Příspěvky uživatele tonic

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Ďakujem;)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zdravím vospolok. Pred týždňom som sa po 5 krát vrátil z Arménska (čo v niektorých obciach na východnom Slovensku vyvoláva v detskej izbe úsmev na tvári), no za mňa je to stále kus krásnej krajiny, ktorá dokáže prekvapiť aj na starých známych miestach. Mali sme len 3 celé dni, dva z nich sme strávili na palube neohrozeného Loganu a pre kamoša, ktorému sa konečne na štvrtý pokus Arménsko podarilo, sme urobili taký ten cca základný okruh + nejaké špecialitky.

https://tonicove.sk/armenske-repete/

 

Náklady:

Wizz VIE-EVN-VIE - 30 eur 
Yandexy po Jerevane - 2-5 eur
Dacia Logan s plnym poistenim - 150 eur na dva dni (jednoznacne najvacsia polozka, no bez auta sa dalej ako k Sevanu nedostanete bez vacsich komplikacii)
Benzin - cca 60 eur (cena na region nic moc, okolo 1,2 eur liter)
Ubytovanie od 25 po 65 eur na noc pre troch
Vstupy - vacsina zdarma okrem Garni (cca 3,5e) a Symfonie kamenov (70 centov)
Jedlo od 2 eur po 20 .. 
Metro - 25 centov jazda 

4
Zobrazit ve vláknu

nemyslim ze by to rusili, tiez som kupil na marec investicne. Inak pre tych co maju WDC - kupujte tak, ze hlavny pasazier bude niekto iny (ak letite sami, tak tam urobte maly preklep alebo nieco take). Inak v priebehu rezervacie (aspon cez web) vam naskocia WDC ceny, co su teda v tomto pripade neziaduce.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Yandex mapy su v takom Armensku uplne najlepsie (urcite aj vizualne ovela lepsie ako take Google Maps a maju aj lepsie updatovane POI) a samozrejme aj YandexGo ako taxik.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

tak ale vzdy su tu aj alternativy typu MTX (fyzicka alebo esim), ktoru ja pouzivam uz roky presne na tu dobu, kym sa kupi lokalna SIM. V niektorych pripadoch lokalnu jednoducho treba kvoli telefonnemu cislu. Napr. teraz v Armensku sa mi Yandex nedokazal aktivovat na SK cislo a bolo treba zadat armenske, kd to uz islo bez problemov. Skor by som rozlisoval eSim ako technologiu a travel sim, kedze mam pocit, ze sa to tu trosku pletie.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

to vyzera ze asi viacero vodicov v tom case takto "obstastnili"

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ano, vjazdova vyda listok, ale aj zaznamena ECV vozidla. Takze pri vyjazde pouzijete iba listok ak nahodou zle zosnima alebo nevie precitat znacku.
ak si dobre pamatam, tak sa da kartou zaplatit na brane. to by som sa skor v dnesnej dobe cudoval, ze by sa niekto stazoval "ze jedine kartou" :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Len aký zmysel má stredný východ v lete...

Keď USA, tak to by som riešil možno severozápadn, tam to v lete v štáte Washington bolo super. A britská Kolumbia za rohom.

Z Ázie ma nič veľmi nenapada, však všade horko:) možno niečo vyššie položené ako sever Indie alebo taký Yunnan v Číne?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

:D tak to si mohla dať vedieť o sebe;))

Už neviem, niečo natáčali a potom odišli na palubu. pitomu Janicku sme ešte stretli v Starom bazáre, vyzerala rozbitá.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zdravím vospolok. Dovoľujem si sem hodiť link na posledný takmer letný výlet do macedónskeho Skopje. Balkán nikdy nesklame a hlavné mesto Severného Macedónska je stále príjemné "guilty pleasure" aj po viacerých návštevách za posledných 10 rokov. 

https://tonicove.sk/velkonocny-piatok-skopje/

Náklady:
Letenka - 30e osoba
Transfer letisko - 20-30 eur, bus premáva tak všeljak za 3 eurá osoba
Ubytovanie - 66 eur na dve noci
Lanovka - 1,6e spiatocny
MHD - celodenny listok 1,6 eur (asi)      

2
Zobrazit ve vláknu

Ja som bol len Coron a Bohol a teda oba ostrovy na par dni akurat. Hlavne z Coronu bol skvely island hopping, tie ostrovceky ako Bulog, Malcapuya alebo Banana island boli fakt ako v raji. ale ako to tam je teraz, tazko povedat. Ved ked sme boli na Bohole, tak tam bolo len male letisko v Tagbilarane a teraz uz velke medzinarodne "cez polovicu" Panglaa

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jan Vidim napsal(a):

:D Já potřebuju letět do AUH, ale zdá se mi to nějaký dražší než bych chtěl. Našel jsem ale AMM RT za 40 EUR, tak kdybych měl jistotu že to změním na SAE, tak to koupím. Jinak pochopitelně ne. 

 

Určite nie, maximálne tel aviv

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Este by som zabudol na "zazitok" z Parktigru spred 2 tyzdnov.

Som sa pokusal aj zavolat na ich infolinku ale automat ma nikam neprepojil. Tak som im poslal mail .. a podla vsetkeho uz tam takto bolo 2 dni minimalne


img-20240316-143515.jpg
img-20240316-143506.jpg

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

nikdy by som nepovedal, ze prave v Japonsku sa Rusom bude treba vyhybat

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

ja som teraz vyuzil Revolut ako som ani necakal. Zabudol som nechat peniaze na ubytku v Nisi, Paypal nemali, tak ze poslem na ucet. poslali nejaku divocinu s uctom cez Francuzsko, no nakoniec som zistil, ze sa da za mierny poplatok poslat aj RSD priamo na srbsky IBAN. Namiesto 63 euro som sice zaplatil 65 ale preslo to rychlo.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Vies co, bol som v Nisi asi 5x, no Nisku Banu som nenavstivil, no tiez som tam hladal nejake soc ubytko. Nabuduce skusime teda stastie znovu, spa s gerontami znie dobre :D Vlastne stale som ani nebol v tej Ćele Kula, takze mam v regione vela este co dohanat :D

Ono mali sme ist rodinne teraz na Velku noc opat do Nisu, takze Niska Bana bola vlastne v plane, lenze Wizz linku zrusil a tak dame klasiku v podobe Skopje:)

V Trnave sme mali roky rokuce trznicu alebo skor vikendove trhy v priestoroch pri zimnom stadione, ale uz to bolo prestahovane na hlavnu pesiu zonu a teda je to uz mierna hipstercina. 

V Bratislave ved stale funguje trznica na Trnavskom myte, no tiez to tam upada. sem tam tam zbehneme na parizsky salat :)



trznica-parizsky.jpg

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

diky, ten Balkan je srdcovka

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zdravím vospolok. Znovu si úctivo dovolím sem hodiť link na mierne retardovaný víkend, ktorý začal v piatok poobede v Niši a pokračoval v nedeľu vo Varšave.

https://tonicove.sk/dvojity-zasa...o-varsavy/

 

 

5
Zobrazit ve vláknu

objednal som pred par dnami za tych 12USD, uvidime :D
uz som s nimi aj komunikoval, vsimol som si, ze pri objednavke som zle zadal telefonne cislo a do par hodin odpisali, ze to opravili.
tato firma by mala byt v pozadi

https://www.ifreegroup.com/

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

osobne v septembri by som uz preskocil Slovinsko a Chorvatsko a tahal na juh a tam si dal Ciernu Horu, Macedonsko a Kosovo kombo. Prip. este juh Chorvatska, napr. okolo Peljesacu. Tam je vsetko, more v pohode, vyhriate, historicke a aj hory, napr. take Prokljetie z ciernohorskej strany vyzera uzasne. Nebol som ale je v plane. Bulharsko by som uz asi nesilil, vsak po ceste naspat je tam po ceste juzne Srbsko a tam sa tiez da, alebo Belehrad a okolo Dunaja.
Bosna to je zase kategoria sama o sebe :D

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

odporucam trosku viac Maroka, zoberte trajekt do Ceuty a potom sa vracajte z Tangeru alebo naopak.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

 Internet je dnes plný obsahu, který vznikl jen kvůli viditelnosti na sítích.

Zial to uplne vidiet, ze uz je velmi vela AI generovaneho travel obsahu. Dokola tie iste veci.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

nerobit si z toho tazku hlavu, mne tu tiez pravidelne nakladaju ze davam iba linky :D aspon keby som z tych blogov nieco mal, zatial cista strata za hosting a domenu. Reklamy tam nechcem mat.

6
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zdravím vospolok. Po divokej Káhire sme zmiernili tempo a dovolím si sem hodiť link na krátky roadtrip na severozápad Rumunska. Verím, že niektorí z vás tu boli dávno za mladých čias, peši z Československa alebo minimálne rýchlikom z Jasine, keď nebol internet, možno ani naťahaná elektrina a na hradoch ešte strašilo a pastieri spomínali s láskou na časy kráľovstva. No ale my sme teda zobrali na auto , na poslednú chvíľu bookli ubytko a vydali sa na cestu.

https://tonicove.sk/takmer-jarny...-rumunska/

 

Náklady:

Nafta - okolo 200 eur
Ubytovanie - 30 az 47 eur za noc/izba/apartmán
Vstup Turda/Korvin - 10 eur dospely
DruRelax - 8 eur tri hodiny
kava v Randevu - 70 centov
madarska dialnicna 10 dni - 17 eur
rumunska cestna znamka - 3 eura

5
Zobrazit ve vláknu

tak je mozne, ze jedneho/dvoch booknete za tu nizsiu cenu a zvysok o 500czk viac. kludne do toho chodte, kupte 3x solo alebo 2+1 ak bude pri dvoch cena stale nizsia

2
Citovat Zobrazit ve vláknu