Příspěvky uživatele monca.cz

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Mně naopak v Unicredit řekli, že vzhledem k situaci je mám ještě počkat a sama zkoušet urgovat a pak teprve dát na charge back. Že často mají jen prodlení v komunikaci. Šlo o lety z května a reklamovala jsem je v srpnu. Když jsem jim přeposlala kominikace, že jsem celou dobu nedělal nic jiného, než je urgovala, tak teprve otevřeli reklamaci a vyřízeno bylo za měsíc od podání.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Byli jsme v Chorvatsku u Trogiru hnedka už 20.6., kde je normálně hlava na hlavě, ale díky kombu korona & předsezona to tam bylo poloprázdné, na pláži rozestupy mezi lidmy (ne kvůli koroně, ale kvůli spoustě volnému místu), ve vodě v každé zátočce max 4 lidi. Otevřené stánky na pláži jen každý druhý, postupně se otvíraly nové. V životě jsem neviděla tak prázdné Lučko, když se za branami sjíždí 8 pruhů do dvou ale nikdo na jich není, je to divný....

Zato v Čechách plno i na ne tak profláklých místech jako je Praha nebo KV. Byli jsme na Čertových hlavách u Mělníka, tam byla hlava na hlavě. Pod Blaníkem plné parkoviště. V Praze pracuju na Václaváku, takže jsem v centru každý den a tam už to skoro vypadá jako před koronou, sice víc Češi, max Němci, ale lidí plno. Ceny piva zatím ale drží :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nejřív je potřeba obměnit vybavení na terase - komplet od nábytku, přes kytky až po dekorace. Pak nám končí v létě nákupní povolení na nákup krátké zbraně, takže něco pěkného nakoupíme a protože o dobré single maltky u nás není nikdy nouze, tak podle aktuální zombie apokalypsy budem sedět na těch nových křesílkách buď s panákem nebo se zbraní... :D

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

V itineráři určitě přidat Kyoto na  úkor Osaky i Nary. A taky jsme dali Hirošimu a Miyajima v ten samý den odpoledne. Tuším, že na trajekt platil také JR pass, takže bych určitě nevynechala ani jedno.

 
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Sice tahle cesta není zrovna nic moc, ale obecně mi takové RTW nápady ( právě klidně i na jednodušší cesty bez Tahiti) na CL chybějí. Kde jsou ty časy...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Pokud můžeš dorazit už tak dřív, tak bych se taky těch zácp až tak nebála a zaparkovala až tam. Jak praví Eremi, tak Praha 10 tam má bezplatné parkování. Pravidelně se vracím ze služebky přes jižní spojku, kolem Edenu nahoru na Želivského a většinou žádný problém ani kolem té 18 hodiny. Ale rezervu bych si teda radši nechala, to zas jako jo. Za flašku vína ti to hodím k nám do garáže ve Strašnicích :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Za mě minulý pátek Kiev Chicken naprosto vynikající. Kuře za 139,- mi přijde ještě cajk. Kamarádi, kteří do Kyjeva jeli na tour de boršč, ohodnotili ten jejich na 1.místo. Dvojka byla v https://petrus.rest/ Trojka pak v nějakým turist trapu na Kreschatyku a čtyřka pak v Porter Pubu, kde je to spíš na nějaké večerní posezení. Chytli jsme tam nějaký koncert a pak jsme se s hlavním zpěvákem docela pobratřili :) http://www.porter.com.ua/ viz fotky - kopr je welcome drink v Petrusu a vlajka je od zpěváka :)

Matka vlast už mě trochu štve, byla jsem tam 2x a pokaždý zavřená vyhlídka - jde to nějak prověřit dopředu?

Jinak dobré to bylo i na pláži v Hydroparku, byl asi poslední teplý slunečný víkend, tak jsme poseděli u piva u vody venku. Pak jsme zašli do posilky Kachalka, což je taky docela slušnej bizár.

Hipsteřina je dobrá v areálu Art Zavod Platforma, takový místní Vnitroblock v Holešovicích. Je to trochu dál, ale je tam i místní tržiště a jedna slušná ale dražší pivotéka s pár speciálama.



20190921-224201-resized.jpg
20190922-200014-resized.jpg

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Letos v březnu na letu do Budapešti chodil týpek a koukal na všechna zavazadla u všech lidí ve frontě. Kde se mu to nezdálo, tak to museli dát do takového kartonového (plastového??) stojanu - každopádně to bylo takové varchlaté ne jak ty klasické kovové konstrukce,  tady z přední části nebyla žádná zarážka, takže to všem vykukovalo, protože se to nemělo jak zmáčknout. Každopádně měl dobré oko, než jsme se nalodili, tak min 3 lidi museli doplácet.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

My letěli taky ten přímý let s Deltou z Prahy v květnu a kupovali jsme ji v prosinci za 11 000,-. Takže bych ještě sledovala.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

My jsme jeli Meteoru s touhle agenturou. Jeli jsme tedy z Atén, ale nabízí i Thessaloniki. Bylo nás v mikrobuse asi 5 a jeli jsme to tak, abychom to stíhali, i když vlak měl zpoždění a někdo se k nám přidal, i když přijel jiným vlakem než my.

https://meteora.com/tour/1-day-m...-by-train/

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Mě by pak zajímalo, jak to dopadlo. Když jsem si naposledy na CDG vymýšlela, jak je mi špatně a nemůžu nastoupit na další let, tak mi to nechtěli dovolit bez lékařšké prohlídky a musela jsem tam lhát postupně asi šesti lidem, tak jsem si taky říkala, jestli není snazší tam to zavazadlo prostě nechat a pak se po něm shánět dodatečně.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Kromě toho co už v mapičce máš, tak se mi ještě líbilo jezero Boračko a rafting na řece Neretva. Úplně čirá voda a průplavy mezi skalama byly top. A v nějakém kempu u  jezera nám pak udělali super pečené maso z berana.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nemáte někdo dobrý tip na nějakou pěknou hipstřinu v Bratislavě? Ideálně právě buď burgry, minipivovar nebo nějaké bistro s avo toastem apod.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

My jsme Viazul taky nepochopili, tak přesně jak píše Andrea: colectivo taxi buď přímo s taxikářem na ulici nebo jednou jsme se domluvili i v místní "cestovce".  Taky bez španělštiny. Z Havany jsme na výlet do Vinales parku dokonce vzali auto na celý den s řidičem: 200 CUC, tak nás pán pěkně povozil a zastavil, kde jsme chtěli.

Taxi Havana-Trinidad: 35 CUC/osoba - jeli jsme my dva + dva cizí. To bylo právě domluveno přes tu cestovku.

Trinidad - Playa Ancon - 2 CUC/os - jeli jsme v pěti.

Taxi Varadero-Havana: 80 CUC - to jsme jeli sami dva.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ježíš, to mám radost, že ne všichni žijou s cestovatelským nadšencem :) V mojí sociální bublině, když něco navrhnu, tak dostanu výbornou odpověď:  "Tam jo? A co tam?"

Nejdřív jsem to řešila dvěma kamarádkami - s jednou na eurovíkendy a s druhou na  zbytek světa (díky bohu za ně), a s přítelem na dovolený s cestovkou. Přítel miluje letadla, ale nesnáší cestování, rozuměj přepravování se do cíle.  Pak jsem ho jednou přemluvila na Kyjev. A ono se mu to tam zalíbilo, takže kromě těch AI zájezdů (těch se nevzdá) jsme na Ukrajině byli už třikrát, pak najednou vybral sám Gruzii, letos nás čeká první společný long haul let do NY a pak Makedonie. (ale občas to bylo přemlouvání ve stylu: tak já to koupím a zaplatím a naplánuju, jo?) :))

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jo, to jsem taky mohla napsat, že je to přes 4 roky, takže trochu staré info... :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

My jsme byly s kámoškou ve vinařství Graham´s. To je relativně velké, ale tím, že není úplně v centru a je na kopci, tak jsme tam byly taky samy. Vstup už nevím, ale byla pak možnost si dát ochutnávku za 5€ - tři vzorky, ale dostaly jsme 4.skleničku navíc, páč jsme tam byly samy a všechno jim chválily. :) Docela se nám vyplatilo si pročítat letáčky, co nabízejí naháneči na hlavní ulici. Někdo má happy hours na vstup, někdo na vzorky, někdo je má v ceně vstupného, tak si aspoň uděláte přehled o cenách.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

díky, přesně tohle aktuální info teď potřebuju :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nemáte někdo tip, jestli není u Schipholu něco zajímavého? Myslím nějaké letecké muzeum, nějaká vyhlídka, prostě cokoliv, co se dá stihnout během 5 hodinového přestupu.  Na rychlé město to spíš nevidím...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jo super, Lukáš teďka jede :) vždycky, jak vidím nějakou takvouhle Lukášovinu nebo jinou pokoutní skládačku, tak nám snad větší radost, než z příspěvků na homepage :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Mein Gott, bych chtěla být tady na tom fóru poprvý....

Ale naše osobní zkušenost je v tomhle rozhodování dost na prd. Mně se líbilo v Thajsku (na první cestu ideální, jednoduché cestování, krásné koupání a levné to je relativně pořád), naopak kámoška byla z Bali vysloveně zklamaná (stěžovala si na mraky Australanů, kteří tam jezdí chlastat, takže natažené ceny za všechno, na pláži odpadky, ty krásné hotely, které mají všichni na instáči, stojí neskutečný majlant, hodiny jogy odfláknuté nebo drahé). 

Určitě ale neuděláte chybu ani s jednou destinací, klidná a pěkná místa jsou na všech a beztak vás natáhnou všude stejně :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

napsali jsme tam 10 číslic z českýho čísla (takže k ničemu) a zakšrtli, že chceme, aby nás v případě potřeby kontaktovali emailem...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

S tím baseballem je to vošajzlich vždycky. Chtěli jsme jinej americkej sport, ale nic jiného se v květnu už nehraje. Dva ze tří lidí, co tam jedeme, jsme na baseballu už byli a jednou se to líbilo, jednou to byla nuda. Každopádně lístek stál 19usd (a navíc je Free Shirt Friday to all fans), tak se klidně v půlce sebereme  a půjdeme domu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Petr76 napsal(a):

Ve Filadelfii stojí za vidění USS New Jersey.  To je asi vše. https://www.philadelphiapass.com...rsey-1.jpg


Tos mi neměl říkat s tou lodí nebo já to nesmím říkat doma, páč jinak tam budeme muset jet stopro... :D

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

My plánujeme rozdělit týden takto:

1.  den: lower Manhattan (Battery park, ferry jenom kolem Sochy Svobody, Wall Street, WTC, Brooklyn Bridge)

2. den: shopping + večer baseball

3. den:  upper Manhattan (High Line park, Bryant Park, Time square, Trump Tower, Grand Central Station)

4. den:  co se nevešlo do dne 1 a 3 + Central Park, Intrepid, Top of the Rock večer

5. den: přejezd do Philadelfie (to lick the liberty bell) a odpoledne do Washingtonu

6.  den: Washington

7. den: návrat do NYC a odlet

City pass možná koupíme ten "Vyber si 3 památky za zvýhodněnou cenu" kvůli tomu Intrepidu, Top of Rock a možná jednomu muzeu. jinak to nemá pro nás cenu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu