Příspěvky uživatele kubajiras

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Malta je super, letos jsem tam byl podruhe v zivote v rijnu, urcite doporucuju vzit spis pripadne apartman, nez hotel. Auto je myslim celkem zbytecne, jezdi se tam opacne, takze by sis musel zvyknout na volant na druhe strane atd, autobusy jezdi kazdou chvilku a jak bylo zmineno jsou vazne za hubicku.

Z mist bych doporucil Blue Grotto, Mdinu, celou Valettu...mne osobne nejvic bavi maltska krajina a pobrezi, takze jsem travil vetsinu casu na kamenych plazich a bazencich v okoli Sliemy, ale zalezi na pocasi a vlnach.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj vsem,

ve ctvrtek odletam na 10 dni na Maltu, byl jsem tam jednou pred asi 6ti lety, ale uz si to moc nepamatuji, proto byc hse vas rad zeptal na jakekoli tipy. Vim, ze autobusova doprava je tam dost levna, takze planujeme objet cely ostrov timto zpusobem, ubytovani budeme v apartmanech v Il Gzire, kousek od Sliemy.

Budu rad za jakekoli doporucnei co se tyce jidla, mist k videni, jakychkoli vychytavek, plazi i klubu smiley

Diky moc

Kuba

0
Zobrazit ve vláknu

Ahoj,

ja se po Jave presouval pomoci normalnich autobusu, napriklad Surabaya - Semarang za asi 80kc, je nekolik druhu, snazte se dostat do EURO 3, ty jsou klimatizovabne, se zachodme, stoji cca dvojnasobek, ale vetsinou je v cene i jidlo (autobus v pulce zastavi v nasmlouvane restauraci a mate jidlo zadarmo). Ja vetsinou jezdil malymi autobusy pro mistni, ktere staly prave zminenych 80kc pres pul Javy, ale vazne to za to nestoji, sedi se ve 3 na sedadle pro dva, lidi vozi v autobuse slepice, furt nekdo nastupuje s kytarou a zebra, vazne ze trest. Bohuzel ty "Euro 3"autobusy jezdi podle jizdnich radu, ktere jsem nikde nenasel a tak nezbyva, nez se ptat mistnich, zminene levne autobusy jezdi kazdych par minut a muzete si je proste stopnout podle napisu na prednim skle s cilovou destinaci.

- Jinak pozor, cast ose deje, ze autobus jede naprosto jinam, nez je napsano, pripadne i naprosto jinam, par pratelum se to stalo, v tom pripade je celkem dobre umet alespon par slov indonesky, ve vetsine mest na Jave se jinak ani moc domluvit nedalo

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tipuju, ze do janova se chcete dostat kvuli lodi? smiley My toto absolvovali jako let do Milana, kam jsou jedny z nejlevnejsich letenek a pak vlakem, coz bylo nejakych tusim 30-40 EUR... pokud mate moznost autem, tak bych urcite jel ve 4 autem, jelikoz i s nejlevnejsimi letenkami, kde budete muset platit za zavazadla a vlak se pod nejakych 14 s vlakem z letiste atd nedostanete

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Pro me nejlip funguje numbeo, maji nejvic mest a dat, samozrejme to obcas nedava smysl a zalezi mesto od mesta, ale pro nejakou zakladni predstavu je to super. To cost of travel vypada dobre, sice je tam daleko min mist, ale treba Praha dost odpovida, koukal jsem na Bali a to maj na tom webu tak dvojnasobny ceny, nez je real... super ty doporuceni tam co si dta k jidlu atd!!!

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Coz mi ted tak doslo, ze je pripadne taky reseni...kdyz nic, tak proste zajdi za nekym s 50-100k rupiahs a najednou z tebe bude velvyslanec... sice jsem byl dost proti uplatkum tam, ale tak nez aby ti to letadlo uletelo...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

17:55 uz by jsi mela stihat, ja mel taky vizum vyrizene predem a stravil jsem tam tak 2 a pul hodiny, ale nijak prehnane jsem nepospichal a nepredbihal, takze by to melo bejt ok. Kazdopadne pocitej s tim, ze dost mozna budes stejne muset cekat frontu s lidma co budou mit VOA, resil jsem imigraci v Indonesii 2x a 2x byla line pro lidi s jinym vizem jenom za uplatek...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zil jsem v JV Asii pul roku, v KL a Singapuru jsme byl mesic. Mel jsme ucet u CS, pac jsme tam puvodne letel jenom na 2 mesice s cashem a jednoznacne doporucju Equa/mBank. Za vybery v KL se mi strhl jen poplatek CS za zahranicni vyber, nic jineho jak zminuje twik. Urcite bych se ale snazil vzit si cash na co nejdyl. Taky mi neslo platit kartou a potkal jsem par lidi, kterym v Asie bankomaty urcitych bank "sezraly" kartu, proto doporucuju banku informovat dopredu o vycestovani na delsi dobu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu