Příspěvky uživatele eutomas

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Tiež sme mali auto z Autosnifers a detské sedačky boli zadarmo, požičiavali sme priamo v kancelárii, mohli sme si vybrať, mali ich tam zopár položených v kúte. Žiadnu zálohu nechceli, odfotili si vodičák, zaplatil som iba vopred za požiačanie auta a posledný deň som nechal kľúč v kufri a auto na ulici, je tam plná poistka a majú staršie autá, tak zálohy vôbec neriešia. Ešte odporučím o ulicu ďalej je aj požičovňa bicyklov, mali aj detské, tak sme sa hneď previezli po cyklochodníku popri mori do centra Palmy.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, 

s deťmi je dôležitejšie cestovať na noc, kedy väčšinu prespia, oni majú miesta dosť, skôr sa horšie vyspí rodič, keď má 9 hod hlavu dieťaťa na jednom kolene 🙂  Alebo ich predtým unaviť.  My sme síce začali dlhšie trasy až od 4-5 rokov, ale treba si to najskôr vyskúšať na kratších letoch,  ako to dieťa zvláda a nech sa aj okuká a nie je to všetko pre neho nové, tým má aj menej stresu.  Za mňa je jeden 13 hod let v kuse cez noc oveľa lepší ako jeden 6 hodinový cez deň. Deti takto leteli do Japonska, USA , Thajska a vždy prespali 90% letu. Za mňa deti zvládajú let lepšie ako dospelí, pri ich veľkosti je aj Economy - Business trieda 😉 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

určite nemá význam si priplácať za sedadlá vpredu, aj tak by si potom čakal v autobuse. My sme tam tento týždeň prestupovali z Viedne a Baku a  tie transfery boli dosť rýchle a načas (ranné lety).  Keď vyjdeš z autobusu ideš rovno na International transfer, tam je kontrola batožiny (10 min) a už si hneď pri bránach. Akurát z Viedne sme prileteli menším lietadlom Embraer 190 asi na vedľajšiu dráhu a išli potom asi 10 minút autobusom (niečo tam pristavujú a akoby sme obchádzali celé letisko).  Nám vždy priletelo lietadlo skôr ako malo, podľa mňa to stihnete :-) Pekný výlet.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

My sme mali minulý týždeň požičané auto v Eilate od Budgetu cez Economy Car Rental, auto (Nissan Micra) na dva dni stálo 42€ plus poistenie sme brali cez Economy Car Rental (9€/deň - preplatia prípadnú spoluúčasť 950€) Vyjde to lacnejšie ako Super Cover  s nulovou spoluúčasťou priamo od požičovne.  Omylom som predtým platil kreditkou a už som tam nemal potrebné krytie, tak si z debetky stiahli 950€, vrátia ich do 30 dní, na kreditku vracajú do 10 pracovných dní. Ale aspoň viem, že to ide aj na debetnú kartu :-) Aj keď je výhodnejšie použiť kreditku. 

Pozor na obmedzené kilometre, majú to zákonom všade v Izraeli pri požičaní do 3 dní, je to 250 km/deň, potom sa dopláca cca 0,5 dolára za km, od 3 dní sú km neobmedzené, resp. 4000 km. My sme chceli ísť len k Mŕtvemu moru (Ein Bokek), tak nám 500km na dva dni aj s rezervou stačilo. ( Na Jeruzalem treba už auto na 3 dni) V Eilate sú všetky tie požičovne na jednom mieste oproti starému letisku - Hotel C s nákupným centrom. Celkovo nič moc prístup, aj v ostatných požičovniach som si všimol, akoby to robili za trest, asi sa tešili na šabat. Ale aspoň nás rýchlo vybavili. V sobotu sú v Eilate všetky požičovne zatvorené, v piatok končia skôr. A kto má deti, tak podsedáky alebo sedačky vôbec neriešili.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

koncom novembra, ale ako pozerám, tie lety sú všetky naspäť. Tak to bol asi ten technický problém

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj,

tak ja som náhodou kontroloval let Bratislava - Eilat a tiež zrušený bez toho, žeby niečo dali vedieť. Oni na to ešte majú čas, do 14 dní pred odletom. Nie je to bug,  funguje aj potvrdenie vrátenia peňazí.  A inak zrušili všetky lety Bratislava - Eilat a spať od konca októbra do marca, pripomínajú mi už Wizz air, tento rok tretí zrušený let / výlet  :-(

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

My sme mali auto od  miestnej Autosnifers, 25 €/deň s plným poistením bez spoluúčasti, nechceli ani kreditku ani zálohu, iba si opísal údaje z vodičského preukazu a auto som mal vrátiť tak, že auto som zavrel a kľúče dal do kufra.  Platba iba v hotovosti. Plus boli detské sedačky zadarmo. Inak odporúčam požičať aj bicykel (5 €/deň), cyklotrasa z El Arenal do Palmy popri mori je parádna. Boli sme pred týždňom.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

A určite to platí  aj keď každý let kupovali zvlášť a majú k tomu 2 rezervačné čísla? Ja by som sa radšej išiel pozrieť, či sa tá batožina niekde nepremáva stále dookola :-) 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Podľa mňa aj tu platí všetko s mierou. Ako ste tu už písali je jasné, že keď budete ťahať deti každú voľnú chvíľu na výlety do zahraničia, tak im to zovšednie a nebudú si to tak vážiť. Ale na druhej strane furt ich odkladať sa mi tiež nezdá v poriadku a niektoré výlety im dajú viac ako mesiace v škole/škôlke.

My sme po narodení detí (teraz majú 5 a 7 rokov) poľavili z cestovania. Od cca roku len trochu po Európe, aby si zvykli na lietadlo a všetko okolo a od 4/5 rokov už aj Japonsko, Thajsko, aby si to už mohli aj pamatať. Minulý rok mi to trochu uletelo (bolo asi veľa akcií na letenky :-) a hlavne už deti boli parťáci bezproblémov, čiže deti, ktoré ťa poslúchnu a zvládnu aj celý deň chodiť ), tak sme boli sedem krát v zahraničí. Už som potom videl na nich, že tie iskričky v očiach a wau efekt výrazne vymizol, dovolenke pritom nič nechýbalo, vyšlo počasie a všetko. Tak momentálne hľadám tú zlatú strednú cestu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

10 % zľava aj tu:

https://www.booking.com/s/18_6/prievi58

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

toto museli zmeniť, my sme leteli pred rokom a pol s infantom do 2 rokov a žiaden poplatok tam nebol.
Každopádne, keď mu kúpiš sedadlo, s letenkou 2+ nikto to podla mňa riešiť nebude. Aj tak existuje pre deti od roka možnosť objednania komfortného sedenia pre dieťa na vlastnom sedadle, viď nižšie, takže aj tu by si musel rezervovať to sedadlo, aj keď pri pristávaní ho musíš mať na sebe.


Infants aged less than 2 years must sit on the accompanying adult’s lap, an infant seat belt will be provided by cabin crew.

Other options available for infants are:

Infants aged over 1 year can sit in their own aircraft seat using an Amsafe CARES child restraint (provided by the customer). Please contact a call centre to book this.

An infant comfort seat can be purchased, this can be used once airborne however the infant must sit on the accompanying adult’s lap during take-off, landing and if instructed by the cabin crew. Please contact a call centre to book this.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

citymaps2go

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Vďaka Roman za cestopis, boli sme tam tiež teraz v októbri a všetko si popísal reálne a zaujímavo. Dúfam, že foťák aj koleno už fungujú, aby si mohol písať aj z ďalších ciest smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

v polovici septembra zrušili letenky aj nám. Volotea ma maslo na hlave, kedže ten štrajk nebol zo strany letiska, ale zo strany zamestnancov Volotea, resp. Volotea zrušila lety sama (mám to potvrdené od letiska v emaili) a o tomto zámerne klamali, lebo ak je ten štrajk mimo nich nemáš nárok na EU kompenzácie, takže radšej prebookovavali letenky na neskoršie termíny bez nutnosti doplácania rozdielu ceny... žiadne veľké gesto by som za tym nevidel. Inak na druhej strane v lete sme leteli z a do Marseille a všetko prebehlo v poriadku, dokonca ani minútu nemeškali, aby som na nich len nenadával smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

a ten Airbus je pre fanúšikov lietadiel, ale veľa od toho nečakajte, pustia Vám film, čo je asi najlepšie z celej prehliadky, pôjdete busom a spoza skla sa pozriete na Airbus A380 (je dost ďaleko) Takže skôr sklamanie, mohli by to zorganizovať aj lepšie. Toto je konkrétne CIRCUIT Jean-Luc Lagardére A380 Tour

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

ja ešte pridám zaujímavé miesta v okolí Toulouse, Vylet k moru ( treba ratat asi 20,- euro tam a 20,-euro spat dialnicne myto): NARBONNE PLAGE (dlha rovna plaz), najblizsie k Toulouse, 2hod autom. Je najblizsie k Toulouse, ale krajsie pobrezie je ked to potiahnete dalej na juh od Narbonne (do mesta sa neoplati ist) a za Perpignan (pekne mesto), ale radsej chodte do ARGELES SUR MER (primorske mestecko, nic extra, ale plaz je krajsia, stromy okolo....).
A viacej na juh je COLLIOURE, pekna turisticka dedinka pri mori,
Carcassone ste uz spominali, na sever od Toulouse je ešte papezske mestecko s katedralou v ALBI, tiez carovne, vsetko je cervene od tehly. Ked budete na namesti pri katedrale, chodte smerom na most ("pont") aby ste mohli prejst peso na opacnu stranu rieky, odkial je vyhlad na mestecko a katedralu.

Vyssie na sever od Albi je CORDES SUR CIEL alebo ROCAMADOUR, dedinky na kopci/na utesi, velmi pekne.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ešte zaujímavé info k poslednému štrajku, Volotea nám zrušila let cca 12 hod pred odletom kvôli štrajku (toto mi napísali z Volotea:
We regret to inform you that due to a French air traffic control strike called on Thursday September 15th, we
have been forced to cancel the following flight of your booking) preplatili nám par eur ceny letenky a už sa nám nepodarilo získať peniaze spať s rezervovaného auta cez billiger-mietwagen.de a z ubytovania. Tak som písal a volal kde sa dalo a takúto zaujímavú odpoveď som dostal z letiska z Toulouse, že zrušiť let ich donútili vlastní zamestnanci smiley :

Dear,

Our equipment allow the aircraft to take off. But Volotea were on strike, so your flight was canceled. This is the responsibility of the airline. So we can not compensate you in his place. Only Volotea may do that if it wishes.

Best regards,

>>>>
Nathalie ALFANJARIN
Services au Client
Direction des Opérations
Société Aéroport Toulouse-Blagnac
Tél 00 33 (0)5 61 42 44 94

čo nič nemení na tom, že aj tak sa na nás všetci vykašlú a nič naspať nedostaneme, ale zase som skúsenejší smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

áno, zrušili len lowcosty, volal som na customer service Volotea a na náhradu ubytovania, požičaného auta a vstupeniek sa máme obrátiť na francúzsku vládu smiley Nemáte niekto náhodou kontakt na Manuela Vallsa?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak zajtra ráno sme mali letiet do Toulouse a teraz mi poslali mail, že zrušili let a poslali 25 € voucher, WTF??? Všetko máme zajednané a zaplatené...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

každé dieťa je iné, ale kvôli telefónnym číslam a zaujímavostiam v okolí, ktoré si vyhľadáš za pár minút na nete asi netreba ísť s CK.
My sme s ročnými deťmi boli autom na severe Chorvátska (okolie Umagu - pieskové pláže) a v severnom Taliansku v Caorle, ja to moc nemusím, ale o deťoch sme na piesku ani nevedeli, stále sa v ňom hrali a cestovali sme v noci a celú cestu prespali. Potom sa nám podarilo zohnať lacné letenky na grécky ostrov Kefalonia a tam sme si požičali auto, to tiež ročné dieťa zvládlo a bola to super dovolenka. Tento rok sme mali šťastie na letenky za euro do Marseille z Prahy (vďaka CL), odtiaľ išli vlakom do Cannes, kde je tiež piesková pláž a každý druhý deň vyrážali na výlety do okolia.
Ale to všetko je aj tak asi skôr pre rodičov, našim malým deťom sa páči všade rovnako, je im jedno či sú na Zelenej vode alebo na Francúzskej Riviére smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

my sme išli z autobusovej stanice a vždy bez problémov pravidelne chodili autobusy, keď máš trochu času, tak kúsok je centrum a dá sa tam pekne prejsť a dobre najesť smiley Odporúčam aspoň trochu si naštudovať bulharskú cyriliku, lebo nápisy na autobusoch boli iba v azbuke. https://sk.wikipedia.org/wiki/Bulharsk%C3%A1_cyrilika)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

ja ešte hľadám, kde sú detské kútiky smiley a na mape čo je zaujímavé v okolí letiska (ak máš náhodou čas, najlepšie na pešo, napr. pláž, park a pre niekoho aj nákupné centrum, všetko kde môže byť čakanie príjemnejšie)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

okúpeš sa skôr v Marseille smiley, pekná je aj prechádzka kúsok od Marseille do Parc National des Calanques, kde sú aj nádherné pláže (metrom, 30min busom a 30min peši) alebo loďou zo starého prístavu. Medzi Toulouse a Marseille je najkrajšie Carcassonne

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahojte,
chcel by som sa opýtať na kartu ZOU, či ju niekto využil. Cestujeme z Marseille do Cannes a potom sa chceme motať po pobreží až po Monaco a dočítal som sa, že existujú aj týždenné karty ZOU Hebdo, kde si zadáte dve miesta a medzi nimi môžete týždeň neobmedzene cestovať, cenu si zistím tu:
http://www.ter.sncf.com/paca/tarifs/devis/recherche . S francuzštinou mi pomáha len google translator neviete, či sa to dá kúpiť aj online, alebo iba na stanici a ako je to so 4 ročným dieťaťom? vďaka

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

tiež sme takto leteli s Ryanairom a nikto to neriešil, dokonca okrem kočiara si môžete zobrať aj autosedačku zadarmo, len kto by to vláčil smiley

You can carry 2 items of baby equipment free of charge per child - 1 pushchair plus one of the following items: car seat or booster seat or travelcot.
https://www.ryanair.com/gb/en/useful-in ... hould-know

0
Citovat Zobrazit ve vláknu