Příspěvky uživatele bugr

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Tak jsem dnes chtěl kámošce načekovat dítě, který bylo koupený jako dospívající, zjistil jsem, že to stále nejde měnit online. Takže jsem čekal přesně 30 minut na chatu. Ale pak je to rychlovka.

Myslím, že s tímhle si Ryanair jen přidělává zbytečně práci, nevím proč to nejde měnit online. Každopádně aspoň že za to nechtějí peníze..

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já mám NUE pokaždý autem, mi tam to vlakový spojení od nás (Beroun ) vychází dost blbě a nikdy to nesedí na odlet(přílet. A to autem jezdím úplně minimálně.  Tady bohužel auto vychází nejlíp, od baráku na letiště 2,5 hodiny a to jedu opravdu pomalu. Hlavně jak to není přímý tak se bojím přestupů a levot od českých drah.

Parkuju zdarma normálně mezi baráky. Koukám už 11x odlet z NUE. Po Praze nejvíc..

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nemáte někdo sjednané roční cestovní pojištění po Evropě? Já o tom začínám uvažovat, do května mám naplánované 4 výLETy po Evropě a říkám si jestli už se to nevyplatí.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

ono to taky mohlo všechno vyletět protože lidi plaší, mi přijde, že média zas plní roli užitečných, nebo placených, idiotů. Pořád někde čtu jak bude sezona na Mallorce asi 9 měsíců, jak bude všude všechno vyprodáno. 

Já naštěstí nelítám v létě když je pěkně tady. Teď mám koupený první let na Rhodos (zítra) na 4 dny pak jsem koupil let z Corfu za 26EUR na začátek června. V létě, kdybych už chtěl, tak si asi počkám na LM výprodeje. Zažil jsem, že šel FR na nějakou raketu a před odletem zas dolů. Ale jasně, není to velká šance.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

cali napsal(a):

Já jsem měl dobrou zkušenost s https://corfucarrentals.com/

 

jojo, měl jsem to od nich třikrát po sobě bez problémů, žádný ojeby s depositem a kreditkou. Parkoviště hned vedle Lidlu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Oni tam to přepínání měny měli jednu dobu dobře schovaný, věděl jsem, že to tam je ale nemohl jsem ho najít. Každopádně u FR platí vše pořádně zkontroluj a hlavně při platbě zkontrolovat částku a měnu!

Jinak v poslední době co jsem kupoval letenky mi to ten úžasný kurz nenabízí tak možná nasrali už tolik lidí, že to vypli.  Jedině při přepnutí na paypal to nabídne garantovaný směnný kurz :)

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Vždyť v Portu jsou všechny velké i malé půjčovny. Výběr je jako všude jinde. Ono pokud nebude cestovat někam daleko tak Porto je v pohodě bez auta. My tam byli 4 dny a zvládli jsme to v rámci hromadné dopravy.

Jinak v Lisabonu jsme měli auto od Guerin, ty nechtěli žádny depozity ani kreditku Ale koukal jsem, že jsou docela drahý.

Teď před měsíce v Algarve Centauro a bez problému. Četl jsem, že s nima je problém při nějakém problémy ale my naštěstí žádný neměli.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

dá se kdekoliv kde není zákaz. Teď v lednu jsme nechali auto v Hugo-Junkers-Straße a když jsem na podzim přijel brzo ráno tak bylo místo ještě blíž k letišti jak jsou tam administrativní budovy a před nima ja free parking. Je to proti Tucherlandu, tam je nějaký volnočasový místo mám pocit, narváno hlavně o víkendu.
A viděl jsem lidi nechávat auto u těch zahrad vedle silnice co už vede od hlavní k letišti. Ale to už mi přišlo trochu moc :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jasně, Faro, ani jedno slovo neumím napsat pořádně. 

Já v podstatě řeším jen jak překonat tu řeku, myslel jsem jet vlakem ale za od Portimaa k tý deltě řeky jsem ještě nebyl a vypadá to tam hodně zajímavě. 

Ale to obcházení je asi fakt na prd, 25km krajinou kde nic není za to nestojí.

Každopádně jsem si to přeplánoval, přiletím do Fara, pak vlakem na konečnou do Lagos a do Sagres busem. Tam bych zašel na ten západní cíp, návrat do Sagres a ráno vyrazit směr Faro. Ty 4 dny jsou asi moc optimistické, dal bych si na to 5 dnů a pokud nebudu stíhat tak závěr dorazím busem/vlakem. jezdím tam toho docela dost.

