Příspěvky uživatele stevej

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

No, Malta taky rozdělila země do třech kategorií. Green, Amber a Red - s tím, že cesty z Green zemí jsou ok bez restrikcí, z Amberu (kde je také ČR) jsou vyžadovány testy a cesty z Red zemí jsou zakázány. Ve finále to je tak, že člověk nesmí strávit žádný z posledních 14 dní v Red zemích, i kdyby přilétal z nějaké Green nebo Amber země.

Pak mají tzv. Safe corridor countries, kde také ČR, odkud se lety normálně provozují, nicméně ČR současně dominuje na Amber listu. Takže posledních 14 dní strávených v ČR jsou ok, ale musíte mít test.

Zítra na Maltu letím z PRG, snad to bude bez problémů. Dám pak echo, jak to probíhalo.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Bez problémů - byli jsme přes Silvestra. Přes den teplo, na jeepu nutná bunda, jinak příjemně. Beduínské stany jsou vybaveny opravdu teple, zima vám nebude. Maximálně při odchodu z koupelny :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Taky Avis v Aqabě a návrat na King Hussein Bridge přechodu do ISR, auto fungl nové. Jen předáno s minimem benzínu, takže doporučuju v tomto případě nabrat hned v Aqabě doplna, my to nějak prošvihli a pak tlačili ručičku očima cestou zpět z Wadi Rum :) Všechno jinak bez problému.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nová linka z Prahy do Göteborgu od 27. 4 každé út a pá dopoledne. Víc než fajn alternativa k letům ČSA operovaným někdy pomalejším vrtuláčem a někdy s mezipřistáním v HAM.

Letenky v prodeji od 75€ RT.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Flydubai v Praze odbavuje Menzies Aviation, jejíž zaměstnankyně na checkinu to byla. Pracovníci odbavení mají dané předpisy, co po kom mají chtít zkontrolovat (jsou to právě oni, kteří kontrolují vstupní víza a platnosti dokladů), aby mohl do dané destinace letět, přes to nejede vlak. Měl mít fotku a neměl ji, a to, že fotoautomat v T2 nefungoval, je bohužel neskutečný pech... Jiný na letišti opravdu není.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Taky jsem lehce znepokojen, my jedeme 29.12. a samozřejmě je v plánu cesta přes Jeruzalém. I kdybych cestu změnil, např. se z Petry vrátil zpět přes přechod v Aqabě, bude mě ta neuskutečněná návštěva Jeruzaléma mrzet, když budu poblíž. Článek to hezky shrnul a myslím, že to nakonec bude ok..

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Super nápad, jsou z toho zajímavá data.

Nejzápadnější místo: Chicago, USA; dále ze zajímavějších nejzápadnější místo pevninské Evropy Cabo da Roca v Portugalsku a nejzápadnější bod Evropy Látrabjarg na Islandu

Nejvýchodnější místo: Dubai, UAE

Nejjižnější místo: Mahé, Seychely

Nejsevernější místo: Raufarhöfn (nejseverněší obec na Islandu)

Nejvyšší místo: sopka Pico del Teide, Tenerife, Kanáry, 3 718 m.n.m.

Nejvzdálenější místo od ČR: Chicago/Seychely, obojí cca 7 300 km od středu ČR

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Souhlasím a vnímám to stejně. Tu změnu trhu, respektive cestovní nároky pax, pozoruji i na sobě a svém okolí. Pryč jsou ty doby, kdy se člověku chtělo jet autem nebo busem 10 hodin a platit navíc ubytování kvůli ušetřeným pár stovkám nebo tisícovkám. Taky se snažím v plánování cest preferovat spíše pohodlí a jistotu, než nevyspalost a pravděpodobnost potíží díky pofidérním přeprodejcům.

Jiné weby sleduji jen okrajově, zato jejich FB posty celkem vnímám a ten úpadek v podobě kvantity zdánlivých megabomb je tam hrozně vidět. Je to jak houby po dešti. CL.com si drží svoji úroveň, díky za to.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nová linka do Larnaky

Letecká společnost Cyprus Airways oznámila novou linku, která spojí přístavní město Larnaka na jihovýchodním pobřeží Kypru s Letištěm Václava Havla Praha od letního letového řádu 2018. ​Přímé lety bude dopravce provozovat od 1. června 2018 vždy v pátek letounem typu Airbus A319 pro 144 cestujících.

​Larnaka – Praha ​Praha – Larnaka

​Pátek ​11:00 – 13:35 ​14:35 – 18:50

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

O. napsal(a):

Ahoj cestovatelé,

nebudu zakládat nové téma, oživím toto.

...

Čau, taky ti odpovím.

