Příspěvky uživatele JuuliusGee

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

A ma uz teda niekto cerstvejsie skusenosti, prip info ako je to s tymi hotelmi a kempovanim? Tiez som nikde nenarazil na povinnost mat nejakeho sprievodcu..treba ho?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zdravim, nejake tipy na silvester v rotterdame nahodou? Tak nejak som sa tu ocitol a zaujimaju ma nejake secret happeningy.. Ci o niecom viete. Dik

0
Zobrazit ve vláknu

Diki hosi. Ta kodan znie super, ale to spojenie... Keby vas este nieco napadlo, supnite to sem :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zdravim. Len tak skusim, mozno som nieco prehliadol.. Nahodou neviete o nejakych lacnych letoch na pondelok, utorok kamkolvek do azie povedzme na dva tyzdne, kde netreba riesit viza dopredu? Odchod tuto z okolia, prg, bud, vie, cena.. Hm moc velke oci nemam ale tych 350 -400e by bolo ok :D #nechcemsanikohodotknut 

#nebudtenamnazli

#lenskusam

0
Zobrazit ve vláknu

Update: Pri vychadzaniz letiska v Agadire, vas poslu na scan aj s check in batozinou. Mal som 6l piva a este flasku kapitana, typek nic neriesil. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Josef napsal(a):

Když nevydržíš tři dny bez piva tak sedni na sud a jeď do Plzně :-)


Jasne, ze vydrzim, niekto tu necital s porozumenim ;)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zdravim. Taka otazocka - letime do Agadiru a tam sa vobec neplanujeme zdrzat a zachadzat do mesta, ale hned prasime na juh k Sidi Ifni. Po poslednej skusenosti tam viem, ze s pivom je to riadna bieda. Ideme iba na tri dni, cisto iba na plaz a pivecko by mi tam  rozhodne chybalo. Preto by som si rad nejake vzal so sebou.

V ofiko pravidlach je, ze je dovolene vziat liter palenky plus liter vina. Tak ma zaujima ci uz ma niekto nejaku skusenost s tymto alebo nie. Docital som sa aj, ze v casablance robia scany batoziny a mozu/nemusia riesit obsah.

 A tak rozmyslam, ze kebyze si vezmem 3 - 4l piva, ze ci by som to nejak ukecal resp ani nikto nic neriesil, alebo by bol z toho zbytocny maler...

0
Zobrazit ve vláknu

Daniel napsal(a):

@JuuliusGee - vse tu ber s rezervou a nadhledem, odpovedi se vetsinou dozvis plus k tomu dostanes jeste hromadu balastu (jako treba muj prispevek). Jen tak pro zajimavost, mas vystudovane IT nebo filozofickou fakultu?

Ja nemám nič proti humoru - len keď je zbytočne ofenzívny a má tendeciu skôr ponížiť než nejak úprimne poradiť, zdá sa mi to prehnané a ten náhľad tomu chýba práve z tej druhej strany. A vídavam to tu dosť často. Mal som pocit, že cestovanie by malo skôr viesť k pokore než nafúkanosti, záleží však asi, či cestuješ kvôli huntingu na letenky alebo preto, že chceš cestovať. Pochopím keď sfúknu niekoho, kto sa už po tisícikrát opýta, či môže vynechať segment, no otázku, čo som položil ja, som tu nikde nenašiel zodpovedanú. 

Apropo škola, skús hádať ;) odpoveď si už spomenul

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

niemandos napsal(a):

 Nezlob se na nás,ale my jsem ti odpověděli, pokud se nepletu. A srovnání jídla v letadle a meníčka je zcela na místě.  Možná nemáš nalétáno a očekáváš něco, co opravdu nedostaneš. Jídlo v letadle v ekonomy je naprosto obyčejné, ohřívané jídlo. Já si teda pochutnám ve své oblíbené restauraci na meníčku rozhodně víc, než na jídle v letadla. A s Qatarem jsem letěl 2 segmenty naposledy před 1O dny, takže můžu aktuálně potvrdit, že opravdu nic moc. To, že je to kvalitní společnost neznamená vůbec nic ve vztahu k jídlu v ekonomické třídě. Jestli chceš nějaký kulinářský zážitek, zajdi si do dobré restaurace.  :)

Tak vyzerá, že som to nakoniec nepochopil správne, no formulácia bola trochu nešťastná. Porovnávať kvalitu jedla v economy s menučkom dáva zmysel, mal som však pocit, že porovnáva samotné lietanie s rutinnou návštevou reštaurácie. 

LukasAK napsal(a):

Hele chlapi nechci tady fungovat jako nějaký mediátor, ale osobně se domnívám, že JuuliusGee by měl projevit truchu více úcty ke zkušenějším a vy zkušení zase projevit trochu pochopení k těm, kteří ještě tolik nalétáno nemají (ostatně proto se ve fóru ptají a od toho snad forum je). Ale abych nepsal jen off topic, tak souhlas se zkušenými, ani od QR v economy žádný kulinářský zážitek nečekej. Mně třeba víc chutná jídlo u Turkish. Samozřejmě v businessu to je jiná liga a tam jsem si u QR fakt pochutnal. A to jejich výborné portské...!

Úcta nie je niečo, čo beriem defaultne vo vzťahu k niekomu akokoľvek skúsenému, je to niečo, čo si treba zaslúžiť - a to aj práve správaním k ostatním. Arogantným správaním a posmeškovaním sa ale nezískava a ani ju teda neprejavím. Práve tam sa stráca kredit za skúsenosti. Celé sa to úplne zbytočne nafúklo, nečakám žiadne zázraky. Nemám proste rád kura, tak som sa pýtal, či je nejaká možnosť ako si navoliť jedlo, aby som to kura náhodou nedostal. Nelietam dlhé lety štandardne a keďže lietadla už mám celkom dosť, snažím sa zabezpečiť si čo najlepší komfort (za dostupné peniaze). Len to už je potom o samotnej dôležitosti diskutujúcich, že či sa na otázku pozrú ako obyčajnú otázku, alebo začnú ju nafukovať a robiť z pýtajúceho sa kreténa. História tohoto fóra je plná dôkazov. Proste niekto má príliš veľké ego na to, aby odpovedal áno/nie. Ale to je celkovo problém dnes, nielen tu


0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Petr76 napsal(a):

Místo zvracení invektiv, by jsi měl zapracovat na schopnosti pochopit psaný text... 




Co dodat...

Fakt? Miešame jabĺčka s hruškami? Prirovnáš long haul let k menučku a potom sa čuduješ, že dochádza k nedorozumeniam? Príklady sú imho od toho, aby si načŕtol nejaký logický konštrukt, ale neslúžia na priame prepojenie s prípadom. Anyway, nemá zmysel sa takto doťahovať. Želám ešte veľa šťastných míľ

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Petr76 napsal(a):


Jaké hejty? Jaké nafúkané sprostosti? Že máš od banální cesty v EKONOMICKÉ třídě QR zřejmě zcela nerealistické očekávání, co se cateringu týče, je tvůj problém s kterým ti tady nikdo asi nepomůže. 

U QR dostaneš průmyslově vyráběné, prefabrikované a ohřívané jídlo... +- jako všude jinde. 


Jednoduchou odpověď jsi dostal: "Chicken or pasta"


Nerealistické očakávania? Prepáčte vaša výsosť, že pre niekoho je cestovanie lietadlom výnimočná vec a pýta sa banálne otázky.. Jediná vec, na ktorú som sa pýtal, je či sa dá jedlo nejak zarezervovať a len ja to nevidím, alebo sa to rozhodne iba na palube. O žiadnych očakávaniach som nikde nepísal, domyslel si si niečo, aby si si mohol vybiť svoju nafúkanosť pán Milionmilesflyer. Jediný, kto robí nejaké drámy si ty. Nepodstatná téma, ktorá mohla byť už dávno uzavretá, len nedalo mi reagovať na túto aroganciu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Petr76 napsal(a):

Když jdete ve všední den na oběd na meníčko, tak tomu také věnujete podobně intenzivní, několikadenní přípravu a konzultace na internetových fórech?

Ak píšeš banálny príspevok intenzívne niekoľko dní, je mi ťa ľúto - mne to trvalo ani nie minútu. A CL je fórum, nie fóra. 

A áno, keď idem na menučko, trvá mi aj vyše hodinu kým si vyberiem. A keď idem na večeru, z ktorej chcem zážitok, dôsledne ju plánujem a vyberám aj niekoľko dní - asi aj to bude dôvod, prečo niekto letí s QR a nie s FZ, aby mal let komfortný. Ak tebe stačí rezeň, nech sa páči - no nevidím dôvod na to, aby si tieto primitívne hejty roznášal po internete ;)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Takto, nechcem byť zlý na nikoho a ďakujem za všetky odpovede, ktoré sa týkali mojej otázky. Ostatní by sa mohli zamyslieť nad tým, aké nafúkané sprostosti tu vypísali a aké sú motivácie ich správania. Položil som podľa mňa úplne obyčajnú otázku, na ktorú stačila jednoduchá odpoveď. Cestujem hlavne kvôli jedlu a takisto za ňho míňam nemalé peniaze a keďže cesta začína už samotným letom, rád by som aby bol komfortný a podľa predstáv aj čo sa jedla týka. Nevidím dôvod na komentáre typu zober si rezeň alebo kura. Nič neviete - kam, čo, kde ale máte plnú hubu toho ako to staršne netreba riešiť a pritom riešite najviac vy. Pardon teda, nevedel som, že na fóre je dôležité riešiť iba veci, ktoré stoja zato. Asi by sa okrem pravidiel zišiel aj zoznam tém vhodných na diskutovanie. 

Ak som nepochopil iróniu či sarkazmus, moja chyba, celé to ignorujte :) 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

No mna len zaujima, ze ci sa da to kura alebo pasta niekde navolit, aby "ostalo" :D Ked som letel s emirates, u nich bola priamo moznost vybrat si akykolvek food, nielen ked potrebujes nieco specialne...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zdravim. Otazocka - mam par dni pred letom s QR, ekonomicka trieda a nie som si uplbe isty, ako funguje vyber jedla. Ak si v ramci manazmentu cesty vyberam z ponuky specialnych jedal, jedine masove jedlo tam maju ze hinduisticke. Ak nepotrebujem ziadne specialne jedlo, proste to nemam riesit a pockat na ponuku na palube, ci ako?

0
Zobrazit ve vláknu

cali napsal(a):

Když CA trochu pomůžeš, cenově je za OJ do Asie zdaleka bezkonkurenční:-)

Heh, keby som vedel pomahat, urcite pomozem :D Ale ak by si chcel ty, nepohrdnem :)
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Na MXP skor easyjetom, nevychadza to az tak zle. Viem, ze cez to bergamo to nie je bohvieco. 

Vkazfom pripade dik, rozhodnem sa este ako.. Ak by ta este napadlo nejake easy mexico, tiez mozes poradit ;)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zdravim, podarilo sa mi vybavit nejaku dovolenku, zial takto narychlo. Mam moznost ist od polovice marca do polovice aprila / skratka 3 tyzdne  (povedzme ze aj 4 ak to bude vyhodnejsie) tak, aby bola cast v marci a cast v aprili .  Celkom sa mi paci predstava Filipiny a Malajzia/ Vietnam (kvoli kamoske filipiny v marci). Viete niekto o niecom cenovo prijatelnom? Co som pozeral, tak naj vychadza asi s AIr China do BKK a odtial Airasiou polietat. A keby ta Air China iba, da sa tam nastavit aj nejaky dlhsi stopover? Letiet mozem v podstate odkialkolvek, no som z Bratislavy takze Mnichov ci Frankfurt nemam az tak na skok, idealne teda nejake destinacie s lahsim spojenim s Bratislavou (VIE, BUD, PRG, MXP, LGW a tak...) Vdaka za podnetne navrhy

0
Zobrazit ve vláknu
guessWho napsal(a):

Akcie mávajú pravidelne, ale mimo leta.

Vlastne.. aj tak to nedam. Ani ten SQ mi na matrixe nenaslo nech som sa snazil akokolvek... :D

0
Citovat Zobrazit ve vláknu
tonic napsal(a):

vsak jasne ze tam ziju, schovani doma v klime :D a s kazdym pribudajucim stupnom celzia ta nepohoda nestupa linearne, ale kvadraticky, teda aspon u mna. osobne si myslim ze to velky zmysel nema ist z tepla to este vacsieho tepla a maj/jun je ako stvoreny na vylety do tychto nasich zemepisnych sirok :) tam by bolo asi fakt z "exotiky" najlepsia nejaka stredna Azia, alebo keby sa objavil nejaky Cina openjaw. Prip. keby sa opakovali tie pekne ceny s Air India z Viedne a nejaky sever Indie.

No ved ano - povodny plan bol Uzbekistan alebo Tajikistan - ale kedze najlacnejsie to tam vidim za 330e a viem, ze da sa aj za kilecko, nebudem to silit predsa :) bol som akurat v irane a necheckoval letenky a usla mi PC akcia.. openjaw v cine bol ten sen, ktory som dufal, ze mi sem niekto supne :D.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu
baca12 napsal(a):

300€ myslis len cisto letenku alebo komplet?

Iba za letenku.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu
Matio_S napsal(a):

BUD-C3, 186 Eur, Skytrax 4

Obdobie? Nech viem ci sa oplati hladat

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Kks, ved ludia tam normalne ziju predsa ci je maj alebo jul. Viem, ze easy prechadzka to nebude, na druhej strane - moze to byt horsie nez 38°C v rozpalenom bratislavskom betonovom centre? Aspon sa mozes chvachtat v mori. :) a hlavne beriem tu krajinu ako cely package. Aj s tym pocasim :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

No jo, je to jedna zo zvazovanych moznosti, ale neviem ci ma co ponuknut na taku dlhu dobu. Videl som este aj Dubaj z Budy za 150e cize aj Oman by prichadzal do uvahy...ale cakam este nejake tipy :) napriklad Indoneziu by som si klido priplatil padika :D (viem, Bali teraz, ale Bali nechcem. Prisiel som, videl som, preskutroval som)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu
Zdravim, mate nejake napady na cestu za exotikou na prelome maja a juna? Povedzme od 24.5-8.6 plus minus. Budget okolo 300e. Povodne som chcel do Uzbekistanu, ale uz asi nestiham vybavit viza. V podstate kamkolvek smer Azia (rusko ee). Moznoze severozapadna Afrika este..
0
Zobrazit ve vláknu