Témata uživatele Áčko

Témata uživatele Áčko

Téma Poslední reakce
Zdravím všechny cestovatele, kteří rádi zakončují celodenní trip po památkách a přírodě nějakým tím barem s úmyslem poznat taky trochu místní holky :)   Jakou zemi byste doporučili navštívit za tímto účelem? Kde jsou nejhezčí holky a nejjednodušší podmínky pro "obyčejnýho" evropana? Kam byste vyrazili, pokud hledáte každý druhý večer jinou holku "na přespání", aniž byste se museli nějak extra snažit nebo vypadat? Jak moc dobře tam funguje Tinder, popřípadě seznámení někde u baru? Nemám na mysli žádný placený služby, to mě neláká. Podělíte se někdo o zkušenosti? Samozřejmě ve slušné formě, aby to tu admini nemuseli mazat :D   .
Pro pány - turismus za holkama
Ve fóru Co vidět a navštívit
31 odpovědí
Ahoj, aktuálně jsem nenašel žádný příspěvek na toto téma.. Vzhledem k tomu, že akcí je aktuálně minimum a už asi není velká šance, že do ledna/února něco přijde.. Má někdo zajímavej tip na exotiku, kam se na 2-3 týdny po novým roce ohřát? Ideálně s cenou do 15k? Teď jsem hodinu projížděl Praha - všechno co je v Karibiku/Hawaii/Bali/Zéland/Maledivy/Reunion a spoustu dalších a většinou ceny od 17k až po astronomické výše. Radši bych něco ušetřil na letence a zbytek tam propil, a celkově se rád vešel třeba do 40 000.  Věřím, že nejsem jedinej, kdo po něčem zajímavým kouká :-)  Díky!  .
Tipy na dostupnou exotiku v zimě?
Ve fóru Hledám letenku
18 odpovědí
Ahoj, jak se dívám, není tu ani jeden topik, který by řešil aktuální možnosti k dovolené. Vzhledem k tomu, jak se vše rychle mění, člověk nemá šanci všechno stíhat sledovat. Nějaké semafory a mapy jsou úplně k ničemu, když do toho vstupuje faktor leteckých společností a transitů vyžadujících testy v prostřední zemi. Proto bych využil tento topic jako tipy pro někoho, kdo chce právě teď letět a neví, kam je to možné. Má teda někdo tip, kam se dá letět příští týden z Prahy (to říkám záměrně, když s Rakouskem je problém a kdoví jestli nebude i s německem), kde: 1) Jsou teď vysoké teploty a moře na koupání 2) Jsou otevřené restaurace a celkově menší restrikce než u nás 3) Je vyžadován maximálně 1 PCR test, který se dělá ještě v ČR (tzn. buď před odletem, nebo po příletu). 4) Vše je v 1 letence - žádný mix společností či nejistých letenek Samozřejmě ideální stav by bylo 0 testů, ale když vidím, že už to komplikují i společnosti jako KLM, nejsem si jistý, jestli taková destinace aktuálně existuje. Jediné co sem našel jsou Kanáry se smartwings nebo cestovkou, ale mám trochu obavu o teplotu vzduchu a moře, navíc vzhledem k ceně letenky to není žádná sláva - za podobnou cenu (9200 kč za zpátečku) už by se mi líbilo něco tropičtějšího. Ale co jsem vyhledal - Zanzibar - problém se tam dostat. KLM - test tam i zpět, Ethiopian airlines - 50 hodinový let přes Frankfurt. Dominikánská republika - opět KLM a ještě tam líta Air Canada, ale nevím, jak je to s transitem v Kanadě. Ještě připadá v úvahu Kuba, která od lednu vyžaduje test. Díky za každej tip a odpuštění komentářů, že jsem línej něco hledat nebo že bych neměl nikam jezdit :)  Určitě nebudu jediný, který teď v zimě a lockdownu něco takového řeší.  .
Ahoj, zajímalo by mě, zda zdejší ostřílení cestovatelé mají stejný názor jako já. Proč jsou ČD v základních tarifech jednoznačně nejdražší způsob dopravy v ČR? Je to tím, že velká většina cestujících má nároky na různé slevy ve formě studentského jízdného nebo in-karet, které jim platí zaměstnavatelé? Byl by takový problém inkarty zrušit a optimalizovat ceník na kilometr jízdy? Jezdíte někdo aspoň trochu pravidelněji s ČD bez slevových karet?  Abych uvedl pár konkrétních případů one-way trasy:  Praha-Brno (200km) - 200-300 kč u ČD vs RegioJet - 94-175 Můj hometown - Praha (200km) - 320 Kč vs autobus/spolujízda 100-150 Kč Smíchov - Vráž u Berouna (20 km) - 55 kč vs 12 kč autobus (oboje s lítačkou) Někdy je opravdu obtížné najít náhradního dopravce - a hlavně - proč bychom měli trpět hledání náhradního dopravce kvůli tomu, že ten hlavní státní má ceník založený na dotacích? Je nějaká naděje na změnu?  .
Cenová politika Českých drah
Ve fóru Železniční doprava
34 odpovědí
Ahoj, čistě teoreticky. Když si koupím v Praze v duty freeshopu lahev alkoholu, zabalí mi ji do tý igelitky, a pak poletím Ryanem (pouze příruční zavazadlo) s přestupem, např. Praha-> Miláno -> Athény, projdu s tím v Miláně při odbavení do Athén? Dám to normálně do tý šedý krabičky a nechám projet rentgenem? Musím předložit účtenku? A vadí něčemu, když je první let v pondělí a ten druhý ve čtvrtek?  .
Alkohol z duty free jako příručák přes více letišť?
Ve fóru Obecně o cestování letadlem
21 odpovědí
Ahoj, letíme s kámoškou 18.3 z Bratislavy do OVDA, přílet kolem poledne. Nechystá někdo stejnou cestu? Půjčit auto a jet na Jeruzalém/Mrtvé moře? Mohli bysme se složit na náklady a trochu společně pokalit. Koukal sem, že autobusové spojení OVDA-Jeruzalém je mizerný. Díky za případné odpovědi :)  .
Spolucestující: Izrael OVDA 18.3
Ve fóru Hledám spolucestujícího
1 odpověď
Prodám veškeré dostupné studijní materiály Řízení letového provozu, které dostávají žáci ve výcviku - drtivá většina je v češtině. Je to především teorie všeho, co se letectví a řízení týká, viz fotografie. Vše aktuální.Foto: https://f.aukro.cz/images/sk6919...6d72849c6a Myslím si, že pro zapáleného člověka to může být velice zajímavé, pro letadlového neteoretika i poučné (pro zajímavost - skripta obsahují vysvětlení, jak a proč letadla létají, obecný popis fungování počasí/oblačnosti s ohledem na létání apod.). Předání možné v Praze, po dohodě to můžu i někam zaslat, ale asi to bude drahé.Prodám nejvyšší nabídce (nabídku mám ještě na aukru, tak s přihlédnutím i tam) .
Studijní materiály - Řízení letového provozu
Ve fóru Cestovatelský bazar
3 odpovědi