Příspěvky uživatele rsaf

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

V Hotel Ferihegy jsem taky spal a OK, mají tam long term parking, transfery podle mě v běžné situaci fungovaly nonstop. A na stejné ulici je podobných podniků několik.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

A s ostrými hranami to bude to samé - nezpůsobilé pro provoz.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jedna věc je uznání pravidel mezi zeměmi, druhá je samotná technická způsobilost. Pokud by jsi argumentoval platnou ukrajinskou STK na nějakém polorozpadlém vraku, nebude ti to moc platné...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zkoušel jsem počítat přepravované objemy. Krabici 50ks ústenek odhaduji zhruba na 20x15x15cm, tj do 1m3 se vejde 222 krabic, tj. 11tis ks. Pokud by všichni měli používat jednorázové ústenky, potřebovali bychom jich minimálně 6mil. denně (ideálně tak 20mil.?) To by znamenalo denně přepravit 545m3 (lodní kontejner má 32m3). 

Výrobní linka na ústenky zabere odhadem 10m2 a pokud je fakt vyladěná, vyrobí 100tis ks/den. To by znamenalo, že jen pro potřeby ČR musí těch linek běžet 60 - se skladem... docela pěkná hala.

Toliko ke slibům vlády, že "roušek bude dost".

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

U nas  Cypsku (čti: Ostravě) se budou ojebavači řešit pěsti mezi oči. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Testovací let - uvolnění do provozu se blíží? (ne že by to teď bylo zásadně potřeba...)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Viz opatření víceméně v celé Číně (mimo Wu-Chan): všude se měří teploty - u vstupu do metra, do nákupních center, z/do obytných komplexů, do fabrik... S teplotou nikoho nikam nepustí, roušky jsou víceméně povinné. A respiračních onemocnění je méně, než běžně touto dobou bývá. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nabízí to snad každá pojišťovna jako součást cestovního pojištění (tedy těch lepších tarifů). Většinou je podmínkou, aby pojištění bylo sjednáno před nebo bezprostředně po koupi zájezdu/ubytován/letenek (bývá to třeba 1-3 dny, tedy nelze koupit letenky půl roku předem a pak si měsíc před odjezdem dokoupit pojištění storna). Za jakých podmínek je možné z pojištění plnit se u jednotlivých pojišťoven poměrně liší. Kromě zdraví to bývá třeba velká škoda na vlastním majetku, zpoždění spoje v dopravě ale třeba i rozvod :-) 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

15eur za nějaká data využitelná v X státech je moc? Mi to připadá jako naprosto marginální částka v nákladech na cestu do Indie...

Funguje to +/- tak, jak se píše na jejich webu... 

Pokud jedeš jen do Indie, je lepší koupit místní sim, při poskakování po více zemích se může karta karta typu Surfroam nebo MTX Connect hodit. Nemusíš to potřebovat, ale náklady se taky můžou mnohonásobně vrátit během pár minut, když by jsi "v nouzi" musela využít roamingová data nebo nemohla objednat uber...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Spíše to bude první destinace, která ti opravdu sedne. Mi třeba celkem sedí JV Asie protože je tam poměrně levně (vyhovuje mi, když nemusím příliš přemýšlet nad výdaji, což třeba v Norsku až tak moc nejde), vyhovují mi rozumně sestavitelné lety (raději letím 2x6hod s přestupem než 11hod v kuse) a taky jsem líný na příliš složité cestování (takže třeba zapadlejší Thajské ostrovy nejsou pro mě úplně top...). 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Cestovatel napsal(a):

Přátelé, měl bych dotaz. Riskovali byste na vašem místě dvoutýdenní cestu na Srí Lanku (druhá polovina února) s přestupem v UAE? Od vypuknutí celé věci s koronavirem se snažím zachovávat chladnou hlavu, ale začínám mít čím dál tím větší pocit, že je situace mnohem závažnější, než Čína i další asijské státy přiznávají. Největší strach nemám ani tak ze samotného viru, ale z toho, že se situace za pár dnů natolik zdramatizuje, že začnou platit restrikce v letecké přepravě nejenom z Číny, ale i dalších asijských států a já někde uvíznu na dobu neurčitou. Poslední zpráva o uzavření vietnamského města Son Loi mi také moc na náladě nepřidala....

Sri Lanka má jednoho nakaženého, UAE snad 8 (a to pravděpodobně díky tomu, že jsou velký transitní hub). V žádné zemi není vývoj takový, že by jeden den bylo 10, druhý den 100 případů apod. aby se letecká doprava omezovala ze dne na den.

Osobně bych nic nerušil ale zároveň bych (a v této situaci obzvlášť) nikam neletěl bez značné finanční rezervy (v této situaci klidně 50tis na hlavu). Pokud se tam zasekneš, budeš prostě zaseknutej, hotel zaplatíš a pořád věřím tomu, že náš stát zajistí evakuaci dříve, než tam sejdeš hlady. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

J0x napsal(a):

EDIT: Tohle je dobré čtení; Jestli to někdo ocení, tak Rudá Marta a Надежда určitě. :))) https://thediplomat.com/2020/02/...ronavirus/

Tu Kambodžu taky pozoruji. Číňanů všude mraky (a hodně jich tam i dlouhodobě žije, takže cestování na ČNR tam určitě bylo ve velkém), zdravotnictví a celkové fungování státu spíše v rozpadu. V oficiálních číslech je jeden, ještě k tomu vyléčený případ, což je proti 33 případům v Thajsku značný nepoměr, až se tomu věřit nechce... Navíc s přístupem místní vlády se zmetkem Hun Senem v čele. Nějaké rozšíření by Kambodža (bez masivní pomoci ze zahraničí, do které se ovšem nikdo nehrne) neustála.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

A jsou ještě minimálně dva dobré důvody, proč koupit přes dobrého přeprodejce:

- když koupím zde, nějaká koruna přijde klukům na provoz stránek...

- od českého prodejce dostanu alespoň nějakou podporu v češtině. Raději budu problémy a změny řešit se Student Agency, kde podle mé zkušenosti celkem reagují a fungují, než bych to samé řešil s aerolinkami (zvláště nějakými exotickými nebo u kombinovaných letů...)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Mám takovou trošku lepší srágoru z tržnice a vydržela toho už hodně. Sada náhradních koleček stojí Číňana 2 stovky, takže už ani upadlé kolo neřeším reklamací (je jednodušší si ho za 10 minut vyměnit).

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Problém hrozí v rozvojových zemích, kde je to s úrovní hygieny a zdravotnictví značně pochybné. Osobně třeba nevěřím tomu, že v Kambodži (která je plná Číňanů) je jen jediný (a navíc již vyléčený) případ. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Čtu jen příspěvky kratší než 5 řádků a i tak je to sranda :-)

Cestovkám a delegátům nic nezávidím, jejich úspěch určuje trh. Zorganizovat na vlastní pěst delší poznávací dovolenou i jen sám pro sebe je spousta práce (nejezdím naslepo bez představy kde a co..), organizoval jsem i poznávací výlet pro pouhých 6 chlapů a to už chce nějaké "velení".

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Vždyť je to easy, stačí na letiště přijít o hodinu dřív. Ono se občas stane, že ty doporučované 2 hod. jsou "tak akorát" a opakované zkušenosti s daným letištěm se to špatně odhaduje. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Spíše to je značně nepovedený překlad z vietnamštiny 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já tedy nevím, ale dálnice je (na trošku delší vzdálenosti) výrazně rychlejší a bezpečnější a tam na nezkušeného řidiče méně nástrah (méně křižovatek, přechodů...). Pro všeobecnou bezpečnost by bylo lepší, kdyby tazatel vůbec za volat nelezl (ani u nás). 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Pokud opravdu potřebujete internet ihned po příletu, dá se použít simka od MTX Connect - za 5eur vám ji pošlou až domů a je tam přednabitý kredit na cca 500MB dat. Pokrytí v mnoha zemích po celém světě. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Na jedné letence být nemusí. Podstatné je, aby tam nebyl žádný další (ani technický) stop v Číně. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zpět ke kufrům ;-)

Osobně preferuji skořepinový s oddělenou částí ve víku (to má většina) a 4mi kolečky. S kufrem nepodnikám žádné pochoďáky přes pole, takže nepotřebuji extra velká kolečka a naopak se mi s tím 4kolečkovým lépe popojíždí na letišti (nevláčím ho za sebou ale jede mi jak pejsek vedle nohy). Do oddělené části ve víku pak dávám málo potřebné věci (bundu, kterou jsme měl jen na cestu, již nakoupené suvenýry nebo špinavé prádlo) takže se mi to vše nemotá v té části kufru, do které chodím častěji. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Podle rychlého pohledu do flightradaru se vzdušnému prostoru Íránu vyhýbá většina společností, ale třeba Qatarci se toho nebojí. Naopak nad Irákem je to jako na dálnici. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Další reklamní z***d. V tom článku není ale vůbec nic užitečného, jediná řádka nemá informační hodnotu. Hlavně, že celý ten prašivý web má motto "snažíme se pro Vás připravit kvalitní články o cestování". Puta mierda. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Pas mi končí za 8 měsíců, vyřídím teď nový, potom jim ten starý nevrátím s výmluvou na vystavené vízum a dalších 10 let mě na tom úřadě neuvidí :-)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu