Příspěvky uživatele gum

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Ahoj,

museli jsme minulý rok zrušit na poslední chvíli letenky do USA z Česka i vnitrostátní letenky v USA - samostatně koupené (koupeno přes nějakou pochybnou OTA, nicméně cena dobrá).

U vnitrostátních jsme od DL dostali ecredit ve formě slevy na nový nákup, cca $27/let  při zadání čísla letenky u nového nákupu. U mezinárodních nám bylo zasláno  toto:

===

I'm happy to help with your request regarding a refund.

We're sorry you couldn't use your ticket as planned. Since your ticket was issued with a nonrefundable fare or document, the value can be applied towards the purchase of a new ticket. To be helpful, detailed information regarding ticket changes and validity can be found on our website. If you are traveling on Delta, Delta Connection®, or Delta Shuttle®, you can change your ticket at delta.com.

Please be advise the change fee waiver cannot be applied online (delta.com) You will need to need contact our Reservation team at 800-221-1222.

 

They'll be able to access the waiver authorization and exchange this ticket for your new travel.

===

Následně jsem se ptal na možnost využití při online bookingu nebo kontakt z Evropy, ale to prý nejde, musí se na americkém 1-800.

Máte někdo představu

a) Zda na tom waiveru bude nějaká smysluplná hodnota? Podle fór to vypadá, že lze využít celou hodnotu minus change fee $150.

b) Lze použít ecredit i z Česka, kde se na 1-800 nedovolám?

Případně jiný způsob, jak tohle řešit. Díky

0
Zobrazit ve vláknu

Řeším teď podobnou situaci. Má smysl se zabývat místníma lowcostama (Southwest, Spirit, Frontier, ...) nebo to ve skutečnosti žádný rozdíl nebude? Nečekám, že koupím zpáteční letenku za pětikilo jako po Evropě, nicméně standardní přepravci na trase NYC-PDX nejsou zrovna z levného kraje (důvod chápu). Jednosměrné letenky vycházejí téměř identicky.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Něco si přej, padá tarif https://www.pelikan.cz/akcni-letenka/G-4908

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Přátelé, objevil jsem dnes náhodou chybu v Matrixu. Začátkem a koncem léta (květen, červen, srpen) se dají pořídit velmi příjemně naceněné letenky z Düsseldorfu do Bostonu, navíc s krátkými přestupy. Přískok z Prahy se dá, při troše snahy, pořídit do 2 tisíc (např. Eurowings).

https://www.pelikan.cz/letenky/T:1,P:10 ... :2017_7_1/

0
Zobrazit ve vláknu

Opět aktuální na závěr roku 2016 + jaro 2017. Nutno pohledat termíny. Cena skoro stejná.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Pěkný den přeji,
už nějakou dobu sleduju, zda náhodou nespadnou dosti vysoké ceny letenek z Brna do USA, neboť jako člověku línému by se taková pohodlná cesta velmi líbila. Teď se zřejmě zadařilo, z nějakého důvodu spadl dost podstatně base fare a výsledkem je dosti solidní cena. Tato cena je tam po celý říjen a asi bude i okolo, moc jsem to nezkoumal. Letenky jdou za tuto cenu skutečně koupit.

Příkladový termím: 5-13.10.2016, více např. na Kayaku

0
Zobrazit ve vláknu

Genius se někde projevuje a někde ne. Teď máme v Praze zabookovaný hotel, kde jednak dostaneme welcome drink a jednak je tam cena opravdu o něco málo niží než pokud se podívám z jiného počítače. Nicméně ve většině případů je to šuma fuk.

Protože jsme však v Česku, tak mi strhli z kreditky asi o 8 % vyšší částku než je uvedena v listingu. Jasně, "účtováno v místní měně" a na webu je cena v eurech převedná na koruny kurzem Bookingu. Jenže i když jsem to spočítal přes valutový kurz z cenu v EUR, tak to stejně nevycházelo = hotel má nastavený nesmyslně vysoký kurz eura pro odrbávání zákazníků. Support Bookingu mi pak říkal, že je to věc hotelu a že oni to neovlivní, že můžu leda podat stížnost. Jenže asi všichni víme, jak by pak pobyt vypadal. Takže počkám na checkout a pak jim to sdělím raději osobně.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Z Berlína se dá s KLM za 306 EUR 22.3-29.3. Za drobný příplatek i s normálními přestupy (tedy ne čekání 16 hodin na letišti).

http://www.flugladen.de/checkout/flight ... agesize=10

Na Pelikánovi cca o 30 EUR dráž https://www.pelikan.cz/cz/flights/list? ... rbd=0&ct=0

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zdá se to býti dost slušnou cenou. MAD-MLE 24.2.-29.2. za 312 EUR. Lze koupit i přímo na stránkách aerolinky nebo o cca 300 Kč dráž na Pelikánovi.

https://www.pelikan.cz/cz/flights/list? ... rbd=0&ct=0

0
Zobrazit ve vláknu

Na Kayaku mi vyskočil celkem pěkný tarif s Kenya Airways, 26.3. až 9.4. za $351. Vypadá to, že by mělo podobné ceny jít dosáhnout i z některých italských měst a do okolních destinací (např. Zanzibar je o cca 1000 Kč dražší).

4 hodiny přestup v AMS a 3 v NBO. Zpět je to podobné.

https://www.kayak.com/flights/MAD-DAR/2 ... 2016-05-09

0
Zobrazit ve vláknu

Na webu aerolinky to zabookovat jde, i když je tam o 364 EUR jiná cena. A ta třída "Madras" by měl být ten First Class dle cestopisu na FT. Asi to bude chtít projít termíny kvůli volným místům nebo zkusit různé OTA (např. Kayak mi to vůbec nenajde).

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Náhodou jsem narazil na vcelku zajímavý tarif Air Caraibes, v lednu (19., 20., 26., 27., pobyt 7 dní) se dá letět na Martinique (FDF) z Paříže (ORY) za 1186 EUR první třídou. Je v tom i vstup do salonku v Paříži. Podle fotek však asi nelze očekávat nějakou velkou pecku jako u Turkish či BA nicméně cena je taky o poznání příjemnější, tím spíš, že je to v sezóně.

0
Zobrazit ve vláknu

Materiál je dost pevný ale vyloženě vodotěsný nebude. Není to trekový batoh jako spíš takový batohový kufr smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Hlavně je to však codeshare s Lufthansou takže se dá koupit i letenka dál než do Michova, ač jsou ceny zatím poněkud vysoké (např. NYC ~20k RT).

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

V systému BMI Regional jsou už ceny, je to docela snesitelné (218 EUR RT). Odletové časy v pracovních dnech kolem poledne. V Matrixu to ještě není.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Střílím od pasu, určitě lze nalézt i něco levnějšího. Z Prahy běžně kolem 12 tis na tento termín.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Poslal jsem PM ať nezasíráme vlákno.

Edit: 1 batoh prodán, jeden stále k dispozici.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Když je řeč o tom Cabin Maxu - mám tu dva na prodej, černý a zelený. Jsou ještě v záruce, koupeno přímo od výrobce. Potřebujeme trochu jiný typ a tyto dva batohy nevyužijeme.

Model London, venkovní rozměr 42x32x25, mnohokrát úspěšně prošel kontrolou lowcostů, naposledy v PRG u Volotea před měsícem.

700 Kč/ks. Brno nebo pošta. Stav jako nový.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

To asi nebude úplně správná cena -- self dump? Cena samotné letenky (74, 72 Kč) je dobrá, asi by tomu mohlo jít ještě trochu pomoct. Termínů je tam fůra.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

No já mám koupený takový error fare do NYC za 6k a když jsem se díval na podmínky, tak změna jména stojí 200 GBP. Tzn lze ale je to tak spíš někomu tu letenku darovat, kdo bude ochotný si změnu zaplatit. Jinak to nemá moc smysl.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Řeším teď to samé, akorát na 3. listopad. Bylo by fajn se tam dostat do 13:40 abychom měli rezervu na navazující let BA. Záložní možnost je tam spát, pak se to dá nakombinovat přes LGW nebo přímo z PRG nicméně ceny nejsou bůhví jak skvělé a nocleh je další náklad (na letišti spát nechceme). Tedy ceny na DY, zbytek převážně nemá ještě letový plán na zimu. Z TRF je autobus do OSL hodina a půl, to se taky moc nehodí :-/

Na Norwegian customer support mi nebyli schopni říct, zda ten termín přímého letu, co mají v kalendáři z Prahy, platí, nebo se bude měnit. 20 minut dřív by stačilo. I když ten let nemá skoro nikdy zpoždění, asi nemám odvahu to riskovat (40 min na přestup).

Nápady? Do Štětína se mi jet nechce (navíc litr za přípoj do OSL taky není nic moc) smiley

EDIT: Sice to zahrnuje trochu cestování ale vymyslel jsem konstrukci z odletem z KTW do TRF (W6), který letí ráno (snad to nepřesunou jinam, ještě není na Wizzu zimní letový řád) a pak se stíhá v klidu dojet vlakem za 249 noků až přímo na OSL. Cenově to dohromady to vychází stejně jako DY z PRG. Parkování pro Čechy na KTW se slevou 90 % furt funguje takže je i doprava na letiště jasná.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jasně, máš pravdu, to mi nedošlo. Já záměrně volil tuhle kombinaci z důvodů zpátčeního letu přes LHR, kde si přestoupím na Ryanair a nemusím až do Berlína + je pro mě pohodlnější letět NYN a WAS protože bych oboje stejně chtěl navštívit (a mezitím si dojet megabusem).

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Máte to nějaký drahý, chlapi (WAS jde +20 EUR, PHL jde za stejnou cenu jako ORD).

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já tu mám taky jednoho kandidáta, TXL-ORD už i bez vypuštění paliva za hodně slušnou cenu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Pěkná cena za cestu na jih USA. Z Osla se dá kolem 8 tisíc (např. na týden koncem srpna https://www.norwegian.com/uk/flight/low ... ssid=54335). Nonstop let Dreamlinerem.

Norwegian tam má i pár termínů z Prahy, ty jsou o cca 4 tisíce dražší (např. koncem září https://www.norwegian.com/uk/flight/low ... &rnd=88926)

0
Zobrazit ve vláknu