Je jasný, že potom pobřeží člověk nedosáhne závratnou rychlost, všude mraky zajímavých míst, sebíhání k moři, lezení na skály, znám to. Proto bych dal ten směr od konce s tím, že to prostě na konci můžu zrychlit nějakou veřejnou dopravou.

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jasně, CEBU to je moderní město :) Já se pohyboval pokaždý většinou po venkově, v Cebu jsem bohužel jen přespal. Moje žena je z hrozný prdele a tam jsem rád za plechovku ve stánku a led.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

otázka jestli to pro mě není, na pivo chodím všude v cizině. jen to prostě není  na co jsem zvyklý. Naštěstí moje oblíbené Španělsko, Portugalsko jsou země, kde ta pivní kultura docela funguje. Škoda, že už na Madeiře není Coral beer.. To samé Filipíny, San Miguel se dá. Akorát tam narazit na točený je obrovský problém, mám pocit, že jsem ho tam zažil jen jednou v nějakém turistickém rezortu.
Pro domácí je pivo moc drahý.

Jinak pro ty kdo nebyli v Bibione, je tam v centru hospoda kde mají točený Prazdroj ale ta holka za pípou to totálně rozbila, ona se snažila zničit tomu pivu říz. Prostě z toho vyháněla bublinky až jsme jí museli seřvat :))

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

za mě je cestuj pivně blbost když u nás máme naprosto nejlepší pivo. Já jsem teda ortodoxní Prazdroj a nepodlehl jsem módě malých pivovarů :)

V Evropě mi přijde,, z toho co jsem navštívil, že pivo umí jen Portugalci. Sagres nebo Super Bock se pít dají. A i ho mají za dobrou cenu, minimálně v Lisabonu a v Algarve.

Je pravda, že pitelný mi přišel i Oboloň na Ukrajině ale když ono tam nic jinýho nebylo :)

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Byl jsem v lednu v Portimao 4 dny, projezdili jsme to tam až na západ a za mě naprostá nádhera. A teď řeším, že bych se tam vydal znovu a z Aara to prošel pěšky až na západ k tomu majáku jak lidi večer pozorují západ slunce.

Až do Portimao už to mám naplánovaný podél vody ale pak je průšvih. U Alvoru to obrovské ústí řeky Alvor. Nebyl jste tam někdo? Chtěl bych to zkusit projít přes most a zkrátit si to tím, že bych řeku přecházel po kolejích. Ale netuším jestli to tam není nějak zavřený a zakázaný. Takhle nějak jsem si to naklikal.

https://en.mapy.cz/s/kesapomaho

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

nám na bezp. školení asi 10 let dozadu tvrdili, že existuje nařízení EU, který nařizuje řešit ty tekutiny pomocí nových skenerů s tím, že člověk může mít normální pití jako před rokem 2006 A někam to vyšumělo. Bohužel to, že už neplatí omezení na 100ml je bullshit.

 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

jsem vlezl do vlákna booking.com a koukám diskuze o kurzech :) 

 

No nic já to v cizině praktikuju (Evropa) takže si měním na Eura na Revolutu to co zrovna potřebuju a platím revolutem.

Autopůjčovny Mbanka svět protože limit, pak už člověk na Revolutu platí vyšší když má jako já jen základ.

Jinak teď jsem v Portugalsku převáděl CZK-EUR v kurzu 23.774. Samozřejmě je to spíš jen sport, reálně člověk při těch výdajích v desítkách EUR moc neušetří.

 

A co se týká Bookingu tak jsem poslední ubytování zkusil ještě na Agodě a byla tam sleva 3EURa tak jsem měl radost(ubytování na jednu noc.)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Standa 009 napsal(a):

Kreditky jsou jen kvůli depozitu. Vzhledem k tomu, že je předpoklad zrušení blokace, tak je kurz irelevantni.

 

supr ty dvě srdíčka ale je to samozřejmě blbost, myslím, to, že je ten kurz jedno, Dost často to stáhnou a vrátí. Ale lidi rádi lajkují nesmysly.

 

Samozřejmě blokace by měla být neutrální ale zkušenost je jiná :(

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

když je tam možnost bez kreditky a depozitu tak by to mělo jít., Já to tak mám skoro vždy, odmítám někomu dávat kreditku kde mám navíc blbý kurz.

