Příspěvky uživatele kokyno

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

V hotelech je to s internetem, jak píše Philcz. Jinak na Kubě fungují kanceláře společnosti ETESCA, kde si koupíte kupon na hodinu za 6 CUC. Je tam kód, který zadáváte do počítače a odčítá se čas. Můžete použít v celé síti. V některých (bohatých) rodinách mají internet. Je ale velmi, ale opravdu velmi pomalý. Loni se nešlo dostat na gmail. Je to ze strany USA blokováno, takže doporučuji jiného poskytovatele emailu.
Pokud si objednáte jízdenky na viazul přes net, je nutné si již na Kubu dovézt vytištěné jízdenky, jinak strávíte mnoho času hledáním místa, kde mají internet i tiskárnu. Jinak se opravdu dá domluvit taxi do Havany, který bude levnější než autobus, nebo stejně drahý, ale rychlejší.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, byli jsme na Kubě loni v prosinci. Půjčení auta se pohybovalo od 45 pesos (CUC) na den (bez benzínu). Pro dva se to nevyplatí. Cestovali jsme viazulem (jizdenky je ale treba rezervovat předem na nádraží či v cestovní kanceláři). Přes internet to jde také, ale je třeba mít jízdenky vytištěné a i tak prý jsou problémy. Jen pozor v autobusech jede klimatizace na plné pecky a teplota je cca 19 stupňů a nelze regulovat. Doporučuji teplou mikynu.
Také ce dá cestovat taxíky - je třeba smlouvat o ceně. Někdy je to jediná možnost. Taxík lze najmout na celý den. Vždy vás vyloží a čeká na vás. Je nutné předem domluvit cenu a všechny destinace.
Na výlety do národních parků se někdy vyplatí zaplatit celý zájezd s Cubatour. Záleží na destinaci.

Jinak záleží, co všechno chcete vidět, protože linky viazulu jsou přece jenom docela omezené. Za dva týdny nemá cenu chtít projet celou Kubu, ale vybrat si jen její část.

A co letět do Havany a poté přeletět do Santiaga? Letěly jsme opačným směrem a vše bylo v pořádku. Letěli jsme s Cubanou. Cena cca 2000 na osobu. Bez zpoždění. Letadlo typu Antonov (rok výroby 2007).

Ubytování jsme řešili tak, že jsme v casach particulares řekli, kam jedeme dál a oni nám někoho dohodili. Ten na nás čekal u autobusu a rovnou nás odvedl/odvezl do ubytování. Cena byla většinou cca 20 pesos/den/pokoj. Snídaně za 2-5 pesos.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu