Příspěvky uživatele Šárka Morávková

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

@eva1234 Moooc děkuju, přesně tohle jsem potřebovala vědět.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

@pokus No já tam byla před dvěma lety... Takže jediné, co řeším je mnou položená jednoznačná otázka: po sejití schodů z věže vás vyženou ven nebo se můžete vrátit do chrámu? 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, nemám tady někoho, kdo byl letos v Barceloně v Sagradě a byl i na věži? Nemůžu nikde vygooglit, jestli se po návštěvě věže (jak se musí po schodech dolů) dá jít zpátky do katedrály, nebo se už rovnou vychází ven...

Víte to někdo spolehlivě? Díky moc. Š.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Osobně bych při 10 hodinové pauze cestu do Abu Dhabi vůbec nepodnikala. 

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, to je těžký radit, když chcete asi každý něco jiného... v Kapském městě bych se určitě vydala na Bloubergstrand kvůli výhledu na Stolovou horu (doporučuju kavárnu s terasou https://ontherocks.co.za/, skvělé jídlo a pití). Pak západ slunce ze Signal Hill (dá se dojet autem až úplně nahoru). Na víno raději Paarl (a vinice u něj) nebo Franschhoek než Stellenbosch. A v Paarlu je nádherný výstup na Paarl Mountains (z parkoviště Gordon's Rock.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

To je hezký téma :-) ... už asi před deseti lety jsem si říkala: z čeho si já ještě někde sednu na zadek? Uvidím ve světě něco, u čeho to WOOOW udělám? A jo, bylo. Cesta Egyptem před dvaatřiceti lety,  například.  kromě Nového Zélandu, který se stal mojí srdcovkou, se mi líbilo na La Digue na Seychelách a letošní Francouzskou Polynésii asi jen tak nic dlouho nepřekoná.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Puglia je nádherná celá, Matera je samozřejmě TOP (např. poslední bondovka), na trulli je hezké Alberobello, ale Locorotondo je taky hezké město a na kopci svítící Ostuni. Koupání spíš víc jižně.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Byla jsem na podzim a měli jsme vstupenky na konkrétní čas, kolem 9:30.  Celý proces trval asi dvacet minut. Je pravda, že je tam "těsno", protože se všichni chtějí fotit u těch skel a tím pádem se tam tvoří hloučky lidí, které čekají, až se tam uvolnění plocha pro  dalšího "sólistu". Ale dopoledne nic hroznýho. Vyhnula bych se době západu slunce, to je problém na všech vyhlídkách NYC. Navíc fronty (už kvůli prohlídkám a neustálým kontrolám vstupenek) jsou všude. Summit on Vanderbilt je na tom ještě hůř. Já osobně mám i po těch letech pořád nejraději Top of the Rock. Hodně štětí.

4
Citovat Zobrazit ve vláknu

United Airlines nabízejí jednodenní "přestup" v SF (přiletěli jsme ve 14.40 a odlétali druhý den v 15.00) klasicky v rámci letenky, žádala jsem o dvoudenní stop over, za který chtěli asi 250 USD na letenku. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, není tu někdo se zkušeností testování neočkovaného po příletu do Edinburgu? Letím se skupinou na 5 dní. Trochu spekuluju, že když se má člověk otestovat do 2 dnů po příletu, a zároveň 3 dny před příletem do ČR tak se to ten 2. den zvládne pro VB i pro ČR. Neřešil jste to už někdo (nejen Skotsko, samozřejmě po celé VB)'?  Děkuju. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Minulý týden jsem strávila v Paříži. V srpnu je Paříž i normálně poloprázdná, teď byla skoro prázdná :-). Letiště v pohodě, letadlo plné z 1/3. Nutné vyplnit papír s údaji a místy pobytu, vybírá si ho přímo letuška ještě před přistáním. Vlak RER z CDG do centra prázdný. Kromě vedra, který bylo fakt úmorný, to bylo tak, jak jsem doufala. Roušky povinně v MHD, na lodi být nemusely.  Na Tour de Montparnasse taky ne, přimhouřili oči. Na Eiffelovce ano, ale moc se na to nehrálo, všichni se fotili :-). Ve "frontě" před námi byli dva lidi, neuvěřitelný. Venku se nosí roušky jen dobrovolně, uvnitř všech! veřejných prostor povinně. Jakmile jíš, roušku sundáš, ale stejně všichni sedí venku na zahrádkách. V kašnách a bazéncích není voda, ani se jim nedivím, v tom vedru by se jim tam koupal bůhví kdo. Bezdomovci klasicky spíš na pravém břehu  kolem Gare du Nord, na levém skoro žádní. Bordelu málo, neb málo lidí. Galerie a muzea otevřená, fronty nulové, před Louvrem asi dvacet lidí odpoledne. Myslím, že jsou teď ideální dva týdny pro návštěvu. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu