Příspěvky uživatele yellow

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Minulý týden jsme byli ve Varech a lidí tam bylo hodně, ale pořád se dalo i na poslední chvíli sehnat ubytování za celkem fajn ceny (nechtěli jsme nic v centru). Na doporučení jsme si pořídili Karlovarskou kartu a docela si to užili. Na Lokti bylo narváno, čekali jsme asi půl hodiny frontu na vstupenky. Nejvíc lidí bylo na Božím Daru, kde se zrovna konala pouť, ale i stezky v okolí byly fakt plné lidí. No a Klínovec na tom byl o něco lépe, ale na to že pršelo, tak tak byl taky docela nával. Řekla bych, že všude byli tak 50 na 50 Češi a Němci. Ceny v restauracích, například ve srovnání s Uherským Hradištěm nebo Zlínem, kde jsme byli týden předtím, jsou většinou nastavené na zahraniční klientelu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

My jsme se rozhodli, že než se s nimi zbytečně dohadovat a rozčilovat se, tak raději ten pobyt vybereme místo tchyně a tchána a hotel nám vyšel vstříc ohledně prodloužení termínu, takže pojedeme v září.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Mám pocit, že mi přišel mail, že kvůli covidu, dočasně ruší většinu tras, tak to možná ještě neobnovili. On i National Express má zatím omezené spoje. Navíc mám pocit, že dřív šlo kupovat lístky jen určitou dobu dopředu. Myslím dva nebo tři měsíce, tak by na prosinec stejně ještě asi nebyly dostupné. Ale nechtěla bych kecat.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

V pátek mi přišel mail, že za 5 až 7 dní mi vrátí peníze. Let zrušili 24.3. Tak to vypadá, že to už konečně řeší.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Dnes jsem četla, že průjezd by měl být možný nejkratší cestou a bez zastávek s výjimkou tankování a toalety.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Michal napsal(a):

Nebo jsem jen měl prorocké slyším 😁

Já to taky slyšela. Bylo to v reportáži o kempech na Lipně, že nějací Rakušáci zrušili pobyt, protože jsme byli kvůli Moravskoslezskému kraji přesunuti do oranžové.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já to tam nenašla už někdy začátkem února. Hledala jsem to docela dlouho, ale prostě jsem to neobjevila, tak myslím, že to tam už nebylo.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Coinneach napsal(a):

Je tady taky ještě někdo, kdo nemá od března refundovanou částku za zrušený let? Na diskuzích to vypadá, že jsem poslední, komu neproplatili :/ Na chatu mi v květnu napsali, že platba je ve stavu pending.

To, že nemám proplacený květnový Wizzair chápu, ale březnový Ryanair mi připadá už za hranicí.


Taky stále nic. Prvně mi slíbili do 3 týdnů peníze, pak poslali voucher, ten jsem odmítla, poslali  ho znovu, opět jsem ho odmítlítla, na chatu mi slíbili refund, ale už je to zase více než 2 měsíce a stále nic. Myslím, že nás je stále dost.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

matej15 napsal(a):

Tak dneska ráno mi pořádně zvýšil tlak Slevomat. Měl jsem přes ně hotel v Polsku na prodloužený víkend v květnu.  Ještě v dubnu změněno na otevřený voucher s platností do 19.6. s tím, že pokud nebudou otevřený hranice, opět se platnost prodlouží. Vzhledem k tomu, že s Polskem to moc nadějně nevypadá, napsal jsem na Slevomat, aby prodloužili o další měsíc s tím, že udělám v hotelu rezervaci na červenec. Dnes mi přišla odpověď, že platnost už se prodlužovat nebude, vzhledem k otevření hranic od 15.6. (což nevím, kde vzali, otevření Polska a nutnost testu při návratu jsou 2 rozdílný věci) a že tedy mám 4 dny na využití :D

Nicméně mohu být rád, že mi Slevomat nabízí takové nadstandardní řešení:

"Nemusíte se ale bát, že byste přišli o peníze či jiné prostředky, za které jste si voucher koupili, pokud by k jeho uplatnění nedošlo. Je tu totiž možnost refundace, což je nadstandard, který zákazníkům nabízíme. Jedná se o vrácení kreditů v hodnotě voucheru po konci jeho platnosti v době 7-30 dní na slevomatí účet, ze kterého byl voucher zakoupen. Refundované kredity jsou platné šest měsíců a lze jimi zaplatit 20 % ceny vaší příští objednávky. "

No vzhledem k tomu, že pobyt stál 3,5 tisíce, tak bych jim jako měl  narvat dalších 18 tisíc během půl roku, abych dostal svoje peníze zpět? Zákaznický přístup za 1*. To se takový Smartwings má ještě co učit :D


My tuhle super nabídku taky dostali, takže jsem byla rozhodnutá voucher raději nechat propadnout, ale nakonec se nám ozvali přímo z hotelu a nabídli možnost využít voucher ještě na podzim, případně při doplacení rozdílu v létě. Ale přístup Slevomatu byl směšný.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Roiman4 napsal(a):

Tak dneska první vlastovka, U2 sama zavolala a dala mi na výběr co chci. Do 90dni přijdou peníze. Aspoň něco. 

Mně volali v pátek, ihned přišel mail, že peníze vrací na kartu a dnes už mám info od kamarádky, že má peníze na účtu. Objednávala jsem letenky pro kamarádku a její rodinu, tak se mi docela ulevilo, že to můžu konečně přestat řešit.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

yellow napsal(a):

Zatím nic. Taky mi žádné potvrzení žádosti nebo tak něco nepřišlo. Psali 3 měsíce, tak uvidíme.

Tak zrovna přišel mail, že jsem ve frontě, omlouvají se za čekání, a jestli nechci čekat, tak si můžu hned vybrat online voucher.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Roiman4 napsal(a):


Nějaký postup v refundu ? Já pořád čekám na nějakou odpověď. 

Zatím nic. Taky mi žádné potvrzení žádosti nebo tak něco nepřišlo. Psali 3 měsíce, tak uvidíme.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Měli to na něm vyzkoušet, na blbovi. Třeba by alespoň posloužil jako odstrašující příklad pro další takový chytráky.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

torpy68 napsal(a):

Súhlasím s Eremi. 

Voucher nie je pre mňa nejaký extra problém, lebo na 90%  nejaké letenky do roka  kúpim.

Ide mi o ten prístup , že cca 5 týždňov človek čaká na sľubované a všade uvádzané peniaze , a zrazu aké prekvapenie...

Vie niekto potvrdiť, že voucher je prenosný,  lebo skôr predpokladám že bude na meno?

Pritom nikde ani teraz nieje zmienka o akejkoľvek  zmene refund politiky.

Keby mi to vyviedol napr. Norwegian tak by ma to ani neprekvapilo a akceptoval by som to lebo naozaj peňazí nemajú nazvyš.

Ale FR sa všade chvália ako sú na tom dobre a koľko majú cash , a že keď by aj všetci padli tak oni v pohode prežijú.


You can pay for multiple travel companions as our voucher offers great travel flexibility. 

Z toho bych pochopila, že musí letět (koupit si letenku) člověk, na jehož jméno je voucher vystavený, plus může koupit letenky pro další lidi, což už nemusí být ti samí, kteří s ním měli letět v původní rezervaci.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Mně by třeba voucher nevadil, pokud by mi před měsícem neslíbili refund a po měsíci čekání by mi prostě jen tak neposlali voucher. Tohle jednání se mi nelíbí. A pokud si správně pamatuji, tak na rezervace aut a hotelů to použít nejde.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

jw-cz napsal(a):

Tak jsem se nakonec spojil s Ryanair em přes chat. 

Nově teď náhodně vybírají zrušené rezervace a těm dávají automaticky vouchery, máme dvě rezervace jedna spadla normálně do refundace kterou jsme žádali a peníze za ni by měly přijít na začátku května, druhá ta větší, na ni přišel voucher. Jak mi oznámili sice udělali snad vše možné aby mi to znesnadnili, abych je kontaktovat pokud nechci voucher ale cash refund. 

Cash refund prý není teď možný, až po krizi COVID-19, což je hodně obecný termín, COVID-19 tady může být i za rok či dva a každá strana může považovat za konec něco jiného. Nicméně nabídli že mám kontaktovat Ryanair refund tým přes nějaký formulář, pokud mě to dostalo do nějakých finančních potíží, že tam to vyřídí prý hned. 

Jako asi chci po ryanairu moc, ale tohle mi nezní jako proklientský přístup, kdyby na rovinu řekli že jim pomůže když si necháme voucher a dali zakázníkovi na výběr. Ano, prvně nám dali na výběr - refund nebo změnu letu. Vybrali jsme cash refund a po třech týdnech přijde voucher a dělají vše možné obstrukce. 



Mám stejnou zkušenost, ale dnes mi slíbili, že peníze pošlou, tak uvidím.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Roiman4 napsal(a):


Oooo děkují :) Psali, že mají hodně žádostí a že to potrvá, tak uvidíme ;) 


Není zač. Já právě čekala, jestli udělají online formulář, protože na ně dost lidí tlačilo a ty jejich linky byly absolutně nedostupné.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Michal napsal(a):

Musíš volat.


Dnes ráno psali, že bude online formulář a teď už jsem se k němu proklikala.

https://www.easyjet.com/en/refund-form

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Před dvěma lety jsme k vánocům dostali stírací mapu České republiky, kde si stíráme místa, kde jsme spolu s manželem byli. Přestože jsme oba docela Českou republiku projeli, ale každý zvlášť, tak nám zbývá ještě spousta míst na setření. A kdyby bylo možné vyjet třeba na Slovensko nebo do Polska, tak nás lákají Tatry.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Vzhledem k tomu, že bychom rádi stavěli, tak si asi ušetřené peníze schováme na stavbu. Teď už se jen zbavit jedné strašně milé paní úřednice, které se náš pozemek tak strašně líbí, že nám tam zakázala stavět. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já doufám, že do léta se to zklidní, ale když vidím, jak se to rozjelo v Itálii nebo teď ve Španělsku, tak mě optimismus trochu opouští. Na léto jsme měli naplánovanou návštěvu kamarádů v Anglii, ale už s tím moc nepočítám.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Říkali to na tiskové konferenci, která běží na ČT24.

mirjur napsal(a):

Kde to berete? Já vidím na iDnes jen 

14:20 Vláda zakázala českým občanům vycestovat do rizikových oblastí. Opatření se týká Itálie, Rakouska, Německa, Číny, Íránu a Jižní Koreje

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Za mě by to byla Kanada, Island, Norsko, Irsko a Nový Zéland. Mám ještě hodně co napravovat, ale postupně se mi daří alespoň tu Evropu pomalu odškrtávat.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

tonic napsal(a):

najlepsi scam, na ktory sa chytil kamos bol ten klasicky istanbulsky s padnutou kefou. cistic topanok bol tak stastny, ze mu kamos priniesol tu kefu, ze nakoniec to stalo kamosa 10 euro za vycistenie topanok z vdaky :D


Tento "zážitek" máme z Istanbulu taky, i když nás stál míň.

Jinak jsme se ještě nechali napálit v Bengalúru, kdy jsme měli na ráno domluvený odvoz z hotelu na letiště za 200 Rs. Ráno jsme však čekali marně a "ochotný" recepční nám zajistil odvoz nový. Tentokrát za 600 Rs. Byl to rozhodně ten ten nejdražší taxík na nejkratší vzdálenost, co jsme v Indii měli. Ale bohužel se nedalo nic dělat. Hotel byl mimo město a na letiště se nám pěšky po dálnici v pět ráno  cca 3 km doopravdy nechtělo a ani bychom to už moc dobře nestíhali.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Karel napsal(a):

Jak jsou na tom busy? Ted sleduju cestopisy z Indie, kde borci jezdí busama a de facto si to chválí.

My cestovali nočním autobusem z Hampi do Bengalúru. Tak kromě toho, že autobus nejel z Hampi, jak bylo psáno na webu, ale z nějaké okolní vesnice kdesi od silnice, což bychom nevěděli a nikdy nenašli, nebýt toho, že nás tam odvezl náš domácí. Problematický ještě bylo, že nám řekl, že si autobus musíme zastavit, i když máme rezervaci, takže to bylo takový komplikovanější, protože jich okolo jezdilo docela dost a určit, který je zrovna ten náš... No nakonec se zadařilo. Jinak autobus byl celkem pohodlný, dojeli jsme i na čas, přestože jsme měli cestou hned na první zastávce menší nehodu s jiným autobusem. No a místo autobusáku nás vyhodil kdesi asi tak půl kilometru od autobusáku.


Jinak bych určitě doporučila návštěvu královského paláce v Maisúru a naopak bych doporučila vyhnout se té opěvované botanické zahradě v Bengalúru. Nám se třeba ještě hodně líbilo v Hampi nebo v oblasti Kalpetty, Old Goa nás vůbec nenadchla.


Pokud pojedete z Goy do Hampi vlakem, tak si to určitě zarezervujte dostatečně dopředu - nejezdí to každý den a bývá to dost plné. Lístek jde přinejhorším myslím do 4 hodin před odjezdem zrušit za menší poplatek, tak se třeba vyplatí zkusit zarezervovat dva termíny.  A bacha na platební kartu. Mně i sestřence ji napadli - ona ji použila pouze pro nákup lístků na vlak na IRCTC, já pro nákup lístků na vlak a autobus, takže předpokládám, že tu platební bránu asi nemají moc bezpečnou.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu