Příspěvky uživatele Hanry

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Navaja napsal(a):

@hanry

Ted jste mě překvapil,  když jste tam tak dlouho pracovně,  tak jste to tam někde zjistil, jaké ma Izrael zakony o vývozu prirodnin. Určitě po půl roce umíte i částečně hebrejsky, takže informace asi někde najdete.  To bychom se spíš měli ptát my vás. Přímo na místě se nic zjistit nedá? 


Vite, ono to neni neco, s cim bych se chtel tady zrovna chlubit izraelcum ;)), je to odlisna mentalita a nechci se s nikym moc poustet do diskuzi, proc "loupim" jejich zem timhle zpusobem, ktery by vetsina stejna nepochopila vzhledem k jejich nacionalni povaze chranit kazdy kus sve zeme, i proto to hazu na cz forum, kde ocekavam typicke cechacstvi (, v dobrem slova smyslu), co lezi na zemi a nikomu nepatri, to propasujem ;). A zajimal me hlavne prilet na letiste VH nez.na izraelske strane.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jen teda pro objasneni, ja ty sutry a solne koule opravdu beru jako nostalgickou vzpominku, ne na tydenni dovolenou, ale na cca 6 mesicu, ktere jsem zde v Izraeli pracovne stravil, neco chci take rozdat po kamaradech/rodine..je ti proste krasna dekorace, v CR nedostupna, kterou si lide vystavi ve vetsine pripadu doma v obyvaku, urcite to nepujde do supliku.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

diky za rady, mam hodne tech solnych kouli, takze mi slo hlavne o to, tak nejak tusim ale ,ze pres Izrael ok, ale v Cesku muzou delat potize.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, chtel bych si dovezt z Izraele solne kulicky z mrtveho more,co maji 2-4cm ..nejake musle z Ejlatu (jsou mensi nez klasicke) a taky nejake kameny z Aravske pouste v prumeru 2-4cm. Jake mate zkusenosti z Izraele to do Ceska dovazet toto letadlem..je to problem obecne nebo od nejakeho mnozstvi?, jestli to najdou, jaka je pokuta/sankce? vadi to vic na ceske strane nebo uz na Izraelskem letisti? diky.

0
Zobrazit ve vláknu

Michal: diky a co treba u tech typu rezervaci, kde hotely obecne z kreditky nic nestahujou/neposilaji/neoveruji a nekdo zkratka na me jmeno muze udelat naky bordel? Uz jsem zadal o novou atd, ale zajima me ten princip, podle ceho to pak muzou vymahat ty ztraty, treba i ty hotely , ktere nechteji ani kreditku jako zaruku atd.


Tonic: jj sem majitel hotelu a potrebuju na cizi kreditky delat a zaroven  rusit  zavazne rezervace, abych si stahl cash od lidi :D



0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, chtěl bych se zeptat spíše teoreticky, když jsem ztratil novou kreditku, kterou jsem nestihnul  aktivovat nebo třeba jen prošlou, kdybych ztratil, nemůže to někdo zneužít na např na bookingu, že na mé jméno objedná 100 hotelů s poplatkem za zrušení rezervace atd ? Resp. otázka je také ta, jakým způsobem pak nějaký hotel vymáhá ztráty po někom, za zrušené rezervace atd v případě, že tam člověk zadal prostě kreditu s něčím jménem,zadním pinem, atd..at uz proslou nebo platnou atd ?

0
Zobrazit ve vláknu

Zdravím, chtěl bych se zeptat, nevíte přes co se letí z Prahy/Vídně do Abu Dhabi/Dubaje/Kataru atd ? Slyšel jsem, že se některé společnosti letí přes Irák.

0
Zobrazit ve vláknu