Příspěvky uživatele Afleben

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Vrátili sme sa z Malty. Leteli sme z Viedne spoločnosťou Air Malta. Pri boardingu vyžadovali vypísaný papier, ktorý nájdete aj u nich na web stránke, ale bol k dispozícii na gate. Tiež po prílete ďalší papier, ktorý je tiež na webe aerolinky, ale rozdávali ho v lietadle. Rúška povinné nielen na letiskách, ale aj v lietadle.

Na Malte berú opatrenia vážne. Napríklad v taxíku nepúšťajú klimtizáciu, ale majú otvorené okná :) (rúška samozrejme povinné). V autobusoch už klíma väčšinou pustená. V hoteli bez veľkých pakární. Akurát namiesto samostatného naberania jedla naberajú na taniere čašníci (aj pečivo na raňajkách).

V jednom kostole nám dokonca merali teplotu :) Videli sme aj miestnu omšu, bola len vo vonkajších priestoroch. Na pláži bez viditeľných obmedzení.

Na Malte sa však počet infikovaných zvyšuje, u miestnych sú viditeľné obavy. 

Pri odlete z Malty, ani pri prílete do Viedne žiadne špeci obmedzenia. Ale to sa môže zmeniť.

Očakávali sme väčšiu pakáreň, takže pre nás príjemné prekvapenie na prvej leteckej ceste po covide.



0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Pozerám, že optimizmus ľudí neopúšťa :) U mňa je to jednoduché: Poletím prvú letenku, ktorú mi nezrušia. Netuším, ktorá to bude, ale Vianoce na pláži by som oplakával už véééľmi nerád.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jan Paděra napsal(a):

Kdo jste kupovali přes Deltu, došel vám hned email s rezervací ? Když jsem dal zaplatit, tak se po chvíli web vrátil zpět na výběr letů. Blokaci na kartě ale mám. Tak teď těžko říct, jestli to prošlo nebo ne :D  

Delta má nejakú divnú stránku. Tiež som klikol na nákup a nič sa nedialo. Potom som skúsil v inom prehliadači a chvíľu trvalo, kým sa mi kurzor nad tým tlačítkom zmenil na ruku, ktorou išlo kliknúť. Letenky našťastie prišli len jeden krát. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

s0ny napsal(a):

Uvidíme. Bohužel čím déle to drží, tak šance klesá.

Presne toho sa obávam aj ja.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

niemandos napsal(a):

Mně BUD taky vyhovuje , ale já ještě počkám. Havaj mě neláká a Cali ty jsi teda hráč. Trošku se bojím, že 1.5. se nebude dát doletět vůbec nikam a do USA  tuplem. Mám takový pocit, že podobných nabídek bude  postupem času čím dál víc :-)

Ja som pre istotu kúpil až na koniec januára 2021. :) 

Myslíš, že to nie je chyba, ale že je to nejaká úmyselná akcia? To by nebolo zlé (chybku môžu rušiť, skúšať downgrade a podobné)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

tmx napsal(a):

Nějaké další destinace? Vše je tak okolo 20 (což by z Prahy bylo super, ale s cestou do Budapešti tam pro mě není ten užitek C class). 

Ja som kúpil SJU (Portoriko) za cenu pod 500e. Ale mne Budapešť vyhovuje. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Luxusno adrenalínová cesta do karantény v Bogote, Lime, alebo Paname

Biznis triedou Iberie za neuveriteľných 500 eur na osobu.

https://www.kayak.de/flights/MIL...stflight_a


Mierny problém vidím v prískoku do Milána, ale ten zážitok  :)


0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Michal napsal(a):

Je to dobré, v africké Neapoli jsou ještě regály plné těstovin. 

13 prípadov nákazy. Tak do soboty snáď  ešte niečo nakúpiš. :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nuž, čo sa týka najnižších nákladov na letenku, tak úspechom sa to nazvať nedá a nie som si istý ani tým, či to bola smola, alebo šťastie, ale ja mám vo svojich interných vyúčtovaniach minimálne 3 spiatočné letenky s mínusovou cenou.

Najväčší mínus tento rok. Viedeň - San Francisco, 300e zaplatené za spiatočku, 600e zinkasované ako kompenzáciu kvôli pokazenému lietadlu Finnair.

Ak to beriem celkové náklady, tak s Austrianom som bol na Cypre pod nulou za celú dovolenku (letenky, hotel a miestna doprava). Tiež vďaka pokazenému lietadlu na spiatočnej ceste.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

kickass1 napsal(a):

Ja se za letani nestydim a budu dal letat jak o zivot, to cestne slibuju :D

Pripájam sa.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nechcem tunajším eko-diskutérom spôsobiť emočný šok, ale ja si myslím, že čo neodlietate (obmedzíte) vy, to bez problémov odlietajú Číňania, Indovia a isto aj iné národy v Ázii (a inde). 

K názorom typu, že dôjde ( či enormne zdraží) ropa: Ja osobne čítam o tzv. ropnom zlome už cca 20 rokov. A na začiatku som tomu dokonca aj veril. Teraz už viem, že pravda, neintuitívna, ale skutočná pravda je taká, že ropy bude stále viac a bude lacnejšia.

Ale jednu vec si od ekoalarmistov beriem k srdcu: snažím sa nalietané míle maximalizovať. Lietať (jazdiť autom) čím viac. Ak by náhodou mali pravdu s tým blížiacim sa koncom sveta, tak nech si to ešte užijem. :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ja som si po prvých prestupoch na LHR myslel, že tadiaľ už nie. Potom sa to nejako zlomilo. Aj keď od istého času je to tým, že mám patričnú kartičku, takže bežné priestory letiska veľmi nepoznám :)


No a Frankfurt sa mi zdal úplne bez problémov až do chvíle keď diaľkový let meškal a bolo treba si ísť vybaviť náhradný let do Viedne. Viem, že to nie je vec letiska, ale my sme tam čakali toľko, že dva lety tým smerom odleteli.


Veľa zlého som počúval na CDG. A teda mne sa to potvrdilo. Chaos, smerové tabule zavádzajúce (lebo prerábka, personál nevie, kadiaľ máme ísť ...). 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nestihne to hlavne batožina. Ale ak sa zbalíte do príručnej, alebo do toho pôjdete so zámerom si na Bali nakúpiť nové handry (na účet Qatar Airways), tak prečo nie.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

BlinkEyE napsal(a):

Zdravim,


muzete mi prosim poradit s vyberem sedadla v TA? Je to spis pro PC odborniky,coz nejsem. Jedna se mi  o to,ze pri vyberu sedadla mi vyskoci tato cast letadla,akorat jak muzu s tim vyberem hybat, tak at si muzu vybrat misto napr. v zadni casti letadla? 

Mam notas DELL.


Dik za radu

Ak sa pokúšaš si vybrať sedadlá v termíne viac, ako 100 dní pred odletom, tak ti nepomôže posunúť sa do inej časti lietadla. V takto skorom termíne je možné vybrať si iba tie platené sedadlá (pri exitoch). Normálny výber (tie sedadlá, ktoré sa ti teraz zobrazujú ako obsadené) sa dá urobiť až 100 a menej dní do odletu.


Inak na výber sedadla sa tiež dá použiť ich aplikácia na mobil, či tablet. Keby bol skutočne technický problém so zobrazením.
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

A ten náš Lajči sa to toho Marakéša tak hrnie ...



marakes.jpg

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Môžete tiež zvážiť Eilat (letisko Ovda) v Izraeli. Odtiaľ (z letiska) sa dá ísť aj do Egypta (Taba), prípadne do Jordánska (Aqaba).

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Kryštof Hájek napsal(a):

Hádám, že v Petržalke :D 

To vychádzalo aj mne. Akurát mi zrejme ušlo, prečo je to v téme letiska Viedeň.
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

tyrol_gangster napsal(a):

jen potvrzuji Aupark P5 naprosto bez problemu ted 14 dni, oficialne znacene jako zachytne parkoviste neomezene zdarma

Kde je to parkovisko? Hľadal som cez google, ale nič :(
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Len pre doplnenie: okrem diskutovanych dvoch extremov (uplne bez moznosti zmeny a s plnou flexibilitou) su tarify aj niekde medzi tym. Napr. zmena terminu za urcity poplatok, pricom cena letenky nie je az o tolko drahsia, ako uplne bez moznosti zmeny. Za taketo letenky davaju aj viac mil do FFP.  Taketo "prostredne" tarify mozu byt vyuzitelne aj pre turisticku cestu ako nejaka forma ochrany pred pripadnou nutnostou posunut cestu z nejakeho dovodu, o ktorom sa dozviem relativne vcas (aby cenovy rozdiel tarifov nebol, alebo bol maly).  Alebo napriklad nejako ziskam viac casu a chcel by som si pobyt predlzit (chcem , ci musim posunut odlet spat)


Otazka mierne mimo: Ako sa pozerate na tarify premium economy? To su prave jedny z tych, co mozu mat volnejsie podmienky pre zmenu. Su samozrejme drahsie, ale davaju o dost viac mil a tiez na dlhych letoch aj viac pohodlia.
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ak nejde ten upgrade economy letenky u Qatarcov (ja si myslím, že by to bolo dobré použitie), tak BAEC míle sa dajú preniesť aj do Iberia programu. A oni majú relatívne dobrú dostupnosť v biznis triede, napríklad Stredná Amerika (Kostarika, Panama). Dá sa u nich zobrať jeden smer v ekonomy, späť v biznise a nemusí byť dostatok míl, dá sa doplatiť. Ale 45k to asi nebude na biznis triedu.


Kúpiť nejaké PE od BA a potom upgrade na biznis, to je tiež dobrá voľba. Akurát BA nemá veľkú dostupnosť. Rozchytá sa to veľmi rýchlo, t.j. to by si musel plánovať dosť do budúcnosti (9+ mesiacov).
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Lukáš Horák napsal(a):

Tonic, zaujimali by ma i tie komentáre :-D

Keď by som reagoval ja, vyzeralo by to takto: Lebo si <|>

tak jeden komenár je aj takýto:

"ja som im napisala, ze som sa pomylila a musela som svoju cestu zrusit, cize nebudem do USA cestovat vobec. niekde som citala, ze je uplne jedno co im napises, ked ich poziadas o refundaciu, tak vraj ti to vratia vzdy (a to ja som zaplatila za nu cez 80 € :))'on l

"
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

David Eiselt napsal(a):

Není to OTA Glitch, jak mylně informují – https://www.cestujlevne.com/lete...2019-05-17 :)

Ale je. Pretože tá ich cena je pod 800e a inak je to cez 30k CZK, čo je hodne cez 1000e
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Skús Krabi (letisko KBV). Hľadaj na https://flug.idealo.de, napríklad termín 27.12. - 10.1.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Let bude plný, môžeš sa spoľahnúť :)

Podľa mňa je správne riešenie trojka pri okne plus jedno miesto cez uličku. Čím viac vpredu, tým lepšie. T.j. rad č. 31
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

kickass1 napsal(a):


Zavidim.. Ja premyslim ze si na refresh OW proletim aspon PE z Prahy do Miami, kdyby se chtel nekdo pridat - asi prodlouzeny vikend, je to za 200 TP (cena pod 20k)..

Zo Švédska mali ešte včera Miami v Biznis za cca 1250e. Keby niekto potreboval 360TP.  Alebo sa dá isto nasmerovať aj za 400TP.
0
Citovat Zobrazit ve vláknu