Příspěvky uživatele ahubackova

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Dobrý den, máte, prosím, někdo zkušenosti se zrušenými lety v souvislosti s koronavirem? Letecká společnost nám před dvěma dny zrušila let (přes Hong Kong) na Filipíny s tím, že dostaneme plnou refundaci. Měli jsme ale ještě rezervované bydlení přes booking (bez možnosti refundace) a vnitrostátní letenky s Air Asia. Majitelé ubytování stejně jako Booking odmítá jakoukoliv kompenzaci, odkazují mě na leteckou společnost. Ta říká, že mají zodpovědnost jen za svůj let. Z Air Asia se neozvali vůbec.

Řešil jste někdo teď podobnou věc s lepším výsledkem?

0
Zobrazit ve vláknu

Díky moc za tip!

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Markys, můžeš prosím, napsat, kde jste byli ubytovaní na Gili Air? V listopadu tam znovu letím, tak bych to ráda zkusila, když to tak doporučuješ. Díky!

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj,
my jsme na Gili Air zažili 3 krásné dny. Na ostrově nejezdí žádná motorová vozidla, a tak nás od přístavu vezl koňský povoz. Bydleli jsme v Salili Bungalow, jednoduché, ale pohodlné bydlení. Souhlasím s tím, že možná trošku předražené. Snídani včetně šťávy z čerstvého ovoce vám naservírují na dřevěné kryté sezení s výhledem na moře. Západy slunce (musíte se ubytovat na té správné straně ostrova smiley, jsou tu tak vyhlášené, že sem příjíždějí i z ostatních ostrovů. S vychlazeným pivem v ruce pohled na ty měnící se barvy nad mořem nemá chybu. No a pak na pláži zapalí oheň. Na koupání to opravdu moc není, moře ustupuje daleko, ale kousek od Salili Bungalow je výborná potápěčská základna, pokud máte licenci na potápění. Já ne, ale vzali mě na šnorchlování. Dvě želvy plavaly tak blízko, že bych se jich bývala mohla dotknout. Prošli jsme celý ostrov, druhá strana nebyla tak pěkná, jako ta naše. Prostě jsme se trefili. Dorazili jsme sem po nepříjemných zážitcích v Canggu, kde nám ze zamčeného pokoje a zakódovaného sejfu ukradli peníze, a taky po rušném Ubudu, a tak jsme si to pohodové, krásné místo, kde se zastavil čas, ohromně užili. Prostě záleží na tom, co od toho čekáte, a taky v jakém rozpoložení tam dorazíte smiley.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj,

po té, co nám uletělo letadlo (Air Asia) z Kuala Lumpur do Singapuru, jeli jsme nočním autobusem (cesta trvala asi 7 hodin). Jezdí hodně spojů, stojí za to si vybrat. Jeli jsme takovým, kde se dala sedadla sklopit jako postel, luxusní, pohodlné cestování. Nepříjemné bylo jenom vystupování na hranicích a dlouhá fronta. A pak trefit ten správný autobus smiley.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Opověď na dotaz Lucie, jestli stačí na přestup dvě hodiny. Máme čerstvou zkušenost s Air Asia. Nechali jsme si na přestup taky dvě hodiny. Náš let z Hong Kongu do Kuala Lumpur měl zpoždění, a tak jsme další let do Singapuru nestihli, přepažku zavřeli 10 minut před tím, než jsme tam přiběhli. Nijak nám nevyšli vstříc, řekli nám, že je to naše vina, měli jsme si prý nechat na přestup 3 hodiny (pak jsem se dívala na tabule na letišti. Opravdu to tam mají takto napsáno). Další let, který nám nabídli, byl za dvojnásobek ceny. Nakonec jsme do Singapuru odjeli nočním autobusem.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu