Příspěvky uživatele maarek

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Já jsem na půroční cestu po asii využil toto - https://www.fio.cz/bankovni-sluz...ke-kartam. Platí až na 180 dní a varianta gold s limitem 4mil stojí 75 kč měsíčně. Vedení účtu bylo zdarma. Byli jsme na cestě o pár dnů déle,takže na tu část nad 180 dnů jsem si vyřídil ještě druhé pojištění na těch pár dnů. Jediný problém pro tebe asi bude, že to asi nebude do 5000 m.n.m., koukni na podmínky

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nemá někdo na prodej 50000 mil?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Cestovali jsme takto s přítelkyní v JV Asii půl roku. Dohromady jsme za ten půlrok utratili cca 250 tisíc a to včetně letenek(měli jsme 28 letů za cca 17 tisíc) - tzn. 125 tisíc osoba. Naše trasa byla - Praha-Dubaj-Omán-Srí Lanka-Malajsie(KL, Langkawi, Penang)-Vietnam(od jihu na sever)-Laos-Kambodža-Thajsko-Barma-Thajsko-Singapur-Borneo-Sumatra-KL-Macau-Hongkong-Filipíny-Dubaj-Budapešť.

Cestu jsme měli naplánovanou jen přibližně a letenky jsme kupovali postupně za pochodu, jak se objevovaly akce a podle toho jsme pak i přizpůsobovali plán(např. jsme neměli vůbec v plánu jet do Barmy a na Sumatru, protože tam byla víza a drahé letenky, ale pak byla akce a AirAsia měla letenky za pár dolarů, tak jsme to koupili...)

Spali jsme v levných hostelech(ale zase ne úplně v nějakých hnusných),ale jinak jsme nijak extra nešetřili a chodili i do turistických restauracích, neměli jsme problém zaplatit vstupy na zajímavá místa a atrakce, ale samozřejme jsme museli občas dělat kompromisy a ne vše jsme si mohli dopřát... Kdybychom se ještě uskromnili, tak by se to dalo udělat ještě levněji.

Co jsme tak sledovali jiné cestovatele, tak se dá cestovat ještě levněji, ale hodně na úkor komfortu. Např. tito https://zcesty.net/ měli náklady zhruba poloviční než my(ale to nám už přišlo moc extrémní, když jsme to četli - občas jedli jen zrní, protože bylo drahé jídlo v restauraci, nebo šli pěšky 40km, protože autobus stál 200 kč, semtam přespali na ulici, protože bylo drahé ubytko, atd.), ale asi i toto má své kouzlo.

S tvým rozpočtem nebudeš mít žádný problém cestovat minimálně půl roku. Když budeš i v Indii nějakou delší dobu, tak myslím, že ti ty finance vyjdou i na déle než půl roku a budeš si žít úplně v pohodě, bez nutnosti extrémně šetřit.

Asean pass, jak jsem se na něj díval před dvěma lety, neměl moc smysl, protože tam bylo hodně omezení. To se spíše vyplatí sledovat akce AirAsia a kupovat letenky jednotlivě. Byly na to i nějaké aplikace,ale už si nevzpomenu jak se jmenovali. Hodně jsem používal aplikaci Airpaz, kde bylo super, že jsem si tam zadal město, ze kterého chci letět a ukázalo mi to kam jsou akce plus to má kalendář, ke vidíš, který den je letenka nejlevnější.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jo v pohodě, stačí přijít 10 minut před odletem.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Spal jsem tam asi před 4 lety a úplně bez problému. Byli tam docela pohodlné sedadla bez loketních opěrek, takže se dalo dobře natáhnout. Kolem 4 začaly přílety, tak tam bylo už trochu rušněji.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Hned na dalsi strance se dostanes k platbe a cena je porad stejna, takze by to jit koupit melo...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zkus se podivat na skypicker. Najdes tam i kolem 10tis. Kdyz to koupis primo na strankach aerolinek, tak to bude mozna jeste levnejsi, ale pak pozor, at mas dost casu na prestupy...
https://cz.skypicker.com/levne-lety-z-p ... 15-05-2016

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Kdyz pujcovat auto, tak jedine pres billiger-mietwagen.de smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zmenili se ti plany, tak sis rekl, ze si na tom aspon privydelas, jo? smiley Pocitam zes to nakoupil v akci a tech 120000 mil vyslo zhruba na 24000kc, takze to je pekny zisk.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Někdo s Diners, prosím? Potřeboval bych pár letenek smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Byl jsem tam před měsícem na 17 dní. Je to fakt pěkná země, všichni mluví anglicky, jsou přátelští, nejsou tam skoro žádní turisti. Jídlo, ubytování, doprava tam jsou levné, ale všechno co je pro turisty je dost drahé - gorily 650 USD, vstup do národních parků na safari 40 USD na den, rwenzori - přes 100 USD na den. My jsme byli na gorily a na 2 dny safari ( Kidepo a Queen elizabeth) a byl to fakt super zážitek, hlavně ty gorily. Safari je tam slabší oproti jiným africkým zemím, protože tam není tak velké množství zvířat. Jezdili jsme hromadnou dopravou a ta je trochu zážitek, protože cesty jsou dlouhé a autobusy přeplněné. Ideální je jet v čtyřech a půjčit auto, je to určitě pohodlnější a třeba na safari je to super, protože je po parku možné jezdit i bez průvodce.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

A podarilo se ti najit nejaky 3X? Ja jsem zatim nasel jen 1X

0
Citovat Zobrazit ve vláknu