Příspěvky uživatele s0ny

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Jen doplním. U Austrian se dá infant normálně dokoupit později ke stávající letence. Cena je normálně 10% z letenky dospělé osoby. Lze vyřešit po telefonu. Ideálně připsat k osobě co má letenku v lepším tarifu, protože přebírá jeho podmínky.

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak mohu potvrdit, že ve městě Maria Ellend parkování víceméně měsíc bezproblému. Jinak vedle nádraží je i pobočka Parktiger.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak při vjezdu do města žádné značky jako v Fischamend. Na parkovišti plno auto s CZ a SK značkami. Uvidíme tedy po cestě zpět.

Jinak vlak směr letiště jede z nástupiště na straně parkingu, tak ať pak nepřebíháte na poslední chvíli. :-D

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

A někdo teda zkušenost s Maria Ellend? Budeme tam právě i spát jednu noc, tak bych tam nechal rovnou auto. Vlak stojí 2,9e osoba.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Daniel _1 napsal(a):

Primeclass Business Lounge, Riga

řadím k tomu lepšímu průměru lounge, navštíven během srpna 2023 hned 2x během 4 dnů, poměrně málo lidí. Jídlo - z teplého míchané maso, brambor, zelenina. ráno vajíčko, párky, zelenina. něco málo na studené mísy, nějaký dezert, ovoce, vše pravidelně doplňováno. Alkohol - dva druhy čepovaného piva, bílé, červené víno, tvrdé včetně jejich domácího alkoholu. jednou prosecco, zpátky už ale neměli, nealoko v plechovce, malé vody v plastu. Kafe se dalo udělat při odchodu sebou do kelímku. Výhled na plochu, pohodlné sezení, lounge celkem velký. Jediné mínus - sprcha pro lounge key za poplatek 15 euro! bonus je mrazící pult s dvěmi druhy zmrzliny...:)

 

Lze využít i jako příletový. Za mě jeden z lepších.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Je prosím ještě možnost někde zaplatit to IBIS členství s tím, že zároveň dostanu Accor Gold?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Na Stanstedu je lounge celkem dobrá a rozhodně za volný vstup LK/PP stojí. Obzvlášť k cenám a přeplněnosti letiště v hlavní hale. Bohužel bývá dost plná a první kdo mají omezen vstup jsou právě LK/PP. Navíc mají možnost i rezervace přes web, ale jen pro platící. To samozřejmě LK/PP ještě více omezuje. Pokud někdo kvůli toho uvažuje odjezd na letiště dříve, tak by si to měl rozmyslet.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já měnil původní BUD-HNL-BUD na PRG-HNL a OGG-VIE. Je to o agentovi.  Těch změn jsem dělal plno. Jeden mi to odkýval ať si najdu co potřebuji a zavolám. Druhý zase, že to nejde. Když jsem řekl, že to mám domluvené, tak i on na to kývnul.

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

Určitě se zkusit zeptat. Řešil jsem několikrát s českou pobočkou a snaží se dost vyjít vstříc. Pokud narazíte na někoho kdo nechce pomoci, volat znova další den. Jsou schopni vyřešit hodně, ale musí se chtít.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nemá prosím někdo nějaké volné míle, které nevyužije a byl by ochotný poslat nebo vystavit bonusovku?

Jen pro upřesnění, tak TK za poslední roky dost zpřísnili podmínky. Pro převod musí mít příjemce i odesílatel v posledních 2 letech jeden uskutečněný let. První bonusovka musí být na své jméno nebo je třeba navštívit nejbližší kancelář (některým to však jde).

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Fotil kamarádům svatbu a už rok se snaží dostat zaplacené fotografie. Nedoporučuji.

5
Citovat Zobrazit ve vláknu

Z Malorky bohužel normálně pokuty poštou do ČR chodí a půjčovny nahlašují. Jak bylo uvedeno, tak radši zaplatit do 14 dní a je to za polovinu. Poplatek půjčovny je pak oprávněný. Reklamaci zkusit můžeš. Často to dopadá, že půjčovna nereaguje a banka peníze vrátí.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Za mě Alamo a SIXT, ale rozhoduj se podle ceny srovnávače. Ideálně ať to má již pojištění přímo od autopůjčovny. Víceméně všude dostaneš to samé a pak už to je o lidech na dané pobočce. U Budget, Enterprise a Dollar mají většinou starší auta. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

V lednu jsem kupoval Simple Mobile. Cena $60 neomezeně a 15 GB tethering. Beží na T-Mobile síti. Problém byl s aktivací na mém Samsung S21FE a psal nepodporované IMEI. Pomohla registrace přes IMEI z iPhone. Sim pak bezproblému běžela celou dobu v mém Samsungu.

Jinak cenově nejlíp vycházela asi SIM od Walmartu, ale to jsme zjístili až později. Běží také na T-Mobile.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jak píše Cali, vždy je poplatek za převod bohužel. Smysl to tedy dává jen když jde o malé procento mil při nákupu business letenky.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Rozhodně nedoporučuji. Špatná komunikace a oberou vás o peníze. Mají falešné recenze :-D

3
Citovat Zobrazit ve vláknu

Už si nepamatuji název půjčovny, ale mám několik zkušeností s jednou půjčovnou. Většinou nabízí i přes economycarrentals.com. Stačí jim napsat na WhatsApp a domluvit se +995 599 333 353. Nechtějí ani deposit. Platí se po příletu hotově v eur nebo v lari podle toho jak budeš chtít. Vždycky bez problémů. Navíc se dá domluvit většinou předem i vrácení třeba o 2-3 hodiny později a člověk nemusí platit další den navíc. Ideálně si najít podobnou nabídku a vyjednávat o ceně. Vždy jsem se dostal níže než přes srovnávač.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Náhodou nemá někdo nějaké nevyužité míle u Delty?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nějaké doporučení vhodného operátora na Havaji?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já přesouval koncem září, protože se do USA stále nedalo. Momentálně máme termín koncem ledna, tak možná už odletíme. Je to asi šesté přesunutí termínu, ale vždy včas pár dní před odletem. Vždy tam byl alespoň jeden zrušený let. Hodně záleží na operátorovi a když chtějí, tak lze vše. Je třeba zkoušet, každy tvrdí něco jiného a je jinak ochotný. Někteří jen zrušení, někteří doplatek a jiní bez problémů. Důležité je být připraven. Tedy mít zjištěné lety, volné třídy....

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Kartuše na cestách taky hledáme a vždy se dá něco sehnat. Doporučuji však v hlavním městě po příletu, jinde už to bývá složitější. Většinou velké obchoďáky nebo outdoor obchody. Vlastní zkušenost v Guatemale, Kolumbii i Ekvádoru.

Hlavně už dnes i v těchto zemích jde přes google najít konkrétní prodejny.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nemělo pro nás v aktuální situaci cenu odsouvat jen do 30 dní. Přesunuto na podzim, ale jediná možnost byla už jen přes YVR a poslední úsek Westjet. Uvidíme co dále. Snad nastane ještě nějaká změna. Rád bych to zas pak změnil na AMS-SEA a Delta Suites One :-).

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zkoušel někdo ještě teď měnit letenky v business na Hawaii? Máme naštěstí zrušené letenky teď na červen. Pokus o přesun na podzim se už úplně nedaří. Nevím jestli jsem tentokrát narazil na špatného člověka, ale přebookovaní bylo dost striktní a omezení jen na původní třídu. Což znamená, že už skoro nic nejde v I najít. Teda krom pár letů přes Kanadu a Westjet.

Bylo měněno již několikrát kvůli rušení a postupně i měněno na konečné PRG-HNL a OGG-VIE, kdy již ve dvou rezervacích po sobě byly bookovací třídy D a J, takže více možností. Teď jsem byl dost striktně odmítnut a vyžadují původní třídy I. Zkusím asi zavolat ještě jednou, protože asi záleží na koho člověk narazí.

Jinak letenky už jsou teda díky pobočce v ČR pod správou KLM.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Měl by to být jen charter, který si objednává slovenská TIP Travel. Letenky zvlášť u Condor nemají jít koupit.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

losdodos4 napsal(a):

najde se spousta internetových obchodů s kufry, ale většinou je rozdělují pouze na látkové a skořepinové a podobně, málokdy podle velikosti..libovolně velký cestovní kufr si ale můžete najít poměrně snadno například zde:

https://www.nastrojan.cz/kufry-dle-velikosti

Prodávají jen nekvalitní věci. Nedoporučuji. :-D

0
Citovat Zobrazit ve vláknu