Témata uživatele cizy

Témata uživatele cizy

Téma Poslední reakce
Caute, vdaka cestujlevne som sa na zaciatku tohto mesiaca konecne dostal (aj ked iba na 6 dni) do Kyrgyzstanu, kam som sa chcel pozriet uz dlho. Tuto kratku navstevu som spisal do strucneho cestopisu. Ak by to niekoho zaujimalo, tak link je tu: http://www.romanherda.com/category/kyrgyzstan-2016/  .
Kyrgyzstán
Ve fóru Cestopisy
44 odpovědí
Zdravim vsetkych a opät si dovolim prispiet sem svojou troskou. Na konci juna sme sa s miro giggs tu z fora vybrali do Chorvatska doplnit zbierku vrtulovych masin a preletiet sa na SAAB 340A, ktoru pre chorvatsky Trade air operuje polsky Sprint Air.   Nieco malo som o tomto vikendovom chorvatskom leteckom vikende aj spisal: https://romanherda.com/cestopisy...tsko-2023/  .
Ahojte, v polovici maja som sa vybral na rychlonavstevu Lyonu, len kvoli tomu aby som sa mohol preletiet na Beechcrafte 1900D aerolinky Twinjet na linke do talianskej Bolone za promo ceny 70€, ktore sa mi este podarilo stripovat o 10€ dole. A nieco malo som o tom spisal: https://romanherda.com/cestopisy...nsko-2023/  .
Do Lyonu kvôli Beechcraftu 1900D
Ve fóru Cestopisy
1 odpověď
Zdravim, konecne som sa dokopal spisat nas tyzdnovy vylet zo zaciatku maja, kedy sme navstivili kazassky Symkent, tadzicke Dusanbe a uzbecky Samarkand a Taskent.   https://romanherda.com/cestopisy...azia-2023/  .
Expresny Uzbekistan & Tadzikistan
Ve fóru Cestopisy
2 odpovědi
Zdravim vsetkych, po kratkej dobe si sem dovolim opät hodit nejake tie moje zapisky, tentokrat z kratkeho vikendoveho vyletu smerom na zapad. Po dopotenom zivelnom Karaci som sa naopak vybral na kratku navstevu francuzskeho Nice, odkial som si na den odskocil do upraveneho Monaka. https://romanherda.com/cestopisy...nice-2023/    .
Víkendové Monako & Nice
Ve fóru Cestopisy
0 odpovědí
Zdravim osadenstvo a dovolim si sem hodit moje najnovsie zapisky z trojdnoveho vyletu do Pakistanu, ktore som vsetky stravil v Karaci, kde sa mi podarilo byt okradnuty policiou aj sa otravit jedlom. https://romanherda.com/cestopisy/karaci-2023/  .
Na tri dni do Pakistanu
Ve fóru Cestopisy
15 odpovědí
Zdravim vas a dovolim si sem zavesit strucny report z vikendovej otocky do Stokholmu. Po meste sme si dali len taku expresnu prechadzku, hlavnym cielom bolo totiz prespat v Boeingu 747, ktory od januara 2009 sluzi na Arlande ako hostel. A v hesle "vsetko alebo nic" sme sa zmohli rovno na cockpit suite. https://romanherda.com/cestopisy...holm-2023/   Naklady pre 3 osoby: letenky 86,19€ ubytko 183,98€ Bolt letisko-mesto-letisko 95,6€ (je to uplne rovnaka cena ako za Arlanda Express a ano viem, ze Flygbussarna je lacnejsia)  .
Zdravim, aj ked sa nejedna o letecky vylet, predsa len si sem dovolim hodit zapis z nasej letnej dovolenky, ktoru som sa konecne zmohol dopisat a nahodit na web.   https://romanherda.com/cestopisy...ecko-2022/   27 dni 8985 km   Naklady: nafta - 780 € dialnicna HU - 26,89 € dialnicna RO - 6,24 € dialnicna BG - 7,90 € myto TR - cca 44 € myto GR - 8,20 € myto MK - 12,04 € myto RS -  16,47 € jedlo a napoje (restauracie, supermarkety a alkohol) -  575,54 € ubytko - 373,44 € cestovne poistenie s autoasistenciou - 189,46 € blbosti (suveniry, vstupne atd.) - 136,44 € hotovost, ktoru nemam rozpocitanu do kategorii - 830 € dokopy teda +- 3000 € (pre dvoch)    .
Mesiac v aute okolo celého Turecka
Ve fóru Cestopisy
0 odpovědí
zdravim vas, po dlhsej dobe si sem dovolim hodit skromne zapisky z vikendoveho road tripu na prelome oktobra a novembra, ktory vznikol nahle vdaka neplanovanemu volnu v praci. Po druhykrat v tomto roku som sa zastavil pri spomeniku v Moslavine a dohnal resty - zakladnu Zeljava a ruinu kedysi vraj najluxusnejsieho hotela na Balkane v Haludove. Zial na Plitviciach sme vyfailovali a podaria sa snad niekedy nabuduce.   https://romanherda.com/cestopisy...lkan-2022/  .
Caute, posledny vikend som si spravil taky expresny vylet zo Sofie pozriet Buzludzu a Veliko Tarnovo a cestou naspät sa zastavit v jaskyni Devetaska. Celkove naklady nizke, letenky za 20, auto na dva dni za 25 + 10 poistka od AXA na zero excess. Poziciaval som v Interrent, ktory ma spolupracu s Europcar a vyuziva ich okienko na terminali 1. Blokacia iba 200€.Presiel som dokopy nieco okolo 650km, co bolo na vikend trochu prestrelene, ale zase nic co by sa nedalo prezit.https://romanherda.com/category/...rsko-2018/ .
Vikendove Bulharsko
Ve fóru Cestopisy
4 odpovědi
Zdravim vas, opät si dovolim sem hodit zapisky zo svojho tohtorocneho terminalneho vyletu z Armenska, kde som sa vratil po dlhych 11 rokoch. Pocasie mi nastastie na konci oktobra vyslo na jednotku a 2 dni som stravil v Jerevane a 2 dni na pozicanom aute rychlym prieskumom okolia.   https://romanherda.com/category/...nsko-2021/      .
Oktobrove Armensko
Ve fóru Cestopisy
51 odpovědí
Pomaly vymazavam resty, ktore mam z nedopisanych a nenahodenych cestopisov a dovolim si sem hodit taky strucny zapis z vikendovej navstevy Kyjeva, ktorej cielom bolo legendarne autobusove depo c. 7, o ktorom sa v kuloaroch sepka, ze bol onielen najvacsim v Sovietskom zväze, ale na celom svete.   https://romanherda.com/category/kyjev-2021/  .
Autobusove depo c. 7 v Kyjeve
Ve fóru Cestopisy
9 odpovědí
zdravim vas, dovolim is sem hodit nejake tie zapisky z predlzeneho vikendu vo Varne a jej okoli zo zaciatku septembra. Pocasie mi prilis neprialo, ale taky je zivot :)   https://romanherda.com/category/...rsko-2021/  .
Predlzeny vikend v okoli Varny
Ve fóru Cestopisy
1 odpověď
Zdravim, kedze sa mi v poslednej dobe velmi nechce a nedari pisat, dokopal som sa k finalizovaniu "cestopisu" z letneho takmer 2 tyzdnoveho roadtripu po Ukrajine az teraz. Nieco malo som teda ale zosmolil a hodil na moj web: https://romanherda.com/category/...jina-2021/    .
Road trip po juhozápadnej Ukrajine
Ve fóru Cestopisy
4 odpovědi
Zdravim a dovolim si sem hodit este jeden zapis z vyuzitia tohtorocneho FAN ID, vdaka ktoremu mi bolo umoznene opat navstivit Rusko aspon na predlzeny vikend, pocas ktoreho som stravil den v spotenom Krasnodare a dva dni v Soci. https://romanherda.com/category/...soci-2021/  .
Predlzeny vikend v Krasnodare a Soci
Ve fóru Cestopisy
0 odpovědí
Caute, na rozdiel od ceskych bratov, my slovaci mame do Ruska od 16.3.2020 stale "zakazane" vstupit a jedinou svetlou vynimkou bolo pre nas EURO 2020. To som nalezite vyuzil a po takmer dvojrocnej prestavke opät zavital do mojej oblubenej krajiny. Na uvod rozjazd v Moskve, potom futbal v Petrohrade a po nom prelet do Archangelsku, kde sme na pozicanej masine prebrazdili okolie a zavitali aj do Severodvinsku. Z Archangelsku som potom preletel do Murmansku a na dalsej masine presiel az do Niklu a na zaver sa zastavil pri legendarnom Kolskom vrte.   https://romanherda.com/category/rusko-2021/      .
Rusko v dobe covidovej
Ve fóru Cestopisy
7 odpovědí
Zdravim vsetkych, pozeram, ze som sem takmer rok nic nepridal a trochu sa mi toho nakopilo v "zasobniku cestopisov", ktore sa priebezne snazim nahadzovat na web. Zacnem prvym tohtorocnym zahranicnym vyletom este z maja, kedy sme sa vybrali do Slovinska na testovaciu jazdy starej dodavky prerobenej na camper. Trasa asi taka bezna: Bratislava – Wurzen Pass – Lake Jasna – Vršič Pass – Virje Waterfall – Kozjak Waterfall – Visoko – Vintgar Gorge – Lake Bohinj – Lake Bled – Jesenice – Klagenfurt – Bratislava dokopy teda cca 1200km   https://romanherda.com/category/...nsko-2021/    .
Homemade campervanom do Slovinska
Ve fóru Cestopisy
0 odpovědí
Zdravim, v septembri sa pomaly zacinalo zasa nad destinaciami zmrakat, tak som pocas troch vikendov otocil po piatich rokoch trikrat Grecko. Keby sa niekto pocas dlhych jesennych vecerov nudil, tak som nieco malo som z toho aj zosmolil:   1. vylet - Oddychovy kupaci road trip na predlzeny vikend po Peloponeze: https://romanherda.com/category/...onez-2020/ 2. vylet - Okruh okolo Korintskeho zalivu a kupacia zastavka na Lefkade: https://romanherda.com/category/grecko-2020/ 3. vylet - Konecne som navstivil Meteoru: https://romanherda.com/category/meteora-2020/    .
Septembrový grécky triptych
Ve fóru Cestopisy
0 odpovědí
zdravim, po dlhsej odmlke sa opat hlasim s nejakymi tymi zapiskami z "letnej dovolenky", ktoru sme stravili u nasich severnych susedov po tom, co mi stroskotali tri predosle destinacie. Zobrali sme to cez Poznan do Stetina a odtial popri pobrezi cez Gdansk na Mazury a zakoncili to pri Bielovezskom pralese. https://romanherda.com/category/polsko-2020/ naklady si uz velmi podrobne napamatam, ale all in to bolo nejak 1500€  .
Dva týždne okolo Poľska
Ve fóru Cestopisy
1 odpověď
Zdravim, pred tyzdnom som sa vratil z kratkeho vyletu, ktory som stravil v Lotyssku. V Rige som si pozical auto, s ktorym som sa vybral na Mys Kolka so zastávkami v Cineville a Dundage, odtial cez Irbene do Ventspilsu a naspat do Rigy. https://romanherda.com/category/...ssko-2020/ Naklady: 35€ letenka 87€ auto 46€ benzin 125€ ubytovanie  .
Predlzeny vikend v Lotyssku
Ve fóru Cestopisy
0 odpovědí
Zdravim, v polovici oktobra sme si zasli na koncert pre niektorych znamej kapely Leningrad. V ramci koncertneho turne vystupovali aj v zapadnej Europe, ale rozhodli sme sa zajst domov priamo na domacu podu do Petrohradu. Okrem toho som si vyskusal carsharing Delimobil, ktory je pomaly lacnejsi ako Uber.https://romanherda.com/category/...d-2019-ii/Naklady: letenky 150€listky  80€hotel 110€ .
Na Leningrad do Petrohradu
Ve fóru Cestopisy
0 odpovědí
tak po 10. rokoch som sa konecne dokopal k navsteve Bieloruska a zaleteli sme si na vikend do Minsku. Tradicne cez Kyjev.nieco malo som o tom zosmolil a da sa to precitat tu: https://romanherda.com/category/minsk-2019/Naklady:hotel Kyjev: 32€hotel Minsk: 50€letenky VIE-IEV 48€, KBP-MSQ 140€, MSQ-KBP 66€ , KBP-VIE 30€ .
Vikendovy Minsk
Ve fóru Cestopisy
0 odpovědí
Zdravim,dovolim si sme hodit svoj najnovsi "cestopis" z letnej dovolenky  v autonomnej republike Komi so startom v hlavnom meste Syktyvkare, odkial sme sa preleteli na LET-410 Turbolet do banskeho mesta Pecora. Nasledne vlakom za polárny kruh do Vorkuty, kde sme pobudli tri noci a preskúmali aj okolie. https://romanherda.com/category/rusko-2019/Naklady spolu za dve osoby:letenky - 674€ (550 do Syktyvkaru + 124 za turbolet)vlak pecora - vorkuta - 38€vlak vorkuta - mikun - 58€ubytovanie - 200€pozyvacie listy - 24€poistenie - 14€viza - 70€zvysna utrata cca 420€spolu 1500€ .
Za polárny kruh do Vorkuty
Ve fóru Cestopisy
6 odpovědí
Po dlhsej dobe si sem dovolim zavesit "cestopis" z  vikendu v Chersone. Treti rok po sebe sme na sviatok Cyrila a Metoda stravili oddychovy vikend pri vode, tento rok padla volba na Cherson, kam sme sa dostali s UIA cez Kyjev.https://romanherda.com/category/cherson-2019/naklady: (za dve osoby)ubytko 37€letenky VIE-KBP 124€letenky KBP-KHE 66€letenky KHE-KBP 45€ostatna utrata 160€ .
Vikend v Chersone
Ve fóru Cestopisy
6 odpovědí
Caute,po dvoch tyzdnoch sme znova zamierili na vychod, tentokrat k susedom, kde sme stravili Velkonocny predlzeny vikend v industrialnom srdci Ukrajiny okoreneny preletom s jedinym komercne operujucim An-140 na celom svete. https://romanherda.com/category/...ozie-2019/Naklady za dve osoby:letenky wizz - 75€letenky motor sich - 89€vlak - 15€bus - 20€hotel - 64€zvysna utrata (jedlo, konaky, uber etc.) - 210€  .
Zdravim, po necelých dvoch mesiacoch opät v Rusku a tentokrat skor taky easy peasy vylet bez nahanania sa. A opät bez navstevy ermitaze :) https://romanherda.com/category/...hrad-2019/Naklady za dve osoby: letenky 150€cesta do a z letiska + parkovanie cca 80€utrata v Petrohrade vratane ubytka a vsetkeho cca 550€ .
Lenivý predĺžený víkend v Petrohrade
Ve fóru Cestopisy
1 odpověď
Ahojte, vo februari som si cez Moskvu zaletel na sibir do Krasnojarsku, kde som sa pozrel na jednu z najvykonnejsich hydroelektrarni na svete a navstivil narodny park Stolby . Pocasie vyslo vyborne, dva dni z troch slnecno a dokonca par dni pred mojim prichodom aj skoncili teploty atakujuce -30. V teplotach lahko pod bodom mrazu som sa zahrieval konakmi domacej produkcie.https://romanherda.com/category/...arsk-2019/Naklady:letenky 70€ + 92€ aj s bagazouviza 50€ komplet (viza, pozyvaci list, poistenie)ubytko cca 80€uber 37€zvysok cca 120€ .
Predlzeny vikend na sibiri
Ve fóru Cestopisy
6 odpovědí
Caute,pred dvoma tyzdnami sme sa vratili z nasej letnej dovolenky, ktoru sme sa tento rok rozhodli stravit v Rusku. Po prespati v Moskve sme odleteli do Ingusska, odkial sme sa cez Grozny presunuli do Machackaly. Odtial vlakom do Astrachanu, kde sme navstevili deltu Volgy. Autom sme sa nasledne odviezli 420 km severne k solnemu jazeru Baskuncak na hranici s Kazachstanom. Vylet sme ukoncili expresnou prehliadkou Volgogradu.https://romanherda.com/category/rusko-2018/Letenky kvoli pevnemu datumu tentokrat trochu drahsie, ale stalo to zato.Naklady (spolu pre dve osoby):letenky - 700€vlak - 40€viza s pozyvacim a poistenim - 100€ubytovanie - 240€+ celkova utrata  v Rusku za vsetko ostatne  - 460€ .
Severne Kaukazsko a Astrachanska oblast
Ve fóru Cestopisy
5 odpovědí
Caute, tak som sa konecne dokopal k spisaniu 9 dni, ktore sme nedavno stravili v Kazachstane. Zacali sme navstevou Almaty, z ktorej sme si odskocili ku kanonu Charyn a jazeru Kaindy. Letecky presun na vychod do Ust-Kamenogorsku, odkial sme pokracovali do Semipalatinsku s vyletom do Kurcatova. Nakoniec nocny presun vlakom Talgo v  Grand Class do Astany.https://romanherda.com/category/...stan-2018/Pre tych, ktorych zaujimaju naklady (spolu pre dve osoby):letenky BUD-IEV: 28€letenky KBP-ALA: 72€letenky ALA-UKK: 64€letenky TSE-BUD:  116€vlak: 50€auto: 110€ + cca 30€ benzin + 130€ nevrateny depozitubytko: 160€ .
9 dní v Kazachstane
Ve fóru Cestopisy
9 odpovědí
Caute,posledny vikend sme stvrtu navstevu Kyjeva (a prvykrat letecky) venovali jednodennemu vyletu do cernobylskej zony, tak som nieco malo spisal a odfotil: https://romanherda.com/category/...obyl-2017/  .
Jednodenny Cernobyl
Ve fóru Cestopisy
10 odpovědí
Ahojte,pred dvoma tyzdnami sme sa vratili z kratkeho vyletu po Rusku, kde bolo hlavným cielom navstivit Murmansk a malu dedinu Teriberka na pobrezi Barentsovho mora. Z Murmansku sme sa presunuli vlakom za 26 hodin do Petrohradu, kde sme stravili posledne dva dni pred cestou naspät do prace.http://www.romanherda.com/catego...usko-2017/Tentokrat som cisto vytahoval z bankomatu, tak mam aj celkom presnu predstavu o nakladoch (spolu pre dve osoby):viza: 102€letenky: 396€vlak: 80€auto: s benzinom: 130€ubytko: 170v (resp. 134 po cashbackoch)zvysne vydaje: cca 360€spolu teda 1230€ .
Na skok do Ruska za polárny kruh
Ve fóru Cestopisy
2 odpovědi
Caute,nedavno sme sa vratili z dalsieho kratkeho vyletu, tentokrat to boli 4 dni v Azerbajdzane, pocas ktorych sme prespali v horskej dedinke Lahic, videli najkrajsi zapad slnka nad Mingecevirskym vodnym rezervoarom, okupali sa v rope v Naftalane a na zaver to zakoncili prehliadkou Baku:http://www.romanherda.com/catego...dzan-2017/ .
4 dni v Azerbajdzane
Ve fóru Cestopisy
14 odpovědí
 Ahojte,nedavno sme stravili tyzden v Maroku, kde sme si pozicanym autom spravili taky mensi juzny okruh na trase marakes - ait ben haddou - tafraoute - sidi ifni - agadir - essaouira a opät marakeshttp://www.romanherda.com/category/maroko-2017/naklady pre dve osoby:252€ letenky z VIE-RAK cez austrian208€ auto na 6 dni s full poistkou cez rentalcarscca 100€ benzin171€ ubytko .
Týždeň v južnom Maroku
Ve fóru Cestopisy
20 odpovědí
Caute, na web som hodil skromny a strucny zapis z nasho posledneho vyletu - predlzeny vikend v Rumunsku, ktoreho cielom bol kedysi top rezort krajiny - Mamaia:http://www.romanherda.com/catego...nsko-2017/ .
Caute, minuly vikend sme si linkou z Bratislavy do Ovdy odskocili na chvilu do susedneho Jordanska. Nieco malo som spisal a hodil na web: http://www.romanherda.com/category/jordansko-2016/  .
Predlzeny vikend v Jordansku
Ve fóru Cestopisy
2 odpovědi
caute, tak som sa konecne dokopal napisat strucny "cestopis" z Japonska, kam som sa pozrel hlavne vdaka cestujlevne. Jeden z tych drahsich vyletov  .
6 dni v Japonsku
Ve fóru Cestopisy
14 odpovědí
s Bearom v tomto suhlasim. Zvysok pravidiel je rozumny. Ale tie ceske (resp. slovenske) ekvivalenty miest typu: Cáchy, Pásov prip. Abu Zabí su podla mna nieco strasne  .
Názvy zahraničních měst - jak je znáte?
Ve fóru Co se nevešlo
9 odpovědí
Caute, cca pred mesiacom sme boli na dvojtyzdnovom vylete po Spojenych arabskych emiratoch a Omane, kam sme sa dostali vdaka lacnym letenkam Air Serbia, na ktore sme narazili prave tu na CL. Z vyletu som napisal strucny blog, ktory mozete najst na mojej stranke: http://www.romanherda.com/category/sae-oman-2015/  .
Emiráty & Omán 2015 26.4. - 7.5.2015
Ve fóru Cestopisy
4 odpovědi