1) Vzhledem k tomu, že neodbavuješ zavazadlo, ale máš pouze příruční, stačí být na letišti hodinu a chlup před plánovaným odletem. K přepážce odbavení vůbec nepůjdeš.

2) Tohle se 100% jistotou nejde říct. Jak jsi vyčetl, jeden z rozměrů tvé brašny na foťák je větší než povolený, můžeš a nemusíš s tím mít tedy problém. Spíše ale nebudeš mít, záleží na personálu.

3) Pokud by se ti batoh nevešel na palubu a musel jsi jej nechat odbavit, už toho v gatu moc nestihneš. Potravinářská fólie ti stejně batoh nijak extra neochrání. Zabezpeč tedy "cancoury" batohu tak, aby se nemohl nikde zaseknout nebo rozervat právě kvůli těm delším volným částem. Pro pocit si jej můžeš zamknout.

Z tipů před prvním letem zmíním jeden, užij si ho a pokud budeš mít hezké počasí, koukej po cca 40 minutách letu z okna, bude se ti to líbit ;)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zkušenost z letošního dubna. Přílet s Ethiopian, odlet s Emirates o 10 hodin později. Tranzitní víza, hotel a dopravu z/na letiště jsme si museli zaplatit, a to za 50 USD na osobu. Platba byla možná i kartou.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

V plánu mám Izrael/Jordánsko, silvestrovská noc v Petře. Letenky jsem pořídil v akci LOTu z WRO + Arkia ze SDV do ETH a půjčení auta v Jordánsku. Poprvé budu na silvestra mimo ČR/SR a docela se na to těším :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Lukáš Horák napsal(a):

Vidím, že se morésy s rozsazováním lidí po letadle nevyhýbají ani Wizzu :-(

Přesně tak, a prča taky je, že jakmile už ti přidělí místa a ty se pak rozhodneš toho spolucestujícího za poplatek zkusit přesadit někam vedle sebe, tak máš na výběr už leda emergency východy nebo první řady. Běžné místo už po checkinu koupit nelze.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tohle je těžké. Že jim batohy vždy předtím prošly bez problémů, bohužel, nejde argumentovat. Handling agent v gatu je v tomhle v právu - batoh se nevešel volně do klece, tedy nesplnil podmínky kabinového zavazadla.

Problém ale vidím v tom, že jim batohy nechtěly ani za poplatek odbavit a radši jim odepřely nástup. Kdo ví proč, jestli se jim prostě nechtělo zdržovat, vypisovat účtenku nebo v gatu nemohly zrovna přijmout hotovost... Rozhodně bych to s Ryanem řešil, ale v zázraky bych nedoufal.

Pořád čekám, kdy s tímhle budu mít problém já, můj "příruční" a většinou totálně narvaný Burton Traverse Pack často v gatu taky budí svými rozměry dojem nadlimitní kabiny.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

lemming46 napsal(a):

https://anon.to/Q2EDjH

Musím dementovat tuhle na první pohled hrůzostrašnou zprávu. Jezdím tudy busem v různých časech X-krát týdně a zatím jsem ve frontě na semaforu nečekal déle, než 10 minut. Jasně, ve špičce se to může protáhnout, ale hodinové zpoždění je jen strašák dopravce a spíš se podobným údajem kryjí, kdyby se to náhodou jednou za ty dva měsíce fakt takhle zpozdilo.

Závěr - ano, vzít dřívější spoj, ale určitě je zbytečné vyrážet o hodinu dřív.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Patrik Černý napsal(a):

Ahoj,

chtěl bych se zeptat, Rest & Fun Center mohu na přespání využít pouze pokud mám odlet z T1 nebo je tato možnost i s palubním lístkem z T2? :)

Bohužel, lze se tam dostat jen s palubkou na odlet z T1, případně při příletu na T1.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Pokud vím, tak AE jezdí po odlišné trase od doby, co přestal zastavovat na Náměstí Republiky a zastavuje pouze na nádraží/letišti.

Z letiště trasa vede klasicky před Evropskou třídu až na kulaťák v Dejvicích, poté zadem objede letnou skrz Bubeneč a přes Štvanici se napojí na magistrálu k nádraží.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Můžete potřebovat padesáti- nebo stokoruny, pokud budete chtít využít sprchy v některých kempech. Sprchy fungují na časové automaty, do kterých se hází příslušné mince. Ty vám na recepci kempu jistě rozmění, potřebujete však mít alespoň pár stovek v hotovosti, takže ideálně vybrat z bankomatu na letišti nejnižší možnou částku.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Byl jsem na Islandu před měsícem. Přesně jak píše lemming46, mimo okolí RKV je provoz mírný, na severovýchodě a severozápadě ostrova budete rádi, když potkáte auto. To se samozřejmě netýká ring road 1. I ta, neb je v mapách vedena jako hlavní okružní silnice, místy není vyasfaltovaná, např. úsek na východě ostrova od města Breiðdalsvík - několik kilometrů hlíny/štěrku.

