Témata uživatele tonic

Témata uživatele tonic

Téma Poslední reakce
Zdravím vospolok. Dovoľujem si sem hodiť link na posledný takmer letný výlet do macedónskeho Skopje. Balkán nikdy nesklame a hlavné mesto Severného Macedónska je stále príjemné "guilty pleasure" aj po viacerých návštevách za posledných 10 rokov.  https://tonicove.sk/velkonocny-piatok-skopje/ Náklady: Letenka - 30e osoba Transfer letisko - 20-30 eur, bus premáva tak všeljak za 3 eurá osoba Ubytovanie - 66 eur na dve noci Lanovka - 1,6e spiatocny MHD - celodenny listok 1,6 eur (asi)        .
Veľkonočný piatok v Skopje
Ve fóru Cestopisy
2 odpovědi
Zdravím vospolok. Znovu si úctivo dovolím sem hodiť link na mierne retardovaný víkend, ktorý začal v piatok poobede v Niši a pokračoval v nedeľu vo Varšave. https://tonicove.sk/dvojity-zasa...o-varsavy/      .
Zdravím vospolok. Po divokej Káhire sme zmiernili tempo a dovolím si sem hodiť link na krátky roadtrip na severozápad Rumunska. Verím, že niektorí z vás tu boli dávno za mladých čias, peši z Československa alebo minimálne rýchlikom z Jasine, keď nebol internet, možno ani naťahaná elektrina a na hradoch ešte strašilo a pastieri spomínali s láskou na časy kráľovstva. No ale my sme teda zobrali na auto , na poslednú chvíľu bookli ubytko a vydali sa na cestu. https://tonicove.sk/takmer-jarny...-rumunska/   Náklady: Nafta - okolo 200 eur Ubytovanie - 30 az 47 eur za noc/izba/apartmán Vstup Turda/Korvin - 10 eur dospely DruRelax - 8 eur tri hodiny kava v Randevu - 70 centov madarska dialnicna 10 dni - 17 eur rumunska cestna znamka - 3 eura  .
Zdravím vospolok. Dovolím si sem hodiť link na tripreport z posledného, veľmi intenzívneho výletu do egyptskej Gízy a Káhiry. Tieto miesta sú vďaka relatívne novej linke Wizzu z Budapešti na nové letisko Sphinx dostupné za veľmi priaznivé ceny, no žiadne preplnené bufety v rezortoch a animátorov nečakajte. Hlavne si pripravte pevné nervy. Dovoľujem si upozorniť najmä na veľmi bohatú fotogalériu, keďže sa znovu stretol v trojici Fuji team (ja pre zmenu po rokoch sólo team Canon). Jednoducho, tieto miesta sú na street foto ako stvorené a možno niekomu pomôžem v sólo návšteve tohto ošťaného megalopolisu s vyše 20 miliónmi obyvateľov.     https://tonicove.sk/zapraseni-pod-pyramidami/   Náklady:   Letenka Wizz - 70e osoba Visa on arrival - 25 USD Ubytovanie Hayat Pyramid Views - 75e osoba 4 noci Flasa predrazeneho vina od heloumajfrienda - 30 eur (inak 5 eur) Vstupne Giza Necropolis - 540 EGP Vstupne Dahshur - 150 EGP Ubery - do 5e vsade v Kahire, 8-9 eur SPX letisko Auto na pol dna s vodicom - 1000 EGP  .
Zaprášení pod pyramídami
Ve fóru Cestopisy
33 odpovědí
Asi ako je z mojcih cestopisov známe, tak som zasnúbený a o necelé mesiace ma čaká svadba. Tak sme sa rozhodli si urobiť roadtrip do centra Zakarpatia, ktoré som už viackrát navštívil, ale nikdy nie na "shopping trip" Počasie divoké, ale Ukrajina znovu nesklamala.  Určite odporúčam návštevu tohto mesta, veď je to len pár km od EÚ a takým Leoexpressom ste tam za pár euro.My sme využili peší prechod V/M Slemence. Najlepšia hranica na východ od EÚ.http://tonicove.sk/nakupne-mania...d-special/tldr; novy oblek, obrucky, zuby, uces, okuliare, prezrati, prepiti .
Presvadobné nákupy v Užhorode
Ve fóru Cestopisy
17 odpovědí
Zdravím vospolok, ak admin dovolí, tak by som sa rád podelil so zápiskami a fotečkami z najmenšej arabskej krajiny - kráľovstva Bahrajn, ktoré je tak akurát na predĺžený víkend. Od marca tam znovu začínajú lietať chartre priamo z Bratislavy, no s ponúkanými rezortami na umelom poloostrove na severe krajiny nemám skúsenosť. https://tonicove.sk/na-pivo-do-bahrajnu/ Letenky Pegasus - 115e osoba Vlak BA - Budapest - 10,5e osoba Vlak + bus 200e - 3e osoba Auto 3 dni + externa poistka - 90e Benzin na 400km - 14e Ubytovanie - 340e 4 noci Kava/Caj/Karak - od 30 centov po 15 eur Lod na Al Dar - 15e osoba (5e konzumne v cene) Vstup na plaz - 5e Pivo - od 1,5 eur plechovka v akcii Hnusna whiskey - od 9 eur 0,375 litra  .
Na pivo do Bahrajnu
Ve fóru Cestopisy
0 odpovědí
Zdravím vospolok, práve som vrátil z Bahrajnu a zostalo mi okolo 6 dinárov (cca 15 eur) a asi 85 GB na miestnej simkarte. Tá stála na letisku cca 28 eur (100 GB). Všetko posuniem za 20 eur. Kľudne pošlem cez Packetu, hlavne nech sa tá sim využije tak do mesiaca.  .
SIM a bahrajnské dináre
Ve fóru Cestovatelský bazar
2 odpovědi
Zdravim vospolok. Dnes som uporne v praci rozmyslal, ci mam zalozit tuto temu. Predsa, nikto uceny z neba nespadol (alebo ziadna otazka nie je hlupa), ale to co v "cestovatelskych" skupinach na FB sa clovek docita...rozum zostava stat. Uz je nam tak dobre, ze aj Vysoka skola zivota (prip. studied at Harvard, alebo manager at Durex) moze cestovat dalej ako na pivo, takze som sa rozhodol, ze tu sem tam prispejem nejakym peknym screenshotom. Dufam, ze nikoho neurazim tuto z pritomnych a prilis si nepokazim moj biedny image :D Samozrejme vsetky mena cenzurovane. Zaciname klasickou otazkou ohladom batoziny v Ryanair...ktora sa necakane zvrtla (aj bez koleciek) :D .
Cestujeme dementne aneb dotazy z FB
Ve fóru Co se nevešlo
1278 odpovědí
Zdravím vospolok. Ak admin dovolí, hodím sem link na svoj posledný letecký výlet tohto roku, tentokrát na sever Španielska do fakt príjemného Santanderu a predvianočného Madridu, ktorý naopak veľmi odporúčať nemôžem. Takisto sme si dali lacný prelet Dreamlinerom z Madridu do Barcelony, čo bol vlastne aj cieľ dvojdňového expresného výletu.  https://tonicove.sk/slnecny-sant...ny-madrid/ Náklady Slovak Lines bus - 4e Ryanair VIE-SDR - 30eur Bus SDR-centrum - 3,20e Ubytko Santander - 38 eur izba Taxi centrum - Faro Cabo Mayor - 10e bus Santander - 1,20e Iberia SDR-MAD - 26e Metro Barajas - MAD - 6e osoba Travelodge - 61e Taxi Travelodge-Mad - 10e Air Europa MAD-BCN - 18e Vueling BCN-VIE - 20e Pinchos 3,5-5e Pivo 2,50-4e    .
Slnečný Santander a preplnený Madrid
Ve fóru Cestopisy
3 odpovědi
Zdravím vospolok. Tento rok sa mi podarilo 3x absolvovat short haul po Európe na linkách operovaných widebody lietadlami. Tak ma napadlo, že podobných pacientov je tu dosť a mohli by sme tu spísať nejaký zoznam takýchto letov, najma pravidelne operovanych. 1. Ethiopian Airlies (787) VIE-CPH-VIE, ARN-OSL-ARN (A350) GVA-MAN-GVA, MXP-ZRH-MXP 2. Air Europa (787) MAD-BCN-MAD, MAD-AMS-MAD, MAD-LPA-MAD 3. Iberia (A350/A330) MAD-LHR-MAD 4. Emirates (777) LCA-MLA-LCA 5. Singapore Airlines (A350) MXP-BCN-MXP 6. Finnair (A350) HEL-LHR-HEL   A kopec Turkishov z Istanbulu do rôznych miest v Európe        .
Widebody po Európe
Ve fóru Obecně o cestování letadlem
12 odpovědí
Zdravim vospolok. Prisiel som si po radu, ci mam ist do kombinacie Vieden - Aqaba, tam par dni a potom prechod do Izraela/Eilat a odlet z Tel Avivu do Viedne. Pre mna je tato cast sveta terra incognita a teda s cim vsetkym mam pocitat.  Ak tomu dobre chapem, teoreticky by som nemusel platit jordanske viza ked pristaneme v Aqabe a odideme po zemi do Eilatu vramci ASEZA (tie tri noci by sme tam zostali). Aj ked to uz by sme mozno aj Jordan Pass zobrali kvoli Petre.  Prechod do Eilatu som znovu pochopil ze najlepsie individualne taxikmi. Plati sa este nieco na hraniciach okrem 10 JOD jordan departure tax? Z Eilatu pozeram ze Arkia a Israir maju relativne lacne lety do TLV, tak to by bolo ok. A verim, ze v pripade takehoto itineraru asi fakt treba byt na TLV pred odletom tie 3-4 hodiny. Diky za rady    .
Aqaba - Eilat prechod - poplatky a pod.
Ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění
37 odpovědí
Zdravím vospolok. Trochu som kopol do vrtule, vytriedil som fotky a spísal tripreport z jednej najzaujímavejších destinácií v kaukazskom regióne - azerbajdžanskej exklávy menom Nachičevan. V súčasnosti sa tam dá dostať iba letecky z Baku, takže sme trochu preskúmali aj tento "kaspický Dubaj". https://tonicove.sk/neznamy-nach...itne-baku/ A keďže sme mierne autistickí, tak sme s Romanom nešli spolu, ale ten vstúpil na pôdu tejto autonómnej republiky o pár dní skôr. https://romanherda.com/cestopisy...ivan-2023/ Takže po prvýkrát tu máte od nás cestopis o tej istej destinácie s niektorými mierne odlišnými lokalitami. Mne osobne sa splnil jeden z mála "cestovateľských snov" a len som sa uistil, že toto je región, kde sa cítim ako doma. Náklady: Letenka Wizz Jerevan zmenená na Baku - 60e osoba Letenka Baku - Nachicevan - Baku - 80e osoba Evisa Azerbajdzan - cca 25e osoba Smart parking Budapest - 35e  Dialnicna HU - 15e Benzin BA-BUD-BA - 60e Ubytovanie - cca 15-20e osoba noc Auto Nachicevan 2 dni + benzin - cca 100e (benzin 92ka 60 centov liter) Alinja odvoz a prehliadka - 20 AZN skupina Bolt Baku - 1,50-5e max jazda Park vojenskych trofeji - 10 AZN osoba Celkovo velmi dobry pomer cena vykon okolo 400e osoba  .
Neznámy Nachičevan a kozmopolitné Baku
Ve fóru Cestopisy
7 odpovědí
Zdravím vospolok. Dovolím si sem hodiť link na svoj blog a cestopis z víkendového Kosova. Požičali sme auto a navštívili krásnu roklinu Rugova v pohorí Prokletije, pohodovú Peju a etnicky rozdelené mesto Mitrovica, kde sme asi rozpútali vášne a na druhý deň sa v neďalekom kláštore pobralo do neba zopár nezbedníkov. https://tonicove.sk/kosovske-hor...mitrovica/ Náklady Letenka Wizz - cca 35 eur R/T Parking Tiger - 9 eur Auto 2 dni s SCDW - 77 eur Benzin - 35 eur / 350km Ubytovanie Peja - 26 eur izba Makiato - 1 eur Makiato + croissant v akcii - 70 centov Hamburger/Pljeskavica - 1,50 Cervene vino Stona Castle - 2,70e flasa Vlak Peja - Seperant - 30 centov    .
Kosovské hory, Pejë a rozdelená Mitrovica
Ve fóru Cestopisy
1 odpověď
S veľmi ťažkým srdcom píšem tieto riadky, no bol som oslovený, aby som Vám oznámil veľmi smutnú správu. V utorok 13. septembra náhle opustil tento svet náš najobľúbenejší "Ír" Mikir.  Nech ti je Michal zem ľahká a tam niekde hore, kam Ryanair nelieta, si užívaš večné Kanárske. Odpočívaj v pokoji.  .
Mikirova posledná cesta
Ve fóru Cestujlevne.com
65 odpovědí
Zdravím vospolok. Dovolím si sem hodiť linka na zápisky, fotky a premiérovo aj zábery z dronu z premiérovej cesty roku 2022 od Jerevanu po iránsku hranicu. https://tonicove.sk/krizom-krazo...armenskom/ Náklady: Letenka Wizz 20e osoba Vieden parking C - 68 eur Auto - cca 160eur na necelé tri dni (cenu zvýšil o 15 eur pickup na letisku a supercover z požičovne cca 30 eur, keďže Arménsko je vo výnimke worldwideinsure) Ubytko - 10-15 eur osoba Benzín - necelé euro za liter, spotreba lady okolo 9 litrov na 100km, takze sme platili za tankovania okolo 90 eur Vstupy - neplatili sme nič Celkovo sme sa zmestilo do 250 eur aj s predrazenym rakom pri sevane a craft pivami v Jerevane.  .
Krížom-krážom zimným Arménskom
Ve fóru Cestopisy
7 odpovědí
Zdravím vospolok. Dovolím si sem hodiť link na posledný (road)trip s rodinou do Srbska a Maďarska. V pláne bolo dosiahnuť kemp niekde pri Dunaji za Belehradom, no nakoniec počasie vyriešilo destináciu a objavili sme skvelý termál na polceste medzi Budapešťou a Srbskom. https://tonicove.sk/koniec-prazd...vojvodine/ Náklady: Ubytovanie Subotica 35e/apartmán/noc Kemping Jonathermal - 24e 2 noci Kupalisko Subotica - 2e dospely Jonathermal - 6e dospely Madarska dialnicna - cca 15e Nafta  cca 100eur Pivo srbsko/madarsko na kupalisku - 2e Spolu kilometrov - 996km  .
ja som s nimi nakupil dost leteniek, ale teda 90% len lowcost po europe, ktore mali zvycajne lacnejsie ako priamo cez aerolinku. Par krat som s nimi rieisl nieco telefonicky, dalo sa dohodnut. Na tu 6 eurovu linku neviem naco volas, ked maju aj normalne, len nie nonstop http://www.bravofly.com/content/en/othe ... mbers.html napr. ja som vzdy volal na UK number, cez SKype je to za par korun 00442034995209, raz som aj ukrajinske volal, kedze som bol nedockavy a ta linka uz zrana bola otvorena. .
Zkušenosti s Bravofly – podvodníci?
Ve fóru Vyhledávače letenek
15 odpovědí
Zdravím vospolok! Dovlím si sem hodiť link na zápisky a fotky z upršaného retardovaného výletu do Zielonej Góry, kde sme objavili a hlavne ochutnali poľské víno.   https://tonicove.sk/zmoknuti-v-z...fotoblog/   Náklady: Letenky Ryanair KRK-POZ a LOT IEG-KRK cca 20 eur osoba Myto - 30 PLN jeden smer Hotel Felix - 50e izba Pasibrzuch - 30 PLN Parking - 55 PLN Vlak Poznan - Zielona Gora - 7 eur Zielona Gora - IEG bus - 14 PLN Benzin - 73 eur Nova pneumatika. rovnanie disku a geometria - 150 eur    .
Zdravím vospolok. Pri pohľade na teplomer sa mi až slzy tisnú do očí, keď si spomeniem na príjemných 20 stupňov pri litovskom Baltiku. Dovolil som si spísať krátky tripreport z tejto zaujímavej časti Pobaltia. https://tonicove.sk/slnecne-leto-v-litve/ Náklady: Air Baltic PLQ-RIX-VIE - 10eur osoba Ryanair BTS-KUN - 30 eur osoba Auto KUN-PLQ - 130 eur  Ubytovanie - 60-70 eur/noc izba 3 Benzin - 40 eur Muzeum studenej vojny - 12 eur osoba Bus do Nidy a naspat - 12 eur osoba Bicykel - 15 eur osoba :(  .
Slnečný víkend pri litovskom Baltiku
Ve fóru Cestopisy
0 odpovědí
Zdravím vospolok. Dovolím si sem hodiť link na nedávny rodinný roadtrip na juh Bosny, kde sme strávili zopár dní na kúsku ich Jadranu - v turistickom Neume. Ten sám o sebe z hľadiska kúpania nie je nič moc, no blízky chorvátsky Pelješac s luxusným mostom a plážami + rýchle hraničné kontroly z tohto mestečka robia skvelú alternatívnu základňu voči už naozaj predraženému Chorvátsku.  https://tonicove.sk/uvitanie-leta-v-bosne/ Náklady: Ubytovanie Banja Luka - 30e noc izba Ubytovanie Neum - 60e noc apartman Ubytovanie Karlovac - 55e noc Nafta - cca 200e Myta - cca 20e Kravica vstup - 10e dospely Pivo BiH - 2e Pivo HR - 4e Kava BiH - 1e Kava HR - 2e Porcia zaby 10ks - 20e komplet okolo 1000e (ako volakedy Filipiny vo dvojici :D)  .
Uvítanie leta v Bosne
Ve fóru Cestopisy
0 odpovědí
Zdravím vospolok. S Miroslavom sme musel využiť pomaly exspirujúci voucher na LOT a vymyslela sa jednodňová retardácia medzi Ostravou, Katovicami a Varšavou. A toto je výsledok: https://tonicove.sk/zlomeny-v-polsku/ Náklady: Mosnov - Katowice - 7 eur osoba KTW-WAW - 17 eur osoba Nafta - 45 eur Parking - 100 CZK Nedelny obed KTW - 5.50e osoba  .
Zdravicko, o necely tyzden budeme v Libanone na par dni, tri ciste dni, plan zatial 2 dni na "roadtrip" Bejrut-Bcharre-Bejrut (Jeita Grotto, Baatara vodopad, Qadisha, Cedar forest, Jounieh telleferique) a jeden den Bejrut samotny. Ak ste niekto boli, rad by som sa vas chcel spytat, ze na ako dlho je prehliadka jaskyne Jeita, prip. aj vodopad Baatara a vylet lanovkou v Jounieh. Dik .
Libanon
Ve fóru Co vidět a navštívit
81 odpovědí
Zdravím vospolok.  Ešte stále sa dajú kúpiť za cca 79 eur letné, dokonca sobotné letenky z Viedne do Kodane na krídlach Ethiopian Airlines. My sme presne pred týždňom absolvovali takúto "retardovanú otočku" a tu je z nej spísaný a nafotený krátký tripreport.  https://tonicove.sk/s-etiopcanmi...fotobolog/   Náklady: VIE-CPH-VIE - 70e cez smelinara 24h MHD Kodan - 80DKK All you can eat slede - 185 DKK Pivo z Netto - 1,2-3 eur  .
S Etiópčanmi do Kodane /FOTOBOLOG/
Ve fóru Cestopisy
14 odpovědí
Zdravím vospolok. Dovolím si sem hodiť link na môj tripreport zo slnečného Estónska, kde sme za predĺžený víkend obkukli hlavné mesto, preleteli sa dotovanou linkou na ostrov Hiiumaa a vlakom prešli k ruskému pohraničiu do Narvy. Nakoniec sme sa preletli na ceste domov aj úplne novučičkým Airbusom A220, ktorý priletel z továrne len deň predtým https://tonicove.sk/estonsko-sln...-fotoblog/ Náklady: Ryanair VIE-TLL - 30e osoba AirBaltic TLL-RIX-VIE - 10e osoba DiamondSky TLL-KDL-TLL - 50e osoba Ubytovanie Hiiumaa - 60e chatka Ubytovanie Tallinn - 55e izba Vlak Tallinn - Narva - Tallinn - cca 25e osoba Tallinn televeža - 17e osoba Pivo v centre Tallinnu 6-7e :(( Slušný obed v Lido - cca 10-11e osoba  .
Estónsko – slnečne a sviežo / FOTOBLOG/
Ve fóru Cestopisy
4 odpovědi
Zdravím vospolok. Dovolím si sem hodiť link na tripreport z expresného, pre niekoho priam retardovaného jednodňového výletu na Balkán. 18 hodín, 4 krajiny, 4 letiská, dvoje čevapi a jeden bus. https://tonicove.sk/na-pivo-a-ce...foto-blog/ Naklady: letenky BTS-ZAG / BNX - VIE - cca 35 eur osoba bus Zahreb - Banja Luka - 25 eur osoba taxi Banja luka bus stanica - centrum - 7 eur Pivo Zahreb - 2-3 eura flaska Pivo Bosna - 1-1,5 eur flaska Cevapi Zahreb stanica- 7 eur Cevapi Banja restuaracia - 4 eura Banja luka airport bus - 5 eur  .
Zdravím vospolok. Dovolím si sem hodiť list na krátky tripreport z veľkonočného Záhrebu. Ryanair drží na tejto linke z Bratislavy ceny leteniek "proklate nizko" a tak možno niekomu pomôže pri plánovaní. S deťmi sa toho veľa nedá stihnúť, no takto na jar je to fajn destinácia.  https://tonicove.sk/fauna-a-flor...-fotoblog/ Náklady: Letenka - cca 30e osoba  Ubytovanie - apartman pre 4+2 osoby za 160 eur/2 noci ZOO - 4e osoba botanicka zahrada - 2e osoba Lanovka - 16e otocka/osoba Taxi letisko - 14e T'ga za jug 0,75l - 5e    .
Fauna a flóra jarného Záhrebu /FOTOBLOG/
Ve fóru Cestopisy
2 odpovědi
Zdravím vospolok. Pred cca 2 rokmi sa po takmer polstoročí otvorilo opustené mesto/letovisko duchov Varosha na severnej strane Cypru aj pre turistov. Pod palcom to tam má slovenská misia OSN a ak budete nielen v tureckej časti, ale aj takej Larnake alebo Ayia Nape, dá sa tam dostať aj MHD (minimálne po hranicu). Tu som spísal nejaké moje zážitky a pridal fotky z rodinného predĺženého víkendu na Cypre.  https://tonicove.sk/jar-na-cypre...-fotoblog/ Náklady: 4x Wizz VIE-LCA-VIE + 32kg kufor - 180e Ubytovanie apartman Sun Hall Beach - 4 noci 205e  Nocny bus Larnaca - 3,5e/os Larnaca - Deryneia - 1,5e Ayia Napa - Larnaca expres - 4e Adana kebab Famagusta + ayran - 5e Taxi Larnaca centrum - letisko nocna sadzba - 20 e  .
Zdravím vospolok. Dovolím si sem hodiť link na prieskum menej navštevovaného Kuvajtu, ktorý som absolvoval pred dvomi týždňami. Od júna sem začne lietať z Viedne priamo aj Wizzair, tak to môžno niekomu pomôže pri plánovaní. https://tonicove.sk/operacia-pus...v-kuvajte/ Náklady: Letenka s Pegasus - 180e osoba E-visa - 3,5KWD = 10e osoba Ubytovanie - 55 eur noc/izba SIM karta 100GB - 16e auto + vodicsky KW konverzia - 130 + 40e benzin 1100km - 20e Failaka ferry - 30e spiatocny obed/vecera - 5-10e osoba    .
Zdravim vospolok. Darujem (alebo len za postovne) kuvajtsku SIM kartu Ooredoo s cca 60-70GB a 100 minut miestnymi volaniami.  Inak sa da kupit hned na letisku za 5 KWD priamo v pobocke Ooredoo a da sa platit kartou co u konkurencie ZAIN  hned vedla  nejde. 4G uplne vsade.   .
Kuvajt - datova SIM karta
Ve fóru Cestovatelský bazar
0 odpovědí
Zápisky a fotky z mierne až dosť retardovaného výjazdu do rumunského Klužu, rodiska koložvárskej kapusty. Kde som ja strávil asi tak hodinu a nočným vlakom sa vrátil na začiatok cesty.  https://tonicove.sk/na-hodinu-do...-fotoblog/ Náklady: Aeroexpress BUD-CLJ - 62 eur osoba Nocny vlak Kluz-Hegyeshalom - 3-ka kupe - 62e Uber CLJ-Gara Cluj - 8 eur    .
Zdravím vospolok, dovolím si sem hodiť link na svoj posledný tripreport z víkendového Luxemburska. Lacná krajina to nie je, ale MHD zdarma a Burger King zachránili budget :) https://tonicove.sk/luxairom-za-...xemburska/ Letenky - 100e osoba Ubytko  - 110e 2 noci izba Vlak Arlon - 2,6 e OW 1 liter portske - 7 eur 1 liter Evian - 0,9e 2 whopper - 7 eur Male pivo Caramba - 2,5e  .
Luxairom za výhľadmi do Luxemburska
Ve fóru Cestopisy
2 odpovědi
Zdravím vospolok. Dovolím si sem hodiť odkaz na prvý tripreport roku 2023 - rýchla otočka do priemyselného srdca Nemecka za jednou veľmi zaujímavou MHDčkou :)   https://tonicove.sk/na-tri-krale...-fotoblog/ Náklady:   Letenky Ryanair - cca 40 eur osoba Sietovy NRW listok - 45 eur tri osoby Currywurst - 3,50e Durum - 5e Pivo - 1,5e 2 deci, 3 pol litra      .
Na Tri krále vo Wuppertale
Ve fóru Cestopisy
2 odpovědi
Zdravím vospolok. Opäť si sem dovolím hodiť link na posledný výlet - tentokrát expresný na necelých 24 hodín do adventného Jerevanu. Trip svojou rýchlosťou síce z kategórie mierne retardovaných, no Arménsko nikdy nesklame.   https://tonicove.sk/adventny-kon...-jerevane/   Náklady: Letenky Wizz - 50e R/T osoba Tiger parking - 10e Taxi Jerevan - 1,5-5 eur Ubytovanie - 50e/izba pivo - 3-5e (lepsie podniky) shawarma - 2e Noy prehliadka - 12e osoba    .
Adventný koňak v Jerevane
Ve fóru Cestopisy
0 odpovědí
Zdravím vospolok, dovolím si sem hodiť link na svoj posledný tripreport z okolia Gibraltárskeho prielivu, kde sme sa motali v posledný novembrový víkend - autom, lanovkou, trajektom a vrtuľníkom medzi Európou a Afrikou.  https://tonicove.sk/potulky-po-o...-prielivu/ Náklady: Letenky Malaga Wizz - 32 eur osoba Auto Wiber - 40e Mazur parking - 48e Parking Gibraltar - 15e Lanovka Gibraltar + vstup do rezervacie - 40e osoba Hotel Algeciras - 22e osoba Trajekt FRS - 35e Hotel Ceuta - 38e osoba + 12e ranajky Taxi Ceuta-Fnideq-Ceuta - 20e Helity Ceuta - Algeciras - 65e Apartman Malaga - 100e noc Benzin + myto - cca 55e 1 liter brandy Torres - 9e  .
Zdravím vospolok. Prednedávnom sme absolvovali cestou na Balkán skoro 2500km na veselej kórejskej krabici menom Daewoo Tico. Spísal som zážitky a vybral fotografie z tejto spanilej jazdy necelých 44 koní a dvoch starých capov. https://tonicove.sk/tico-balkan/ Náklady: Samozrejme najviac benzin, cena 1,35-1,65 eur liter (120 litrov, spotreba pod 5l/100km) Myto Srbsko do 5 eur, bulharsky vikendovy e-toll 5 eur, New Europe bridge 6 eur, rumunsky etoll 3 eur. Pljeskavica 2-2,50 eur Ubytovanie 20-30 eur izba Najdrahsi vstup Golubac 5 eur, inak vsetko tak okolo 2-3 eur  .
Balkánsky roadtrip na fialovom vysávači
Ve fóru Cestopisy
6 odpovědí
Zdravim, minuly tyzden som dva dni mal "home office" v Sofii - nie je to Chiang Mai a ani Bali , ale na par dni na jesen super:)http://tonicove.sk/48-hodin-v-sofii/Naklady:Wizz letenka - 6 euroUbytko - 15 euro nocMHD - 2 euro/4 leva za celodenny listokStrava - 80 centov pizza slice, 40 centov kava, Happy Grill pivo 1,50e ... vseobecne lacnejsie  .
48 hodin v Sofii
Ve fóru Cestopisy
26 odpovědí
Zdravím vospolok. Opäť si sem dovolím hodiť link na svoje zápisky a fotky z posledného výletu, tentokrát u severných susedov, kde sme si minulý víkend polietali po krajine doslovne za pár zlotých.  https://tonicove.sk/weekendowe-samoloty/ Náklady - 4 letenky za cca 28 USD / osoba IC Poznan-Bydhost - 5 eur osoba Wadowice ubytko - 20 eur Bydhost apartman - 35 eur Parkovanie Krakow - 12 eur Nafta BA-TT-Krakow - cca 80 eur :(( Bolt/Free Now - 5-6 eur jazda (7-8km)  .
Weekendowe samoloty za pár zlotých
Ve fóru Cestopisy
4 odpovědi
Zdravím vospolok. Dovolím si sem hodiť linka na malý tripreport z rodinnej posezónnej návštevy úplného juhu Chorvátska https://tonicove.sk/koniec-leta-...-fotoblog/ Náklady: Letenky cca 180 eur s 20kg kufrom a miestami Ubytko 250 eur 5 noci Bus Dubrovnik 25 HRK Lod Dubrovnik Cavtat 100 HRK Lanovka Dubrovnik 200 HRK R/T Uber Cavtat Dubrovnik - 8 eur  .
Koniec leta na konci Chorvátska /FOTOBLOG/
Ve fóru Cestopisy
0 odpovědí
Zdravím vospolok. Dovolím si sem hodiť link na svoj blog zo septembrovej návštevy Rumunska - roadtrip na Transfagarasan a Transalpinu. Vyrazili sme z Bratislavy vo stvrtok vecer a vratili sa v nedelu na obed. Celkom sa dá toho stihnúť a vrelo odporúčam návštevu tejto časti krajiny. Síce tento rok sú už pravdepodobne tieto dva priesmyky uzatvorené, no pevne verím že inšpiruje. https://tonicove.sk/za-rumunskym...otoblog/  Naklady: najvacsia polozka benzin - 210 eur ubytovanie - 40-50 noc pre 3 osoby spotene pracliky - 15 lei    .
Zdravím vospolok. Dovolím si sem hodiť link na krátky fotoreport z ešte kratšej návštevy Balkánu. https://tonicove.sk/spotena-nede...-fotoblog/ Náklady: Letenky cez Wizz - cca 30e MHD A1 letisko Pristina - Pristina - 3e Bus do Skopje - 8e Bus do Ohridu - 12e Ubytko Ohrid - 25e/izba taxi Ohrid letisko - 12e    .
Zdravím vospolok. Dovolím si sem hodiť odkaz na krátky fotoblog z expresnej návštevy Chorvátska typu letecky tam, autom naspať za poldňa. Veľmi ma prekvapilo mestečko Varaždin, ktoré väčšina z nás pravdepodobne len registruje cestou na Jadran po prechode hranice. Určite odporúčam sa zastaviť na pár hodín po ceste. https://tonicove.sk/6-hodin-v-ch...-fotoblog/ Náklady: Letenka BTS-ZAG - 13 eur Obed Varazdin - 11 eur Zahreb Bratislava nafta myto - 12 eur osoba Rimac Nevera - 2 miliony eur  .
6 hodín v Chorvátsku (bez mora) /FOTOBLOG/
Ve fóru Cestopisy
2 odpovědi
Zdravím vospolok. Dovolím si sem hodiť link na minulovíkendový expresný trip s Romanom a Mirom autom/busom/lietadlom cez Belehrad a Niš na legendárne jadranské letisko v čiernohorskom Tivate. Balkán nikdy nesklame.   Special guest: Kryštof:)) https://tonicove.sk/tivat-expresne/   Náklady Letenky - 2*20 eur osoba Ubytovanie - 100 eur dve noci 3 osoby Bus Belehrad - Nis - 11 eur + 1,50 eur peronska karta / osoba Taxiky cca - 40 eur benzin bratislava - belehrad  - cca 160 eur Dialnicna HU + myto  SRB - cca 20 eur  .
Expresná kúpačka v Tivate s Air Serbia
Ve fóru Cestopisy
3 odpovědi
Zdravím vospolok, Väčšinu mesiaca máj sme rodinne strávili na kolesách a cestách balkánskych krajín - Srbsko, Bosna a Hercegovina, Čierna Hora, Albánsko a Severné Macedónsko. Nebolo ľahké spísať všetky zážitky, navštívené destinácie a vytriediť vhodné fotky tak aby som nezaplnil webhosting , no podarilo sa a môžem vám predstaviť môj mierne dlhší magnum opus z 3500 kilometrov cesty naprieč Balkánom. https://tonicove.sk/balkan-grandtour/   Náklady: 2200 eur komplet Nafta okolo 500 eur, ubytovanie priemerne tak 35 na noc (apartmány)  .
Balkan grandtour 2022
Ve fóru Cestopisy
2 odpovědi
Zdravím vospolok! Dovolím si sem hodiť odkaz na zápisky a fotky z expresného výletu do Barcelony a na Malorku. Aj len deň pri mori v strede pracovného týždňa zlepší náladu na dlhší čas. A vlastne som si aj splnil detský sen, veď Malorka bola 20-30 rokov dozadu pre väčšinu len nedostupnou exotikou :) https://tonicove.sk/faszination-...-fotoblog/ Náklady:  3 letenky - 30 eur auto - Wiber - 18 eur + 12 eur externa poistka + 12 eur benzin flasa vina - 5 eur a neviem ci je to travelhack alebo keby prisiel revizor tak pokuta, ale na letiskovy vlak R2N smerom z mesta na letisko El Prat staci obycajny listok na metro  .
Faszination Mallorca na jeden den
Ve fóru Cestopisy
6 odpovědí
Zdravím vospolok. Zvyčajne mám cestopis spísaný do pár dní po návrate. No tento z Rigy mi trval dva týždne ... predsa som bol mysľou u našich východných susedov a pôvodný plán nebolo Lotyšsko, ale ukrajinský Mariupoľ... Tak nejaké tie upršané zážitky a fotky nájdete tu: https://tonicove.sk/riga-vodka-dazd-a-sneh   Náklady  zrumbované letenky asi tak 5 eur MHD po meste a vlaky do Jurmaly a naspat cca 7 eur osoba Yandex letisko 7 eur Ubytovanie 48 eur 2 noci Pivo 2,50-3,50 eur Vodka 1,50-3 eur Buterbrod - 80 centov - 1,5 eur  .
Riga, vodka, dážď a sneh
Ve fóru Cestopisy
2 odpovědi
Zdravím vospolok. S príchodom OUIGO od SNCF sa Španielsko stalo krajinou zasľúbenou pre milovníkov rýchlych vlakov. Otestoval som teda aj ja 300km/h na trati medzi Barcelonou a Zaragozou a tu je zopár slov a fotiek. https://tonicove.sk/spanielsky-r...-fotoblog/ Náklady: VIE-BCN-VIE Wizz - 18 eur Barcelona-Zaragoza-Barcelona OUIGO - 8+8 eur Ubytovanie - cca 50 eur izba Taxiky - cca 70 eur (25eur BCN-Sants) Metro - 8 jazd 10 eur Vlak na letisko - cca 4,50 osoba  .
Babie leto ako sa patrí - 3 dni, 4 lety z toho jeden legendárnym Antonovom An-24 do industriálneho Zaporožia.http://tonicove.sk/letecky-viken...-ukrajine/Náklady:Wizz BTS-IEV - 10 euroMotor Sich IEV-OZH - cca 30 euroUIA OZH-KBP - 8 euroUIA KBP-VIE - 15 euroubytko v ZAP 20 euro nocapartman v Kyjeve 48 euro noc16x jazda uberom/uklonom - 50 euro :D  .
Letecký víkend na Ukrajine
Ve fóru Cestopisy
18 odpovědí
Zdravím vospolok, dovoľuje si sem znovu hodiť link na zápisky z posledného výletu - tentokrát znovu do Moldavska a Podnesterska, kde sme sa vybrali viac-menej do severnej polovice tejto najmenej navštevovanej krajiny Európy, kde sa dajú nájsť veľmi zaujímavé miesta a ľudia. Starý Orhei - Tipova - Lalova - Horodiste - Rezina - Soroca - Soldanesti - Solonceni - Dubasari - Cricova - Kisinov https://tonicove.sk/november-na-...h-dnestru/ Náklady: letenky  - 20e osoba auto - cca 130e na tri dni aj s benzinom ubytko - 11-25e na osobu  vstupne - dokopy tak 2 eura na osobu okrem Cricovy, kde chcu skoro 23e    .
November na oboch brehoch Dnestru
Ve fóru Cestopisy
0 odpovědí
Zdravím vospolok. Dovolím si sem hodiť link na zápisky a fotky z mojej poslednej návštevy Arménska z minulého týždňa. Krátky výlet, no o to výživnejší. https://tonicove.sk/quo-vadis-armensko/   Náklady: Letenky za pretočený kredit -  teda 0 eur (inak 30e osoba) Auto na dva dni - 110 eur (jednoznacne najdrahsia polozka) Benzin na 650 km cca 40 eur (0,9 eur liter) Ubytko - okolo 15eur osoba/noc Taxiky - okolo 1-2 eur po jerevane, z letiska 5 eur Vstupne ziadne okrem jaskyne Areni-1 = cca 2 eura        .
Jesenné melancholické Arménsko
Ve fóru Cestopisy
17 odpovědí
Zdravím vospolok. Dovolím si opäť sem hodiť link na svoje posledné zápisky - tentokrát z rodinného roadtripu po západnej Ukrajine. https://tonicove.sk/cestami-a-ko...-ukrajiny/ Ten sme absolvovali hned po navrate z 30. vyrocia nezavislosti Ukrajiny https://www.cestujlevne.com/disk...vek-149952 Spoiler alert: Už to nie je taká tragédia ako si veľa ľudí stále myslí a stav niektorých ciest môžeme len ticho závidieť:)      Náklady: Nafta - cca 110 eur (1500km) - ukrajina cena nafty okolo 90 centov liter Ubytovanie - Kaiserwald 90 eur / 2 noci Vlak Svaljava - 11 hrivien osoba /dospela Uzkokolajka - 200 hrivien osoba /dospela Ubytovanie Truskavec - 37 eur noc Delfinarium - 250 UAH osoba /dospela      .
Cestami a koľajami západnej Ukrajiny
Ve fóru Cestopisy
4 odpovědi