Příspěvky uživatele Jakub Fiala

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Ahoj, s vysokou nadmořskou výškou mám zkušenosti z Nepálu, kde jsem byl v 5416 metrech. Jak již zde bylo řečeno, tak každý reaguje na výšku jinak. Obecně si myslím, že ve 3400 metrech vás při tomto rychlém přechodu bez aklimatizace bude bolet hlava, na což pomůže ibalgin nebo něco podobného. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Vladimíra Sekaninová napsal(a):

Ahoj, chystáme se do Guatemaly a promýšlíme přesun do Belize. Nemáte někdo zkušenosti s nočními autobusy, jestli jede přímo do Belize, jak to probíhá na hranicích, případně společnost a jakýkoli postřeh:-)

Děkuji Vlaďka



Ahoj, my jsme letos na jaře jeli v obráceném gardu. Jeli jsme z Belize City do Flores přes den chicken busama. Tyto autobusy nejezdí přes hranice, tzn. na hranici bus končí, musí se pěšky přes hranici a pak v druhé zemi opět nastoupit na autobus. Pěší přechod hranice v pohodě, zaplatí se poplatek, dostaneš razítko a je hotovo v řádu minut. Pokud vím, tak z Flores jezdí do Belize City nějaké přímé busy, ale nemyslím, že jsou noční. Z Flores do Guatemala City jsme jeli nočním busem společností Cristobal Colon. Velmi komfortní bus na úrovni českého Student Agency. Dejte si pozor, noční autobusy obecně jsou velmi klimatizované, my jsme měli v autobuse 17 stupňů. Kromě dvou nočních přejezdů jsme z Belize až do Kostariky používali pouze chicken busy, nikdy nebyl žádný problém, bezpečnost úplně v pohodě, navíc jsou to nezapomenutelné zážitky, a to nemyslím ironicky :-)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

zurek.ml napsal(a):

Ahoj,


ve středu ráno v 9:40h. máme odlítat ze Scoot do Singapore a dále ze Singapore 18:25 (druhý den) do Jakarty. Na tak velkou cestu se vydáváme poprvé. Myslel jsem si, že s eodbavím on-line, ale odbavit on-line se mi nedaří. píše mi to " Booking is not available for online checkin.

Please proceed to check in at the airport counter." ve vysvětlení je toto "Journeys with multiple connecting flights". Ok, když se nemůžu odbavit on-line stačí přijít na letiště s pasem a potvrzenou rezervací a dobavit se na místě? Píšou, že stačí jít na nějaký kiosek...Budeme na letišti 4h. před odletem, dá se vše v pohodě zvládnout? Díky za reakci.


Ahoj, pokud máš navazující let, což máš (Jakarta), tak online check in nefunguje a je potřeba se odbavit u přepážky na letišti, i když máš jen zavazadlo na palubu. Letěli jsme se Scoot letos v lednu na Bali přes Singapore. Takže buď v klidu :-)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Používáme Sanosil, je to chemická dezinfekce, která se dá koupit v lékárně Dr. Max za zhruba 100 Kč. Již jsme ji měli v Nepálu, Maroku, Balkáně... Nezanechává ve vodě žádnou pachuť, nikdy jsme neměli žádné zdravotní problémy. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj cestovatelé,

objevil jsem informaci, že o Velký pátek (Velikonoce) jsou údajně zavřené hranice mezi Guatemalou a Salvadorem. Máte někdo zkušenost? Můžete to potvrdit nebo vyvrátit? Díky

0
Zobrazit ve vláknu

Ahoj, v pátek jsme se vrátili z Bali. Dva týdny ve dvou lidech, vlastní itinerář, vše na vlastní pěst. 

Sice je sezóna dešťů, ale pršelo každý den v průměru 1 hodinu. Teplota je stabilní kolem 30 stupňů. Nedívejte se na žádné předpovědi počasí, na Bali nefungují. Počasí se mění každou chvíli. 

Měli jsme půjčené na celé dva týdny vlastní auto bez řidiče. Motorka je dobrá věc, dokud nezačne pršet. Představte si největší slejvák, který jste u nás zažili a vynásobte 3x. Navíc v autě je klimatizace. Pokud člověk již někdy v podobných zemích řídil, tak ho doprava nepřekvapí. Nedoporučoval bych řízení nevyježděnému řidiči. Na silnici je obrovské množství motorek, které předjíždí ze všech směrů. Značení hlavních a vedlejších silnic nikde není. Pokud není semafor, tak jede ten první, silnější, kdo víc troubí, větší atd...

Chtěli jsme z Amedu na dvě noci na Gili Meno - kvůli rozbouřenému moři a nízké sezóně nejezdili na ostrovy Gili žádné lodě. Alternativa je veřejná loď z Padangbai na Lombok a z Lomboku na Gili, což celé zabere dle diskuzí na netu asi 7 hodin, takže jsme tam nakonec nebyli. Dle místních není Gili Meno moc dobré na šnorchlování. To jsme si užili v Blue Lagoon u Padangbai. 


Můžu doporučit rafting a hidden canyon, super zážitek. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

10% sleva zde: https://www.booking.com/s/12_6/fialak95

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Posílám odkaz na slevu 10 %: 


https://www.booking.com/s/32_8/fialak95

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Posílám odkaz na slevu, užijte si to


https://www.booking.com/s/18_6/fialak95

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj cestovatelé, 


jakou používáte offline aplikaci pro sdílení nákladů s přáteli na cestách? 


Jakub

0
Zobrazit ve vláknu

Ahoj, 

mám dotaz na zkušenější cestovatele. V Dubaji nám hrozí, že si v rámci přestupu nestihneme odbavit zavazadlo. Tak mě napadlo, zda se obecně dá s leteckou společností (Jet Airways) domluvit, že si necháme odbavovaná zavazadla poslat do cílové destinace nejbližším následujícím letem dané aerolinky a my bychom odletěli pouze s příručním zavazadlem. Máte již někdo tuto zkušenost? 

Díky Jakub

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, nevíte náhodou kdy by mohla Flydubai zveřejnit nový letový řád na léto 2018? Např. z Prahy do Kathmandu jim ten aktuální končí někdy koncem března 2018. Dál už není nic. Díky

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj,

sháním zpáteční, nejlépe přímou letenku do Barcelony z Prahy v termínu tam 23.12. a zpět 3.1. (obě data plus mínus jeden den). Má smysl čekat na nějakou akci, respektive bývá akce i na Vánoční svátky a přelom roku nebo je lepší koupit letenku rovnou teď? Díky za rady. 

Jakub 

0
Zobrazit ve vláknu