Objeli jsme celý Island a poslední den, kdy jsme vraceli auto, nám protijedoucí kamion těsně před RKV flusnul kamínek na přední sklo a bum, dírka byla na světě. Takže připojištění předního skla bych si na Islandu po zkušenosti už asi příště rozmyslel. A to jsme zrovna jeli po asfaltce. Kamínky jsou však všude a během hustého provozu tomu člověk neunikne.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Souhlas se vším, co bylo již řečeno, jinak skoro všude ti vezmou i eura a vrátí rupie. S místními se bez problémů domluvíš anglicky nebo francouzsky.

Co se týče kol na La Digue, dají se půjčit skutečně všude, vlastní nebo nasmlouvaná kola k půjčení mají i mnohé guest housy, takže ráno jen popadneš kolo po snídani a jedeš. Ostrov se dá krásně obkroužit a co kilometr se zastavit na jedné krásnější pláži než druhé - jako bonus se v severní části ostrova pohybují volně želvy obrovské (tři jsme fakt potkali).

Na Mahé to s koly obecně není tak slavné, je tam celkem provoz a na kola už je ostrov velký a cesty na kola kopcovaté. Konkrétně v Baie Lazare jsem kola moc nezaznamenal, leda u místních. Doporučil bych si Mahé užít autem, z místa A v B je člověk za chvíli a o to víc času mu zůstane na daném místě. Zároveň se připravte na extrémní vlhkost, která ještě umocňuje 30° vedro. Na La Digue celkem fouká, takže se to dá, ale Mahé na kole, to by byla moje smrt :D

A ohledně vodopádů - mnozí cestovatelé skloňují Sauzier waterfall (mrkněte na fotky, stojí za to), který je údajně již na soukromém pozemku a je problém se tam dostat. Což je pravda, ale spíš proto, že je dost těžké jej najít. My jej hledali usilovně, ale marně, dostali jsme se lesní vegetací jen k potoku, který do vodopádnu nepochybně ústí. Přeju vám víc štěstí :D

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Problém vyřešen. Od doby propojení účtu FD s FB jsem si totiž na FB změnil primární mailovou adresu... Nový FlightDiary nyní po pokusu o propojení s FB nasosal novou mailovku a tedy vytvořil nový profil. Takže jsem na FB dal zpět původní mail a propojení funguje.

Jinak rozhraní konečně vypadá k světu :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Je tady ještě někdo, kdo měl flightdiary účet propojený s FB.com a teď propojení nefunguje? Při prokliku na přihlášení přes FB to vytvoří automaticky nový čistý profil a ke svému původnímu se nemám jak přihlásit, nebo jsem na to nepřišel...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

My přiletěli taky v 9 večer a Ind i v tuto dobu trpělivě číhal :) Ale je to určitě individuální. Bonus oproti taxíku vidím hlavně v tom, že ty trasy jako znalý prošel s náma a tím pádem jsme nemuseli brát několik taxíků nebo platit škváru za čekačku, než si dané místo projdeme.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Čau, řešil jsem něco podobného před měsícem při 5h přestupu. Nakonec to dopadlo tak, že si mě odchytl v příletovce T3 Ind, který lovil turisty na city tours. Což není úplně můj šálek piva, ale byl v pohodě a domluvili jsme se na itineráři přesně podle mých potřeb, abych byl včas zpět na letišti. Během tří hodin jsme tedy stihli zajet jeho autem na Burj Khalífu, zkouknout vodní show před Dubai Mall a smočit nohy u Burj al-Arab. Byla to fakt rychlovka, ale podle mě lepší, než ten čas trávit v mekáči.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Eremi: Úplně v klidu. Tvá řešení jsou jasná, není to žádná nesnášenlivost, jen drobnosti, které ti otráví dobu nutně strávenou v letadle, o čemž vlastně tohle vlákno je - není o řešeních. Psal jsem o hlavně LC, kde sklopení sedačky znamená pro někoho totální nemožnost pohodlně sedět, i když si svou sklopí taky.

Co se týče lidí objednávajících si chlast, psal jsem o nedočkavcích, co se už ve dveřích letadla pomalu ptají na objednávku. Uřvani infanti - nic s tím neudělám a chápu to, ale bavíme se přece o tom, co mi znepříjemňuje cestování. Nejde o to, že cestuju LC za pár peněz, ale o lidi, kteří neberou sebemenší ohledy na ostatní, viz diskuse o postoji ke sklápění sedaček.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu