tomto směru zřejmě nejbenevolentnější, alespoň směrem z/do Vídně. Stejná zkušenost z minulého týdne z Mallorcy.

na letu z Vídně do Malagy testy i QR cody kontrolovali.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Hlásím návrat ze Španělska. Let Malága - Vídeň s Wizzairem. Test ani jiné dokumenty nechtěli vidět ani na check in desce ani při vstupu do letadla.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

liborkapusta napsal(a):

Moc děkuji za odpověď, ceny s německými CK jsou bezkonkurenční a v Turecku je již hezky a je tam nyní klid. Na odpočinek od toho všeho ideální.  

ceny bezkonkurenční jsou, o tom žádná. Sluníčko každý den, moře ale studené. A situace se zaždý den horší. Zase vše zavřeli. Obchody fungují jen ty nezbytné, jídlo jen sebou. co jiné služby nevím.

Minulý týden fungovalo vše, obchody, restaurace, masaze, kadernictví, verejna doprava. jen mejte porad u sebe  nebo  v tel ten HES code. stalo se mi, že nám zastvili autobus a chteli to videt

Já jsem to vychytala a plnými doušky si to užila.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

liborkapusta napsal(a):

Chtěl jsem se zeptat, zda někdo nebyl nedávno s německou CK v Turecku? Zajímalo by mě, zda se před odletem z Antálie do Německa musí vyplňovat český přijezdový formulář již v Turecku nebo stačí až v Německu? Máte někdo zkušenost? Předem díky za odpověď. 

 

Ahoj, byla jsem min týden, ale letěla jsem do Vídně, ale asi by to mělo být stejné  nebo podobné. Neletíš do ČR nepořebuješ vyplňovat žádný příjezdový formulář!!! to je jen pro přílet do Prahy

Na letišti v Antalyi kontrolovali jen Test a pas. Papíry na registraci do rakouska byly k dospozici, ale do Rakouska to jde i online, tak není potřeba tištěná verze. Nikdo to na letišti nekontroloal. V letadle se letušky jen ptaly, zda to máme a kontrolovali to jen vojáci po příletu ve Vídni- já řekla , že tranzit do ČR - chtěli jen pas a ptali se jak jedu, řekla jsem vlakem, chtěl vidět jízdenku, zkontroloval na ní datum a to je vše.  Ta r

takže si myslím, že to bude jistě stejné i pro Německo.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

MIGUELAS napsal(a):

@Nivnicanka1 věř mi, Kréta v tom květnu (od půlky) v appce FR byla, zaměřil jsem se na to, už jsem měl málem booknute auto na týden, lety tam v rozmezí 15-35e, zpět bohužel nebyly levnější než 30, což už mi bylo proti srsti, ale dala se udělat zpátečka přes Atény za celkem 20e. Jejich škoda, letím jinam.

 

tak ja se nedívala v apce, ale normálně na webu a tam stále letenky do řecka dostupné až do toho června.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

MIGUELAS napsal(a):

Týká se to i FR z Vídně, např. zrušena květnová Kréta Chania i Heraklion, ještě že jsem ten pondělní odlet za 15e nekoupil (navíc kvůli nemožnosti si nechat udělat víkendový PCR test).

ryanair zrušil již v únoru všechny lety do řecka, kromě Athhén, a bylo to v prodeji až od června.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

ja tu prosím někdo, kdo v poslední době letěl s wizzairem???

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Včera jsem se z tama vratila, byla jsem přimo v Side.

Rusaku od půlky týdne méně, mají zakázané lety tam. Němců ale dost, vsichni si pobyty kvuli situaci u nich dokonce prodluzovali i o nekolik týdnu. Slunícko svítilo celý tydne, teplota kolem 27st, more jeste studene. Vše fungovalo - jako obchody do 19h, doprava, výlety, památky otevřené, kadeřnictví, masáže. Restaurace taky. samzrejme masky vsude. ale ze by to turisti na 100% uplne dodrzovali, to ne, a nestalo se mi, ze by me nekdo na ulici venku upozornil, ze nemam masku. situace se ale horší kazdym dnem, takze kdo vi, jak to bude dále. Kazdopádně ja jsem si to užila a konečně jsem se citila, ze ten svet je celkem v poradku

 

paolo.u napsal(a):

Riviéra Antalya Kemer, nevíte jak to tam vypadá?

Začátkem července s rodinkou na tejden, myslíte že má smysl o tom přemýšlet ohledně covidu, nebo na to zapomenout? A Rusaku je tam min, nevíte?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jsem teď taky v Turecku, a podle všeho to vypadá, že Turci ani antigenní testy nedělají, nebo aspoň nikdě je nenabízejí. PCR dělají a za směšné peníze oproti nám.

 

mikir napsal(a):

@Rosm  AG  na odlet  z CR nestaci ? a pak pripadne tam kdyz je  za 12 euro ?  A  muze byt i ze slin ? Spejle v nose nemusim a z krku  by to nedopalo pro toho co by mi to delal dobre -) Ta riviera  by treba v pulce cervna mohla byt zajimava , koncem kvetna to nevyjde  to se vracime s zenou do Irska  (pokud do toho nehodi nekdo zase vidle a vubec do CR priletim )

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

ty z loňska trvaly déle, letošní vráceny do 14dnů.

 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

[citace="Martin Vícha"]

Tak bych to do toho prohlášení uvedl a pořídil si kopii letenky. Otázka je, jestli tě pustí Rakušáci. Bude záležet, na koho na hranicích naraziš. Už jsem slyšel o případech, kdy po takové osobě, která netranzitovala, chtěli na hranicích negativní test.

Můžu potvrdit.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

[citace="jaseko"]

Má teď někdo aktuální zkušenosti s cestou na Schwechat? Potřebuji odvézt dvě blízké osoby na odlet 05.02. a po příletu zpět 15.02.2021 je opět na letišti vyzvednout. Chápu dobře, že při překročení hranic z ČR (např. v Břeclavi nebo Poštorné) nahlásím jen transit na letiště, kde jen odlétající vysadím a ihned bez zastávky pojedu zpět do ČR bez větších problémů? Nemusím mít aktuálně platný Covid test? Jel teď někdo podobně? Samozřejmě chápu, že do příštího týdne se může ještě situace změnit!

Díky za každé info. Ondra

 

Ondro,

to asi záleží na koho narazíš, na mzv je psané, že ho nepotřebuješ, já jsem na začátku ledna (přesněji v sobotu brzy ráno 9.1.) vezla známou na letiště do Vídně - jely jsme přes Poštornou a chtěli test i po mě jako řidiči, nezajímalo je, že ji tam jen vysadím a jedu hned zpět, řekli, ze pokud nemám test, tak ať si paní vystoupí a dál pokračuje taxi, já naštěstí test měla, protože jsem ho potřebovala pracovně na poneděli.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Letošní souhrn:

Leden: Vídeň - Marsa Alam - Vídeň (Austrian)

Březen : Vídeň - Istanbul - Vídeň (Pegasus)

Srpen : Vídeň - Valencie - Vídeň (Wizzair)

Září : Vídeň - Korfu - Vídeň (Wizzair)

Prosinec : Praha - Malaga - Vídeň (Ryanair)

pozemní cestou : víkend na SK + 5x Rakousko

Zrušené lety : Duben - Sicílie, Květen - Bejrút, Červenec-Makedonie, Září-Petrohrad, Kanáry

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Včera odpoledne byla x kaváren, obchodů ve Vídni na letišti otevřených.

Martin Vícha napsal(a):

Tak to bych zavolal na ten hotel. Ve Vídni na letišti magoří totálně, zavřený všechny obchody, to jsem ještě neviděl. Kdo ví, co si ještě vymyslí.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

před Vánocemi vůbec  zavazadla nekontrolovali.

 

suomi.finland napsal(a):

Ahoj, chtel bych se zeptat - s Ryanair letam casto, ale vzdy jen s bezplatnym zavazadlem 40x25x20 cm. Tentokrat ale chci vzit krome toho i velky fotak s teleobjektivem, ktery se mi do batohu nevejde. Mohu s tim projit pres kontrolu, kdyz budu mit krome toho maleho batuzku na zadech jeste pres rameno zavesenou fotografickou brasnu s onim fotakem - bere se to jako zavazadlo nebo ne? Diky

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Veselé Vánoce ze Španělska xx


img-20201222-132216.jpg

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Dneska cesta do Vídně a zpět přes Břeclav - Reintal, ráno hned na začátku Reintalu policejní kontrola, brali každého, kdo jel do Rakouska. Ofotili si občanku, změřili teplotu, test jsem negativní měla jen v sms, řekli ok a jela jsem dál. Na cestě zpět odpoledne již nekontrolovali.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Mně to ve Valencii nechtělo pustit zkrze ten skener letenek.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Hlásím návrat ze Španělska - z Valencie. Oba lety s Wizz Air, obsazení tak ze třetiny, takže jsme si sedli kam jsme chtěli. Roušky povinné, ale na ceště zpět jsem ji měla "na půl žerdi " celý let a letušky nic nenamítaly. Ve Valencii jinak povinné všude, jak v MHD, tak na veřejnosti - dodržovali to opravdu všichni, a když jsme si ji z nosu na chvíli sundali, tak místní hned poukzaovali na to, abychom si ji hned nasadili správně.  Často po městě i na pláži jezdila policie a kontrolovali to. Městská pláž plná, rozestupy 5m jak je avizované u pláže, nikdo nedodržoval. Za městěm už bylo na plážích lidí mémě. Voda jak kafe. Ve městě pak lidí přiměřeně. Na letišti ve Valencii žádné zdržování, jen si odpípli kód a to vše. Lístek na Metro lze na letišti zakoupit, al  platba pouze kartou. Po příletu do Vídně jsme jen ukázali papír o transitu s pasem a parkovacím lístkem, otázka pár minutek.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

andrea.talasova napsal(a):

Můžu se zeptat, jak se Vám podařilo zrušit nevratnou rezervaci na booking.com? Mám na duben rezervováno ubytování na Mallorce, ale pořád mi to tam píše, že to mohu zrušit pouze za storno poplatek ve výši plné ceny...jak tedy na to?



My měli na Kanárech, napsla jsem přímo na ubytování, že kvůli situaci není možné vycestovat, paní mi kladně odepsala a poslala free cancelation  - to jsme přijali a do 5ti dnů přišly peníze

0
Citovat Zobrazit ve vláknu