Příspěvky uživatele Veronika _1

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Ok, díky moc za názory, letíme zítra, takže bez rychlodráhy :) Nebudem to tedy riskovat. Díky!

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, máme na cestě do Tbilisi 6 hodin přestup v Kyjevě, myslíte si, že stojí za to se vydat do města? A dá se to stihnout v pohodě bez nervů? :)

Díky, Veronika

0
Zobrazit ve vláknu

No já jsem letěla teď v březnu.. Bylo to teda s El Al. Letěla jsem ze 3. terminálu, zavazadlo jsem dala na baggage drop off normálně tam.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jee to je sranda tohle číst. Ještě jsem si při té příležitosti vzpomněla na jeden případ.

Bangkok, 3 hodiny ráno, stojím ve frontě na check in u Aerosvitu (ukrajinský aerolinky). Co si budeme povídat, v tuhle nekřesťanskou hodinu nikdo nevypadá zrovna fresh. Stojím za dvouma týpkama, jeden z nich se otočí a při pohledu na mě řekne tomu druhýmu: "Já jenom když vidím ty jejich ksichty tak se mi chce blejt". Na moje šokovaný "Prosím?!" pak už zareagoval jen otočením se zpět.

Aspoň se mi pak dostalo zadostiučinění, když si v Kyjevě při přestupu omylem stoupli do špatné fronty a ztratili tak min. půlhodinku.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Většinou se za Čechy nestydím, až na výjimky. Ale většinou se k nim teda ani nehlásím, to jsem dělala jen při dlouhodobých pobytech v zahraničí, kdy mi Češi a čeština chyběli :)

Dvakrát se mi stalo, že jsem se trochu styděla, ale to bylo spíš tím, co říkali (v češtině).

1. Kambodža, Otres Beach před 5ti lety, kdy tam nebyla skoro ani noha. Jediní 2 lidi ve vodě. Sedím si na pláži, kochám se tou nádherou a k mým uším dolehne: "Helé? Dyť je to tady jak na Mácháči!"

2. Napěchovaná lanovka v Gibraltaru, z druhého konce se ozve (holka klukovi): Miláčku, můžu ti lízat bradavky?" Výbuch smíchu bohužel nešel stopnout, tak jsem se nedozvěděla, kam by to pokračovalo :D

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

A taky Bean a ten park u toho. Casto se tam poradaji i nejaky koncerty a tak.. i behem dne. Je fajn se i projit k sose Marilyn Monroe v nadzivotni velikosti :) A vyjet busem mimo mesto k jezeru.
Ale byla jsem tam davno, uz si poradne nepamatuju detaily.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, a to je to samý jako Google MyMaps? Protože tam se dají zadat body a pomocí vrstev vytvořit cesty. V minulosti jsem to používala, ale už si nevzpomenu na všechny "fíčury".
http://www.google.com/mymaps --> Create a new map --> a pak už metoda pokus-omyl smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Fakt záleží na tom, od kdy do kdy těch 10 hodin máte, a do jakýho a z jakýho terminálu letíte. Já jsem měla v Dubaji nějakých 20 hodin, takže jsem stihla i pár hodin spánku v hotelu, ale teda nejlepší nápad byl let balonem při východu slunce smiley http://www.travelgeekery.com/best-deser ... r-balloon/ Je to akce na cca 4 hodiny, můžeš se pak nechat vysadit v centru, pochodit, projet se tramvají a pak nasednout na metro a zpět na letiště.
Není to levný, ale zážitek.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, ja jsem prespala v hotelu Delmon http://www.booking.com/hotel/ae/delmon. ... al;ucfs=1&, byl v pohode. Docela klid, relativne cisto a pokoj peknej. Recepce je takova arabska, ale to se da cekat smiley Da se tam dojet metrem.
Akorat pokud priletite nebo poletite z Terminalu 2, tak tam je potreba vzit si taxik. Ja jsem dojela metrem na Terminal 1 a pak prejela na dvojku taxikem.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Koh Lanta..! Úžasnej ostrov, krásná příroda. My jsme bydleli na Long Beach a objevovali na skútru. Příroda, krásný rozmanitý pláže, úžasný jídlo...
Mrkni na fotky u mě na blogu: www.travelgeekery.com/koh-lanta-activit ... ngs-to-do/
A přesně jak psal radoparic, výlet lodí na 4 ostrovy nebo Koh Rok.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Podle mě se dá v Nice zůstat klidně i o dost dýl.. Město se prohlídne za chvíli, ale těch místo kolem je ažaž. Třeba rybářská vesnička Villefranche sur Mer, jen krátkou cestu vlakem z Nice, mi připadala fakt krásná. I třeba Menton byl super, i když už větší město.
Pár tipů na výlety z Nice jsem i sepsala u sebe na blogu: http://www.travelgeekery.com/nice-day-trips-nice/

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, jak píše Kubi, ten úsek pláže je vlastně tak nějak jediný dostupný veřejný, a je to tam fajn, moře je čistý a teplý.