Depozit jsem si nechal bloknout mám pocit jednou v životě ale to nebyla jiná možnost.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nemáte někdo zkušenost s půjčením auta ve Faro bez depozitu a kreditky? My měli tři roky dozadu přes Rentalcars půjčeno z Lisabonu auto od Guerinu, nechtěli vůbec nic, naprostá ochota a pohoda. Jenže Guerin napřímo dost drahota.

Teď nabízí tuhle službu jen Centauro ale je to poměrně drahé půjčení. Ostatní půjčovny ukazují ve vyhledávači levnější půjčovné ale to je bez pojištění s depositem. Sranda je když zadám plné pojištění tak stále deposit a kreditka. A já tohle dlouhodobě odmítám.

Chtělo by to nějakou místní půjčovnu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já osobně bych tam preferoval auto(a to mám radši běžně vlak než auto), mě se líbí to pobřeží od Lisabonu  nahoru, tam jsem pořád zastavoval. Samozřejmě se chce stavit v Peniche! Jinak my měli poprvé cíl v listopadu Nazaré, bohužel jen třímetrové vlny tak se moc nesurfovalo.. No v létě to bude ještě slabší. Ale zas  to tam bude asi narvaný turistama :) Tady video malých vln..
https://www.youtube.com/watch?v=L6GjeAaGVN0

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

leťte do Porta a a zpět z Lisabonu ;) Stejně si lowcosty na zpáteční letenky nehrajou.

Mě se Porto líbilo víc, navíc je tam krásné pobřeží. jinak za 14 letíme do Fara z NUE protože bych rád poznal ten jih, teda zakotvíme v Portimau. To mi přijde hezčí. Ale jet tam z Porta bych nechtěl. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Pardubice asi nejlepší možnost, my to dali loni z PCE a nemá to chybu, z vlaku jezdí přímá linku na letiště v době odletů letadel z pár korun. A je to rychlejší než se někde kodrcat s přestupem.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Měl jsem "pěkný" zážitek s čekinářem na Mallorce v říjnu. Jsem byl tak nasranej, že jsem schopen to popsat až teď.

Měl jsem koupený zájezd přes německou cestovku, let Lauda air s placeným odbaveným kufrem. Bral jsem sebou jen nafukovací paddleboard. Cestou z NUE vše ok. Ale na čekinu na Mallorce seděl totální idiot, velký náušnice, potetovaný pozér a začal mě vyslýchat co je v tom báglu. Jsem mu to řekl a on, že to je sportovní vybavení a že musím zaplatit.  Jsem mu vysvětloval, že to má rozměry normálního kufru, cestuji tak s FR několikrát do roka a nikdo s tím neměl problém. No byla z toho dlouhá hádka, ten kretén se ke mě choval jako příslušník STB při výslechu.
Bohužel jsem měl možnost tam zůstat nebo zaplatit, zvažuju teď stížnost protože platit odbavené zavazadlo při odbaveném kufru mi přijde trochu jako zlodějina.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak jsou tam přece potraviny, nějaký SPar nebo něco podobnýho. Ale v noci to těžko bude otevřené.

To už by bylo asi lepší si vzít svačinu do batohu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Netušíte někdo proč FR prodává zavazadla skoro dvakrát dráž když si je člověk doobjednává než při nákupu letenky? já poprvé v životě potřebuju dokoupit kufr kvůli paddleboardu, nějak mi to celý váhově nevychází, ale ten rozdíl je dost velkej.

Ještě mě napadlo to vyřešit nákupem sport equipment. Je to o 15EUR levnější na segment a mám pocit, že to má úplně stejný pravidlo odbavení jako běžný kufr..

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Není lepší parkování v Leopoldau? Zvlášť pro někoho jako já kdo se tahá s paddleboardem, je to pár metrů na vlak. Jasně, že pak je delší cesta vlakem ale zas se člověk nemusí hrabat autem přes Vídeň. Vyzkoušeno předloni. Jen je blbý, že v noci už jsme museli jet z letiště s přestupem. Já teď právě řeším Vídeň na příští týden, tohle vlákno mě zaujalo ale píše se 6 minut pěšky na vlak což s tou batožinou dost opruz.

https://www.bestinparking.com/en...-leopoldau

0
Citovat Zobrazit ve vláknu