Příspěvky uživatele landqvist

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Puerto Escondido, Oaxaca

 

V prosinci téměř 100% bez deště, nejsou zde velké resorty, hodně nomádů i expatů. Internet v ubytování může být problém, ale jsou zde AirBnB se stabilním internetem nebo je možnost si na měsíc udělat členství v některém co-workingu. Místní doprava: camionetas (MXN 10/jízda), taxi (MXN 40 - 60 po celém městě), dají se pronajmout skútry. 

 

https://puertoescondidoguide.com...escondido/

 

 

 

 

Pokud hledáte něco menšího, tak například Mazunte, Zipolite, Puerto Angel (vše cca hodinu výhodně od Puerto Escondido).

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

To je zase naříkání. Drahé jako čert? :D 300 pesos za dvě hodiny cesty je silný kafe? 😒

 

Nikdo vás nenutí jejich služby využívat. Můžete si pronajmout auto, nebo riskovat cestu s camioneta tipo urvan. Ale možná jste si vědomi rizik, které se s tím vážou. Nevyspalí řídící, internet plný strašidelných nehod těchto dodávek v Mexiku. 

V konečném důsledku se 300 pesos jeví jako levná volba. A vůbec nemůžu souhlasit, že ADO autobusy jsou pouze pro cizince. Jsou velmi často využívány místními, kteří preferují civilizovaný způsob cestování. Vůbec nechápu, proč by v Mexiku nemohlo být něco dražšího než v Evropě, když je po tom poptávka. 

Jeden tip: myslím, že pro vás je pro příště nejlepší zůstat v ČR. Tady je nejlépe. Máme tady levné meziměstské autobusy Flixbus a RegioJet. Tak co víc si přát. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Michaela _8 napsal(a):

Jinak se ke mě dostalo, že na busy ADO jdou koupit jízdenky online jen mexickou kartou, já to včera zkusila s Revolutkou a normálně mi to šlo. Tak třeba se to někomu bude hodit.

Byli jste někdo v Zipolite? Jsem až později po booknutí ubytka zjistila, že to je dosti hipísácká LGBT nuda pláž, dá se to nebo už je to na vypálení očí? Zase všechno vidět nepotřebuju :D

 

Zipolite jsem projížděl na cestě z Huatulco do Puerto Escondido a strávil tam asi dvě hodinky. Na té hlavní pláži je to celkem v pohodě, protože je veliká. Jasně, občas kolem vás projde někdo jako Adam a Eva, ale dá se to. Já jsem toho využil, a musím říct, že koupání na Adama má své kouzlo! Rozhodně ale nedoporučuji návštěvu Playa del Amor - ta je malá a plná nudistů. 

Kousek vedle jsou ale další pláže, které pro vás můžou být vhodnější. Neklidnější nám přišlo Puerto Angel. Nejvíce se nám líbilo Mazunte (atmosféra místních uliček, pohostinnost v restauraci). 

Ale jak říkám, pouze jsem tudy projížděl! Pokud by bylo třeba, můžu poradit s Puerto Escondido. Tam jsem teď byl dva měsíce. 

 

 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Přesně, ideální by bylo kdyby Iberia i třeba jen kosmeticky změnila čas odletu, tím vznikne možnost posunout let o +- 10 dní od podvodního data odletu a navíc i možnost změnit místo odletu na okolní země. 

Nebo alespoň já mám tuto zkušenost. Měl jsem letět z Vídně, Iberia změnila čas odletu o 10 minut, a dala mi možnost změnit datum i místo odletu. Vše online a s okamžitým potvrzením nových letenek. Za nás super, ušetřilo nám to cestu do Vídně... 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Myslím, že Vaše podmínky může splnit a předčit Mexiko. 

Doporučuji kombinaci nějakého koloniálního města a plážové destinace, například:

- Mérida + Playa del Carmen či Tulum

- Oaxaca + Puerto Escondido či Bahias de Huatulco 

+ nespočet dalších kombinací a možností

Ale samozřejmě záleží, po čem toužíte. Jestli chcete být na jednom místě nebo se přesouvat. Zda chcete mít auto či nikoliv. Yucatan a Quintana Roo více vyhoví západnímu komfortu a je zde kvalitnější internet, jsou zde kvalitnější silnice pokud uvažujete o zapůjčení automobilu. Ale jinak přesuny po Mexiku dle vzdálenosti doporučuji letecky nebo autobusy (například ADO). 

 

edit: my jedeme na dva měsíce (prosinec, leden) do Puerto Escondido

 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Libor_S napsal(a):

@landqvist: Reaguješ na 4 roky starý příspěvek.

😳😳

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

A Mexiko vás neláká? Zatím se nikdy kvůli covidu neuzavřelo a každý si zde najde své (pláže, koloniální města, džungle, hory). Léta tam celkem hodně spojů, tak by neměl být problém najít vhodné letenky pro vaše termíny. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

mirjur napsal(a):

To si děláte kozy, jako že mi úplně zbytečně zrušili let??? Ale to by mi snad tak rychle nevrátili prachy, kdyby nebyl zrušen...

 

Prosím, na kdy si měl letenky? My máme na listopad a žádný email o zrušení nám nepřišel.

 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Mauny napsal(a):

Mě pražská hygiena dala na výběr podstoupit znova test (jelikož přestup Amsterdam a testy z území států EU+ neberou), nebo setrvat v 10 denní domácí karanténě. Ozval jsem se jim hned po příletu a vybral karanténu, jelikož mohu pracovat z domova. 

 

Mohu poprosit o informaci, jak Vám pražská hygiena dala na výběr? Kontaktoval Vás nějaký pracovník hygieny a sdělil možnosti? A to na základě čeho? Vyplnění příjezdové formuláře?

Protože ty informace na webové stránce jsou jasné a žádné výjimky nedovoluje:

http://www.hygpraha.cz/dokumenty...161_1.html

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Mauny napsal(a):

Zrovna jsem se vrátil z Kostariky. Letěli jsme s KLM a nikdo nechtěl vidět negativní test, ani nic jiného...

 

Zdravím, 

  Můžeš prosím poskytnout více informací kdy si letěl a jestli už se tedy na Tebe vztahovala povinnost mít negativní PCR test? Pokud ano, kontaktovala Tě aerolinka s předstihem s informací o této nové povinnosti? Případně jak probíhala kontrola dokumentů při boardingu?    My máme letět 14.1. z MEX. Ale jsme až do 14.1. v Puerto Escondido a odtud letíme vnitrostátní linkou na náš hlavní let z MEX přes AMS do PRG. Bohužel je tady čekací doba na výsledky testů 72 hodin. Proto nemůžeme splnit podmínku holandské vlády, kdy test musí být ne starší 72 hodin na příletu do Nizozemí.    Na zákaznické lince nám nabídli letět přes Paříž 19.1. Bohužel potřebujeme být v ČR dříve.    Doufáme tedy, že ještě dojde k úpravě pravidel.    https://www.dutchnews.nl/news/20...r-testing/
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zdravím, 

nemáte někdo zkušenost s dokoupením odbaveného zavazdla na letence, která je na letech ČSA + KLM (či jiná aerolinka). 

Na webu KLM jsem koupil letenky PRG > MEX s přestupem v AMS. Nyní jsem chtěl dokoupit onine ve správě rezervace zavazadlo. Bohužel to není možné, protože jde o kombinaci ČSA + KLM a odbavené zavazdlo je možné dokoupit při check-inu na letišti. 

Při volání na zákaznickou linku ČSA mi bylo sděleno, že cena je 910 CZK za jeden směr (tj. z PRG do MEX). 

Když pro jistotu na zákaznickou linku volala manželka, tak jí bylo řečeno, že cena je 35 EUR a to pouze na letu ČSA a pak se musí zaplatit KLM? 

Má někdo reálnou zkušenost jak to funguje? 

Tady jsem se dočetl, že by cena měla být za jeden směr: https://www.cestujlevne.com/blog...-zavazadlo

Ale u ČSA nikdo neví. 

Díky.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zdravím, chystáme se na měsíc do Mexika za rodinou a na cestě zpět je pro nás mnohem levnější letět s přestupem na JFK (MEX > JFK > AMS > PRG). Na cestě tam by byl pouze jeden přestup v AMS. Bude nám umožněno vůbec nastoupit v MEX do letadla a učinit přestup na JFK? Jak je to nyní s vyřízením ESTA? Má někdo praktickou zkušenost zda například nedochází k zamítání žádostí? ESTA budu potřebovat já. Žena není z ČR a má turistické vízum do USA (10 let platnost s max. 90 denními vstupy). Předem díky za případné rady. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

1. Je to podle vás dobrý? Ne, vynechat Kubu a misto ni zustat v Mexiku nebo Costa Rice.

2. Prodloužili byste Mexiko a zkrátili Kubu či naopak? Viz. vyse.

3. Kolik ná sto vyjde? Na Airbnb vypadá, že ubytka kolem 3-4 stovek na noc seženeme. V Mexiku doporucuji z mest Puebla a Oaxaca City; Pokud chcete na pobrezi, doporucuji Puerto Escondido; Naopak Quintana Roo je drazsi.