Co se týče nakouknutí na sjezdovku v Mall of Emirates: pro vstup musíš zaplatit, ale je tam prosklená stěna, takže se dá v pohodě něco vidět i z toho obchoďáku - minimálně kousek vleku a pár dětí na saních smiley

Zbytek nevím, byla jsem tam jen krátce. Ale kdybyste chtěli a měli čas (cca 5-6 hodin), můžu doporučit let balonem v poušti při východu slunce. Je to drahota, ale zážitek smiley Případně mrkni na můj blog (v podpisu), mám tam fotky a info.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Podle mě naprosto v pohodě. Teď jsem byla na Filipínách a vezla jsem si v kufru instantní kaši (na snídaně) jen v papírovým sáčku bez krabice. Akorát mi to pak v hostelu v Cebu objevila myš smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Náhodou to na mě vyskočilo zrovna když jsem zvažovala jestli přespat na letišti.. smiley Ale bohužel, už 10 min po zveřejnění už nebylo nic volnýho.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, ja jsem tam jeste nebyla, ale strasne mi Oman doporucovali tihle bloggeri:
http://www.travelwithpedro.com/category/oman/ - ten tam byl asi petkrat
http://kristinewanders.com/category/oth ... east/oman/ - a tahle zije v Dubaji a o Omanu mi hrozne basnila

Snad nekdo pomuze se specifictejsimi tipy smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Přesně tak, v Číně je během novýho roku a spring festivalu hroznej blázinec.. Nejlepší tam v tu dobu vůbec nejezdit. Jedině pokud tam někoho znáš a vezmou tě do rodiny smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, my jsme byli na jihu na ostrově Koh Lanta na konci off sezóny (říjen) a bylo tam fakt málo turistů. Teda narazili jsme i na Čechy, ale ti jsou všude smiley
Nejbližší letiště je Krabi, dá se letět i na Phuket. A taky se tam dá udělat PADI diving kurz.
Jinak na letenky po Thajsku www.airasia.com. Je to levný!
A pojištění jsem si koupila celoroční přes něčí link tady na fóru. Ale paměť mi už neslouží smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ach jo, škoda smiley Ještě že jsme to stihli a zajeli tam na Velikonoce.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Napadají mě dva případy:

Jednou totálně neoprávněně, jen při přistávání v Nice, probudila jsem se a zrovna se přistávalo, ale neviděla jsem ranvej, jen pevninu někde v dáli a rychle se přibližující hladinu moře. No fuj.

Pak jednou vedle mě seděl nějakej chlapík, co si četl knížku v arabštině, svíral korálky a hodinky, byl hrozně nervózní a hrozně se potil. Tak to jsem se fakt bála. Naštěstí taky neoprávněně, asi byl jen chudák nervózní z drobnýho zpoždění smiley

Jinak jsem měla asi štěstí na turbulence, párkrát to házelo víc, ale žádný drama.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já většinou všechno bookuju tak nějak v předstihu, že se ty náklady krásně rozloží.. a protože je cestování velká láska, radši jsem to moc nepočítala smiley Nedávno jsem s tím začala, a i když nikde přehnaně neutrácím, tak mě ty čísla občas vyděsí smiley
Ráda se přiučím, jak to máte co nejvíc zpřehledněný. Můj první a zatím nejhorší způsob je mít každou větší cestu zvlášť v excelu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, my si pujcujem pres https://guidetoiceland.is/ - sdruzujou vsechny mozny islandsky provozovatele, i ty nejmensi. Mame Toyotu Aygo na tyden za nejakych 8 tisic.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jj, presne tak. Jak se bude dat, mozna i obcas nejaky to Airbnb. Ted to teprve zacinam zarizovat a planovat.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Chápu smiley My jedem teď v květnu, ale asi nebudeme nocovat v přírodě, tak snad taky všechno stihnem na místech k tomu určených smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ja to casto chci pouzivat, ale vetsinou na to zapomenu a vzpomenu si jen kdyz me nekdo strasi, ze je to nekde nebezpecny.. takze minuly rok jen pro cestu do Iranu smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Lidi evidentne i dost chodi 'do prirody'.. http://qz.com/560544/icelands-massive-p ... -downside/ Holt kdyz musis tak musis smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu