Příspěvky uživatele fridgy

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

to jsme my češi :D chceme vždycky všechno ojebat, na všem ušetřit - pro pocit, abysme pak dostali scam a prodělali ještě víc peněz než kdybysme to koupili přímo přes web aerolinek :D :D 

 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

já žádal o refund v pátek, v pondělí došli peníze :D byl jsem v šoku, ale uměj to!

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

rerouting je u Saudie opravdu až nereálný, ale zázraky se dějí, to zas jo. :D

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Absolvoval někdo žádost o vízum B2? Kamarád byl na Kubě, takže ESTA není možná.. jen je ale zaseknutý ve stádiu - "nekoupim letenky, dokud nemám 100% víza" ale zároveň je na webu napsáno, že musí vyplnit formulář s detaily o jeho nadcházející cestě - mimo jiné - letenky, ubytko, termíny atd.. Dá se zažádat o víza bez určitého detailního itineráře? nebo to je podmínka?

Díky

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

@Marek - mám to rozhádané přes twitter... teď už to mám v PNR, ale neni to furt vystavené.. asi to neni tak jednoduchy jak se zda :D ale v konverzaci mi slibili, ze to pujde... tak uvidime.

Před týdnem jsem s nima měnila ten slavný error do Peru, celý měsíc mi všichni agenti říkali, že to nejde změnit tak, že si udělám stopover v Sao Paulu a Santiagu, a nakoenc jsem jednoho agenta ukecal a je hotovo :D tak snad budu úspěšný i tady.. nejradšíj bych aspoň odlítal rovnou z DOH, abych nemusel do/z Kahiry v ecu.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

na OneWorld bych osobne doporucil Alaska. Do nedávna bylo potřeba za rok nalítat alespoň 2x operované lety s AS, což je pro nás nereálné ale od nového roku tohle pravidlo zrušili. Mají taky docela dost sweetspots, ale je pravda, že od příštího měsíce překopávají celý program a překalkulují letenky, hodně sweetspots zdraží, ale takový ty kratší přelety přes atlantik budou levnější! (třeba New York - Londyn apd.) Ten status u nich člověk nalítá docela rychle.

Star Alliance -> za mě Aeroplan od Air Canada. Jejich availabilty je podle mě skvělá, sice už mají u hodně letenek dynamic pricing, takže už to není tak výhodný, ale hodně z toho stále drží a dostupnost je velká a hlavně nízké Fuel Surcharges. Opravdu většinou do 100 dolarů.

4
Citovat Zobrazit ve vláknu

@bistricky první příspěvek a takhle zhurta :D

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

@Marek - LA codeshary umí jen booking class J, Z, D, I na premium business, nicméně let CAI-DOH je pro QR jako First class - F, A.. takže když bookneš ticket v businessu LA, tak te to automaticky downgraduje do Y. Proto to musí celý převystavit na lety marketovaný jako QR do F class. Ale je to teda pain, volal jsem tak s 6 agenty a jeden něco slíbí a druhej udělá opak. Kámoš byl ale před 2 měsíci úspěšný, tak uvidíme.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

ten z BER/NUE do LIM/CUZ mi drží bez problémů. Proletěl jsem i tenkrát LATAM z MAD do LIM za 500eur taky vpohodě.. Booknul jsem i tenhle, akorát ty první segmenty se bookujou do Y protože QR nabízí pouze F. Ale stačí zavolat a prý mi to rebookujou na QR lety místo codesharu, uvidim jak to dopadne.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

ježiš smažte tyhle sračky, to je fakt šílený. 

5
Citovat Zobrazit ve vláknu

real_p napsal(a):

Etihad bez zavazadla, protože za odbavené chtěli cca 210eur/5kg zpátečka.

Vím, že ten tarif je hand baggage only special tarif, ale podle mých informací bys měl mít možnost přijít na checkin a tam zaplatit standartní fee treba 50 eur za kufr ne? Pochybuju, že tě nechaj doplatit těch 210 eur do vyššího tarifu.. to mi nějak nesedí. (dřív to bylo v ceně, ale očividně konkurence s Wizzem musí dávat smysl no)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Áčko napsal(a):

Já řešil akorát problém, jak booknout taxála tam a zpět když jsem neměl data.

Nově jsou v Dauhá na letišti zakázané Uber objednávky, takže si člověk musí dojít k normálním taxíkům. Tam člověk vůbec nečeká a je to fakt rychlovka.(jako v Dubaji) Ceny jsou asi o 15% dražší než Uber, ale furt dostupné. Já jel asi 25min z letiště do The Pearl a platil jsem asi 350kč. Což je za takovou dálku fakt výsměch. :) dá se platit kartou přes terminál, ale je lepší se zeptat před nástupem do auta.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Lord Pitzbudka napsal(a):

Stejne tak s kufrem - kufr si muzete nechat odbavit jen do Doha (pokud v nem neco máte, co budete na prespani potrebovat), a pak si ho pri navratu zase nechat odbavit. 

jen aby tu byla ověřená fakta - Qatar Airways striktně zakazuje odbavování zavazel pouze do Dauhá, pokud vaše cílová destinace není Dauha nebo nemáte delší stopover jak 24 hodin a vaše letenka není rozdělená na separátní oddělené segmenty. Řešil jsem tenhle problém nedávno a nikdo vám s tím nepomůže a zkrátka to nejde. (ale je možný že se nějaký vyjímky najdou - to neřikám) ale u ostatních aerolinek to většinou problém není :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ano, "nedobrovolné" upgrady jsou na letišti denní chleba. Většinou u overbookingu, ale "kamarád" zaměstnanec letiště vám nepomůže. Ve většině případů generuje automaticky system seznam lidí a prioritní pořadí na upgrade. Většinou to začíná - zaměstnanci aerolinky s byznys letenkou jako první, poté cestující s nejvyšším statusem z economy, a následně až k lidem podle ceny letenkx (booking class). Taky systém zohledňuje počet lidí v rezervaci. (nejlepší je mít letenku samostatně, protože když hledají jen jednoho člověka, tak nebudou upgradovat všechny 4 lidi z rezervace.

Tyhle upgrady jsou hodně o štěstí, ale nic nevýdaného. :) Určitě nefunguje věta typu - letíme na líbánky, nebo, že se musíte pořádně slušně obléct :D

4
Citovat Zobrazit ve vláknu

600usd je opravdu skvělá cena, ale samozřejmě záleží za kolik byla původní letenka. 

Ale mě teda moc nenadchli na tomhle letu, přijde mi, že jsou docela overrated. :D

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

jeden tip mam, ale nemluvím teda o mílích, ale já Taj Hotel v Delhi kupoval přes jejich stránky abych měl confirmed upgrade a za 6 tisic package v pokoji Taj Club Suite jsem dostal upgrade do nějakýho šílenýho apartmá asi za 60k na noc. Tyhle upgrady v Indii fakt fungujou a doporučuju. (ale člověk musí koupit danou kategorii, ze standartniho pokoje ti Suite nedaj)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Už se těším až bude Etihad litat do Prahy.. prý to mají brzy rozlítat A320tkou :)

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

niemandos_1 napsal(a):

šance je, že do nového letového řádu tu Koreu nějak zase napasují.


ona Saudia tu Koreu lítá, ale z Riyadhu, zatimco z Vidne litaj do Jeddah. Zajimavy je, ze vam nenabidnou VIE-JED-RUH-ICN.. a misto toho nuti refund. Pritom by to hezky navazovalo docela - SV150 SV898 SV898 (ted jsem si vsiml, ze vlastne to letadlo leti JED-RUH-ICN pod stejnym letem a v RUH ma prestup 45min? to byste asi zustali na palube :D tak to fakt nechapu.
(edit: aha takhle to lita jen do konce unora :))

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

zalezi podle destinace, Australie mi tolik nesla ale v asii to slo tusim na 250 euro.. ale mne osobne to ani za tolik penez nestoji, s Air Indii a v economy bych si lajznul tak mozna 2 hodinovy prelet po Indii :D

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

@berda já tam byl minulý týden a používal jsem přes Airalo esimku, často vypadávala ale když se připojila tak super. Ujisti se ze mas zapnuty datovy roaming.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

mně teda nejvíc zaujalo SkyView - ta prosklená klouzačka + Edge Walk - to bylo dohromady za cca 3000 korun na osobu a takovej adrenalin s tak nádhernym výhledem jsem jeste nikde  nezazil, a to jsem toho uz par videl :) naopak ta ZipLine mi za stejnou cenu neprisla "zas tak"  :) 

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

očividně jo, když tady píšeš jak se zamýslíš nad tím jak to asi tak financujou :) - možná jsem tvůj příspěvek špatně pochopil, ale bohužel tu je spoustu dalších lídí, kteří to furt nechápou.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Lord Pitzbudka napsal(a):

Pipinek, který furt někde couraj po světě, postujou reelska na instagramy a videa na ŤikŤok (jak se říká videu na TikToku? ma to nejaky specificky nazev?) , u kterých se člověk pokaždý musí zamyslet nad tím, jak to financujou  ... je plnej instagram a TikTok.... No, jak asi? .) (a ne, v úplatkách bych to nehledal :-D) Hejlů je všude dost.


dojde už konečně lidem, že tyhle lidi vydělávaj právě těma videama a postama, na který lidi čumí? :D je to jednoduchej byznys a lidi si furt myslí, že to influenceři sdílej jentak protože se nudí :D :D :D 

4
Citovat Zobrazit ve vláknu

po příletu žádný víza zdarma do KSA nejsou. Pokud chcete zdarma musíte přes Saudii či FlyNas vyžádat dopředu ale ani to není zdarma a je tam poplatek několik dolarů.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Lenko, Čedok tam tenhle rok vypravil pár terminů jako zájezd. Tak možná přijdei něco na srpen (jen zájezdy) a občas má TAP akce kolem 5k

1
Citovat Zobrazit ve vláknu