4. Dá se v Mexiku nějak sociálně najíst? Jakože je tam něco jako 7-11? :-) Jiz zde bylo popsano, Puebla i Oaxaca jsou gurmanske raje a najist se da opravdu levne. V Mexiku je 7/11 a mistni Oxxo; Vetsinou otevereno 24/7

5. Povalí nám vůbec na Kubě internet? :D NE

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

My měli na 3 noci celý byt - je to stále na Manhattnu i když úplně na severu - pěkná čtvrť plná latinské kultury a super jídlo. Hned u metra. A s nějakým voucherem to vyšlo asi na 110 dolarů za 3 noci, takže super levné.

https://www.airbnb.com/rooms/698162

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, pokud to nemas v ramci jedne rezervace, tak je to hodne riskantni. Zkus si vyhledat on time performance toho letu MEX - AMS a uvidis o kolik je v prumeru pozde. KLM leta myslim ve 20:50. Tak to budu resit i ja - zpatky mam take planovany prilet v 18:00 a do Prahy poletim ve 20:50. Na ceste tam jeste nejsem rozhodnuty jestli poletim rano + odskok do centra Amsterdamu a nebo zase s cca 2 - 3 hodinovou rezervou.

Casy se muzou urcite jeste zmenit - ale asi minimalne. Minuly rok se mi to stalo u Ethiopian/Emirates a zmena byla 5 minut.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Z Bratislavy RyanAir na Corfu...tam si pujcit auto ci motorku. Historie, plaze, hiking, atd...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Myslím, že to dost záleží na daném celníkovi.

Já do Mexika jel se zpáteční letenkou na 4 měsíce a imigrační mě zdrželo několik hodin. Důvod? Příliš mnoho J1 víz do USA v mém pase. Nejdříve jsem dvě hodiny bez povšimnutí čekal. Poté přišly klasické otázky důvodu mé návstěvy a prokazování peněž na celou dobu pobytu. Tolik hotovosti jsem přirozeně u sebe neměl. Výpis z bankovního účtu k dispozici také ne. Nakonec mě pustili na základě telefonního hovoru rodinně mé snoubenky a jejich garance, že u nich zůstanu po celou dobu pobytu.

Přeji pevné nervy, protože Mexiko za to rozhodně stojí!

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Yosemite:
hikum v Yosemite valley se doporucuji vyhnout, je to tu preplene lidmi. Pokud nepujdete na half dome (nutne mit permit) tak doporucuji Sentinel dome + Taft point. Krasne vyhledy na Yosemite Valley a je to dost nenarocne (pristup z Glacier point road).

Sequoia and Kings Canyon:
Ano, zde jsou hlavní atrakce dostupné po velmi krátkých porcházkách. Doporučuji ale sjezd do Kings canyon a koupani zde u John Muir Rock.

Grand Canyon:
Můj nejoblíbenější park. Vždy když sem přijdu, tak se vydám na hike Rim to the river and back. Například dolů South Kaibab Trail a zpět Bright Angel Trail. Ale je to dost náročné. Doporučuji také Havasupai falls. Pokud chcete méně náročné, tak jen procházky po Rim. Dále doporučuji Horse shoe bend u Page, AZ.

Zion national park:
Opravdu skvělé hiky. Za mě Angel's landing a Narrows.

Bryce canyon:
Také velmi nádherný. Zde stačí jeden den, je hodně malý.

Las Vegas:
Zde si kupte all you can eat pres groupon, využijte levné hotely (mimo víkendy) a rychle pryč.

Itinerar zalezi, kde zacinate:
Napriklad:
Phoenix - Grand Canyon - Page, AZ - Monument Valley - Arches + Canyonland - Reef - Bryce - Zion - LV - Death Valley - Sequoia - Yosemite - SF (doporučuji Kirby Cove Campground) - Santa Cruz - US HWY 1 pres Big Sur - Santa Barbara - LA

Moznosti jsou miliony!

0
Citovat Zobrazit ve vláknu