Příspěvky uživatele simecek.michal

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

muf2muf napsal(a): Pak se divíme, co si ve světě o Češích myslí.

tohle má nějakou souvislost s tím, že nás vnímají jako krajinu Karla Gotta a všude dál pak jako fotbalovou zemi?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jelikož tu zatím není průvodce, ani obsáhlejší téma, dovolím si založit vlastní.

Od loňska lze cestovat do Kazachstánu na 30 dní bez víza. UIA navíc nabízí velkou slevu na letenky zakoupené s předstihem, takže se rozhodujeme, jestli na jaře příštího roku nezaletět do Almaty.

Jsme orientovaní spíš na přírodu, než na město, a chtěli bychom navštívit a trochu prochodit okolní hory, parky a jezera.

Jak je to tam s infrastrukturou? Je to podobné, jako třeba na Ukrajině?

Je třeba se něčeho obávat?

Předem děkuji za případné rady.


Jiné diskuze o KZ:

0
Zobrazit ve vláknu

byl jsem teď čtyři dny v Kyjevě a velmi mě překvapila celková atmosféra města, zejména tedy centra. V mém okolí bylo hodně lidí, kteří nechápali, proč tam vlastně jedu. Teď zase já nechápu, proč má Kyjev a celkově Ukrajina tak blbou pověst (soudím z toho, jak se k mému výletu stavěli mí kamarádi a rodina). Taky moc nechápu, proč se zde na fóru a obecně na českém internetu víc nemluví o věcech, které já osobně nemohu dostat z hlavy:


Výstava fotografií a komentářů z Facebooku na Maidanu k událostem z roku 2014  je naprosto fenomenální (vše i v angličtině). Táhlo mě to tam každý den. V podchodech hrajou mladí muzikanti, o víkendu je celá čtyřproudá silnice u náměstí zavřená a hraje se pak i na ní. A já tam každý den našel někoho, z jehož hudby mi šel mráz po zádech (což je něco, co třeba v Praze zažiju maximálně jednou za půl roku).


Další věcí jsou obřady v pravoslavných chrámech. Vztah k víře mají Ukrajinci asi jako Poláci, takže chrámy jsou plné lidí každý den (a více než třetinu tvoří mladí kolem pětadvaceti let). Line se jimi nádherná vůně, mají těžko popsatelnou atmosféru a ty nádherné zpěvy (hřejivější alternativa našich varhan)! To předčilo veškeré mé dosavadní zážitky z křesťanských kostelů. Naprosto ultimátní pocit vždy, když jsem do nějakého chrámu vlezl. To mi narozdíl od Maidanu, který byl hluboce smutný, bude chybět – hodně to nabíjelo energii. :)


O cenách v Kyjevě už se toho napsalo dost. Je to tam furt levné. Jen bych si dovolil upřesnit, že za Muzem Černobylu se už neplatí 5 Hřiven: já to měl i s fotografováním za 60 Hřiven.

Pro milovníky rámenů doporučuju toto: https://www.facebook.com/MenyaMusashiKyiv/

Kvalita je srovnatelná s Japonskem a ceny jsou přímo směšné (75 UAH za velký a něco málo přes 100 UAH za extra velký ramen).


A s Japonskem bych se nebál srovnávat i chování lidí. Nemám jedinou špatnou zkušenost. Lidi jsou buď nesmělí, nebo se chovají neutrálně. Radost tam být. :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

prosím o radu, jestli nevíte proč se stala následující událost:


Dnes ráno mi přišel mail ohledně změny času odletu ze serveru checkmytrip.com, kde jsem se před pár měsíci zaregistroval. Viz obrázek.

Check-in systém ukrainských aerolinek má stále starý čas 05:05 (psal jsem mail, zatím neodpověděli).

Tabule na stránkách odletů letiště Václava Havla taktéž zmiňuje 05:05 (zatím jsem nevolal).


Normálně bych na to letiště přijel o ty dvě hodiny dříve, ale vzhledem k tomu, že se dnes chci trošku vyspat, váhám.

S CheckMyTrip žádnou jinou zkušenost nemám, netuším odkud berou data... nemá do toho někdo vhled? Stále čekám, že se to na všech informačních zdrojích opět hodí do latě a bude buď platit 3. hodina, nebo 5. hodina.


vystrizek.png

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

aha, proto ty stejné časy a gaty. :) Díky.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Chtěl jsem se podívat na dubnovou cenu letenek společnosti KLM z Kyjeva do Oděsy. Podle stránek letiště Boryspil tam jejich letadla létají denně (kontroloval jsem včerejšek, dnešek, zítřek), viz obrázek.

Jenže přes web https://www.klm.com mi to při hledání spojení nevrací žádné výsledky. Mohl by mi prosím někdo poradit, co případně dělám špatně?


vystrizek.png

0
Zobrazit ve vláknu

nemáte nějaké tipy na výlety v blízkém okolí Kyjeva? Rádius 150 km.

Mimo Zónu prosím. :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu