Témata uživatele rsaf

Témata uživatele rsaf

Téma Poslední reakce
Rád bych vypadl z místní vlezlé zimy někam do tepla. Již téměř pravidelné třítýdenní dovolené na počátku roku jsou málo - zima se tady potom ještě dlouho drží a já si každý den po Ostravsky říkám "na keru p*** jsem se tu vracel". Hledám proto konkrétní místa (ideálně v JV Asii ale třeba se najde i jiná vhodná destinace) kde bych strávil nějaký čas (třeba 14 dní na jednom místě a potom přesun), na dálku pracovat (tak 2-3hod denně) a příliš by to nezruinovalo můj rozpočet (řádově 1000kč/den za ubytování, stravu a další nezbytné výdaje). Ubytování by bylo optimální spíše formou apartmánu než hotelového pokoje (vlastní lednička, možnost si připravit něco na snídani...). Napadají vás nějaká konkrétní místa ? .
Kam na delší pracovní dovolenou v JV Asii?
Ve fóru Tipy na ubytování
21 odpovědí
Našel jsem zajímavé letenky z Prahy do Číny s Hainan Airlines. Cestovní období je Listopad - Únor mimo svátky a nějaké další "díry". Letenky je možné najít do různých míst Číně a zajímavá je možnost v podstatě libovolně dlouhéhov stopoveru v Peningu. Jsou možné OJ letenky s návratem z jiného čínského města, např.: Let z Prahy do Kantonu s krátkým (3hod) přestupem v Pekingu Přelet ze Šanghaje do Pekingu Přímý let z Pekingu do Prahy Z Kantonu do Šanghaje se dá za přijatelné peníze dopravit třeba rychlovlakem. Kanton je vhodná destinace pro návětěvu Hong Kongu, Makaa... .
Čína z Prahy se STOPem v Pekingu za necelých 13 tisíc.
Ve fóru Tipy na levné letenky
0 odpovědí
Můj elektronický pas asi nefunguje úplně správně. Úspěšně jsme s ním podniknul několik cest vč. USA a Jižní Koreje (díky místnímu megahitu), zklamal mě ale při výlětě do Londýna - automatické odbavovací báby na Stanstedu mě nepustily (pas byl ihned odmítnut, na přepážce to taky asi nešlo protože to celkem trvalo, ale pustili mě). Na zpáteční cestě byl zase problém pří příletu do Wroclavi - pas se pravděpodobně opět nenačetl, úředník ho dlouze a velmi podrobně zkoumal (vč. lupy...), nakonec mě ale pustil. Je možné si někde funkčnost pasu ověřit (třeba na úřadě)? Náš místní úřad, který pasy vydává, nemá na webu pořádně ani kontakt (jediný telefon je na spojovatelku, email žádný...) a jet tam naslepo si vystát frontu se mi nechce. .
Nefunkční e-PAS
Ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění
1 odpověď